Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرم‌آباد- معاون فنی اداره کل حفاظت محیط‌زیست لرستان گفت: منطقه «گنجینه سر کن و بابا حبیب» در محدوده شهرستان‌های کوهدشت، رومشکان و پلدختر شکار و صید ممنوع شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نبی الله قائد رحمتی ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: منطقه «گنجینه سرکن و بابا حبیب» که در محدوه شهرستان های کوهدشت، رومشکان و پلدختر واقع شده اند، برای حفاظت از تنوع زیستی لرستان به مناطق شکار و صید ممنوع استان اضافه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وسعت این منطقه که در حوزه استحفاظی شهرستان های کوهدشت، رومشکان و پلدختر واقع شده، حدود ۲۰ هزار و ۷۰۰ هکتار است که یکی از زیستگاه های حساس و بکر استان لرستان است و با توجه به ارائه مستندات مربوطه در چهارمین جلسه فنی مناطق شکار و صید ممنوع سازمان حفاظت محیط زیست در مورخ ۹۵/۳/۲۹ تحت عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع مصوب و در نهایت به استناد قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست به مناطق شکار و صید ممنوع استان اضافه شدند.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان در خصوص مناطق شکار ممنوع اظهار داشت: این گونه مناطق زیستگاه‌هایی با ویژگی‌های بارز هستند که جمعیت جانوری آنها عمدتا به دلیل تخریب زیستگاه و شکار بی رویه کاهش یافته و برای مدتی محدود و به طور معمول ۳ تا ۵ سال به حمایت و حراست نیاز دارند و دراین مدت شکار ممنوع می‌شوند.

قائد رحمتی افزود: چنانچه جمعیت جانوری منطقه‌ در مدت این دوره احیاء و ترمیم شود، بر اساس بررسی شاخص ها و با توجه به سایر معیارهای مربوطه می‌توان آن محدوده را به عنوان یکی از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد.

وی تعیین مناطق شکار ممنوع پشتوانه‌ای برای حفاظت از ذخایر طبیعی و بررسی قابلیت‌های مناطق برای پیوستن به یکی از مجموعه مناطق چهار گانه محیط زیست دانست و گفت: منطقه گنجینه سرکَن و باباحبیب از دیرباز با فعالیتهای انسانی و تعارضاتی همچون چرای دام، کشاورزی، تصرف اراضی ملی برای افزایش اراضی کشاورزی، برداشت چوب، تخریب از طریق احداث مسیر خطوط لوله، چرای دام عشایر و روستاییان حاشیه منطقه، تخریب و جاده سازی در اثر عملیات اکتشاف نفت و ... در منطقه رو به رو بوده است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان در مورد ارزش حفاظتی این منطقه و انتخاب آن گفت: منطقه شکار و تیراندازی ممنوع گنجینه سرکن و باباحبیب در سال‌های اخیر، مامن گونه‌های مختلفی از انواع گونه های حیات وحش در زیستگاه‌های مختلف خود بوده که به حیات طبیعی خود ادامه می‌دهند.

قائد رحمتی ادامه داد: از مهم ترین پستاندارن محدوده مطالعاتی می توان آهوی ایرانی (Gazella subgottoroza) یا به احتمال قوی آهوی کوهی، کل و بز (Capra aegagrus)، پلنگ (Panthera pardus)، گربه وحشی (Felis catus ) و کفتار (Hyaena heayena )، خرس قهوه ای (Ursus arctus )، سنجاب ایرانی (Sciorus anomalus )، خرگوش، گراز، تشی، گونه های مختلفی از جوندگان و چند گونه از خفاش ها را نام برد که برخی از آنها در معرض خطر و در لیست قرمز IUCN قرار دارند.

وی اظهار داشت: مناطق شکار و صید ممنوع استان شامل قالیکوه الیگودرز، تالاب های پلدختر، هشتاد پهلوخرم آباد، گرین الشتر و چهار شاخ نورآباد با وسعتی معادل ۲۲۳ هزار و ۹۴۸ هکتار برابر با ۷/۹۱ درصد مساحت استان می شود که با افزایش منطقه گنجینه سرکن و بابا حبیب کوهدشت با وسعتی معادل ۲۰ هزار و ۷۰۰ هکتار وسعت مناطق شکار و صید ممنوع استان به ۲۴۴ هزار و ۶۴۸ هکتار افزایش می یابد.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان یادآور شد: این میزان منطقه شکار ممنوع معادل ۸/۶۴ درصد مساحت استان است که با سطح مناطق تحت مدیریت و زیستگاه های حساس استان جمعا حدود ۱۵/۹۶ درصد استان را شامل می شوند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۶۵۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات اجرایی بخش دوم طرح های عمرانی حفاظت محیط زیست کلید خورد

به گزارش خبرگزاری مهر، داود قاسم زاده معاون توسعه مدیریت، حقوقی و منابع انسانی حفاظت محیط زیست استان در بازدید از پروژه‌های عمرانی در حال ساخت و تجهیز گفت: همسو با منویات مقام معظم رهبری در مسیر بالندگی رشد و توسعه کشور با آغاز فصل کار و در ادامه اجرای طرح‌ها و پروژه‌های سازندگی دولت مردمی با محوریت توسعه سطح هوشمندسازی مناطق تحت مدیریت استان، نوسازی پاسگاه‌های محیط بانی و ادارات محیط زیست شامل (ایزوگام، نقاشی، تعویض درب و پنجره‌ها و....)، تأمین تجهیزات خودرویی و موتوری، خریداری لوازم تکمیلی - تخصصی برای پایش و عملیات‌ها در مناطق شامل (البسه، دوربین، پهپادهای جدید و.... در کمترین زمان ممکن به صورت تجمیعی در دستور کار داریم.

وی ضمن تاکید بر تقویت شیوه‌های نظارتی طرح‌ها و پروژه‌های اجرایی ذکر شده، انجام مهندسی ارزش برای طرح‌های عمرانی را لازم دانسته و ادامه داد: سال قبل با تخصیص اعتبارات مناسب بخش اول طرح‌های عمرانی و تجهیزاتی محیط زیست را تأمین کردیم امسال نیز ضمن تداوم این روند بخش زیادی از این طرح‌های عمرانی از جمله احیا ساختمان برخی پاسگاه‌های غیر فعال را با پایش و مهندسی ارزش، تعیین تکلیف خواهیم کرد.

قاسم زاده با اشاره به وسعت مناطق طبیعی تحت مدیریت آذربایجان شرقی و کمبود نیرو بویژه در حوزه محیط بانی تاکید کرد: با یک گام اساسی جدید در مسیر احیا این پاسگاه‌ها و تأمین نیروی انسانی مورد نیاز به طور جدی پیگیر هستیم.

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و منابع انسانی حفاظت محیط زیست استان با قدردانی از همکاری‌های علاقمندانه مجموعه تلاشگر و دوستدار محیط زیست سازمان مدیریت برنامه ریزی استان به جهت تأمین اعتبارات لازم فاز دوم عملیات اجرای این پروژه‌ها را در حال حاضر دو میلیارد ریال ذکر کرد.

کد خبر 6082359

دیگر خبرها

  • عملیات اجرایی بخش دوم طرح های عمرانی حفاظت محیط زیست کلید خورد
  • ثبت تصاویر پلنگ ایرانی این بار در شهرستان رودبار
  • ۱۴۴ متخلف زیست محیطی دستگیر شدند
  • لایروبی آبشخور‌های مناطق حفاظت محیط زیست لرستان
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در سال گذشته
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در خوزستان در سال گذشته
  • دستگیری بیش از ۷۰۰ شکارچی و صیاد متخلف در خوزستان
  • ایجاد موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی شهرستان بروجرد دستور کار محیط زیست لرستان قرار گرفت
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در استان خوزستان
  • شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند