Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-26@14:06:50 GMT

متکی: روابط خارجه،کاری ظریف است

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۵۷۴۸۲

وزیر اسبق وزرات امور خارجه گفت: روابط با کشورهای خارجی به ویژه هنگامی که چندجانبه می‌شود کاری مینیاتوری و ظریف است، بنابراین در دیپلماسی حق ناراحت شدن نداریم .
به گزارش صدای ایران، منوچهر متکی امروز ۱۱ مردادماه، در آئین افتتاحیه و رونمایی از وبسایت موسسه مطالعات آسیای مرکزی و افغانستان که در هتل مدینه الرضا مشهد برگزار شد، با اشاره به اهمیت نقش موسسات مطالعاتی، اظهار کرد: امروز هر کاری که انجام دهیم به یک نقشه راه و مدیریت توانمند برای طی مسیر نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: بی‌شک نداشتن نقشه راه حرکتی به ناکجا آباد است، همچنین نداشتن مدیریتی توانمند نیز سبب چرخیدن دور خود می‌شود، بنابراین داشتن این دو مولفه از الزامات حضور در عرصه‌های گفتمان بین‌المللی است که معمولا یکی از این دو مولفه در کشورهای جهان سوم یافت نمی‌شود.
متکی عدم وجود هریک از این دو مولفه را یک خلأ برشمرد و تصریح کرد: ما در منطقه‌ای واقع هستیم که در آن شناخت اساس و لازمه شروع کار است، اما متاسفانه به دلیل دیوار فولادین میان کشورها ارتباط و شناخت زیادی از هم نداشتیم.
وی افزود: زمانی که انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت موضوع صدور انقلاب مطرح شد و عنوان می‌کردند که ایران می‌خواهد انقلاب صادر کند، انقلاب کالا نبود یک تفکر بود که مرز جغرافیایی ندارد و امروز باید گفت با تحول ارتباطی دیگر مرزی برای صدور تفکرات وجود ندارد اما در این رابطه کشورهای غربی با القای حس بدبینی و دخالت در امور دیگر کشورهای منطقه سبب ایجاد فاصله ارتباطی میان کشورهای منطقه شدند.
وزیر اسبق امور خارجه گفت: موسسات مطالعاتی باید این فاصله را موشکافانه بررسی کنند چرا که کشورهای منطقه بیشترین اشتراکات و نزدیک‌ترین ارتباطات کلامی را دارند و نباید این فاصله وجود داشته باشد، با وجود اینکه نگرانی‌ها و منافع ما مشترک است و هیچ مجموعه‌ای مثل کشورهای این منطقه و آسیای مرکزی با بیشترین شباهت‌ها را نمی‌بینید، متاسفانه میان کشورها شکاف وجود دارد.
وی عنوان کرد: روابط با کشورهای خارجی به ویژه هنگامی که چندجانبه می‌شود کاری مینیاتوری و ظریف است، بنابراین در دیپلماسی حق ناراحت شدن نداریم و در این راستا موسسات مطالعاتی می‌توانند مبنای کار خود را در تنظیم و تدوین آئین‌نامه ارتباط و روابط این منطقه ترسیم کنند و سبب شوند کشورهای منطقه با چشم بازتری روابط خود را گسترده و تدوام بخشند.
متکی با اشاره به جایگاه ایران در منطقه یادآورشد: جمهموری اسلامی ایران در ۲۶ سال گذشته پس از استقلال کشورهای آسیای مرکزی تا جایی که توانسته در حل مشکلات منطقه ورود داشته است.
وی افزود: اگر امروز مشکل کوچکی میان کشور ما با کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان شکل گیرد باید در پروژه‌های مطالعاتی به این مشکلات توجه و ورود شود و این پروژه‌های مطالعاتی برای کشورهایی که در آن کشورها بحران شکل گرفته ارسال شود.
وزیر اسبق امور خارجه تصریح کرد: نکته دیگری که در تعاملات میان کشورها باید به آن توجه داشت این است که با زبانی قابل فهم سخن گفت چرا که گفتمان قابل فهم بیان‌گر اهمیت و نقش ارتباطات است.
به نقل از ایسنا، وی با اشاره به نقش فضای مجازی و موسسات مطالعاتی، خاطرنشان کرد: امروز فضای مجازی نقش رنگ بستر و موزیک متن را دارد و در این رابطه باید متذکر شد که برای هر پروژه مطالعاتی باید روی آن اندیشه کرد، همچنین باید به این موضوع نیز تاکید داشت که فضای مجازی یک فضا برای انتقال نیست و یک زمینه برای فهم مطالب نیز هست و اینگونه از دل فضای مجازی جنگ نرم و قدرت هوشمند خارج می‌شود.
متکی ادامه داد: در دنیای امروز که کشورهای غربی دروغ‌های خود را به عنوان راست القا می‌کنند باید راست‌های موجود میان تعاملات کشورها را با استفاده از فضای مجازی عرضه کرد.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۷۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی

سیدابراهیم رئیسی صبح امروز جمعه در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس بین جمهوری اسلامی ایران و قاره پرظرفیت آفریقا، بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق با زمان‌بندی مشخص برای تحقق اهداف اجلاس تاکید کرد. رئیس جمهور با بیان اینکه زمینه‌های همکاری خوبی میان ایران و کشورهای آفریقایی وجود دارد خاطرنشان کرد: امیدوارم این نشست منشاء تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های سازنده و موثری برای ارتقای اقتصاد مکمل و اثربخش میان ایران و کشورهای آفریقایی و منشا پیشرفت اقتصادی بیش از پیش برای دو طرف باشد.

دریافت 81 MB

تدوینگر: امین نصراللهی                       

دیگر خبرها

  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • «طوفان الاقصی» توطئه عادی سازی روابط با اسراییل را شکست داد
  • آغاز به کار نشست معاونان وزرای خارجه بریکس با محوریت بررسی تحولات منطقه
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • رئیسی در نشست خبری با رئیس جمهور سریلانکا: ایران آماده انتقال فناوری به کشورهای دیگر است
  • رئیسی: ایران آماده انتقال فناوری به کشورهای دیگر است
  • لزوم انجام کار مطالعاتی دقیق بر روی پل‌ها و جاده‌ها
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد