Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@09:49:34 GMT

چگونه مصرف انرژی و شارژ لپ‌تاپ خود را کاهش دهیم؟

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۴۸۸۳۷

چگونه مصرف انرژی و شارژ لپ‌تاپ خود را کاهش دهیم؟

همانطور که باتری لپ‌تاپ شما در حین استفاده سریعا شارژ خود را از دست می‌دهد، در حین استفاده از کابل پریز و پریز برق هم همین مقدار مصرف انرژی برق خواهید داشت. حال به نظر شما چه روش‌هایی وحود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانیم میزان انرژی مصرفی کامپیوترها و یا لپ‌تاپ‌های خود را کاهش دهیم؟

کلیک: مصرف انرژی کامپیوترهای شخصی و لپ‌تاپ‌ها شاید از جمله موضوعاتی باشد که کمتر به آن توجه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته این میزان مصرف انرژی در شرایطی که از باتری لپ‌تاپ استفاده کنید، برای شما بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. اما همانطور که باتری لپ‌تاپ شما در حین استفاده سریعا شارژ خود را از دست می‌دهد، در حین استفاده از کابل پریز و پریز برق هم همین مقدار مصرف انرژی برق خواهید داشت. حال به نظر شما چه روش‌هایی وحود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانیم میزان انرژی مصرفی کامپیوترها و یا لپ‌تاپ‌های خود را کاهش دهیم؟

استفاده از روش‌هایی که منجر به کاهش مصرف انرژی کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها می‌شود، از دو سمت برای کا حائز اهمیت خواهند بود. اولین موضوع مربوط به هزینه‌ی برق است. مطمئنا با کاهش مصرف انرژی لپ‌تاپ و کامپیوترها میزان هزینه‌ی مربوط به آن‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند. شاید این موضوع برای شما که در خانه‌ی خود تنها از یک سیستم استفاده می‌کنید چندان حائز اهمیت نباشد، اما اگر شرکتی را در نظر بگیرید که در آن چندین کامپیوتر و لپ‌تاپ به طور مداوم در حال استفاده باشند مطمئنا با کاهش مصرف انرژی، صرفه جویی چشمگیری در میزان هزینه‌ی نهایی برق خواهیم داشت.

موضوع دوم مربوط به زمانی است که شما از باتری لپ‌تاپ‌های شخصی خود استفاده می‌کنید. برخی از روش‌هایی که در این مقاله به منظور کاهش مصرف انرژی دستگاه به آن‌ها اشاره می‌شود، می‌توانند در این وضعیت نیز به کار گرفته شده و منجر به کاهش مصرف انرژی لپ‌تاپ شما شده و نهایتا میزان توان شارژدهی آن را افزایش دهند. بنابراین توصیه می‌کنیم که با کلیک دات آ‌ی‌آر همراه باشید.


از اسکپرین‌سیور استفاده نکنید
تا چند سال گذشته استفاده از اسکرین‌سیورها (Screensaver) بسیار متداول بود، اما خوشبختانه طی چند سال اخیر میزان استفاده از آن‌ها کاهش یافته است. اسکرین‌سیورها زمانی فعال می‌شون که شما برای مدت زمان مشخصی ای کامپیوتر یا لپ‌تاپ خود استفاده نکنید. به عنوان مثال تصور کنید که برای صرف یک چای مدت زمان 10 دقیقه استراحت می‌کنید. در این شرایط و پس از گذشت مدت زمان معینی، اسکرین‌سیور کامپیوتر شما فعال شده و صفحه نمایش دستگاه را روشن نگه می‌دارد. این روشن ماندن صفحه نمایش دستگاه منجر به مصرف انرژی زیادی خواهد شد، بنابراین توصیه می‌کنیم که هیچگاه از اسکرین‌سیورها استفاده نکنید و به جای آن تنظیمات مربوط به نمایشگر دستگاه خود را در حالت Display Off قرار دهید تا پس از گذشت مدت زمان مشخصی که از کامپیوتر خود استفاده نکردید، به جای فعال شدن اسکرین‌سیور صفحه نمایش دستگاه خاموش شود.

یکی دیگر از مسائلی که در این راستا تاثیر مستقیمی بر روی مصرف انرژی کامپیوتر و لپ‌تاپ دارد، مربوط به میزان روشنایی یا اصطلاحا Brightness صفحه نمایش است. همواره سعی کنید که میزان روشنایی صفحه نمایش دستگاه را به حداقل شدت مورد نیاز برسانید، چرا که با افزایش روشنایی صفحه نمایش میزان مصرف انرژی دستگاه نیز افزایش پیدا می‌کند. این موضوع از جمله نکاتی است که توصیه می‌کنیم حتما در حین استفاده از باتری لپ‌تاپ خود در نظر داشته باشید.


از قابلیت‌های هایبرنیت و اسلیپ استفاده کنید

شاید همیشه کامپیوتر یا لپ‌تاپ خود را در وضعیتی خاص نگذارید و به سوی انجام سایر امور خود نروید، اما گاها و بنا به شرایط خاصی برای همه‌ی ما موضوعی این چنینی رخ می‌دهد و نیاز می‌شود تا برای مدت زمان خاصی کامپیوتر یا لپ‌تاپ خود را رها کنیم. در این شرایط اگر تمایل به خاموش کردن دستگاه خود ندارید، حتما سعی کنید که از قابلیت‌هایی نظیر هایبرنیت (Hybernate) و یا اسلیپ (Sleep) استفاده کنید. استفاده از این دو قابلیت فوق‌العاده کاربردی هستند. شما در حین اجرای برنامه‌ها و نرم افزارهای گوناگون می‌توانید از این قابلیت استفاده کرده و پس از بازگشت خود مجددا و در مدت زمان بسیار کوتاهی دوباره به وضعیت پیشین خود بازگردید.



در وضعیت اسلیپ، تقریبا کامپیوتر یا لپ‌تاپ شما هیچ مصرف انرژی برقی ندارد و ظرف مدت زمان بسیار کوتاهی مجددا روشن شده و تمامی برنامه‌ها و فولدرهایی که قبلا از آن استفاده می‌کردید را در اختیار شما قرار خواهد داد. در وضعیت هایبرنیت هم دستگاه شما به هیچ وجه مصرف انرژی ندارد. استفاده از این دو قابلیت بسیار کاربردی بوده و در شرایط مختلف منجر به کاهش چشمگیر مصرف انرژی دستگاه می‌شود. دقت داشته باشید که اگر در حال دانلود فایل خاصی هستید و قصد دارید که پس از اتمام دانلود آن، کامپیوتر یا لپ‌تاپ خود را خاموش و یا به وضعیت هایبرنیت منتقل کنید، می‌توانید از نرم افزارهایی همچون BitTorrent Clients و یا Intenet Download Manager استفاده کنید. این نرم افزارها به شما این امکان را می‌دهند تا دستور مد نظرتان را برای آن تعریف نمایید تا پس از اتمام فرآیند دانلود به طور اتوماتیک آن دستور اجرا شود.

از هاردهای SSD استفاده کنید


اگر از کامپیوترهایی استفاده می‌کنید که هارد آن‌ها از نوع HDD است، می‌توانید هارد خود را به SSD تغییر داده و بدین صورت میزان مصرف انرژی آن را کاهش دهید. هاردهای HDD نسبت به نوع SSD سرعت عمل کمتری داشته و در عین حال مصرف انرژی بیشتری دارند. بنابراین استفاده از هاردهای نوع SSD می‌تواند یکی از روش‌های مناسب پیش روی‌تان به منظور کاهش مصرف انرژی برق دستگاه محسوب شود.

تنظیمات پیشرفته‌تر



سیستم عامل ویندوز مایکروسافت قابلیت‌های بسیار مناسبی را به منظور مدیریت بهتر مصرف انرژی لپ‌تاپ‌ها ارائه می‌کند. به مظنور دسترسی به این تنظیمات در سیستم عامل ویندوز 8 و 10 می‌بایست وارد بخش Control Panel شده و سپس گزینه‌ی Power Options را انتخاب نمایید. پس از آن وارد بخش Edit Plan Settings شده و بر روی گزینه‌ی آبی رنگ change advanced power settings کلیک نمایید. در این قسمت می‌توانید تنظیمات دقیقی را برای لپ‌تاپ خود در نظر بگیرید و حتی برای عملکرد هارد دستگاه زمان معینی را تعیین نمایید.


