Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-01@03:14:28 GMT

این هم از تضمین‌اروپایی‌ها!

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۷۷۶۲۰

این هم از تضمین‌اروپایی‌ها!

درست یک روز قبل از مراسم تنفیذ ریاست جمهوری آقای روحانی، طرح تحریم‌های تازه آمریکا که در کنگره این کشور با اکثریت قاطع به تصویب رسیده بود، همانطور که پیش‌بینی و اعلام شده بود، از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هم به تصویب رسید.

به گزارش گروه رسانه های بی‌باک، عصر چهارشنبه، درست یک روز قبل از مراسم تنفیذ ریاست جمهوری آقای روحانی، طرح تحریم‌های تازه آمریکا که در کنگره این کشور با اکثریت قاطع به تصویب رسیده بود، همانطور که پیش‌بینی و اعلام شده بود، از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هم به تصویب رسید و برجام بار دیگر به طور رسمی از سوی این کشور نقض شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیئت نظارت بر برجام پیش از تایید نهایی این دور از تحریم‌ها، با برگزاری جلسه‌ای اعلام کرده بود، تصمیمات 16 بندی را با هدف نشان دادن واکنش مناسب به این تحریم‌ها اتخاذ کرده است. البته تاکنون جزئیات این تصمیمات بنا به دلایل نامعلومی محرمانه مانده است. اصولا چنین تصمیماتی با صدای رسا و با هدف تاثیر گذاشتن بر محاسبات و تصمیمات حریف اعلام می‌شوند اما، هنوز این هیئت، دلیل این پنهانکاری را اعلام نکرده است.
مرور مواضع دولت و رسانه‌های نزدیک به آن طی چند روز گذشته اما نشان می‌دهد، دولتمردان به‌رغم تایید چند باره اینکه، آمریکایی‌ها با این دور از تحریم‌ها، برجام را نقض کرده‌اند، بنای برهم زدن این توافق را که مدتهاست یک طرفه اجرا می‌کنیم ندارند. آقای عراقچی نیز پس از امضای این تحریم‌های بی‌سابقه از سوی ترامپ، تصریح کرد آمریکایی‌ها برجام را نقض کرده‌اند. دولت محترم، یا به دلیل «ناچاری» یا قرار گرفتن در «زمین بازی حریف» و یا حتی «امیدواری به وفای عهد طرف‌های اروپایی» یعنی انگلیس، آلمان و فرانسه، تاکنون فقط در حد حرف، برجام را با احتیاط «نقض شده» تلقی کرده و فقط انتقاداتی را متوجه بدعهدی‌های آمریکایی‌ها کرده است.
«ناچار» از آن جهت که، بدون گرفتن تضمین‌های معتبر و کتبی، امتیازات مطالبه شده از سوی 1+5 در توافق برجام را تمام و کمال و پیشاپیش داده است. دوربین‌های ناظر بر مراکز هسته‌ای، 24 ساعته فعالند، بازرس‌های بین‌المللی در زمان‌بندی‌های مشخص شده، می‌آیند و می‌بینند و گزارش پایبندی کشورمان به توافق را تایید می‌کنند و می‌روند، راکتور اراک تخریب و قلب آن بتن‌ریزی شده است، در برخی حوزه‌ها مثل میزان ذخایر اورانیوم غنی شده حتی، طبق اعلام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران یک سوم میزان مجاز توافق شده، نگهداری می‌کند! بنابراین با توجه به مکانیزم تعبیه شده از سوی حریف در مذاکرات هسته‌ای (مکانیزم ماشه) و اینکه ما تمام امتیازات را از پیش داده و تضمین کتبی و محکمی نگرفته‌ایم، دولت «شاید» خود را «ناچار» به پذیرفتن این شرایط می‌بیند! لذا توان برهم زدن آن را در خود نمی‌بیند.
جملاتی مثل«آمریکایی‌ها از خدا می‌خواهند برجام را پاره کنیم» یا «هدیه خروج ایران از برجام را به آقای ترامپ نخواهیم داد» که این روزها زیاد از سوی دولتمردان و رسانه‌های همسو با دولت می‌شنویم نیز، تداعی‌کننده چیزی نیست جز، «بازی کردن در زمین دشمن». خروجی این نوع تفکر یعنی اولا پذیرفته‌ایم تحریم‌ها «حد یقفی» ندارند و ثانیا به برجام در هر شرایطی(چه نقض شده چه نشده باشد) پایبندیم. چه چیزی برای آمریکایی‌ها، شیرین‌تر از این شرایط؟! هم امتیازات بی‌نظیر برجام را دارند، هم تحریم‌ها را هر وقت اراده می‌کنند، اضافه می‌کنند و هم اینکه هیچ نگرانی از واکنش ایران علیه خود ندارند چرا که شنیده‌اند ایرانی‌ها می‌گویند، هدیه خروج از برجام را به آقای ترامپ نخواهند داد! «امیدواری به وفای به عهد طرف اروپایی» اما، قصه تلخ و غم‌انگیز دیگر برجام است. بخوانید:
اشاره کردیم که، فردای تصویب نهایی تحریم‌های آمریکا، مصادف شد با مراسم تنفیذ دوازدهمین رئیس‌جمهوری کشورمان. در همین ایام شبکه تلویزیونی «دوویچه وله» آلمان اعلام کرد، با دفتر «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره چرایی سفرش به تهران جهت شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری حسن روحانی تماس گرفته و این پاسخ را شنیده که، «حمایت اتحادیه اروپا از مردم ایران» انگیزه این سفر بوده است. «تأکید بر همکاری اتحادیه اروپا در اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و همکاری‌های دوجانبه و تلاش برای دست‌یابی به صلح در منطقه با هدف تحقق خواسته‌های تمام مردم ایران» از دیگر اهداف این سفر از سوی دفتر موگرینی عنوان شده است.
