Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@22:09:08 GMT

کارنامه ۴ساله روحانی در بازار کار +جدول

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۷۰۹۶۰

کارنامه ۴ساله روحانی در بازار کار +جدول

بررسی تغییر و تحولات بازار کار در دولت یازدهم نشان می‌دهد، طی چهار سال گذشته جمعیت فعال ۱.۹ میلیون نفر، جمعیت بیکار ۷۱۵ هزار نفر و جمعیت شاغل نیز بیش از ۱.۲ میلیون نفر افزایش داشته است.

خبرگزاری مهر: سرانجام دولت یازدهم هم به پایان رسید و دوره دوم مدیریت اجرایی رئیس جمهور روحانی از روز گذشته با دریافت حکم تنفیذ از رهبر انقلاب رسما آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
موضوع بیکاری که طی چند سال گذشته به یک بحران در اقتصاد ایران تبدل شده، همواره یکی از ماموریت‌های مقام معظم رهبری به روسای جمهور بوده است؛ آن طور که علاوه بر تاکیدات مکرر برای کاهش بیکاری، غالب شعارهای سالانه با رویکرد افزایش تولید و اشتغال بوده است.

اما اکنون که دوره نخست ریاست جمهوری روحانی(از مرداد۹۲ تا مردا ۹۶) به پایان رسید، بررسی شاخص‌های بازار کار به ویژه سه شاخص وضعیت مشارکت اقتصادی، نرخ بیکاری و تعداد شاغلان در چهار سال گذشته تقریبا یک وضعیت خنثی را در این بازار روایت می‌کنند.

نرخ مشارکت به مجموع جمعیت شاغل و بیکار «در سن کار» گفته می‌شود ویکی از شاخص‌هایی است که در بررسی‌های وضعیت بازار کار باید مورد توجه قرار گیرد. بر همین اساس، نرخ مشارکت در کل کشور از ۳۷.۴ درصد در سال پایانی دولت دهم، به۳۹.۴ درصد در سال پایانی دوره نخست ریاست جمهوری روحانی افزایش یافت که به معنای افزایش جمعیت فعال اقتصادی است.

نرخ مشارکت اقتصادی در دولت یازدهم

شرح

۱۳۹۱

(سال پایانی دولت دهم)

۱۳۹۲

۱۳۹۳

۱۳۹۴

۱۳۹۵

کل

۳۷.۴

۳۷.۶

۳۷.۲

۳۸.۲

۳۹.۴

شهری

۳۶.۵

۳۶.۹

۳۶.۵

۳۷.۵

۳۸.۹

روستایی

۴۰.۰

۳۹.۷

۳۹.۱

۴۰.۰

۴۱.۰

هر چند نرخ مشارکت اقتصادی در دولت روحانی با رشد ۲ درصد مثبت بود؛ اما در مقابل نرخ بیکاری در دولت روحانی هر سال نسبت به سال قبل با افزایش رو به رو بوده است؛ البته این نرخ در سال پایانی دولت دهم ۱۲.۱ درصد بود که در نخستین سال آغاز به کار دولت یازدهم یعنی سال ۹۲ به میزان ۱.۷ درصد کاهش داشت؛ اما در سال‌های ۹۳، ۹۴ و ۹۵ نوک پیکان نرخ بیکاری مجدد روند صعودی به خود گرفت و از ۱۰.۴ درصد در سال ۹۲ به ۱۲.۴ درصد در سال ۹۵ رسید.

نرخ بیکاری در دولت یازدهم

شرح

۱۳۹۱

(سال پایانی دولت دهم)

۱۳۹۲

۱۳۹۳

۱۳۹۴

۱۳۹۵

کل

۱۲.۱

۱۰.۴

۱۰.۶

۱۱.۰

۱۲.۴

شهری

۱۳.۸

۱۱.۸

۱۱.۶

۱۲.۲

۱۳.۷

روستایی

۸.۲

۷.۰

۷.۹

۸.۱

۸.۹

شاخص‌ نرخ بیکاری در «جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال کشور» نیز، از افزایش نرخ بیکاری در این گروه سنی حکایت دارد. البته روحانی در سال نخست مدیریت خود باز هم در کاهش نرخ بیکاری در این گروه سنی نسبت به سال پایانی دولت قبل توفیق داشت و توانست نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال را ۲.۸ درصد کاهش دهد و از ۲۶.۸ درصد در سال ۹۱ به ۲۴ درصد در سال ۹۲ برساند؛ اما این نرخ از سال ۹۳ مجدد افزایش یافت. نرخ بیکاری در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ در کل کشور در سال ۹۳ به ۲۵.۲ درصد، در سال ۹۴ به ۲۶.۱ درصد و در سال ۹۵ نیز به ۲۹.۲ درصد افزایش یافت.

نرخ بیکاری جوانان۱۵ تا ۲۴ سال

شرح

۱۳۹۱

(سال پایانی دولت دهم)

۱۳۹۲

۱۳۹۳

۱۳۹۴

۱۳۹۵

کل

۲۶.۸

۲۴.۰

۲۵.۲

۲۶.۱

۲۹.۲

شهری

۳۱.۴

۲۸.۲

۲۸.۵

۲۹.۳

۳۲.۳

روستایی

۱۸.۴

۱۶.۱

۱۸.۸

۲۰.۰

۲۲.۵

به این ترتیب بررسی جمعیت فعال اقتصادی، جمعیت بیکار و جمعیت شاغل در چهار ساله نخست مدیریت روحانی نشان می‌دهد، جمعیت مشارکت اقتصادی (فعال) از ۲۳ میلیون و ۸۳۴ هزار و ۵۵۲ نفر در سال ۹۲ به ۲۵ میلیون و ۷۹۱ هزار و ۴۵۰ نفر در سال ۹۵ رسیده است که حدود یک میلیون و ۹۵۷ هزار نفر افزایش داشته است.

همچنین جمعیت بیکار کشور که در سال نخست دولت یازدهم یعنی۱۳۹۲ بالغ بر ۲ میلیون و ۴۸۸ هزارنفر بود، در سال پایانی دولت به ۳ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۳۹۸ نفر رسید؛ به عبارتی در دولت یازدهم بیش از ۷۱۵ هزار نفر به جمعیت بیکار کشور اضافه شد.

هر چند جمعیت بیکار در این سالها افزایش داشت؛ اما نگاهی به آمار جمعیت شاغل کشور نیز حاکی از رشد این جمعیت دارد؛ به طوری که این جمعیت در سال ۱۳۹۲ بیش از۲۱ میلیون ۳۴۶ هزار نفر بود که در سال ۱۳۹۵با یک میلیون و ۲۴۱ هزار و ۸۷۲ نفر افزایش به ۲۲ میلیون و ۵۹۹ هزار نفر رسید.

جدول تغییرات جمعیت فعال، بیکار و شاغل در دولت روحانی

سال

جمعیت فعال اقتصادی

جمعیت بیکار

جمعیت شاغل

۹۱

۲۳۴۷۶۴۶۲

۲۸۴۸۲۳۷

۲۰۶۲۸۲۲۶

۹۲

۲۳۸۳۴۵۵۲

۲۴۸۸۳۷۲

۲۱۳۴۶۱۸۰

۹۳

۲۳۸۱۸۴۶۹

۲۵۱۴۱۶۶

۲۱۳۰۴۳۰۳

۹۴

۲۴۷۰۱۱۷۷

۲۷۲۹۰۹۲

۲۱۹۷۲۰۸۵

۹۵

۲۵۷۹۱۴۵۰

۳۲۰۳۳۹۸

۲۲۵۸۸۰۵۲


منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۷۰۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟

 

به گزارش تابناک، مدیر کل سلامت شهرداری تهران گفت: متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی نوشت: جمعیت‌شناسان می‌گویند طی ۵۰ سال آینده تعداد سالمندان ۶۰ سال به بالا افزایش خواهد یافت و این گروه بخش قابل‌توجهی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

تخمین زده شده تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال به دومیلیارد نفر در جهان خواهد رسید و به این معناست که به ازای هر پنج نفر یک سالمند خواهیم داشت.

به این ترتیب نه فقط در کشورهای توسعه‌ یافته بلکه در کشورهای در حال‌توسعه نیز بخش قابل‌توجهی از جمعیت را سالمندان تشکیل خواهند داد و افزایش سالمندان در صورت نداشتن برنامه‌های مدون، در آینده به چالشی مهم برای جوامع تبدیل خواهد شد.

در کشورهای توسعه‌یافته، از سه دهه گذشته سرویس‌های خدمات مراقبت روزانه به عنوان جایگزینی برای مراقبت‌های سازمانی و رسمی به وجود آمده است و این سرویس‌ها نقش مهمی در مراقبت‌های مبتنی بر جامعه برعهده گرفته‌اند.

حالا با توجه به روند روبه رشد جمعیت سالمندان و نیازهای آنها بویژه باتوجه به مسائلی ازجمله تغییر در سبک زندگی خانواده‌ها و مهاجرت فرزندان و افزایش شمار سالمندان تنها، توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور ما نیز ضروری به نظر می‌رسد.

برخی از کارشناسان معتقدند اگر همین حالا برای افزایش تعداد سالمندان، برنامه‌هایی در نظر گرفته نشود به‌زودی با یک بحران جدی مواجه خواهیم شد.

درحال حاضر بیش از ۱۰درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و باتوجه به آمار، پیش‌بینی شده است در سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد که باید به نیازهایشان ازجمله بیمه، خدمات در زمینه‌های مختلف از جمله مسکن پاسخ داده شود.

حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه تهران در حوزه جمعیت در آستانه بحران است که می‌توان از آن به ابر بحران نام برد، زیرا در جوانی جمعیت وضعیت خوبی نداریم.

وی با بیان اینکه متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند گفت: اگر اقدام عاجل و موثر انجام ندهیم درصد سالمندان قابل توجه خواهد شد.

صاحب در خصوص میزان سالمندان در مناطق مختلف تهران گفت: درصد سالمندان در مناطق تهران متفاوت است به صورتی که در منطقه ۱، ۳، ۶، ۲۱ بیشترین تعداد سالمند را در تهران دارند و حدود ۱۶ درصد جمعیت سالمندان تهران را دارند.

دیگر خبرها

  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)