Web Analytics Made Easy - Statcounter

حضرت رضا- سلام اللَّه علیه- در آن ابتلائاتی که داشت و در آن مصیبتهای معنوی که برایش وارد می ‏شد، بدون اینکه یک اختلافی ایجاد کند، با آرامش، راه خودش را به پیش می ‏برد. مقید بود به اینکه آرامش ملت را حفظ کند.
به گزارش گروه فرهنگ جهان نيوز، حامد زبیراوی: امام رضا (ع)هشتمینامامشیعیان‌درسال۱۴۸ه.ق درمدینهبهدنیاآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از عهد امام رضا (ع)، عصر جدیدی از شکوفایی و بالندگی فرا رویشیعهپدیدار گشت و این به سبب کوشش‌ها و رنج‌هایامامانپیشین بود. پدید آمدن پایگاه‌های عظیم مردمیِ شیعه‌گرا از پیامدهای این کوشش‌ها بود.

شیعیان به نیرویی رسیده بودند که می‌توانستندحکومترا در دست گیرند. امّا این وضعیت، حاکمان عباسی را بههراسانداخت و به چاره‌جویی واداشت. واگذاریمنصبولایت‌ عهدیبه امام رضا (ع) از چاره‌هایی‌ بود که برای گریز ازخطرشیعه یافتند.بدین سان، می‌توان دوران امامت امام رضا (ع) را به دو دوره پیش و پس از ولایت‌عهدی تقسیم کرد.

مدت امامت ایشان پیش از پذیرش ولایت عهدی، هفده سال بود که ده سال از این سال‌ها را در عصر هارون، پنج سال را در عصر امین و دو سال را در عهدمأمونو درمدینهسپری کرد.چونپدرگرامی‌اش بهشهادترسید، در مدینه بود و رسیدگی به امورشیعیانرا آغاز کرد. شاگردان پدر را پیرامون خویش گرد آورد و بهتعلیممعارف ناب دینی پرداخت. در این سال‌ها شیعیان بهره‌ها از او برگرفتند و هدایت‌ها یافتند ومعارف دینینشو و قوام و دوام پیدا کردند.شخصیتممتاز و برجسته امام در مدینه چنان جلوه می‌نمود که سراسرحجازآن روزگار در همه مسائل مادی و معنوی خویش از او مدد می‌گرفت.

یکی از فعّالیت‌های امام (ع) در این دوران آن بود که به شهرهای متعدّدیسفرکرد ومردمرا به دیدار خویش برخوردار ساخت. آن امام همام (ع)، پیش از سفر، کسانی را به مقصد می‌فرستاد تا مردم را آگاه کنند و مقدمات سفر را آماده سازند. اینتدبیرامام موجب می‌گشت که کسان بیش‌تری از وجود امام بهره‌مند شوند و از آن سو نیزحکومتبه هراسی بیش‌تر افتد.ولایت‌عهدی امام رضا (ع) سه سالطول کشید که همه آن در عصر مأمون بود.

محبت امام رضا به سگ آزاردیده /روایتی از آیت الله حق شناس دریافت.mp3
گزیده ای از بیانات امام خمینی درباره امام رضا (ع)

حضرترضا، علیه السلام، به حضرت جواد، سلام اللّه علیه مرقوم فرمود: «شنیدم غلامان تو وقتی سوار می ‏شوی، تو را خارج می‏ کنند از در کوچک، آنها بخل می‏ کنند و می ‏خواهند تو به کسی چیزی ندهی. به حق من بر تو که بیرون رفتن و داخل شدنت نباشد مگر از در بزرگ. و وقتی سوار شدی همراه خود طلا و نقره بردار و هیچ کس از تو سؤالی نکند مگر آنکه به او عطا نمایی. و از عموهای تو هر کس از تو سؤالی کرد، کمتر از پنجاه دینار به او مده، و اگر بیشتر خواستی بدهی، اختیار با تو است. و من اراده کردم به این امر اینکه خداوند مقام تو را رفیع فرماید، پس انفاق کن و ترس مکن که خداوند بر تو سختگیری فرماید.» (شرح چهل حدیث، ص403)

مأمون حضرترضا(ع) را با آن همه تزویر و سالوس و گفتن «یا ابن عم» و«یا ابن رسول اللَّه» تحت نظر نگه می ‏دارد! که مبادا روزی قیام کند و اساس سلطنت را درهم بریزد. چون پسر پیغمبر(ص) است و در حق او وصیت شده، و نمی‏ شود او را در مدینه آزاد گذاشت. حکام جائر سلطنت می‏ خواستند، و همه چیز را فدای این سلطنت و امارت می ‏کردند؛ نه اینکه دشمنی خصوصی با کسی داشته باشند. چنانکه اگر امام (ع)، نعوذ باللَّه، درباری می ‏شد، کمال عزت و احترام را به او می‏ گذاشتند، و دستش را هم می‏ بوسیدند. (ولایت فقیه، ص: 152)

من از شما آقایان که از راه دور و از مرکز ولایت و از محل قدس ملکوتی آمدید تشکر می ‏کنم. چه سعادتی دارید که چشم های شما به آن بارگاه عظیم ملکوتی باز می ‏شود و در آن حرم شریف؛ مرکز علم و مرکز ملائکة اللَّه می ‏روید و ما حسرت آن را داریم‏. (صحیفه امام،ج‏12 ،ص 106 )

حضرترضا- سلام اللَّه علیه- در آن ابتلائاتی که داشت و در آن مصیبتهای معنوی که برایش وارد می ‏شد، بدون اینکه یک اختلافی ایجاد کند، با آرامش، راه خودش را به پیش می ‏برد. مقید بود به اینکه آرامش ملت را حفظ کند (صحیفه امام ،ج‏13،ص426)

حضرترضا- سلام اللَّه علیه- که با آن نیرنگ ایشان را بردند، الزاماً بردند به آنجا و خواستند ایشان را چه بکنند، معلوم بود که از اول بنا بر این نیست، نگذاشتند که اینها یک‏حکومتی به دستشان بیاید، یک مجالی به دستشان بیاید که لا اقل تعلیمات را بکنند. (صحیفه امام، ج‏19، ص: 8)

این میهمان های عزیز از جایی می ‏آیند که دلهای ملائکة اللَّه به آنجا متوجه است. اصلًا مرکز ایران آستان قدس است. و ما امیدواریم که همه ما را خداوند از خدمتگزاران آستان قدس رضوی- سلام اللَّه علیه- قرار بدهد. و شماها چقدر خوشبخت هستید که در آن آستان زندگی می ‏کنید، چه آنهایی که خدمتگزار مستقیم آستانه هستند و چه آنهایی که در آستان مقدس، خدمتگزار به ملت و اسلام و جمهوری اسلامی هستند. همه نیروها، همه قدرتها در هر جا هستند، محتاج به توجه خاص حضرترضا- سلام اللَّه علیه- هستند. استاندار و نیروی هوایی و انجمن های اسلامی و همه اینها جزء کارمندان آن آستان مقدس‏اند. و شما برادرانی که در آستان مقدس مستقیماً کار می‏ کنید، از خوشبختی بزرگی برخوردارید که شاید خیلی توجه به او نباشد. و من امیدوارم که ان شاء اللَّه تعالی، به برکت آن آستان مقدس، جمهوری اسلامی همان طوری که تا کنون پیروزمندانه پیش رفته است، از این به بعد هم پیش برود و این جمهوری اسلامی باقی باشد با اسلامیت خود تا وقتی که، زمانی که به حضور بقیّة اللَّه این جمهوری مشرّف شود و مسائل را در خدمت ایشان حل کند. (صحیفه امام، ج‏16، ص: 388)

نماهنگ امام رئوف به مناسبت دهه کرامت/خواننده و آهنگساز علی فانی/ ترانه سرا حاج غلامرضا سازگار.

دریافت.mp4


مولودی میلاد امام رضا (ع)

صوت/ قلب ایرانه حرمی که تو خراسانه (سرود)/ محمد رضا طاهری

دریافت.mp3

صوت/ مرغ دلم پر زده سمت دام بلا (سرود)/ جواد مقدم
دریافت.mp3

صوت/ شب جشنه و عیده نور سبحان دمیده (سرود)/ جواد مقدم
دریافت.mp3

صوت/سنگ زیر پای تو (مدیحه سرایی)/ میثم مطیعی
دریافت.mp3

صوت/ پیچیده صدای نقاره (سرود)/میثم مطیعی
دریافت.mp3


تصاویر با کیفیت میلاد امام رضا (ع)












گزارش: حامد زبیراوی








منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۶۹۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) چه برنامه‌هایی برگزار می‌شود

به گزارش «مبلغ»، 15 شوال سالروز وفات حضرت عبدالعظیم است، عبدالعظیم حسنی(ع) از نوادگان حضرت امام حسن (ع) و از اصحاب امام جواد و امام هادی (ع)بود و عقاید خود را بر امام هادی (ع)عرضه داشت و امام او را تأیید کرد.

ایسنا نوشت: حجت‌الاسلام محسن عرفاتی معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم الحسنی(ع)، با اشاره به برنامه‌های گرامیداشت رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: حضرت عبدالعظیم(ع) از امامزادگان واجب التعظیمی بوده که جهاد و هجرت ایشان بسیار مهم است، زیرا این امامزاده مورد جور و ظلم حکومت عباسی بود و امام هادی(ع) به ایشان دستور هجرت دادند و ایشان هم این‌ جهاد علمی را گوش فرار دادند.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) خاطرنشان‌کرد: اولین امامزاده وارد شده به منطقه شهر ری‌ امامزاده حمزه بن‌ موسی الکاظم(ع) بودند و حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در مجاورت ایشان قرار گرفتند.

عرفاتی با بیان اینکه محتوا برنامه‌ها ایام رحلت براساس شعار «جهاد و هجرت» خواهد بود، تصریح کرد: حضرت عبدالعظیم(ع) پرچمدار جهاد تبیین بودند و ایشان ۱۲۰هزار حدیث از امام رضا(ع)، امام جواد(ع) و امام هادی(ع) نقل کردند، همچنین کتاب خطبا امیرالمومنین(ع) توسط حضرت عبدالظعیم‌(ع) نوشته شده است.

وی افزود: همین‌ جهاد عملی حضرت عبدالعظیم(ع) باعث شد که امام هادی(ع) در مورد ایشان بفرمایند که ایشان از حامیان ولایت بودند و یک‌ فقیه هستند.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) یادآور شد: از دوشنبه شب (۳اردیبهشت‌ماه) برنامه‌های این ایام‌ را با معارف صحیفه سجادیه آغاز خواهیم‌ کرد، روز سه‌شنبه دیدار اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با تولیت آستان‌ عبدالعظیم(ع) را خواهیم داشت.

عرفاتی ابراز کرد: درس اخلاق آیت‌الله منفرد را نیز هرهفته سه‌شنبه از ساعت ۱۶:۳۰ داریم اما در این ایام قرار است ایشان به مقام علمی و توحیدی حضرت عبدالعظیم(ع) بپردازند. همچنین در بین‌ نمازهای جماعت آستان امامان جماعت در بیان‌های کوتاهی به شخصیت این‌ امامزاده خواهند پرداخت.

وی اضافه کرد: باتوجه به درخواست‌های متعدد برای حضور خدام فرهنگی و علمی در مدارس برای ایفای برنامه‌های فرهنگی و قرآنی‌ در این خصوص نیز برنامه‌ای خواهیم داشت، زیرا هدف ما انتقال معارف دینی به نسل جدید است، از این رو سفیران خدمت به مراکز فرهنگی، مدارس و دانشگاه‌ها در این ایام اعزام می‌شوند.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) تاکید کرد: هیات مخصوص بانوان آستان‌ عبدالعظیم(ع) که برای اولین بار در شهرستان ری تاسیس شده است نیز برنامه‌هایی بامحتوا این ایام ارائه خواهند کرد. از این رو سه‌شنبه در تالار شیخ صدوق برنامه خواهند داشت.

عرفاتی یادآور شد: روز سه‌شنبه (۴اردیبهشت‌ماه) از میدان شهر ری ساعت ۱۷ تجمع خدام ‌حرم را داریم که تا ساعت ۱۸ به سمت آستان حرکت خواهند کرد و در صحن‌ امام حسن مجتبی(ع) برنامه تعویض پرچم آستان و زیارت‌نامه‌خوانی را خواهیم داشت.

وی افزود: کارگروه اعتبات مقدسه مصوبه‌ای داشتند که براساس آن در شام سه‌شنبه بعد از نماز مغروب و عشا قرائت زیارتنامه حضرت عبدالعظیم(ع) در تمام عتبه و مساجد خوانده شود.

معاون علمی فرهنگی آستان عبدالعظیم(ع) خاطرنشان کرد: در شب رحلت حضرت عبدالعظیم(ع) ‌مراسم شهادت‌ با سخنرانی حجت‌الاسلام سیدحسین مومنی و مرثیه‌خوانی سیدمحمدرضا نوشه‌ور و محمدرضا بذری را خواهیم داشت.

عرفاتی ادامه داد: سه‌شنبه، چهارشنبه و پنج‌شنبه درب‌های حرم ۲۴ساعته باز خواهد بود. برنامه‌های روز رحلت‌ با تجمع طلاب و علما در حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم‌(ع) از صبح چهارشنبه برگزار خواهد شد که این دسته عزاداری به سمت حرم خواهند آمد.

وی اظهار کرد: از ساعت ۱۰صبح در مصلی امام علی(ع) برنامه روز عزا برگزار خواهد شد که با شعرخوانی محمد رسولی، مناجات خوانی مرتضی طاهری و مداحی محمدحسین پویانفر و همچنین سخنرانی حجت‌الاسلام مسعود عالی همراه خواهد بود.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) گفت: بعداظهر روز رحلت از ساعت ۱۷:۳۰ آیین چراغ‌گردانی نوجوانان (فرزندان خدام‌) را خواهیم داشت تا نسل جوان‌ آیین خدمت را بیاموزند. همچنین در شبستان امام خمینی(ره) شام رحلت با تجمع هیات‌های مذهبی را خواهیم داشت که حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد باقر علوی تهرانی سخنران و مجتبی رمضانی و محسن عراقی نیز به عنوان مداح مرثیه‌سرایی خواهند کرد.

عرفاتی بیان کرد؛ از ساعت ۲۲ شام عزا تجمع هیات ثارالله را با مداحی محمد نوروزی و حامد خمسه خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: روز پنج‌شنبه (۶اردیبهشت‌ماه) برنامه‌ درس‌هایی از نهج‌البلاغه با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین حسین اکبری بعد از نماز ظهر و عصر باتوجه به شعار این ایام با موضوع جهاد و هجرت برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) ابراز کرد: هیات کودکان‌ حسینی آستان عبدالعظیم الحسنی(ع) نیز پنج‌شنبه راس ساعت ۱۶ در تالار شیخ صدوق برگزار می‌شود. مجریان متخصص حوزه کودک در این برنامه‌ حضور خواهند داشت.

عرفاتی ادامه داد: آستان عبدالعظیم(ع) بنا دارد از شهدای فراجا نیز در این‌ ایام تجلیل کنند به همین‌ منظور روز پنج‌شنبه در مصلی امام علی(ع) این برنامه با حضور سردار رادان برگزار خواهد شد که از مدافعان امنیت تجلیل به عمل می‌آید.

وی ابراز کرد: روز پنج‌شنبه محفل ویژه انس با قرآن کریم نیز با حضور قاریان و حفاظ بین‌المللی از ساعت ۲۲ در صحن‌ امام خمینی‌(ره)‌ برگزار خواهد شد. همچنین شب جمعه ساعت ۲بامداد دعای کمیل با حضور منصور ارضی را در صحن جامع خواهیم داشت.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) بیان کرد: روز جمعه (۷اردیبهشت‌ماه) از ساعت ۶صبح دعای ندبه با مشارکت هیات رزمندگان و صدای محمدرضا غلام‌رضازاده را خواهیم داشت که این برنامه به صورت پخش زنده از شبکه یک‌سیما قابل مشاهده است. همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین میرهاشم حسینی سخنران این مراسم خواهند بود.

عرفاتی یادآور شد: نماز جمعه پایان بخش مراسم ایام رحلت عبدالعظیم(ع) خواهد بود و در خطبه‌ها و پیش خطبه نیز در مورد شخصیت حضرت عبدالظعیم(ع) سخنرانی می‌شود.

وی در پایان گفت: در شام جمعه نیز بعد از نماز مغرب و عشاء طبق سنوات هر هفته برنامه‌ سلسله جلسات سبک زندگی اسلامی را توسط حجت‌الاسلام والمسلمین عباس پسندیده خواهیم داشت.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897974

دیگر خبرها

  • جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • گلستان باید الگوی برجسته وحدت معرفی شود
  • در سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) چه برنامه‌هایی برگزار می‌شود
  • مزدوران فرانسوی در خط مقدم جنگ علیه روسیه
  •  منتخب جشنواره تئاتر رضوی به تماشاخانه مهر می آید
  • «یاخته» منتخب جشنواره تئاتر رضوی به تماشاخانه مهر می‌آید
  • سکه های تاریخی از اوایل قرن ۴ تا قرن ۸ هجری به موزه رضوی اهدا شد
  • سکه های تاریخی از اوایل قرن 4 تا قرن 8 هجری به موزه رضوی اهدا شد
  • برنامه‌های رحلت حضرت عبدالعظیم (ع) تشریح شد
  • دانلود نماهنگ مداحی هوای کربلاتو دوس دارم جواد مقدم + متن