Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@14:19:42 GMT

متکی: روابط با کشورهای خارجی، کاری ظریف است

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۵۶۳۴۸

متکی: روابط با کشورهای خارجی، کاری ظریف است

وزیر اسبق وزرات امور خارجه گفت: روابط با کشورهای خارجی به ویژه هنگامی که چندجانبه می‌شود کاری مینیاتوری و ظریف است، بنابراین در دیپلماسی حق ناراحت شدن نداریم .

به گزارش ایسنا، منوچهر متکی امروز ۱۱ مردادماه، در آئین افتتاحیه و رونمایی از وبسایت موسسه مطالعات آسیای مرکزی و افغانستان که در هتل مدینه الرضا مشهد برگزار شد، با اشاره به اهمیت نقش موسسات مطالعاتی، اظهار کرد: امروز هر کاری که انجام دهیم به یک نقشه راه و مدیریت توانمند برای طی مسیر نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بی‌شک نداشتن نقشه راه حرکتی به ناکجا آباد است، همچنین نداشتن مدیریتی توانمند نیز سبب چرخیدن دور خود می‌شود، بنابراین داشتن این دو مولفه از الزامات حضور در عرصه‌های گفتمان بین‌المللی است که معمولا یکی از این دو مولفه در کشورهای جهان سوم یافت نمی‌شود.

متکی عدم وجود هریک از این دو مولفه را یک خلأ برشمرد و تصریح کرد: ما در منطقه‌ای واقع هستیم که در آن شناخت اساس و لازمه شروع کار است، اما متاسفانه به دلیل دیوار فولادین میان کشورها ارتباط و شناخت زیادی از هم نداشتیم.

وی افزود: زمانی که انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت موضوع صدور انقلاب مطرح شد و عنوان می‌کردند که ایران می‌خواهد انقلاب صادر کند، انقلاب کالا نبود یک تفکر بود که مرز جغرافیایی ندارد و امروز باید گفت با تحول ارتباطی دیگر مرزی برای صدور تفکرات وجود ندارد اما در این رابطه کشورهای غربی با القای حس بدبینی و دخالت در امور دیگر کشورهای منطقه سبب ایجاد فاصله ارتباطی میان کشورهای منطقه شدند.

وزیر اسبق امور خارجه گفت: موسسات مطالعاتی باید این فاصله را موشکافانه بررسی کنند چرا که کشورهای منطقه بیشترین اشتراکات و نزدیک‌ترین ارتباطات کلامی را دارند و نباید این فاصله وجود داشته باشد، با وجود اینکه نگرانی‌ها و منافع ما مشترک است و هیچ مجموعه‌ای مثل کشورهای این منطقه و آسیای مرکزی با بیشترین شباهت‌ها را نمی‌بینید، متاسفانه میان کشورها شکاف وجود دارد.

وی عنوان کرد: روابط با کشورهای خارجی به ویژه هنگامی که چندجانبه می‌شود کاری مینیاتوری و ظریف است، بنابراین در دیپلماسی حق ناراحت شدن نداریم و در این راستا موسسات مطالعاتی می‌توانند مبنای کار خود را در تنظیم و تدوین آئین‌نامه ارتباط و روابط این منطقه ترسیم کنند و سبب شوند کشورهای منطقه با چشم بازتری روابط خود را گسترده و تدوام بخشند.

متکی با اشاره به جایگاه ایران در منطقه یادآورشد: جمهموری اسلامی ایران در ۲۶ سال گذشته پس از استقلال کشورهای آسیای مرکزی تا جایی که توانسته در حل مشکلات منطقه ورود داشته است.

وی افزود: اگر امروز مشکل کوچکی میان کشور ما با کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان شکل گیرد باید در پروژه‌های مطالعاتی به این مشکلات توجه و ورود شود و این پروژه‌های مطالعاتی برای کشورهایی که در آن کشورها بحران شکل گرفته ارسال شود.

وزیر اسبق امور خارجه تصریح کرد: نکته دیگری که در تعاملات میان کشورها باید به آن توجه داشت این است که با زبانی قابل فهم سخن گفت چرا که گفتمان قابل فهم بیان‌گر اهمیت و نقش ارتباطات است.

وی با اشاره به نقش فضای مجازی و موسسات مطالعاتی، خاطرنشان کرد: امروز فضای مجازی نقش رنگ بستر و موزیک متن را دارد و در این رابطه باید متذکر شد که برای هر پروژه مطالعاتی باید روی آن اندیشه کرد، همچنین باید به این موضوع نیز تاکید داشت که فضای مجازی یک فضا برای انتقال نیست و یک زمینه برای فهم مطالب نیز هست و اینگونه از دل فضای مجازی جنگ نرم و قدرت هوشمند خارج می‌شود.

متکی ادامه داد: در دنیای امروز که کشورهای غربی دروغ‌های خود را به عنوان راست القا می‌کنند باید راست‌های موجود میان تعاملات کشورها را با استفاده از فضای مجازی عرضه کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۶۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل

منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفته‌اند توافق امنیتی میان عربستان سعودی و آمریکا رو به نهایی شدن است در شرایطی که چشم‌اندازها برای عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو مبهم است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در حال نهایی‌سازی توافق امنیتی دوجانبه با عربستان سعودی برای ارائه ضمانت‌های امنیتی و همچنین کمک‌ به برنامه هسته‌ای است و این در حالی است که هنوز چشم‌اندازهای مبهی برای تحقق توافقی جهت عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو وجود دارد.

دولت آمریکا به ریاست جو بایدن از چند ماه پیش به دنبال میانجی‌گری برای عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل  در ازای موافقت با توافقی دیگر با عربستان سعودی برای ارائه کمک در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و همچنین ضمانت‌های امنیتی و دفاعی به این کشور خاورمیانه است.

دو منبع مطلع روز پنجشنبه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند در پیش‌نویس یک سند، اصول و طرح‌هایی برای احیای تلاش‌های ایالات متحده آمریکا جهت شکل‌دهی به «منطقه ناپایدار خاورمیانه» که بعد از عملیات 7 اکتبر موسوم به «طوفان‌الاقصی» از ریل خارج شدند مشخص شده است.

رویترز نوشته مذاکره‌کنندگان آمریکا و عربستان فعلاً توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف را در اولویت قرار داده‌اند و این توافق قرار است در مرحله بعد، بخشی از بسته گسترده‌تری باشد که به «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل ارائه می‌شود. نتانیاهو آنگاه بایستی در خصوص دادن امتیاز برای برقراری رابطه با عربستان تصمیم بگیرد. 

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت: «به حصول توافق بسیار نزدیک شده‌ایم.» وی همچنین تصریح کرد که اختلاف‌ها در جزئیات مربوط به این توافق ممکن است «به زودی» حل و فصل شوند.

دیپلمات‌های مطلع در کشورهای حاشیه خلیج فارس و چند منبع در واشنگتن به رویترز گفته‌اند توافق امنیتی آمریکا-عربستان خواستار ارائه ضمانت‌های رسمی از سوی ایالات متحده برای دفاع از طرف سعودی است. به موجب این توافق همچنین ریاض در ازای توقف خرید سلاح از چین و محدود کردن سرمایه‌گذاری‌های پکن در آن کشور از سلاح‌های پیشرفته آمریکایی برخوردار خواهد شد. 

منابع مطلع مضاف بر این می‌گویند توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف تبادل تکنولوژی‌های نوظهور از جمله در زمینه هوش مصنوعی را شامل خواهد شد. یک مقام آمریکایی به شرط عدم افشای نام گفت: «مفاد توافق طی چند هفته نهایی خواهند شد.»

از طرف اسرائیل، نتانیاهو برای پیوستن به این توافق بایستی با بازگرداندن آرامش به نوار غزه و مسیری جهت تشکیل کشور مستقل فلسطین موافقت کند. این دو شرط مواردی هستند که بنیامین نتانیاهو و بخش‌هایی از کابینه جنگی او تاکنون سرسختانه در برابر آنها مقاومت نشان داده‌اند.

وزیر خارجه عربستان: قبل از توقف جنگ در غزه هیچ بحثی درباره عادی‌سازی با اسرائیل نمی‌کنیمرسانه سعودی: تبلیغات آمریکا و اسرائیل درباره عادی‌سازی با عربستان برای تحریف افکار عمومی استعربستان سعودی شروط «عادی‌سازی» با رژیم اسرائیل را اعلام کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایده «دو دولتی»؛ نسخه‌ای که به‌جای شفا، کور می‌کند
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد
  • تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • نقش وحدت در خنثی سازی سناریوی شوم دشمنان برای منطقه
  • نقش مهم متفکران دینی در ایجاد وحدت
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم