Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-24@23:45:58 GMT

مشی امام و رهبری عقلانیت انقلابی بوده است

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۴۶۴۱۳

مشی امام و رهبری عقلانیت انقلابی بوده است

حجت‌الاسلام ذوعلم با اشاره به ویژگی‌های عقلانیت انقلابی گفت: مشی حضرت امام(ره) و رهبری در اداره امور کشور عقلانیت انقلابی بوده است. به گزارش جهان نيوز، حجت‌الاسلام علی ذوعلم معاون آموزش و پژوهش دانشکده انقلاب اسلامی در نشست علمی عقلانیت انقلابی که عصر امروز (سه‌شنبه 10 مرداد) به همت موسسه آموزشی و پژوهشی انقلاب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: عقلانیت انقلابی عقبه و امتداد فکری در اسلام ناب محمدی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: عقلانیت انقلابی به شکل یک چارچوب فکری و اندیشه‌ای و برگرفته از تجربه تاریخی با کمک گرفتن از سیره ائمه ما را یاری می‌کند تا تعابیر اجتماعی روز را بهتر درک کنیم. سه نوع چارچوب که عقلانیت انقلابی در برابر آنهاست و با آنها تضاد دارد عبارتند از عقلانیت لیبرالیستی که ما نباید از آن تبعیت کنیم، چرا که به کارگیری این عقلانیت برای ما ثمره‌ای جز انزوا نخواهد داشت، مانند شرایطی که قبل از انقلاب در آن قرار داشتیم.

حجت‌الاسلام ذوعلم ادامه داد: دومین معنای سلبی محافظه کاری سیاسی اجتماعی است که خروجی آن توقف، بازگشت به عقب، ایستایی و تحجر است که مانع پیشرفت حرکت ما می‌شود و تجربه خیلی از کشورها این واقعیت را به خوبی نشان داده است. سومین چارچوبی که در مقابل عقلانیت انقلابی است، شورش‌گری و به بیان بهتر تخریب یا هنجارشکنی است که این چارچوب در تضاد فاحش با عقلانیت انقلابی قرار دارد.

معاون آموزش و پژوهش دانشکده انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه مشی حضرت امام خمینی(ره) و همچنین سیره رهبر معظم انقلاب در اداره امور کشور بر مبنای عقلانیت انقلابی بوده است، تصریح کرد: مشی امام(ره) و رهبری بر پایه اصول عقلانیت انقلابی بوده که مهمترین آنها عبارتند از اصالت پایداری که به معنی مقاومت برای رسیدن به آرمان‌هاست که بر پایه آیات قرآن نهادینه شده و بیان می‌دارد که ایمان واقعی تنها با مقاومت به دست می‌آید و مبانی اسلام نیز ما را به جهاد و مقاومت سوق داده که نمونه بارز آن حماسه کربلاست.

وی افزود: دومین ویژگی آرمان‌گرایی همراه با آینده‌نگری است که در آن ما علاوه بر اینکه مشکلات و خلع‌ها را می‌بینیم، برای رسیدن به آرمان‌ها چاره‌اندیشی می‌کنیم. هر چند واقعیت‌ها نامناسب و در بر دارنده هزینه‌های سنگینی برای ما باشد.

حجت‌الاسلام ذوعلم با بیان اینکه سومین شاخص تکلیف‌گرایی به همراه برداشت درست توام با رسیدن به نتایج مطلوب است، خاطرنشان کرد: البته اگر ما تنها تمرکزمان به رسیدن به نتایج معطوف باشد، در واقع نتوانسته‌ایم عقلانیت انقلابی را به درستی پیاده کنیم. چهارمین شاخص تبدیل محدودیت‌ها به فرصت‌هاست و پنجمین آن نقادی و نقد پذیری است. بدین معنا که ما در نگاه انقلابی در وضع موجود متوقف نمی‌شویم و در مسیر پیشرفت و تکامل با قدرت حرکت می‌کنیم.

معاون آموزش و پژوهش دانشکده انقلاب اسلامی گفت: ویژگی آخر مشی عقلانیت انقلابی بهره‌برداری حداکثری از امکانات و ظرفیت‌های داخلی و خارجی در دسترس است، بعضی‌ها این‌گونه وانمود می‌کنند که عقلانیت انقلابی بدین معناست که دور خودمان دیوار بکشیم، در صورتی که معنای واقعی عقلانیت انقلاب این است که بتوانیم در راستای اعتلای مسیر توحیدی از ویژگی‌های بارز این عقلانیت استفاده کنیم.

وی با اشاره به نمونه‌های عملی استفاده از عقلانیت انقلابی در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و رسانه در طول تاریخ انقلاب اسلامی، اظهار داشت: یک نمونه از موارد استفاده از عقلانیت انقلابی بهره‌گیری از آن در بحث دیپلماسی است. دیپلماسی به معنای تعامل و رفت و آمد و گفت‌وگو با کشورهاست، ولی یک موقع دیپلماسی در ذیل تفکر لیبرالیستی تعریف می‌شود که این دیپلماسی قطعا به ما ضربه می‌زند، اما اگر دیپلماسی تحت چارچوب عقلانیت انقلابی حرکت کند مانند مسیر طی شده در طول تاریخ انقلاب اسلامی علیرغم فشارهای فراوان دشمنان توانسته‌ایم در مسیر اهداف عالی انقلاب حرکت کنیم.

حجت‌الاسلام ذوعلم ادامه داد: نمونه دیگری از استفاده از عقلانیت انقلابی در عرصه دیپلماسی مطرح کردن مفهوم نرمش قهرمانان از سوی رهبر معظم انقلاب است. همچنین در راهبردهای فرهنگی بحث آتش به اختیار از سوی رهبری مطرح می‌شود که این موضوع به هیچ عنوان همسو با ناهنجاری در جامعه نیست، چرا که عقلانیت انقلابی در نقطه مقابل این مفهوم تعریف شده است.
معاون آموزش و پژوهش دانشکده انقلاب اسلامی در انتهای سخنانش گفت: ما نیاز به تبیین عقلانیت انقلاب در برابر تحلیل‌ها و کنش‌های رایج دیگر داریم تا نشان دهیم موفقیت‌های ما در طول تاریخ انقلاب از زمان‌هایی بوده که در چارچوب عقلانیت انقلابی حرکت کرده‌ایم.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۴۶۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

وزیر کشور به استانداران سراسر کشور دستور داد تا برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره) در ۱۴ خرداد در تمامی شهرستان‌ها و روستاها اهتمام ویژه داشته باشند.

به گزارش ایسنا، نشست ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، عصر چهارشنبه به ریاست احمد وحیدی وزیر کشور و با حضور اعضای این ستاد در وزارت کشور برگزار شد.

وزیر کشور با ادای احترام به مقام شامخ حضرت امام خمینی(ره) اظهار کرد: ایشان یگانه دوران معاصر و انسان بزرگی هستند که همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت عظیم ایشان است.

وحیدی ضمن بررسی تکالیف دستگاه‌های مربوطه و ابلاغ اقدامات مورد نیاز، بر انتشار افکار و اندیشه‌های امام راحل(ره) تاکید کرد و افزود: باید ابعاد مختلف شخصیت والای حضرت امام(ره) برای کودکان، نوجوانان و جوانان با شیوه‌های نوین و ابتکاری تبیین شود.

وی تصریح کرد: این اقدام نباید به یک روز در سال محدود شود بلکه دستگاه‌های تبلیغاتی و همچنین رسانه‌ها برنامه‌ریزی مداومی در این زمینه داشته باشند.

وزیر کشور همچنین به استانداران، فرمانداران و بخشداران دستور داد تا بزرگداشت امام راحل(ره) را در همه شهرستان‌ها و روستاها با شکوه هرچه بیشتر برگزار کنند.

وحیدی ادامه داد: ۱۴ خرداد روزی است که باید انعکاس عمومی داشته باشد و محدود به تهران نشود.

در ادامه، محمد علی انصاری سرپرست حرم حضرت امام خمینی(ره) اظهار کرد: بزرگداشت امام خمینی(ره) یک دستاورد معنوی، سیاسی، انقلابی و دینی است که در مجامع داخلی و بین‌المللی برگزار می شود.

وی با تاکید بر اهمیت این بزرگداشت، با بیان اینکه «هرساله شخصیت، آرمان‌ها، افکار و اندیشه‌های بلند امام(ره) توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بازخوانی می‌شود»، عنوان کرد: بزرگترین دستاورد این مراسم این است که رهبر معظم انقلاب، مسیر امام(ره) را به دیگران می‌نمایاند.

سرپرست حرم امام خمینی(ره) افزود: دستاورد بزرگ این اجتماع مردمی این است، مفسر واقعی اندیشه های امام، نقشه راه را ترسیم می‌کنند.

انصاری پیام اجتماع بزرگ مردم در این مراسم را اعلام وحدت و انسجام حول محور امام و ولایت برشمرد و اضافه کرد: مردم میثاق خود با امام راحل(ره) و بیعت خود را با رهبر معظم انقلاب تجدید می‌کنند و اقتدار نیروهای نظامی، انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی به رخ جهان کشیده می‌شود.

وی تاکید بر تداوم بی وقفه راه امام(ره) را سومین دستاورد مراسم بزرگداشت بنیانگذار انقلاب اسلامی برشمرد و یادآور شد: سالگرد ارتحال امام(ره) احیای این شعار است که راه امام با پیروی از ولایت زنده است.

سرپرست حرم امام خمینی(ره) با تقدیر از وزیر کشور که پرچمدار این راه و حرکت بوده است، تصریح کرد: سالگرد بزرگداشت امام(ره) میراث معنوی است که هرچه پررنگ‌تر، قوی‌تر، مردمی‌تر، انقلابی‌تر و وحدت‌بخش‌تر باشد، ثمرات و دستاوردهای بیشتری برای تقویت راه و آرمان‌های امام(ره) و حمایت قاطع از ولایت دارد.

در این نشست، دستگاه‌های مختلف درباره مسئولیت‌های محوله و اقداماتی که باید برای تسهیل حضور زایران امام خمینی(ره) در ۱۴ خرداد به عمل آورند، بحث و تبادل نظر کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!
  • ۲ راهبرد ایران برای افزایش اقتدار و حرکت به سوی قله
  • عقلانیت انقلابی راه حل مواجهه با معادله و حل مسائل کشور است
  • عقلانیت انقلابی اهل دوقطبی‌های کاذب نیست
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی چیست؟ +فیلم
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی+فیلم
  • دهقانی: زیست‌بوم دانش‌بنیان حامی سپاه درمسیر پیشرفت و اقتدار
  • سپاه پاسداران دژ مستحکم ملت ایران در مقابل بیگانگان است
  • هم‌افزایی سپاه و ارتش در عملیات «وعده صادق»