Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فناوری _ به زودی یک سیارک تقریباً کوچک، از نزدیکی زمین عبور می‌کند و ناسا می‌خواهد سامانه‌ی دفاعی خود را روی این سیارک آزمایش کند.منظومه‌ی شمسی مملو از تکه‌های کوچک و بزرگی از سنگ‌ها است که در مدارهایی جداگانه با سرعت‌هایی متفاوت در حرکت هستند. زمین روزانه توسط صدها شهاب سنگ بمباران می‌شود که عمدتاً کوچک هستند و صحنه‌های بسیار زیبایی را در آسمان می‌آفرینند؛ اما این احتمال وجود دارد که یکی از سیارک‌های نسبتاً بزرگی که در منظومه‌ی شمسی وجود دارند، از مدار خود خارج شود و به طور اتفاقی به زمین برخورد کند و صحنه‌ی دلخراشی را رقم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بولتن نیوز وبه نقل از زومیت ، برخورد سیارکی بزرگ به زمین، یک سناریوی آخرالزمانی است که وقوع آن به این زودی‌ها بعید به نظر می‌رسد؛ اما اگر احتمال وقوع یک چنین اتفاقی ۱ در ۱۰۰۰۰ نیز باشد، لازم است که ما همواره مراقب باشیم و آسمان را تحت نظر داشته باشیم. ناسا مدتی است که از سامانه‌ی دفاع سیاره‌ای خود صحبت می‌کند؛ اما تا به این لحظه آن را روی یک هدف واقعی آزمایش نکرده است. در ماه اکتبر ما شاهد عبور یک سیارک نسبتاً کوچک از فاصله‌ی چند هزار کیلومتری زمین خواهیم بود؛ بنابراین به نظر می‌رسد که اکنون دانشمندان ناسا یک هدف واقعی را برای آزمایش سامانه‌ی دفاعی خود پیدا کرده‌اند.

البته این سیارک بزرگ نیست و مردم نباید از عبور آن ترسی داشته باشند. این سیارک که با نام 2012 TC4 شناخته می‌شود، به صورت کاملاً ایمن از ارتفاع حدود ۶۸۰۰ کیلومتری سطح زمین عبور خواهد کرد. دانشمندان در حال حاضر نمی‌توانند فاصله‌ی عبور این سیارک از زمین را به صورت دقیق اعلام کنند و تنها یک مقدار تقریبی را پیش‌بینی کرده‌اند؛ زیرا این سیارک از سال ۲۰۱۲ تا به امروز، از میدان دید تلسکوپ خارج بوده است.

تصویری از سیارک 2012 TC4 به هنگام عبور از نزدیکی زمین

عرض این سیارک بین ۱۰ تا ۳۰ متر خواهد بود؛ بنابراین 2012 TC4 یک سیارک کوچک به شمار می‌رود. ستاره‌شناسان تا به امروز تنها یک بار این سیارک را دیده‌اند و آن هم در سال ۲۰۱۲ اتفاق افتاد. در آن زمان، این سیارک باز هم از کنار زمین عبور کرد و فاصله‌ی آن با زمین، بسیار کمتر از فاصله‌ی ماه بود. عبور این سیارک از کنار زمین در سال ۲۰۱۲ حدود هفت روز به طول انجامید؛ بنابراین ستاره‌شناسان تنها یک هفته فرصت داشتند تا زمان بازگشت دوباره‌ی این سیارک را محاسبه کنند.

با توجه به محاسبات انجام شده، به نظر می‌رسد که سیارک TC4 2012 در تاریخ ۱۲ اکتبر ۲۰۱۷ برابر با ۲۰ مهر ۱۳۹۶، باز هم از کنار زمین عبور خواهد کرد. پژوهشگران برای عبور این سیاره کاملاً آماده هستند؛ اما این‌بار تنها به به‌روزرسانی مشاهدات خود بسنده نمی‌کنند، بلکه می‌خواهند برخی از سامانه‌ها و تجهیزات دفاعی خود را روی آن آزمایش کنند.

مایکل کِلِی از ناسا که رهبری این گروه پژوهشی را عهده‌دار است، می‌گوید:

این‌بار به هنگام عبور سیارک، ما یک کار اضافه را نیز انجام خواهیم داد. ما قرار است از این سنگ آسمانی برای آزمایش شبکه‌ی جهانی جستجو و شناسایی سیارک استفاده کنیم. ما قرار است که اتحاد جهانی خود را در شرایط ویژه برای چگونگی نشان دادن واکنش در برابر تهدیدات سیارکی، مورد ارزیابی قرار دهیم.

این اولین‌بار است که پژوهشگران ناسا می‌خواهند از یک سنگ آسمانی واقعی برای آزمایش سامانه‌های دفاع سیاره‌ای خود استفاده کنند و ستاره‌شناسان سرتاسر جهان نیز در انجام این عملیات شرکت خواهند داشت.

اداره‌ی هماهنگی دفاع سیاره‌ای (PDCO) ناسا سال گذشته رسماً کار خود را آغاز کرد و هدف آن نیز تحت پوشش قرار دادن آسمان برای یافتن و از بین بردن اجرام آسمانی که به اندازه‌ی کافی بزرگ و نزدیک به زمین هستند و می‌توانند برای بشریت یک تهدید جدی به شمار بروند، خواهد بود. در اکتبر سال گذشته، سیستم‌های رصد فضایی این اداره، در مورد عبور غیرمنتظره‌ی یک سیارک از نزدیکی زمین هشدار دادند و توانستند زمان عبور، میزان خطر و موقعیت عبوری آن را پیش‌بینی کنند. این کار یک دستاورد بزرگ در امر دفاع از زمین در برابر تهدیدات فضایی به شمار می‌رود. این‌بار، پژوهشگران قصد دارند که توانایی‌های دفاعی خود را روی یک هدف واقعی آزمایش کنند.

ویشنو رِدی از دانشگاه آریزونا که قرار است در این آزمایش مشارکت داشته باشد، می‌گوید:

این یک تلاش گروهی است که ده‌ها رصدخانه، دانشگاه و آزمایشگاه از سرتاسر جهان در آن مشارکت می‌کنند. بنابراین ما می‌توانیم به نقاط قوت و ضعف خود در امر تشخیص و مشاهده‌ی اجرام نزدیک به زمین، پی ببریم.

اگرچه دانشمندان همگی به خوبی می‌دانند که 2012 TC4‌ قرار نیست به زمین برخورد کند؛ اما مدار حرکت آن به گونه‌ای است که فرصتی مناسب را برای آزمایش سامانه‌ها و تجهیزات ما به ارمغان خواهد آورد و می‌توانیم توانایی‌های خود را در امر ردیابی و پیش‌بینی مسیر اجرام نزدیک به زمین، تقویت کنیم.

پل چودس از مرکز مطالعه‌ی اجرام نزدیک به زمین ناسا، می‌گوید:

انجام این کار برای آن‌که رصدخانه‌ها بتوانند به محض عبور یک سیارک از نزدیکی زمین تلسکوپ‌های خود را روی آن ثابت کنند، لازم و ضروری است. همچنین یک کار جمعی باعث می‌شود که مشاهدات بعدی به صورت دقیق‌تر انجام شوند و تشخیص دقیق مدار حرکت یک سیارک ممکن می‌شود.

برخورد یک سیارک به زمین و ایجاد یک سناریوی آخرالزمانی دور از ذهن است؛ اما تلاش‌های ناسا برای شناسایی و فهرست‌بندی سیارک‌هایی که احتمال برخورد دارند، قابل ستایش است. هرچند نباید این را فراموش کرد که تنها یکی از همین سیارک‌ها بود که به زمین برخورد کرد و دایناسورها را به طور کامل منقرض کرد.

متأسفانه با وجود تمام تلاش‌هایی که به صورت گروهی برای شناسایی این تهدیدات انجام می‌شوند، در حال حاضر ما تقریباً هیچ کاری نمی‌توانیم در مقابل این تهدیدات انجام دهیم. به همین دلیل است که کارشناسان بارها به ما هشدار داده‌اند که پیش‌ از آن‌که دیر شود، باید یک فضاپیمای اختصاصی برای این‌کار ساخته شود و بتواند از زمین دفاع کند.

نیازی نیست که در تاریخ ۲۰ مهر منتظر اتفاق خاصی باشید؛ اما به هر حال امیدواریم که PDCO پیش‌از آن‌که یک خطر جدی ما را تهدید کند، بتواند راهی برای مقابله با آن بیابد یا این‌که یک بمب فضایی را توسعه دهد تا بتوانیم آن خطر را در فضا منفجر کنیم.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۴۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود

دو فضاپیمای ناسا توجه ویژه‌ای به افزایش سطوح تشعشعی که مریخ در طول نزدیک شدن به بیشینه خورشیدی امسال تجربه می‌کنند، خواهند داشت تا فضانوردان را برای ماموریت‌های آینده به سیاره سرخ آماده کنند.

به گزارش ایسنا، هر ۱۱ سال یا بیشتر، خورشید به دلیل وجود میدان‌های مغناطیسی قوی و دائما در حال تغییر، اوج فعالیت به نام بیشینه خورشیدی را تجربه می‌کند. در این دوره از چرخه خورشیدی، فرکانس و شدت لکه‌های خورشیدی روی سطح خورشید افزایش می‌یابد و شعله‌های خورشیدی و پرتاب‌های جرمی تاجی ایجاد می‌کند که جریان‌های قدرتمندی از تابش خورشیدی را به اعماق فضا می‌فرستد.

به نقل از اسپیس، در حالی که میدان مغناطیسی زمین تا حد زیادی از سیاره ما در برابر تأثیرات چنین طوفان‌های خورشیدی محافظت می‌کند، مریخ از این محافظ‌ها برخوردار نیست، زیرا سیاره سرخ مدت‌ها پیش میدان مغناطیسی جهانی خود را از دست داده است. در نتیجه، مریخ همراه با هر فضاپیمای ساکن در آن در برابر فعالیت شدید خورشیدی آسیب‌پذیرتر است.

بر اساس بیانیه آژانس فضایی ناسا، به همین دلیل است که مدارگرد ماون(MAVEN) و مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا برای مطالعه ذرات خورشیدی و تشعشعاتی که هم از بالای سیاره و هم از سطح آن به سمت مریخ می‌آیند، متحد می‌شوند.

شانون کوری(Shannon Curry)، محقق اصلی ماون، در بیانیه‌ای گفت: برای انسان‌ها و دارایی‌های روی سطح مریخ، ما دستاویز محکمی در مورد تاثیر تشعشعات در طول فعالیت خورشیدی نداریم. من واقعا دوست دارم امسال را در مریخ ببینم. رویداد بزرگی که می‌توانیم قبل از رفتن فضانوردان به مریخ برای درک بهتر تابش خورشیدی آن را مطالعه کنیم.

هر دو فضاپیما با هم کمیت ذرات خورشیدی که به مریخ می‌رسند و میزان انرژی آنها را مطالعه می‌کنند. ابزار سنجش تشعشع کنجکاوی یا RAD، چگونگی تأثیر اتمسفر نازک سیاره را بر شدت ذراتی که به سطح مریخ می‌رسند، و همچنین چگونگی شکستن مولکول‌های مبتنی بر کربن بر روی سطح توسط تشعشع را اندازه‌گیری می‌کند، که از این طریق محققان می‌توانند میزان حفاظت را استنباط کنند. فضانوردان در حال کاوش مریخ ممکن است به آن نیاز داشته باشند.

دان هاسلر (Don Hassler)، محقق اصلی RAD می‌گوید: شما می‌توانید یک میلیون ذره با انرژی کم یا ۱۰ ذره با انرژی بسیار بالا داشته باشید. در حالی که ابزارهای ماون به ذرات کم انرژی حساس‌تر هستند، RAD تنها ابزاری است که قادر به دیدن ذرات پرانرژی است که از طریق جو به سطح، جایی که فضانوردان هستند، می‌رسد.

ماون و کنجکاوی پشت سر هم کار می‌کنند، به طوری که وقتی مدارگرد یک شعله خورشیدی را تشخیص داد، به تیم مریخ‌نورد هشدار داده می‌شود که به دنبال تغییرات در داده‌های RAD باشند. بنابراین، مأموریت ماون همچنین یک سیستم هشدار اولیه را برای سایر تیم‌های فضاپیمای مریخ در زمانی که سطح تشعشعات افزایش می‌یابد فراهم می‌کند تا در صورت نیاز ابزارهای آسیب‌پذیر را خاموش کنند.

بیشینه خورشیدی امسال مصادف با شروع غبارآلودترین فصل در مریخ است که با گرم شدن اتمسفر سیاره در حضیض که نقطه‌ای در مدار مریخ است که در آن نزدیک به خورشید قرار می‌گیرد، ایجاد می‌شود. اگر یک طوفان گرد و غبار جهانی همزمان با طوفان خورشیدی اتفاق بیفتد، می‌تواند درکی در مورد چگونگی تبدیل شدن مریخ به صحرای یخ‌زده امروزی که در آن وجود دارد، ارائه دهد.

مقامات ناسا در این بیانیه می‌گویند: در حالی که آب کمی در مریخ باقی مانده است، بیشتر یخ در زیر سطح و در قطب‌ها و برخی هنوز به صورت بخار در جو در گردش هستند.

آنها افزودند: دانشمندان نمی‌دانند که آیا طوفان‌های گرد و غبار جهانی به بیرون راندن این بخار آب کمک می‌کنند و آن را در بالای سیاره بالا می‌برند و در آن جا جو در طی طوفان‌های خورشیدی از بین می‌رود یا خیر. یک نظریه این است که این فرآیند، که چندین بار در طول چندین سال تکرار شده، ممکن است توضیح دهد که چگونه مریخ با دریاچه‌ها و رودخانه‌ها به سیاره‌ای تقریبا بی‌آب تبدیل شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • اعطای زمین برای تامین مسکن کارگران در استان سمنان
  • انتقال پیام لیزری توسط ناسا به زمین
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • چین آزمایش بزرگترین ناو هواپیمابر خود را آغاز کرد
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • تکه‌ای از ماه که به سیارک تبدیل شد (فیلم)