Web Analytics Made Easy - Statcounter

قطعاً آسیب شناسی عملکرد چهار سال گذشته بهترین نقشه راه برای خدمت در چهار سال آینده است.

به گزارش گروه رسانه های بی‌باک، حجت الاسلام حسن روحانی باید بار دیگر حکم امضاءشده خود را از دستان مقام معظم رهبری دریافت کرد. روزهای مهمی در پیش روست و رئیس جمهور باید یک بار دیگر برای هر یک از وزرای خود از مجلس رأی اعتماد بگیرد تا پازل کابینه خود را تکمیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین و با گذشت چهار سال از در دست گرفتن قدرت اجرایی کشور در سال 92 باید برای بار دوم با چینش یک کابینه توانمند در مشکلات اساسی کشور چاره جویی کند که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان موضوع معیشت و اشتغال است.


در واقع هرچند روزهای آخر دولت تدبیر و امید را پشت سر می‌گذاریم اما هنوز رئیس آن چهار سال دیگر برای رفع مشکلات کشور و پاسخگویی به مطالبات مردم فرصت دارد. قطعاً آسیب شناسی عملکرد چهار سال گذشته بهترین نقشه راه برای خدمت در چهار سال آینده است. در چهار ساله گذشته هر چند دوران پر فراز و نشیبی طی شد اما به طور کلی می‌توان اقدامات دولت یازدهم را در موارد مهمی چون توافق هسته‌ای، کنترل تورم، زمینه سازی برای ورود هیات های تجاری بعد از برجام، تلاش برای حل و فصل کردن مشکلات بانکی و مراودات بین المللی جمع بندی کرد. حال با پایان دولت یازدهم، کارنامه دولت پیش روی مردم و سیاسیون است و می‌توان عملکرد چهارساله دولت را ارزیابی کرد. در ادامه با برخی از چهره‌های سیاسی اصلاح طلب و اصول گرا درباره نقاط ضعف و قوت دولت گفت و گو کرده‌ایم.

فروزنده: اعتماد بسیار دولت به آمریکاموجب تحریم‌های جدید علیه ایران شد
آقای لطف الله فروزنده، عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در گفت و گو با «صبح نو»، در خصوص نقاط ضعف و قوت دولت یازدهم گفت:
رئیس جمهور با توجه به اینکه در دولت قبل از لحاظ اقتصادی ضعیف عمل کرده است، باید برای دولت جدید یک کابینه کارآمد و خوب را ایجاد کند. تنها نقطه قوتی که دولت یازدهم داشت موضوع کنترل تورم بود. در کل، دولت نقاط ضعفش بسیار بیشتر از نقاط قوتش بود و این موضوع باعث شد تا کارآمدی لازم را مخصوصاً در حوزه اقتصادی نداشته باشد. دولت در حوزه سیاست خارجه نیز به آمریکایی‌ها بسیار اعتماد کرد و باعث شد تا تحریم‌های جدیدی را علیه ملت ایران اعمال کنند. وی همچنین در خصوص موضوعاتی که آقای روحانی باید در دولت دوازدهم مورد توجه قرار دهد، افزود: دولت دوازدهم باید طبق مشی رهبری در مقابل استکبار ایستادگی کند و از موضع عزت با آنها برخورد داشته باشد و در حوزه داخلی نیز باید به توانمندی‌های کشور توجه کند و به فکر تولید باشد و با قاچاق، واردات بی رویه و همچنین فساد مبارزه کند. در کل باید گفت که تمام مشکلات کشور قابل حل است به شرطی که دولت اراده داشته باشد و با یک تیم قوی اجرایی وارد صحنه شود. حال که مردم به او رأی داده‌اند و آقای روحانی وارد مرحله دوم از دوره ریاست جمهوری خود شده است، امیدواریم خودشان ضعف‌ها را شناسایی کرده و آنها را رفع کنند.

روستاآزاد: کابینه یازدهم ناهماهنگ بود
آقای رضا روستا آزاد، رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف هم در گفت و گو با «صبح نو» در خصوص عملکرد دولت یازدهم گفت: بسیار شنیده‌ایم که ناهماهنگی بین وزارتخانه‌ها وجود داشته است و حتی از یکدیگر بی اطلاع نیز بوده‌اند؛ به عنوان مثال بین وزارت نفت و وزارت صنایع برای خوراک پتروشیمی‌ها همیشه اختلاف نظر وجود داشته است یا وزارت بهداشت و تأمین اجتماعی و... . بنابراین در این موضوع باید گفت که بسیار ضعیف عمل کردند. در خصوص سیاست‌های کلان و همچنین موضوع برجام و ... هم همانطور که مشاهده کردیم، دولت هیچ گونه اعتنایی به توانمندی‌های داخلی نداشت و بیشتر به خارج نگاه می‌کرد و تلاش داشت تا با فروش نفت و قرارداد با شرکت‌های خارجی، تکنولوژی آنها را به داخل کشور بیاورد. این موضوع با اقتصاد مقاومتی که بر توانمندی‌های داخلی اتکا می‌کند، منافات دارد. تنها نقطه قوت دولت کنترل تورم بود که آن‌را نیز با ایجاد رکود در جامعه انجام داده‌اند. وی همچنین در خصوص پیشنهاداتی که آقای روحانی می‌تواند از آنها بهره ببرد گفت: همان طور که حضرت آقا نیز چندین بار مطرح کرده‌اند، یک دولت کاری ، غیر سهمیه‌ای که عشق خدمت به مردم، داشته باشد. حال باید دید که شنبه چه کسانی را به عنوان وزیر پیشنهاد می‌کنند.

حق پرستی: دولت یازدهم بی نظمی اقتصادی را سامان بخشید
همچنین، آقای اسماعیل حق پرستی، دبیر اجرایی خانه کارگر، در گفت و گو با صبح نو در خصوص نقاط ضعف و قوت دولت یازدهم گفت: با توجه به وضعیت نابسامان اقتصادی که دولت یازدهم تحویل گرفت و همچنین وضعیت اشتغال که بخشی از آن مربوط به مشکلات اقتصادی پیشین ‌شد و با توجه به همه جوانب و در عین حال حملاتی که به دولت یازدهم می‌شد، عملکردشان خوب بود و در حد توانشان بی نظمی اقتصادی کشور را به سامان رساندند. حل مشکلات کشور زمان می‌برد. در تمام دولت‌ها نقاط ضعف و قوت وجود دارد. دولت دوازدهم باید بیش از قبل برای حل مشکلات کشور تلاش کند چون انتظار بیشتری نیز از آنها می‌رود.
وی همچنین در خصوص مسائلی که در دولت دوازدهم باید به آنها توجه شود افزود: به نظر من دولت یازدهم از لحاظ اقتصادی تمام تلاش خود را کرده است. ممکن است مشکلاتی نیز وجود داشته باشد ولی باید کمک کرد تا اوضاع بهتر شود. ما گرایش بسیار زیادی به بیگانه داریم و این بسیار بد است و باید برای آن فرهنگ سازی کرد.

منبع:صبح نو


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۶۴۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاید اگر برگردم به ۱۴۰۰، از رئیسی حمایت نکنم!

آفتاب‌‌نیوز :

نماینده امضاکننده بیانیه حمایت نمایندگان از حضور رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری می‌گوید اگر زمان به سال ۱۴۰۰ برگردد، نسبت به حمایت از رئیسی تردید می‌کند.

«مجلس هنوز برای نظارت بر دولت مهلت دارد.» این واکنش رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به بیانیه اخیر معاون پارلمانی رئیسی به نمایندگان است که آن‌ها را بی‌سواد و فاقد نظر کارشناسی خوانده است. هر چند، ولی اسماعیلی می‌گوید بیانیه مذکور را مشاهده نکرده، اما همچنان بر این نکته تأکید می‌کند که نظارت وظیفه مجلس است.

نکته دیگر در گفتگوی اسماعیلی مربوط به تردید او نسبت به حمایت از رئیسی است، کما اینکه رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر به عقب بازگردد باز هم از رئیسی حمایت می‌کند یا خیر؟ با لحنی توأم با تردید می‌گوید که با قطعیت نمی‌تواند بله یا خیر بگوید.

در ادامه گفتگوی ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم را می‌خوانید:

آقای اسماعیلی! تا این لحظه که هنوز تکلیف ۴۵ کرسی مجلس دوازدهم مشخص نشده به نظر می‌رسد، مجلس آینده فراکسیون اکثریت نخواهد داشت، فکر می‌کنید این اتفاق تا چه اندازه به نفع دولت خواهد بود؟

مجلس دوازدهم نسبت به مجلس یازدهم فراکسیون‌های بیشتری خواهد داشت. در حقیقت با توجه به سلیقه‌های سیاسی متفاوتی که به مجلس راه پیدا کردند و تعداد مستقلین، اعتدالی‌ها و گروه‌های اصولگرایان اعم از شوراها، امناء و شریان که وارد مجلس دوازدهم شدند، تعداد فراکسیون‌ها در مجلس دوازدهم متنوع خواهد بود و بعید است که فراکسیون قوی و اکثریت شکل بگیرد.

در نتیجه چنین شرایطی وضع دولت بهتر از مجلس یازدهم نخواهد بود به این معنی که همراهی با دولت بهتر نخواهد بود.

مجلس دوازدهم مانند مجلس یازدهم دِینی نسبت به دولت ندارد
منظور این است که نظارت بر دولت در مجلس دوازدهم افزایش پیدا می‌کند؟

بله، درمجلس دوازدهم نظارت بر دولت افزایش پیدا می‌کند. مجلس یازدهم خودش از رئیسی دعوت کرد که رئیس جمهور شود به همین دلیل به نحوی می‌خواست از دولت حمایت کرده و کمک کند. اما مجلس دوازدهم این دِین را ندارد به همین دلیل همسویی کمتری با دولت خواهد داشت.

همسویی مجلس با دولت منافاتی با نظارت ندارد
یکی از انتقادات وارد به مجلس یازدهم این است آنطور که باید و شاید بر دولت نظارت نکرد و ...

همسویی با نظارت متفاوت است. از نظر همسویی بله مجلس یازدهم با دولت همسو بود، کما اینکه خودم همسو با دولت هستم، اما چندین سوال از وزرا در صحن و تحقیق و تفحص را در پرونده دارم، بنابراین همسویی منافاتی با نظارت ندارد. چنانچه نظارت حق قانونی نمایندگان است و باید آن را انجام دهند، لذا همسویی و نظارت ربطی بهم ندارند.

رابطه بین قیمت دلار و تعاملات با دنیا
سال اول مجلس یازدهم دلار ۱۸ هزار تومان بود و حالا حدود یک ماه مانده به پایان عمر مجلس یازدهم دلار بالای ۶۰ هزار تومان است، یک مصداق برای اینکه نظارت‌ها بر دولت آنطور که باید و شاید جدی نبوده است.

بله، می‌توان این تحلیل را داشت، اما مجلس یازدهم در مواردی که فکر کرد اگر جابجایی انجام شود به نفع دولت و حاکمیت است ورود پیدا کرد، اما درباره دلار و ارز و در مجموع وضعیت معیشتی واقعیت امر این است که شرایط دست فرد خاصی نیست، یعنی بحث حاکمیتی است.

برای حل مسئله قیمت دلار باید تعاملات خود با کشور‌های همسایه و دنیا افزایش دهیم و به این ترتیب نیست که فقط به وزیر اقتصاد بگوییم نرخ دلار را باید کنترل کند و اگر استیضاح شود همه مشکلات حل می‌شوند، خیر کلیه حاکمیت باید تصمیم بگیرد.

نکته دیگر اینکه علاوه بر نقشی که دلار در داخل دارد متأثر از بحث‌های بین‌المللی است که آن هم دست وزیر اقتصاد نیست.

جهش عجیب قیمت دلار در عمر ۴ چهارساله مجلس یازدهم از نگاه یک نماینده /به ۱۴۰۰ برگردم، شاید از رئیسی حمایت نکنم
حدود یک ماه به پایان عمر مجلس یازدهم باقی مانده، ارزیابی شما از مراودات دولت و مجلس در این دوره به چه صورت است؟ ضمن اینکه دولت در بیانیه اخیر خود خطاب به نمایندگان از عبارت نداشتن سواد رسانه‌ای استفاده کرده...

بنده بیانیه را مشاهده نکردم، اما ادامه دادن به نظارت بر دولت حتی در یک ماه باقی مانده یکی از وظایف مجلس است کما اینکه اخیرا مرتضوی، وزیر کار و رفاه اجتماعی به مجلس آمد و مباحث جدی صورت گرفت. البته هر موقع به دولت گفتیم فلان جا مشکل وجود دارد، آمدند و جوابگو بودند، اینکه پاسخ‌ها تا چه اندازه منطقی بوده یک طرف قضیه است، اما همیشه پای کار بودند و حضور داشتند؛ لذا در مورد رابطه دولت با مجلس به صورت مطلق نمی‌توان سخن گفت و نسخه واحدی پیچید، اما در هر صورت طبق نظر رهبری که فرمودند وقتی دولت‌ها کار می‌کنند همه با هم کمک کنند، در اجرا همه باید کمک کنند تا از این بحران که از نظر معیشتی، تورم و مشکلات عرصه بین‌المللی داریم، خارج شویم.

البته فعلاً و در این چند ماهه که ابهت پوشالی اسرائیل را شکستیم، امکان دارد مباحثی مطرح شود لذا باید کمک کنیم که دولت از آن فضا خارج شود و در نهایت کمک حال دولت باشیم. در مجموع مراودات مجلس یازدهم با دولت‌ها خوب بود.

اگر وزیر باشم از استیضاح استقبال می‌کنم.
اما این نکته را باید در نظر گرفت مشکل از آنجایی نشأت می‌گیرد که به حق قانونی خودمان عمل نمی‌کنیم کما اینکه سوال و استیضاح حق قانونی مجلس است، بنده خودم اگر وزیر باشم از استیضاح استقبال می‌کنم چراکه اگر بنده مشکلی داشته باشم و نتوانم پاسخ بدهم، حقم استیضاح است.

البته برخی از وزرا هم این حرف را نزدند، به این ترتیب که به معاون پارلمانی گفتند از نمایندگان نخواهید که امضای خود را پس بگیرند اگر مشکلی دارم می‌آیم و توضیح می‌دهیم و اگر برآیند جمعی این است که ناتوان هستم، تاوان می‌دهم.

به این نکته اشاره کردید که از جمله نمایندگان حامی دولت رئیسی هستید، اگر به سال ۱۴۰۰ برگردیم مجدداً بیانیه حمایت از حضور رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری را امضاء می‌کنید؟

مطلق نمی‌توانم بله یا خیر بگویم چراکه نسبت به بسیاری از موضوعات مانند مباحث خارجی و ارتباط با کشور‌های خارجی و عضویت در معاهدات اقتصادی بین‌المللی اقدامات دولت قابل دفاع است، اما در مورد مباحث اقتصادی از جمله تورم و اشتغال ایرادات باقی است؛ لذا نمی‌توانم پاسخ مطلق به این پرسش بدهم.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • رئیسی: روابط ایران و پاکستان را در همه سطوح ارتقا می‌دهیم
  • اتوبان‌ یازدهم اسلام‌آباد «ایران» نام گرفت + جزئیات
  • اخبار سفر رئیس‌جمهور به پاکستان / رئیسی: سطح روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به میزان سطح روابط سیاسی نیست
  • پنج اخطار برای یک مجلس
  • رئیسی : موضوع عفاف و حجاب تکلیفی شرعی، قانونی و سیاسی است
  • آینده اقتصاد سوریه/ شرایط روزبه‌روز سخت می‌شود
  • نوری قزلجه: ۳۰۰ تحقیق و تفحص؟! شورش را در آوردند
  • کارنامه سفر نخست‌وزیر عراق به آمریکا؛ موفق یا ناکام؟
  • ضرورت سرمایه‌گذاری در حوزه تربیت هنرمند در گام دوم انقلاب
  • شاید اگر برگردم به ۱۴۰۰، از رئیسی حمایت نکنم!