Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشبولتن نیوز به نقل از خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله نوری همدانی، در دیدار اعضای کمیسیون اخلاق و فرهنگ شورای عالی حوزه علمیه خراسان با تمجید از اقدامات صورت گرفته در مرکز مدیریت و شورای عالی این حوزه درخواست کرد تا فعالیت های برجسته اخلاقی حوزه علميه خراسان چاپ و منتشر شوند و بیان کرد: امروز باید قدرت علمی، فرهنگی، سیاسی و جهادی خود را به عرصه اجتماع بیاورید چراکه مسلما گفتار و نوشتار شما آموزنده و سازنده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این که امروز در همه حوزه های علمیه کشور به این گفتار و نوشتار نیاز است، اظهار داشت: باید امروز هرآنچه که در حوزه علميه خراسان و قم نوشته می شود منتشر شود تا این طرح ها و ایده ها به عرصه اجتماع بیاید.


ضرورت تشکیل اتاق فکر در حوزه های علمیه برای تقابل با تهاجم دشمنان


این مرجع تقلید در ادامه به اهمیت و ارزش علم اخلاق در جامعه اسلامی و به خصوص حوزه های علمیه اشاره و تصریح کرد: علوم و معارف اسلامی تقسیمات متعددی دارند که یکی از آن تقسیمات به صورت اعتقاد، اخلاق و عمل است؛ از سوی دیگر علم اخلاق مربوط به روحیات و فضائل انسانی است و کتب ارزشمند و فراوانی در این حوزه ها همچون معراج السعاده از ملا احمد فاضل نراقی نوشته شده که توجه به آن از نظر اخلاقی در حوزه های علمیه لازم و ضروری به نظر می رسد.


حضرت آیت الله نوری همدانی با اشاره به ضرورت تشکیل اتاق فکر، مشاوره و مباحثه در حوزه های علمیه برای مقابله با تهاجم دشمنان خاطرنشان کرد: امروز در سوریه، یمن و عراق علما نباید سکوت کنند؛ از شما نیز انتظار می رود تا مطالب خودتان را در شرایط امروز که آمریکا و صهیونیست برای کوبیدن اسلام لحظه ای دریغ نمی کنند، منتشر کنید که اثر آن در داخل کشور از جهت امر به معروف و نهی از منکر و در خارج کشور از جهت مقابله با این تهاجم دشمنان است.


هدف دشمنان نابودی بصیرت امت اسلامی است


این مرجع تقلید با بیان این که امروز دشمنان می خواهند تا آن بیدارگری و توجه به اسلامی که انقلاب ایجاد کرد را بکوبند، گفت: همه با یکدیگر اتحاد و انسجام داشته باشید تا بتوانید در برابر صهیونیست ها، وهابیت، آمریکا و انگلیس که با خرج سرمایه های ملی تمرکزشان را بر نابودی اسلام قرار داده اند، بایستید و رسالت ما نیز بهره گیری از توان و ظرفیت در صیانت از حوزه هاست.


ایشان با اشاره به ضرورت حفظ انقلاب در حوزه های علمیه، از علمای برجسته خواست تا در زمینه صیانت از انقلاب اسلامی اتاق فکر هایی با محوریت انقلابی گری حوزه بر اساس رهنمود های مقام معظم رهبری تشکیل دهند.


مدرسین اخلاق در روش و منش باید متخلق به اخلاق باشند


حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که نقش روحانیت و اثرگذاری آنان در جامعه پیرامونی بیش تر است چراکه روحانیت ادامه دهنده مسیر انبیا و اولیای الهی هستند، بیان کرد: در حوزه های علمیه باید اهتمام خاصی به اخلاق وجود داشته باشد و تدریس آن نیز بر عهده کسانی گذاشته شود که از لحاظ و جنبه روش، منش، فکر، فرهنگ و سوابق دارای تخلق اخلاقی باشند.


وی با بیان این که در سابق شخصیت هایی همچون شیخ مجتبی قزوینی و میرزا جواد آقای تهرانی در سطوح بالایی متخلق به اخلاق بودند و بدین جهت اثرگذاری نافذی در حوزه داشتند، گفت: خودم سال 22 شمسی هنگام ورود به حوزه در درس اخلاق و فلسفه حضرت امام راحل(ره) که هفته ای یکمرتبه در مدرسه فیضیه قم برپا می شد شرکت می کردم.


توصیه به مطالعه صحیفه نور، مجموعه تبیان و وصیت نامه امام راحل(ره)


استاد برجسته حوزه علمیه قم حضرت امام راحل(ره) را عارف و مجاهدی واقعی دانست که توانست تا با اقدامات خود دنیا را از جهت فرهنگی و سیاسی متحول کند و با بیان این که همواره باید کلمات و بیانات ایشان در حوزه های اخلاقی مد نظر روحانیت باشد، ابراز داشت: بنده به همه عزیزان سه کتاب صحیفه نور، مجموعه تبیان و وصیت نامه امام راحل(ره) را توصیه به مطالعه می کنم.


حضرت آیت الله نوری همدانی ارائه کلمات و بیانات امام راحل(ره) در کتاب دفتر تبیان در طی پنجاه جلد و بیان تجارب ایشان به قلم خودشان در وصیت نامه را از علل کارآمد بودن این کتب عنوان کردند و با بیان این که روش امام راحل(ره) در قلع و قمع استکبار و ارائه چهره منفور آنان به جهان باید ملاک باشد، تصریح کرد: امام راحل(ره) اسلام ناب را به عرصه زندگی آوردند.


این مرجع تقلید با بیان این که امروز ما در جامعه اسلامی تاثیر گذاریم و جامعه اسلامی برای لباس روحانیت ارزش ویژه ای قائلند چراکه در فطرت و حافظه تاریخی خود ائمه و رسول الله(ص) را با این لباس دیده اند، خاطرنشان کرد: این لباس از لحاظ اخلاق صنفی حرمت خاصی دارد و لغزش یک عالم همچون این است که کشتی سوراخ شود.


ضرورت تقویت جوانب فقهی و علمی در حوزه های علمیه


وی با اشاره به ضرورت ارتباط و تعامل دو سویه طلاب حوزه علمیه قم با 39 هزار طلبه فاضل حوزه علمیه مشهد بیان کرد: مطالبه امروز حوزه خروجی فقیه و محقق است اما متاسفانه فاجعه امروز حوزه در این است که پس از درگذشت فقهای ربانی سابق، جایگزینی هم سطح با آنان از حوزه های علمیه خارج نشده در صورتی که باید توجهمان به تربیت طلاب به عنوان فقاهت باشد و باید تلاش و ممارست کرد تا در حوزه های علمیه این جنبه فقهی و علمی تقویت شود.


حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که ملت به عنوان پیشوا و معلم به روحانیت نگاه می کنند و همه تحت نظر هستیم، گفت:باید هر کداممان در فقه فقیهی باشیم و بدون شک آنکس که درجامعه اثر گذارد فقیه است همانطور که امام راحل(ره) نیز فقیه سیاست گذار، عارف، مجاهد و فریاد گر بود که مطالبه امروز حوزه چنین شخصیت هایی است.


این مرجع تقلید با بیان این که باید در حوزه افراد فقیه، با سواد، محقق و دارای ادبیات قوی تربیت کرد، به روحانیت سفارش کردند تا دنیاگری نداشته باشند و افزود: آنچه که امکان دارد یک طلبه را از انجام رسالت خویش بازدارد، همین دنیاگرایی است.


وی ادامه داد: هنگامی که انقلاب پیروز شد علمای قم پیش از ظهر به ملاقات امام راحل(ره) رفتند و عصر ایشان به مدرسه فیضیه آمدند، گفتند که یکی از علمای بزرگ برای ما صحبت کنند، در نهایتآیت الله مدنی این چنین بیان کردند که الحمد الله با قدرت خدا توانستیم دین را معرفی کنیم اما من از این می ترسم که دنیاگرایی طلاب آنان را از انجام وظیفه باز بدارد.


روحانیت در روستاها و مناطق محروم حضور فعال و مستمر داشته باشند


حضرت آیت الله نوری همدانی در ادامه به ضرورت حضور فعال روحانیت در روستاها و شهرها اشاره کردند و با بیان این که مبادا طلاب دنیا گرا شده و در کلانشهرها با پایبندی به مادیات از حضور در روستاها و نقاط محروم غفلت کنند، بیان کرد: امام صادق(ع) در بیانی اینگونه می فرمایند سه چیز اگر نباشد در زندگی مردم اختلال ایجاد می شود و یکی از آنها همین حضور روحانیت و معاشرت آنان با مردم جامعه است چراکه به واقع مردم به اینان از نان شب نیز محتاج تر هستند.


وی با بیان این که جامعه در هر عصر و زمانی به علما سپرده شده و از این جهت رسالت سنگین و خطیری بر دوش شما قرار دارد، ابراز داشت: از این جهت مسئولیتتان شدید است و موظفید تا با حفظ وحدت و انسجام در برابر هرگونه تهاجم دشمنان ساکت ننشینید و همانگونه که امام این انقلاب را زمینه ساز ظهور قلمداد می کردند شما نیز همینگونه بنگرید.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۹۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امامت سیاسی دلیل نفرت دشمنان اهل بیت (ع) بود

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در آئین عزای سالروز شهادت امام صادق (ع) که با حضور انبوه زائران، مجاوران و اقامه‌کنندگان اجتماع صادقیون مشهد در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: ارزشمندترین سوگواره امام صادق (ع)، همین محفل و مجلسی است که شما در آن هستید. همین که روی فرش علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) برق اشک خود را به ساحت قدسی نوه مکرم آن ولی خدا نشان می‌دهید تا عزادار امامی باشید که حرم ندارد و امروز به‌جز تعداد مختصری از شیعیان، هیچکس در جوار مرقد مطهرش اقامه عزا نمی‌کند.

ضرورت واکاوی ابعاد مظلومیت ائمه اطهار (ع)

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت شناخت دلایل مظلومیت امام صادق (ع) خاطرنشان کرد: شهرت اصلی امام صادق (ع) در میان ائمه اطهار (ع) به علم، دانش و تربیت اصحاب و شاگردان است اما آن‌چه باید در روز شهادت ایشان بیش از پیش موردتوجه قرار بگیرد، مظلومیت این امام همام و فلسفه مظلومیت ایشان است. باید بدانیم دلیل مظلومیت امام صادق (ع) چه بود و اساساً چرا حضرت تا این اندازه با برخورد قهری، سلبی و جنایتکارانه حاکمیت وقت روبرو می‌شد.

وی ادامه داد: از وجود اقدس امام صادق (ع) نقل شده که فرمود «مَن لَم یَعرِف سو ما اتی عَلَینا مَن ظَلَمنا وَ ذهاب حَقنا وَ ما رَکبنا بِه فَهُوَ شَریک مَن اَتی اِلَینا فیما وَ لینابه» یعنی هرکس برای درک ظلمی که بر ما رفت، تلاش نکند و بر آن نکوشد، شریک همان ظالمی است که در مقابل ما عمل کرده است. این حدیث راوی اهمیت این شناخت است.

امامت سیاسی، دلیل ظلم به امام صادق (ع)

علم الهدی تصریح کرد: همه باید بدانند که این ظلم به‌طور انحصاری بر امام صادق (ع) روا داشته می‌شد و سایر علمای بلاد اسلامی نه تنها مورد ظلم نبودند بلکه از طرف حاکمیت منصور دوانیقی ملعون حمایت می‌شدند. این ظلم هم محدود به خوراندن زهر و شهادت حضرت نیست بلکه مربوط به تلاش مستمر و مداوم بنی‌عباس برای سرکوب و تحقیر جریان تشیع است که در طول سالیان دراز دنبال شد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تأکید کرد: نه تعلیم دین، نه تربیت شاگرد و نه آموزش علوم طبیعه هیچکدام علت اصلی مظلومیت حضرت نیست. امام صادق (ع) فقط یک عالم نبود که عده‌ای دورشان را بگیرند و فقط علوم دین فرابگیرند. امام صادق (ع) در مقام حجت بالغه الهی ادعای امامت داشت و این ادعا از نظر دستگاه حاکم به عنوان یک آفت قطعی در برابر استمرار قدرت و حکومت آن‌ها به شمار می‌رفت. اگر امام صادق (ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد و در برابر حکومت عباسیان ادعایی نداشت، مسلماً این ظلم و ستم در حق حضرت روا داشته نمی‌شد.

وی با بیان اینکه امامت سیاسی، تکلیف ذاتی ائمه اطهار (ع) بوده است، گفت: برادران عزیز، خواهران گرامی، امام فقط شاگرد پرور و عالم نیست. اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است. عمده وظیفه امام به این است که در پیشامد شرایط و موقعیت‌ها، یک نظام حاکمیتی تشکیل بدهد و به موازات امامت مرامی، امامت سیاسی جامعه را هم به دست بگیرد.

قساوت، ذات دشمنان دین است

علم الهدی بیان کرد: سرچشمه همه مظالمی که در حق اهل بیت (ع) روا داشته شد، همین امامت سیاسی بود. به‌خاطر همین موضوع بود که علی‌ابن ابی‌طالب (ع) را در محراب، حسین ابن‌علی (ع) را در گودی قتلگاه و سایر امامان معصوم را هرکدام در یک مقام به شهادت رساندند و در طول حیات بابرکتشان نیز انواع و اقسام جنایت‌ها را درحق آنها و پیروانشان انجام دادند. امامت سیاسی دشمن دارد. دشمنی که یک زمان حتی در مسجد شمشیر بر فرق ولی خدا می‌زند، یک زمان با اسب بر پیکر امام شهید می‌تازد و یک زمان نیز همچون منصور دوانیقی ملعون، امام صادق (ع) را با دست بسته و لباس خانه در خیابان پشت اسب می‌کشاند. این قساوت دشمن خداست و امروز هم دشمنان دین این‌چنین هستند.

کد خبر 6096291

دیگر خبرها

  • فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود
  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • شیخ صدوق بیش از هزار سال پرچمدار مکتب امام صادق(ع) و سایر اهل بیت(ع) بوده است
  • عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در حوزه علمیه آخوند همدانی
  • نیازمند جهاد تعلیم و تربیت در حوزه های علمیه هستیم
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • امامت سیاسی دلیل نفرت دشمنان اهل بیت (ع) بود
  • حوزه علمیه مدیون امام جعفر صادق (ع) است
  • یادواره شهدای طلاب و روحانی زرین دشت برگزار شد
  • امام صادق(ع) در مناظرات آموزگار اخلاق و ادب بودند