اگر از کامپیوترهای شخصی استفاده می‌کنید، می‌توانید قطعات سخت افزاری کم مصرف‌تر را جایگری قطعات پیشین و پر مصرف نمایید. با پیشرفت‌هایی که در زمینه‌ی تکنولوژی و الکترونیک ایجاد شده در کنار افزایش توان و کارایی قطعات سخت افزاری، میزان انرژی مصرفی آن‌ها نیز روز به روز در حال کاهش است. بنابراین سعی کنید از کارت گرافیک، پردازنده و … کم مصرف‌تر یا اصطلاحا بهره‌ورتر استفاده نمایید. حتی جایگرین کردن هارد SSD به جای HDD هم یک نمونه از همین سبک تغییرات محسوب می‌شود.

دقت کنید که همواره پردازنده‌های گرافیکی آنبورد مصرف انرژی کمتری نسبت به پردازنده‌های مجزا دارند. به طور کلی انتخاب قطعات سخت افزاری کم مصرف‌تر یکی از روش‌های بسیار مناسب کاهش مصرف انرژی در کامپیوترهاست. جالب است بدانید که به منظور نمایش میزان انرژی مصرف دستگاه خود می‌توانید از قطعاتی مانند Kill-a-Watt استفاده کنید. این ابزار میزان انرژی مصرفی دستگاه شما را نمایش می‌دهد.





منبع: howtogeek

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۴۸۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!

مهدی بستانچی، رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستمهای تهویه مطبوع ایران: درماه های اخیر ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی موجب تعجب و سئوال محافل حرفه ای و صنعتی این حوزه شده است. بر اساس مصوبه شورای عالی انرژی، وظیفه ممنوع کردن تبلیغ کالا‌های با مصرف انرژی بالا و فاقد سازگاری لازم با اقلیم‌های مختلف کشور برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشته شده است تا این وزارتخانه با همکاری دستگاه‌های ذیربط به ویژه سازمان صدا و سیما اقدامات لازم را برای ممنوعیت تبلیغ این گونه کالا‌ها براساس پیشنهاد وزارتخانه‌های نفت و نیرو و هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت به عمل آورد؛ اما این مصوبه در حالی صادر شده که به‌تعدد شاهد تبلیغ کولر‌های گازی از شبکه‌های مختلف صدا و سیما و گا‌ها نصب بنر‌های شهری در ا ین زمینه هستیم.

دروهله نخست به نظر می رسد حساسیت به موضوع کولرهای گازی، به دلیل مصرف برق این محصولات است ، اما یک محاسبه سرانگشتی نشان می دهد درحالی که مصرف ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور در فصل گرم سال، ۱۰ هزار مگاوات انرژی الکتریکی است، شاهد مصرف ۲۰ هزار مگاواتی ۱۰ میلیون کولر گازی در کشور در فصول گرم سال هستیم.

 این تناقض  را می توان در چند بخش اساسی بررسی کرد : اول اینکه اگر  کولر های گازی بار سنگینی در حوزه مصرف انرژی محسوب می شوند، که  البته به طور حتم این گونه است، اما باید دید چرا همچنان تبلیغ این نوع تجهیزات به صورت گسترده در سطح شهرها و رسانه های ملی  انجام می شود؟ و دوم این که موضوع بسیار مهم تر و آسیب رسان به صنعت و اقتصاد کشور ، یعنی قاچاق در این حوزه چرا نادیده گرفته می شود و چرا برنامه ریزی مناسب و روشن و متقنی برای تولید و تامین نیازهای داخلی و جلوگیری از قاچاق این کالا صورت نمی پذیرد؟

حسب اعلام مسئولان تشکل های مربوط، کولر گازی اجنرال و انواع دیگر کولر گازی در صدر قاچاق لوازم خانگی در ایران قرار دارند و  تنها در سال ۹۵ و ۸ ماهه 1395 و  سال 1396، حدود ۴۵۰ میلیون دلار کولر گازی به صورت قاچاق وارد کشور شده است.

همچنین براساس  اعلام فرمانده انتظامی استان البرز در پاییز 1402  یکی از واحدهای تجاری سطح استان اقدام به  واردات بیش از 2500 دستگاه اسپیلت کولر گازی و پکیج دیواری کرده و بدون اینکه در سامانه جامع انبارها این کالاها را ثبت نمایند، اقدام به فروش آنها در بازار کرده  است .

و سئوال این که چه اقدامات بازدارنده ای در این زمینه یعنی قاچاق به عنوان مساله حاد و مزمن صنایع کشور صورت پذیرفته است؟

نکته بسیار قابل تامل آن که برآوردها نشان می دهند که نیاز بازار کشور سالانه حدود ۷۰۰ هزار دستگاه است که تقریبا ۴۰۰ هزار دستگاه آن در داخل تولید و سالانه چیزی حدود  ۳۰۰ هزار دستگاه کولرگازی به کشور قاچاق می شود.

به این ترتیب بیش و پیش از هر اقدامی از جمله اقدامات «یک بام و دوهوایی» مانند ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی، انتظار می رود در مبادی ورودی تلاش های  بیشتری در خصوص کنترل قاچاق کولر که بعضا با برندهای زیر پله ای و در کشورهایی با بنیه تولیدی بسیار ضعیف ساخته می شوند، انجام شود؛ چرا که این محصولات اصولا از لحاظ مصرف انرژی از فن آوری روز دنیا بهره مند نیستند. بنابراین نظارت بر تولید با کیفیت این نوع تجهیزات و ارائه تسهیلات کارآمد به تولید کنندگان ذی صلاح  داخلی  و بهره مندی از  پنل های خورشیدی در تولید برق این تجیهزات تا حدودی می تواند این جلوی قاچاق سازمان یافته و گسترده را بگیرد و از میزان آن بکاهد.

اما راه حل  دیگر برای خنک کردن ساختمان ها در فصول گرم سال مربوط به  طراحی تهویه طبیعی در معماری پایدار  است؛ راهکاری که امروزه در کشورهای توسعه یافته مورد توجه جدی است و در کشور ما نیز توجه به آن اولویت قطعی دارد.

برای ایجاد تهویه طبیعی در معماری باید قبل از اجرای ساختمان، تحقیقاتی در خصوص انتخاب بهترین موقعیت ساختمان به منظور ایجاد تهویه مناسب از بادهای غالب انجام می شود. همچنین عناصر طراحی وجود دارد که باید در ساختمان گنجانده شوند تا امکان دسترسی آزاد به هوا فراهم شود. به عنوان مثال، پنجره های طبقه بالایی در در جهتی نصب شوند تا دسترسی راحت هوا به طبقات پایین دست فراهم شود.

برای بسیاری از خانه های شخصی، ساختمان کارآمد همراه با تهویه طبیعی برای برآوردن نیازهای تهویه کافی است. سازه های بزرگتر ممکن است به ترکیبی از تهویه طبیعی و مکانیکی نیاز داشته باشند تا کیفیت هوا در سطح معقولی حفظ شود. ساختمان‌های سبز اغلب به‌طور خاص طراحی می‌شوند که عمدتاً به دلایل بهره‌وری انرژی بر تهویه طبیعی تکیه می‌کنند و همچنین می‌توان ساختمان‌ها را برای سازگاری با تهویه طبیعی، برای افرادی که علاقه‌مند به کارآمدتر کردن سازه‌ها در مصرف انرژی هستند، بازسازی کرد.

هدف اصلی تهویه طبیعی این است که به هوای محیط بیرون اجازه دهد تا رطوبت کم، جریان باد با دمای متوسط را به عنوان منبع خنک کننده جایگزین برای ساختمان فراهم کند و گردش هوا را در سرتاسر ساختمان فراهم کند. با استفاده از این روش، مالکان ساختمان می توانند با خاموش کردن سیستم تهویه مطبوع در زمانی که دما مناسب است، در هزینه های انرژی صرفه جویی کنند. تهویه طبیعی می‌تواند جایگزین تمام یا بخشی از یک سیستم مکانیکی شود و هزینه‌های خرید انواع سیستم تهویه مطبوع هوا، اجرای کانال انتقال هوا و هزینه مصرف انرژی را برای مالک کاهش دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