سایت دویچه وله این را هم نوشته که «فدریکا موگرینی» با عنوان رئیس‌کمیسیون «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) به تهران سفر می‌کند و علاوه بر شرکت در مراسم تحلیف حسن روحانی دیدارهای دوجانبه‌ای نیز با مقام‌های ایرانی برایبررسی وضعیت کنونی برجامو اقدامات پیش روی برای اجرای کامل آن خواهد داشت.(!) «گسترش همکاری‌های دوجانبه‌ اتحادیه اروپا با ایران و مسائل منطقه» نیز از دیگر محورهای گفت وگو در این دیدارها عنوان شده است.
پیش از این «لائوران دویل»، هماهنگ‌کننده مطبوعاتی دفتر موگرینی در کمیسیون اتحادیه اروپا نیز در واکنش به بدعهدی‌های آمریکا و خطرات آن برای برجام گفته بود «تمامی کشورهای شرکت‌کننده در مذاکرات اتمی پایبندی ایران به برنامه جامع اقدام مشترک را تأیید کرده‌اند. اما اتحادیه اروپا مایل نیست در مورد سیاست‌های آتی آمریکا گمانه‌زنی کند»(!)
چکیده این موضع‌گیری‌ها یعنی اروپا، همان که برخی دولتمردان، به وفاداری آن دل بسته بودند و در توجیه بدعهدی‌های پی در پی آمریکا می‌گفتند، «آمریکا فقط یکی از اعضای 1+5 است»؛ و درباره تضمین برجام از سوی اتحادیه اروپا قلم‌فرسایی کرده و سخنرانی می‌کردند نیز، در دشمنی با ایران، با جناب ترامپ، هیچ اختلاف نظری ندارند و تحریم‌های تازه آمریکا را، ناقض برجام نمی‌دانند، اما در عین حال، قصد دیدار با طرف‌های ایرانی را دارند برای«بررسی وضعیت برجام و اقدامات پیش رو برای اجرای کامل آن.»و صد البته گفت‌و‌گو درباره مسائل منطقه‌ای که ایران و متحدانش در آن دست برتر را دارند!
اما در چنین فضایی، عده‌ای تلاش می‌کنند سفر موگرینی به ایران برای شرکت در مراسم تحلیف آقای روحانی را به عنوان یک «دستاورد برجام» فاکتور کنند! تحقیر از این بالاتر؟! با تحریم‌های آمریکا علیه کشورمان که نقض صریح و قطعی برجام است همراهی می‌کنند و بلافاصله‌، برای عرض تبریک و رایزنی جهت اجرای تمام و کمال توافق(بخوانید حصول اطمینان از ادامه پایبندی ایران به انجام تعهدات) به کشورمان سفر می‌کنند و ما هم این سفر را دستاورد برجام جا می‌زنیم!
آقایان! امروز اگر، تمام ایران را هم تعطیل می‌کردیم، رهبران تمام کشورهای دنیا هم برای شرکت در مراسم تحلیف به ایران می‌آمدند، تا زمانی که تحریم‌ها اضافه می‌شوند و از انجام تعهدات حریف هم خبری نیست، این آمدن‌ها و رفتن‌ها هیچ آورده اقتصادی و غیر اقتصادی برایمان نخواهند داشت جز تحقیر.
اما چه باید کرد؟ روسیه به همراه ایران و کره شمالی در این تحریم‌ها، از سوی آمریکا هدف قرار گرفته‌اند. روس‌ها، با اخراج 755 دیپلمات آمریکایی، مصادره دو ساختمان متعلق به آمریکا در کشورشان و چند تهدید شدید و غلیظ، پاسخ مناسبی به دشمنی‌های آمریکا داده‌اند طوری که یکی از دیپلمات‌های آمریکایی پس از مصادره این ساختمان‌ها اعلام کرد، روس‌ها به آنها حتی اجازه ندادند، لوازم شخصی‌شان را بردارند! ترامپ و تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا هم با مشاهده همین واکنش‌ها به غلط کردن افتاده و گفتند، روابط بین دو کشور آنقدر کاهش یافته که به مرز خطرناکی رسیده است و اینکه به هیچ وجه از تحریم روس‌ها خوشحال نیستند و اگر می‌توانستند آن را رد می‌کردند. کار به جایی کشید که دمیتری مدودف، توییت کرد، ترامپ در ماجرای تحریم‌ها، به شدیدترین شکل ممکن، تحقیر شد و نشان داد، قدرت اجرایی ندارد. مدودف این را هم نوشت که، با امضای این تحریم‌ها، همه امیدها به بهبود روابط بین دو کشور که ترامپ به دنبال آن بود، از بین رفت. روسیه در نهایت اعلام کرد، آمریکا با این تحریم‌ها، به مسکو، اعلان جنگ تجاری داده است!
مخالفت با بازرسی‌های سرزده از مراکز هسته‌ای کشورمان، می‌تواند شروع خوبی برای متوقف کردن روند نقض برجامی آمریکایی‌ها و واداشتن اروپا به قرار گرفتن مقابل آنها باشد! اگر در این نقطه، مقابل آمریکایی‌ها نایستیم و به امید امثال موگرینی‌ها بنشینیم، باید منتظر برنامه بعدی آمریکا و همراهی اروپایی‌ها با آنها باشیم چرا که اروپا، هرگز- تاکید می‌شود هرگز- آمریکا را به خاطر ایران رها نخواهند کرد چرا که روابط بین کشورها بر اساس منافع آنها تنظیم می‌شود نه وفای به عهد، مرام یا معرفت! تردید نکنید که اگر باز هم کوتاه بیاییم برنامه بعدی، «بازرسی‌های سر زده از هر نقطه‌ای از ایران که ترامپ بخواهد» خواهد بود و همین موگرینی نیز عملا (نه زباناً) از آن حمایت خواهد کرد. این خط این هم نشان.


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۷۷۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی

خبرگزاری ای بی سی نیوز در مطلبی آورده است: پس از واکنش‌های شدید مقامات رژیم صهیونیستی به احتمال تحریم گردان‌های ناقض حقوق بشر در کرانه باختری، وزیر خارجه آمریکا در نامه‌ای به مجلس نمایندگان از لغو این تصمیم و ادامه کمک و همکاری‌های نظامی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری ای بی سی نیوز نوشته است که دولت بایدن تشخیص داده است که سه گردان نظامی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی مرتکب «نقض فاحش حقوق بشر» علیه غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری شده‌اند، اما به علت اقداماتی که اسرائیل می‌گوید برای رسیدگی به این مشکل انجام داده است، همچنان واجد شرایط دریافت کمک نظامی آمریکا خواهند بود.

براساس گزارش ای بی سی نیوز، ارزیابی دولت بایدن که هنوز علنی نشده است و در صورت عدم برداشتن گام‌های مشخص توسط رژیم صهیونیستی می‌تواند تغییر کند که در نامه‌ای بدون تاریخ توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان تشریح شده است.

بلینکن ابراز کرده است: «این تصمیم ایالات متحده هیچ گونه تأخیری در ارائه کمک از سوی ایالات متحده ایجاد نمی‌کند و اسرائیل قادر خواهد بود تمام مبلغ اختصاص داده شده در لایحه تصویب‌شده کنگره را دریافت کند».

این خبرگزاری درباره اتهامات مربوط به این گردان‌ها نوشته است که هر یک از این اقدامات قبل از شروع جنگ ۷ اکتبر رخ داد. هیچیک از این پرونده‌ها شامل عملیات علیه حماس در غزه یا علیه ایران یا «گروه‌های نیابتی» آن نمی‌شود. به عبارتی دیگر، اقدامات این گردان‌ها علیه غیرنظامیان فلسطینی بوده است.

با این حال، تصمیم بلینکن احتمالاً منتقدان دولت بایدن را آزار خواهد داد که می‌گویند رژیم اسرائیل باید بابت جنگ غزه که جمعیت غیرنظامی را به سمت قحطی سوق داده است، پاسخگو باشد و دولت بایدن اقدامات کافی برای جلوگیری از آن انجام نداده است.

عیسی امرو، فعال برجسته حقوق بشر فلسطینی که در شهر الخلیل کرانه باختری زندگی می‌کند، به ای بی سی نیوز گفت که از تصمیم ایالات متحده ناامید است اما تعجب نکرده است. به گفته او «آمریکا اقدامات مشخصی برای کاهش و به حداقل رساندن خشونت و ایجاد صلح بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها انجام نمی‌دهد».

مقامات دولت بایدن در پاسخ می‌گویند که روند بررسی نقض حقوق بشر منصفانه بوده است و با رژیم اسرائیل رفتار ترجیحی نمی‌شود. آنها همچنین خاطرنشان می‌کنند که همکاری نظامی ایالات متحده با کشورها از طریق فرایندی به نام «بهسازی» است که کشورهای خارجی را تشویق می‌کند تا فعالان منفی را از ارتش خود حذف کنند.

بلینکن روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفته بود: «هر موقعیتی متفاوت است و ما باید تمام تلاش خود را برای جمع‌آوری حقایق و پیگیری حقایق انجام دهیم و این همان کاری است که ما انجام می‌دهیم.»

تحت یک قانون فدرال موسوم به قانون لیهی، ارتش ایالات متحده موظف است از تسلیحات، آموزش و سایر کمک‌های نظامی به هر واحد نظامی خارجی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر شده، خودداری کند. با این حال، طبق نامه بلینکن، این قانون برای کشورهایی که اصلاحاتی را «برای محاکمه اعضای مسئول واحد» انجام داده‌اند استثنا قائل شده است.

به گفته یک فرد آشنا با این روند، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی همچنین توافقنامه خاصی دارند که ایالات متحده را ملزم می‌کند قبل از اتخاذ هر گونه تصمیمی مرتبط با قانون کمک‌های خارجی، با اسرائیلی‌ها مشورت کند. این شخص افزود، این رایزنی‌ها با رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و اگر مشخص شود که یک واحد نظامی «اقدامات اصلاحی یا پاسخگویی رضایت‌بخش» را انجام نداده است، کمک‌های ایالات متحده محدود خواهد شد.

به طور کلی، پنج واحد - سه نظامی و دو غیرنظامی - به دلیل نقض حقوق بشر تحت بررسی بودند که بر اساس نامه بلینکن، چهار مورد از آنها مراحل اصلاحی مناسب را طی کرده‌اند.

به گفته ای بی سی نیوز، رژیم صهیونیستی همچنین تأیید کرده است که یکی دیگر از گردان‌های ارتش رژیم اسرائیل «اقدامی مغایر» با قوانین اسرائیل داشته است. بلینکن خاطرنشان کرد که در نتیجه، این واحد در سال ۲۰۲۲ از کرانه باختری به بلندی‌های جولان منتقل شد.

این توصیف به گردان نتساه / نتزاه یهودا اشاره می‌کند که برای مردان یهودی افراطی ارتدکس تأسیس شده است. بلینکن در نامه‌ی خود نوشته است: «اسرائیل اطلاعات جدیدی در رابطه با وضعیت یگان ارائه کرده است و ما در حال شناسایی مسیری برای اصلاح مؤثر این واحد خواهیم بود.»

او به جانسون، که یکی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی برای ارائه لایحه کمک خارجی در کنگره است، اطمینان داد: «اما این [بررسی] هیچ تأثیری بر حمایت ما از توانایی اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حماس، ایران، حزب‌الله یا سایر تهدیدها نخواهد داشت.»

بلینکن خاطرنشان کرد که علی‌رغم شواهد بسیار از نقض فاحش حقوق بشر و قوانین بشردوستانه در جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، هیچ واحد دیگری مغایر با قانون لیهی یافت نشد.

وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته، پس از گزارش‌های آکسیوس و پروپوبلیکا مبنی بر اینکه ایالات متحده قصد دارد گردان‌های اسرائیلی را «تحریم» کند، با مقامات ارشد رژیم اسرائیل صحبت کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، گفت که در چنین اقدامی با دولت بایدن مبارزه خواهد کرد و آن را «ضعف اخلاقی» خواند.

کد خبر 748374

دیگر خبرها

  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • اجتماع دانشگاهیان خاش در حمایت از دانشجویان و دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی طرفدار غزه
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • استولتنبرگ: آمریکا و متحدان اروپایی فقط وعده کمک به اوکراین داده‌اند
  • تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین