Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حسین بازگیر رئیس محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگارحوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛با اشاره به اینکه واردات گونه های مختلف حیات وحش از کشور مبدأ به کشور مقصد نیازمند دریافت مجوز از سوی کنوانسیون ساتیست است؛ اظهار داشت:گونه های مختلف حیوانات وارداتی که در برخی از مراکز خرید و فروش وجود دارد، باید مجوزهای قانونی را اخذ کرده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برخی از گونه‌ های مختلف حیات وحش مشمول کنوانسیون ساتیسیت می شوند، یعنی ممکن است منع تجارت بین المللی داشته باشند و در نتیجه باید مجوزهای لازم را از مراجع رسمی کشور مبدأ بگیرند.

بازگیر با بیان اینکه توزیع برخی گونه‌های وارداتی در کشور باید در مکان‌های نگهداری معینی انجام شود، گفت: برای واردات گونه‌های مختلف حیات وحش به کشور باید اقدامات لازم در زمینه گمرک، مسایل پزشکی انجام و مدارک مربوطه طی یک فرآیند مشخص به سازمان محیط زیست ارائه شود.

وی با تاکید بر اینکه هیچ ارگان و سازمانی به تنهایی اقدام به صدور مجوز صادرات و واردات گونه‌های حیات وحش نمی‌کند، افزود: مجوزهای صادرات و واردات گونه‌های مختلف حیات وحش در ایران به صورت متمرکز صادر و از مرکز مدیریت شکار و صید سازمان محیط زیست اخذ می شود.

رئیس محیط زیست استان تهران گفت: مراکز مختلف نگهداری، فروش و نمایش گونه‌های حیات وحش که مجوز رسمی دارند تحت فرآیند مشخص و کنترل شده معاملات خود را انجام می‌دهند.

وی در ادامه افزود: شهر تهران به عنوان منزل و مکانی برای باندهای قاچاق محسوب می‌شود، چرا که بسیاری از گونه‌های مختلف حیات وحش مانند پرندگان و خزندگان که از مبادی غیررسمی و به صورت قاچاق از زیستگاه‌های داخل کشور صید می‌شوند، در این شهر به چشم می‌خورد.

بازگیر با اشاره به صید بی‌رویه برخی از گونه‌ها توسط شکارچیان و آسیب رساندن به زیستگاه‌های آن‌ها تصریح کرد: صید و شکار بی‌رویه گونه‌های مختلف حیات وحش از زیستگاه‌های داخلی موجب بروز مشکلاتی از جمله نابودی گونه‌ها به علت نگهداری نامناسب و محروم ماندن آن‌ها از طبیعت می‌شود و در نتیجه منقرض می‌شوند.

وی در ادامه افزود: با صید و شکار بی‌رویه گونه های حیات وحش، زیستگاه آن‌ها نیز آسیب می‌بیند، چراکه دوام و قوام زیستگاه‌ها به وجود پوشش گیاهی و جانوران مختلف وابسته است.

رئیس محیط زیست استان تهران با بیان اینکه تهران در ایامی خاص مرکز خرید و فروش غیرمجاز و قاچاق گونه‌های مختلف می شود؛ گفت: گونه‌های مختلفی مانند لاک‌پشت، مار و غیره در اواسط و یا اواخر سال در نقاط مختلفی از شهر تهران جابه‌جا می‌شوند. حتی در مراکز خرید و فروش آکواریوم و ماهی‌های نادر مانند سفره ماهی و گونه‌های کمیاب مانند نخل مرداب به چشم می‌خورد.همچنین خرید و فروش گونه‌های غیرمجاز پرندگان در حاشیه بازار پرندگان شهر تهران و یا با همدستی برخی غرفه‌داران انجام می‌شود.

بازگیر با اشاره به علاقمندی برخی از مردم به خریداری و نگهداری از گونه های خطرناک و مخرب حیات وحش افزود: علاقه بسیاری از افراد جامعه به خریداری و نگهداری از گونه‌های وحشی، این فرصت را برای شکارچیان و قاچاقچیان حیات وحش ایجاد می‌کند تا این گونه ها را به هر طریقی که می‌توانند شکار کنند و با مبالغ بسیار هنگفت بفروشند.

رئیس محیط زیست استان تهران در پایان گفت: در اغلب موارد گونه‌های مختلف حیات وحش بازار هدف شکارچیان و قاچاقچیان داخلی و خارجی است. همچنین واردات این گونه‌های غیرمجاز می‌تواند ناقل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نیز باشد.

انتهای پیام/

گونه‌های وارداتی باید از کنوانسیون ساتیسیت مجوز رسمی اخذ کنند

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۷۲۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس

به گزارش همشهری آنلاین، پلنگ ایرانی پس از انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی، بزرگترین گربه‌سان کشور به شمار می‌رود. کمبود طعمه در اثر شکار غیر مجاز و بی رویه، تخریب زیستگاه طبیعی پلنگ به دلیل توسعه فعالیت‌های انسانی، کشته شدن پلنگ‌ها به دست افراد محلی و شکارچیان متخلف باعث شده است که این گربه‌سان ایرانی به سمت انقراض برود.

«پلنگ در هر کجا به دام‌ها خسارت بزند از طریق صندوق توسعه محیط زیست خسارت آن پرداخت می‌شود.» این گفته کامبیز محسن سلطانی رئیس اداره محیط زیست نوشهر به خبرنگار فارس بود.

در نتیجه تقابل پلنگ با انسان و آسیب‌پذیری این گونه کمیاب در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

کمبود طعمه‌های پلنگ در اثر شکار بی‌رویه و تخریب عرصه‌های طبیعی از عوامل مهم کاهش جمعیت و افزایش حمله پلنگ به دام‌های اهلی و تقابل این گونه با انسان بوده است.

«در بخش گسترده‌ای از محدوده پراکنش پلنگ، به‌ویژه در منطقه زاگرس با کمبود طعمه و به‌تبع آن تعارض بین پلنگ و دام‌های اهلی و دامداران روبه‌رو هستیم.» این گفته حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست می‌گوید.

کد خبر 847559 منبع: فارس برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش خبر مهم پاکستان حیوانات - یوزپلنگ آسیایی

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید