Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-06@15:29:09 GMT

نشانه‌های بروز مشکلات ریوی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۶۹۹۰۷

نشانه‌های بروز مشکلات ریوی چیست؟

به گزارش جام نیوز، ریه های انسان نقشی کلیدی در حفظ عملکرد درست اندام های دیگر بدن ایفا می کنند. از آنجایی که انسان برای ادامه بقا به تنفس وابسته است، ریه ها در هر ثانیه مشغول فعالیت هستند و بر همین اساس، حفظ سلامت آنها اهمیت ویژه ای دارد.

هنگام انجام عمل دم، ریه های سالم اکسیژن را دریافت کرده و آن را به جریان خون منتقل می کنند تا اکسیژن از طریق خون به اندام ها و سلول های سراسر بدن ارسال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگام انجام عمل بازدم، ریه های سالم دی اکسید کربن را از بدن خارج می کنند.

اما افراد بسیاری در سراسر جهان از مشکلات ریوی رنج می برند. میلیون ها نفر در سراسر جهان به بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) مبتلا هستند، که به عنوان گروهی از بیماری های ریوی تعریف می شود که به واسطه باریک شدن مسیرهای هوایی تخلیه هوا از ریه ها را دشوار می سازند. این در شرایطی است که افراد بسیاری نیز ممکن است از بیماری خود آگاه نباشند.

در کنار بیماری مزمن انسدادی ریه، از دیگر بیماری های شایع این اندام می توان به آسم، برونشیت، سل، آمفیزم، و فیبروز سیستیک اشاره کرد.

افرادی که سیگار می کشند یا قبلا سیگاری بوده اند و افرادی که به طور مکرر با عوامل تحریک کننده تماس دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به یک بیماری ریوی قرار دارند.

از دیگر عواملی که ریه های انسان را در معرض خطر قرار می دهند می توان به عفونت ها و قرار گرفتن در معرض مواد آلرژی‌زا (مانند پوست حیوانات خانگی و گرد و غبار)، دود سیگار، آلودگی هوا، آلودگی های فضای کار، و خاک اره اشاره کرد.

برای سالم نگه داشتن ریه ها، شما باید از نشانه هایی که به بروز مشکل در این اندام ها اشاره دارند، آگاه باشید. هرچه زودتر به آنها رسیدگی کنید می توانید ریه های خود را از آسیب شدیدتر محافظت کرده و خطر بیماری مزمن ریوی و همچنین سرطان ریه را کاهش دهید.

در ادامه با برخی از این نشانه بیشتر آشنا می شویم.

سرفه مداوم

سرفه به محافظت از مسیرهای هوایی در برابر تحریک کننده های استنشاقی کمک می کند و همچنین در از بین بردن خلط (مخاط) در گذرگاه های تنفسی نقش دارد.

اما سرفه مداوم نشانه ای از عملکرد نادرست و غیر عادی ریه ها است. در حقیقت، یکی از نخستین نشانه های ریه های ناسالم سرفه مداوم است که حتی پس از مصرف دارو نیز بهبود نمی یابد.

همچنین، هنگام سرفه کردن شما ممکن است درد در قفسه سینه را تجربه کنید، که به شانه یا به سمت دست توسعه می یابد.

اگر بدون دلیل مشخص با سرفه مداوم مواجه شده یا بیشتر از گذشته سرفه می کنید، به پزشک مراجعه کنید. اگر مخاط بیش از اندازه مشکل آفرین شده است، با نوشیدن آب و مایعات دیگر بدن خود را هیدارته نگه دارید زیرا این کار به رقیق شدن مخاط کمک می کند و بدن می تواند از شر آن خلاص شود.

تنگی نفس

اگر حتی هنگام انجام وظایف عادی روزانه با دشواری در تنفس مواجه می شوید، این نشانه روشن دیگری از بروز مشکل در ریه ها است.

تنگی نفس زمانی رخ می دهد که ریه ها باید سخت‌تر از حالت معمول کار کنند تا هوا را به داخل و خارج انتقال دهند. این شرایط می تواند به واسطه انسداد در مسیر هوایی شکل بگیرد.

تنگی نفس را نادیده نگیرید و به عنوان مثال، افزایش سن را مقصر این شرایط ندانید. در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای بررسی دقیق‌تر شرایط با پزشک خود مشورت کنید.

اگر با مشکلی پزشکی که نیازمند درمان باشد، مواجه نیستید، ورزش روزانه می تواند به افزایش قدرت و استقامت شما کمک کند. همچنین، تمرینات تنفس عمیق را برای تسکین تنگی نفس انجام دهید.

افزایش مخاط

سرفه به طور معمول با تولید مخاط یا خلط مرتبط است. مخاط از گیر افتادن میکروب ها، گرد و غبار، گرده و باکتری ها در ریه ها جلوگیری می کند. اما هنگامی که تولید مخاط در نتیجه سرماخوردگی یا بیماری های شایع دیگر شکل نگرفته باشد، نشانه خوبی محسوب نمی شود.

همچنین، ممکن است متوجه تغییر در رنگ، غلظت، مقدار یا حتی بوی مخاط شوید. در حقیقت، اگر مخاط از حالت شفاف به زرد یا سبز تغییر رنگ دهد یا حاوی خون باشد، نشانه ای روشن از وجود مشکل در ریه ها است.

خون در مخاط می تواند نشانه ای از سرطان ریه، برونشیت مزمن، یا آمفیزم باشد. با پزشک خود درباره علائمی که دارید صحبت کنید تا دلیل دقیق آنها مشخص شود.

خس خس مداوم

صدای خس خس نشانه ای از باریک شدن مسیرهای هوایی است. به واسطه محدود شدن مسیرهای هوایی، هوا با سرعت لازم جریان پیدا نمی کند. این شرایط به شکل گیری صدای خس خس هنگام تنفس منجر می شود.

صدای خس خس مداوم می تواند نشان دهنده ابتلا به آسم یا آمفیزم باشد. همچنین، این شرایط می تواند نشانه ای از سرطان ریه باشد.

بدون در نظر گرفتن دلیل، شما باید به پزشک مراجعه کنید تا احتمال ابتلا به بیماری جدی ریوی یا آسیب شدید ریه بررسی شود.

تورم در قسمت پایین بدن

اگرچه ممکن است عجیب به نظر برسد، اما تورم، درد و حساسیت در پاها می تواند نشان دهنده وجود مشکل در ریه ها باشد. هنگامی که ریه ها عملکرد درستی ندارند، سیستم گردش خون اکسیژن مورد نیاز خود برای حفظ سلامت و به گردش درآوردن مایعات در سراسر بدن را به طور کامل دریافت نمی کند. این شرایط می تواند موجب تجمع مایع و شکل گیری تورم در پاها شود.

همچنین، به واسطه عملکرد ضعیف ریه ها، قلب نمی تواند به میزان کافی خون مورد نیاز کبد و کلیه های را پمپاژ کند. این به معنای آن است که این اندام ها قادر نیستند به طور موثر سموم و مواد زائد را پالایش کنند. این شرایط نیز به ایجاد تورم در بدن منجر می شود.

برای کاهش تورم در پاها، آنها را بالاتر از سطح بدن قرار دهید. اگر با گذشت زمان تورم شرایط وخیم‌تری پیدا کرد به پزشک مراجعه کنید.

سردردهای صبحگاهی

اگر پس از بیدار شدن از خواب با سردرد یا سرگیجه مواجه می شوید باید به پزشک مراجعه کنید.

یک مشکل ریوی مانند بیماری مزمن انسدادی ریه می تواند دلیل سردردهای صبحگاهی باشد. این شرایط به دلیل تنفس عمیق ناکافی هنگام خواب شکل می گیرد، که به تجمع دی اکسید کربن در بدن منجر می شود.

تجمع دی اکسید کربن گشاد شدن رگ های خونی در مغز را به همراه دارد، که به شکل گیری سردرد منجر می شود.

خستگی

احساس خستگی یا خستگی بیش از اندازه حتی پس از خواب کافی یکی دیگر از نشانه های بروز مشکل در بدن است. چنین علائمی می توانند نشان دهنده یک مشکل ریوی باشند.

هنگامی که ریه ها عملکرد درستی ندارند، شما ممکن است راحت‌تر از گذشته خسته شوید. همچنین، به نظر نمی رسد حتی با دنبال کردن یک سبک زندگی سالم قدرت و انرژی خود را باز یابید.

اگر ریه ها به میزان کافی اکسیژن در اختیار بدن قرار ندهند، سیستم های دیگر بدن نیز از این شرایط رنج می برند و کل این شرایط می تواند به قیمت افت سطح انرژی تمام شود.

سطوح پایین انرژی یک چرخه معیوب را شکل می دهند. خستگی شما را از ورزش کردن دور می کند و ورزش نکردن روی استقامت بدن تاثیرگذار است.

مشکلات خواب

اگر به واسطه مشکلات تنفسی در به خواب رفتن مشکل دارید یا خوابیدن روی یک صندلی برای شما راحت‌تر است، این می تواند نشانه ای از وجود مشکل در ریه ها باشد.

دراز کشیدن روی تختخواب می تواند موجب سخت‌تر کار کردن ریه ها شود. این می تواند روی کیفیت خواب شما تاثیرگذار باشد. همچنین، سرفه کردن طی شب در خواب عمیق اختلال ایجاد می کند.

حتی یک شب بی خوابی اثر منفی روی سلامت جسمانی و روانی انسان دارد. پس تصور این که بی خوابی های مداوم چه نتیجه ای در پی خواهند داشت چندان دشوار نیست.

اگر به طور مرتب شب ها از خواب بیدار می شوید و در تنفس با مشکل مواجه هستید یا سرفه می کنید به پزشک مراجعه کنید.

عصر ایران/206

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۶۹۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود

دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، صورت شاید اولین عضوی از بدن باشد که در مورد کمبودهای مواد مغذی در بدن هشدار می‌دهد. کمبود ویتامین‌ها در بدن، علائم متفاوتی ایجاد می‌کند که گاهی خفیف و گاهی خطرناک است.

بهدگزارش سرگرمی روز، شما برای تشخیص این کمبودها باید برای تجویز آزمایش‌های دوره‌ای خون، نزد پزشک بروید با این حال برخی علائم کمبود ویتامینی را می‌توانید از وضعیت چهره خود تشخیص دهید:

_ کمبود ویتامین C: ویتامین C نقش حیاتی در بدن دارد؛ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و باعث بهبودی سریع زخم‌ها و حفظ سلامت استخوان‌ها می‌شود. به گفته محققان کمبود این ویتامین باعث خونریزی لثه‌ها می‌شود.

بهبود آرام زخم‌ها، خشک شدن موها و ایجاد لکه های قرمز روی پوست از دیگر علائم فقر این ویتامین است. اگر هر کدام از علائم فقر ویتامین C را دارید؛ میوه‌ها، سیب زمینی، انواع توت‌ها، فلفل، بروکلی، اسفناج و مکمل‌های ویتامین C را به رژیم‌تان بیفزایید. مصرف روزانه ۷۵ میلی گرم ویتامین C به زنان و ۹۰ میلی گرم به مردان توصیه می‌شود.

_ کمبود ید: کمبود این ماده معدنی منجر به چشم‌های پف آلود می‌شود و کم کاری تیروئید را نیز به همراه دارد. افرادی که دارای کمبود ید هستند، ناخن‌های شکننده را تجربه می‌کنند و ممکن است به راحتی دچار اضافه وزن شوند. شما می‌توانید در صورت ابتلا به این علائم، مصرف هرچه بیشتر زغال اخته، لوبیای سیاه، میگو، توت فرنگی و ماست را در نظر داشته باشید.

_ کمبود امگا ۳: خشکی پوست به خصوص در فصل زمستان رایج است. اما اگر پوست شما خشک‌تر از حد معمول باشد، به آن معنی است که اسیدهای چرب امگا ۳ را به میزان کافی دریافت نمی‌کنید. مصرف کم این اسیدهای چرب چین و چروک صورت شما را نیز افزایش می‌دهد. منابع این اسیدهای چرب عبارتند از ماهی، دانه‌های کتان، دانه‌های چیا و گردو.

_ کمبود آهن: پوسته پوسته شدن لب‌ها یکی از نشانه‌های کمبود آهن است. نشانه‌های دیگر عبارتند از خستگی، سرماخوردگی‌های مکرر و درد زبان. کمبود "ریبوفلاوین" نیز می‌تواند خشکی لب‌ها را به همراه داشته باشد. شما می‌توانید ریبوفلاوین را از راه مصرف ماهی قزل آلا، بروکلی، پنیر و بادام به دست بیاورید. آهن نیز در حبوبات، آجیل، اسفناج و مکمل‌های آهن وجود دارد.

_ کمبود بیوتین یا ویتامین B۷: موهای خشک و نازک می تواند به شما هشدار دهند که دچار کمبود این ویتامین هستید. جدا از ریزش مو، نشانه مشخص دیگر کمبود بیوتین، صورت پف کرده با توزیع چربی غیر طبیعی و راش‌های قرمز است. بر اساس برخی مطالعات بیوتین به عنوان یکی از مواد مغذی ضروری برای حفظ استحکام، بافت و ظاهر مو عنوان شده است. منابع غذایی سرشار از بیوتین شامل بادام زمینی، جگر، برخی سبزیجات، برگ چغندر سوئیسی، تخم مرغ پخته و زرده تخم مرغ است.

_ کمبود ویتامین B۱۲ : کمبود این ویتامین در میان گیاه‌خواران بسیار رایج است. کمبود ویتامین ب ۱۲ اغلب باعث تغییر رنگ پوست و رنگ پریدگی می‌شود. سایر نشانه‌ها عبارتند از خستگی، از دست دادن اشتها، تنگی نفس و اسهال. اگر می‌خواهید فقر ویتامین ب ۱۲ را درمان کنید، به دنبال مصرف بیشتر ماهی، گوشت بدون چربی، پنیر، ماست و غلات غنی شده باشید. اگر رژیم‌های غذایی گیاهی را دنبال می‌کنید مکمل‌های ویتامین ب ۱۲ را با مشورت پزشک مصرف کنید.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • بهره وری غیر اصولی آب مشکلات آینده را بیشتر می‌کند
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • تست سلامت از روی خطوط صورت و چروک پیشانی
  • ببینید | میگرن چیست؟
  • میگرن چیست؟ + فیلم
  • رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