Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@23:45:57 GMT

عوارض خطرناک سفره يکبار مصرف

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۶۲۸۷۹

خبرگزاري آريا - آيا مي دانيد سفره هاي يکبار مصرف چه عوارضي دارند؟ اين سفره ها داراي مقدار زيادي کربنات است که عوارض زيادي براي بدن دارد.
از جمله اين عوارض مي توان به کوتاهي قد کودکان و ريزش مو اشاره کرد. همچنين مشکلاتي در معده و روده ي شما به وجود مي آورد. مخرب بودن کربن به ميزاني است که حتي برخي دستگاه هايي که اين سفره ها را توليد مي کنند، پس از تقريبا 6 ماه نياز به بازسازي دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محمد حسين عزيزي، رئيس انجمن صنايع غذايي ايران به سلامت آنلاين گفت: بهتر است در مورد هر مطلب علمي، متخصصان مربوطه نظر بدهند. اطلاع رساني در مورد سفره هاي يکبار مصرف در حيطه علمي طب سنتي نيست و اظهار نظرهاي غيرتخصصي، يکي از مشکلات بزرگ جامعه ماست که باعث سردرگمي مردم مي شود.
او در مورد صحت و سقم اين خبر افزود: به طور کلي استفاده از مواد پلاستيکي مخصوصا براي مواد غذايي توصيه نمي شود، اما در مورد سفره هاي يکبار مصرف اگر مواد غذايي با آن ها تماس مستقيم نداشته باشند اشکالي ندارد، چون همه مواد غذايي داخل ظروف هستند و روي سفره قرار مي گيرند.
اين متخصص علوم و صنايع غذايي بيان کرد: فقط ممکن است نان را مستقيم روي سفره بگذارند يا آن را توسط اين سفره ها از نانوايي تا خانه حمل کنند که به خانواده ها توصيه مي شود از انجام اين کار خودداري کنند و در هر شرايطي نان را درون ظروف مخصوص بگذارند.
رئيس انجمن صنايع غذايي گفت: بهتر است افراد براي حمل نان از پارچه نخي سفيد و بدون چاپ و نوشته يا يک کاغذ سفيد و تميز و يا پس از اينکه نان را روي توري جلوي مغازه نانوايي سرد کردند آن را درون نايلون گذاشته و تا خانه حمل کنند.
وي در مورد بهترين نوع سفره هاي يکبار مصرف اظهار کرد: سفره هايي که داراي نام و نشان کارخانه توليد کننده، مجوز بهداشت و پروانه ساخت و علامت استاندارد باشند و از مراکز معتبر خريداري شوند معمولا براي سلامت آسيب زا نخواهند بود.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس در مورد سفره هاي يکبار مصرف نامرغوب تصريح کرد: آن دسته از سفره هايي که مرکب نقوش سطح آن به آساني و با سايش دست جدا و دست را رنگي مي کند مي تواند به راحتي به مواد غذايي نيز انتقال يافته و به خصوص در تماس مستقيم با نان داغ به دليل رطوبت ايجاد شده از بخار آن سريع تر شروع به فعل و انفعالات مضر شيميايي کند.
به گفته او مرکب هاي چاپ حاوي ترکيبات و فلزات سنگين و سمي هستند که در صورت تجميع دراز مدت در بدن مي‌توانند باعث بروز بيماري‌ ها و مشکلات عديده اي در مصرف کننده شوند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۶۲۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض خطرناک قلیان اکسیژن؛ از آسیب مغزی تا سرخوشی

اخیراً پیرو گزارشی درباره ماجرای استفاده از قلیان اکسیژن در کافی‌شاپ‌ها و تأیید این دستگاه از سوی وزارت بهداشت در قالب یک مطالعه بالینی، ابهامات زیادی درباره عوارض این قلیان و مخاطراتی که ممکن است در پی داشته باشد در اذهان عمومی و رسانه‌ها ایجاد شده است.

به گزارش تسنیم، آن‌طور که وزارت بهداشت اعلام کرده، در این قلیان که استفاده از آن در ۱۰ استان کشور با مجوز وزارت بهداشت در حال ارزیابی است؛ از ترکیب اکسیژن با گاز N۲O (اکسید نیتروژن) استفاده می‌شود که به گاز خنده نیز شهرت دارد. اگرچه وزارت بهداشت به استناد مطالعات بالینی انجام شده این گاز را بی‌خطر و میزان ترکیب گاز‌های موجود در آن را استاندارد می‌داند، اما مقالات خارجی که در مقیاس‌های بزرگتر انجام شده‌اند تأکید دارند که این گاز که در اروپا به وسیله انواعی از بالن در مهمانی‌ها استنشاق می‌شود می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری روی سلامتی افراد به جای بگذارد.

در گزارشی که در سال ۲۰۲۲ براساس نتایج یک پژوهش در اروپا منتشر شده آمده است که آژانس نظارت بر مواد مخدر اتحادیه اروپا در مطالعه‌ای اعلام کرده است که استفاده تفریحی از اکسید نیتروژن، که به "گاز خنده" نیز معروف است، در اروپا در بین جوانان رو به افزایش است و تعداد نگران کننده‌ای از مسمومیت‌ها را ایجاد می‌کند.

براساس این گزارش، محبوبیت روزافزون این ماده که باعث احساس سرخوشی، آرامش و جدایی از واقعیت می‌شود، ناشی از در دسترس بودن گسترده آن بدون نسخه، قیمت پایین و سهولت استفاده از این گاز است؛ همچنین شیوع استفاده از این گاز خنده‌آور، ناشی از این تصور نادرست است که این گاز بی‌خطر است.

گاز اکسید نیتروژن دارای طیف گسترده‌ای از کاربرد‌های پزشکی، صنعتی و تجاری است، اما استنشاق مستقیم آن توسط افراد می‌تواند باعث سوختگی شدید با سرما، آسیب به ریه و آسیب به مغز و نخاع شود.

در دانمارک، موارد مسمومیت با اکسید نیتروژن از ۱۶ مورد در سال ۲۰۱۵ به ۷۳ مورد در سال گذشته افزایش یافته است، در فرانسه موارد از ۱۰ مورد در سال ۲۰۱۷ به ۱۳۴ مورد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است و هلند نیز ۱۴۴ مورد در سال ۲۰۲۰ داشته است.

همچنین در این کشور افزایش شدید تصادفات رانندگی به دلیل مصرف بالن‌های مهمانی حاوی نیتروزاکسید را گزارش کرد‌ه‌اند.

آژانس نظارت بر مواد مخدر اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرده که در بریتانیا، اکسید نیتروژن دومین ماده (دراگ) شایع در بین جوانان ۱۶ تا ۲۴ ساله پس از کانابیس (گیاه شاهدانه) است.

دیگر خبرها

  • مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام
  • آیا غذاهای فوق‌ فراوری‌ شده برای سلامت زیانبار هستند؟
  • اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟
  • عوارض خطرناک قلیان اکسیژن؛ از آسیب مغزی تا سرخوشی
  • عوارض خطرناک گاز خنده قلیان اکسیژن
  • عوارض خطرناک گاز خنده قلیان اکسیژن؛ از آسیب مغزی تا سرخوشی
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!