Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@23:11:48 GMT

چاي تضعيف‌ کننده قواي جنسي است؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۷۸۳۷۰

خبرگزاري آريا - وب‌سايت جام جم آنلاين: چاي يکي از پرطرفدارترين نوشيدني‌هايي است که حتي در روزهاي گرم سال هم مصرف مي‌شود. متخصصان بر اين باورند که چاي مانند هر نوشيدني ديگر، فوايد و زيان‌هايي دارد، اما اگر در زمان‌هاي مناسب نوشيده شود و بخوبي دم بکشد مداومت در مصرف آن زيان چنداني ندارد.

دکتر ناصر رضايي‌پور متخصص طب سنتي ايران مي‌گويد: طبيعت چاي در درجه دوم گرم و خشک قرار دارد و نوشيدن مداوم آن زيان‌آور نيست و کساني که از نوشيدن چاي دچار مشکل مي‌شوند داراي سوء مزاج يا ضعف مزاج هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي در ادامه به چند پرسش ما پاسخ مي‌دهد.

به باور برخي چاي طبيعت سردي دارد

برخي طبع چاي را به دليل تسکين عطش و کاهش حرارت و التهاب داخلي بدن و به سبب رفع تشنگي کاذب که پس از خوردن غذاهاي شور، کله‌پاچه و ماهي ايجاد مي‌شود، سرد دانسته‌اند در صورتي که اصلا اين موضوع صحت ندارد. چاي تنها به دليل تلطيف اخلاط بلغمي غليظ و پاکسازي اخلاط لزج از سطح دستگاه گوارش منجر به اين امر مي‌شود.

چاي به هضم غذاهاي چرب کمک مي‌کند

برخلاف آب، نوشيدن يک فنجان چاي يک ساعت پس از خوردن غذاهاي چرب و سنگين با بهبود جريان خون در عروق معده به هضم غذا بويژه چربي‌ها کمک مي‌کند و موجب احساس راحتي در معده مي‌شود.

چاي نشاط‌آور است

چاي باعث تسريع حرکات تنفسي، رفع خواب‌آلودگي، احساس تجديد نيرو، تقويت نيروي فکري، گوارش بهتر غذا و کمک به تعريق مي‌شود و به دليل حرارت مزاجي خود، اخلاط لزج را از مسيرهايي که در آن تجمع يافته‌اند پاک مي‌کند و نوشيدن آن پس از فعاليت‌هاي بدني يا فکري موجب رفع خستگي و ضعف و تسکين ناراحتي‌ها مي‌شود و مي‌توان از آن به عنوان يک نوشيدني نشاط‌آور بين وعده‌هاي غذايي استفاده کرد.





چاي تضعيف‌کننده قواي جنسي است؟

چاي به علت مزاج گرم و خشک و حرارتي که دارد مي‌تواند موجب افزايش قواي جنسي در افراد با مزاج سرد و تر شود و چون نوشيدن آن موجب افزايش ترشح عرق و ادرار مي‌شود به دفع مواد زائد نيز کمک مي‌کند.

بهترين نوع و روش دم‌کردن چاي

چاي سفيد و پس از آن چاي سبز بهترين نوع چاي است که خواص آنها بيشتر و قوي‌‌تر از انواع ديگر چاي است. بهترين روش دم کردن چاي اين است که آب را بجوشانيد تا يک‌ پنجم آن بخار شود. سپس به ازاي هر نيم ليتر از آب جوشيده، سه تا پنج گرم چاي خشک بيفزاييد و روي آن را با حوله بپوشانيد. پس از نيم ساعت دمنوش را صاف و با شيريني مناسب ميل کنيد.

دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنايع غذايي در گفت‌وگو با جام‌جم مي‌گويد: چاي بجز منگنز، ماده مغذي اساسي ديگري ندارد. کافئين آن حدود 3 درصد از وزن خشک چاي را تشکيل مي‌دهد و مقدار کافئين چاي سبز، از چاي سياه کمتر است. قابض بودن چاي به پلي فنل‌هاي آن برمي‌گردد که فراوان‌ترين ترکيب در برگ چاي هستند. مصرف چاي اوايل صبح و آغاز روز، براي ايجاد هوشياري مورد توصيه است. وي در ادامه به دو پرسش ديگر ما پاسخ مي‌دهد.

تفاوت انواع چاي

براساس نوع فرآوري، چاي به انواع سفيد، زرد، سبز، اولونگ، سياه و چاي پس از تخمير (مناسب براي کمپوست) تقسيم مي‌شود. تفاوت اين چاي‌ها در انجام يا عدم انجام مراحل پلاس، هوادهي و اکسيداسيون است.

چاي بايد با آب جوشيده مخلوط شود

بسياري از ترکيبات فعال چاي سياه، با ريختن آب جوش روي آن استخراج مي‌شوند. بنابر اين استفاده از آب نزديک به دماي جوش (حدود 99 درجه سانتي‌گراد) براي درست کردن چاي بسيار مناسب است. نحوه درست کردن چاي در قضاوت در مورد مزه و عطر آن، آن‌قدر مهم است که استاندارد بين‌المللي ISO 3103 به نحوه آماده‌سازي چاي اختصاص يافته است. حتي ارتفاعي که چاي از قوري به داخل استکان ريخته مي‌شود و مقدار هوايي که در چاي محلول مي‌شود نيز در طعم آن تاثيرگذار است.

چرا با نوشيدن چاي، ترش مي‌کنيم؟

متخصصان طب سنتي معتقدند چاي مي‌تواند هم باعث ترش کردن شود و هم جلوي ريفلاکس را بگيرد. به گفته آنها افرادي که با مصرف چاي، ترش مي‌کنند اکثرا از چاي‌هاي اسانس‌دار نامرغوب استفاده مي‌کنند که به دليل رنگ دهي سريع، دم کشيدن آنها کوتاه است. چاي‌هاي معطر و زوددمي که فرصتي براي رها شدن ترکيبات تلخ و گس آنها وجود ندارد اغلب موجب شل شدن دهانه معده و بروز ريفلاکس مي‌شوند.

در مقابل، چاي‌هاي دير دم و گس و تلخ مزه دهانه معده را محکم مي‌کند و تقويت‌کننده اسفنگتر آن است و از بروز ريفلاکس جلوگيري مي‌کنند. حتي چاي بهاره گيلان، چاي سبز و حتي چاي سفيد هم اگر به اندازه کافي دم نکشند ترکيبات تانن آن آزاد نمي‌شود و نمي‌تواند کمکي به تقويت معده و دهانه آن بکند. به گفته متخصصان، افزودن گل‌محمدي به چاي مي‌تواند در کاهش ترش کردن مفيد باشد.

چاي يبوست‌آور است

تحقيقات نشان داده است چاي سياه هر چه پودري‌تر، تيره‌‌رنگ‌تر و تلخ‌‌مزه‌تر باشد يبوست‌آورتر است .

در ضمن هر چه از تازه دمي چاي بگذرد به دليل خروج مواد تانني از برگ‌هاي چاي بر ميزان قابض بودن و يبوست‌آوري اين نوشيدني افزوده مي‌شود. لازم است بدانيد برخي از انواع اسانس‌هاي مصنوعي که به چاي‌هاي معطر مي‌زنند هم منجر به يبوست‌زايي مي‌شود. اگر قصد نگهداري چاي دم کشيده را داريد تفاله چاي را از آن جدا کنيد.

چگونه متوجه رنگ مصنوعي چاي شويم؟

تا چاي را دم نکنيد نمي‌توانيد متوجه تقلبي بودن آن شويد. اگر چاي سريع رنگ دهد و پس از مدتي رنگ آن تغيير کند، يعني رنگ چاي کدر، تيره و مات شود آن چاي حاوي مواد رنگي و بي‌کيفيت است. ضمن اين که رنگ غليظ و عطر و طعم قوي چاي نشان‌دهنده مصنوعي بودن آن است. چاي سياه همچون ساير دمنوش‌هاي گياهي نمي‌تواند رنگ غليظي داشته باشد.




عطر چاي، طبيعي يا مصنوعي

عطر چاي به صورت طبيعي و مصنوعي توليد مي‌شود. عطرهاي طبيعي از پودر ميوه کاج و گياهي با نام برگاموت تهيه و انواع عطرهاي سنتزي از ترکيبات شيميايي و در کارخانه توليد مي‌شود که مصرف زياد و مستمر آن براي سلامت کبد مضر است.

کدام چاي باکيفيت‌تر است؟

چايي که روي بسته‌بندي آن لفظ شکسته، برگي و قلمي نوشته شده باشد بهترين انواع چاي سياه است. چاي کله‌مورچه و باروتي، چاي درجه 3 هستند که خرده‌ها و پودر کهنه چاي را رنگ و اسانس مي‌زنند و فرم داده و به شکل گلوله درمي‌آورند. بدترين نوع چاي هم انواع کيسه‌اي است که از خاکه‌هاي بي‌کيفيت چاي همراه عطر و رنگ شيميايي تهيه مي‌شوند.



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۷۸۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها

شوراها نهادهایی نوپا در کشور محسوب می‌شوند و هنوز جای رشد بسیاری در حیطه‌های مختلف دارد، رشدی که بدون نگاه مثبت حاکمیت از جمله دولت و مجلس اثرگذار نیست تا این نهاد مردمی به جایگاه واقعی خود برسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «جمهوری اسلامی؛ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد»؛ زمانی که معمار کبیر انقلاب اسلامی این جمله را در میان مردم بیان و ریل‌گذاری حرکت عظیم ملت را بنیان نهاد، برای نخبگان و خواص مشخص بود که جمهوریت و توجه به نقش مردم در اداره کشور برای امام راحل چه جایگاه ویژه‌ای دارد.

بعدها در تدوین قانون اساسی، آن هنگام که ۱۱ اصل به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مقوله نقش مردم در اداره کشور و شوراها اشاره داشت، این موضع روشن‌تر شد.

در اصول ششم، هفتم، دوازدهم، چهل‌وهشتم، صدم، صدویکم، صدودوم، صدوسوم، صدوچهارم، صدوپنجم و صدوششم قانون اساسی به جایگاه شوراها و مدیریت محلی به‌طور مستقیم پرداخته شده است. این اصول نشان می‌دهد شوراها در کنار قوای مقننه، مجریه و قضائیه، رکن چهارم تصمیم‌گیری و اداره امور کشور هستند و هیچ‌گاه نمی‌توان آن‌ها را از جریان قدرت حذف کرد.

شاید تشکیل شوراها در دهه ۷۰ را بتوان دوره بلوغ اجرای قانون اساسی در کشور دانست که به این اصل مترقی عینیت بخشید و پایه‌گذاری تمرکززدایی از اداره امور کشور را رقم زد. اولین قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخابات شهرداران در تاریخ ۱۳۷۵/۳/۱ به تصویب رسید و اصلاحات و الحاقات آن نیز تا سال ۸۶ در جریان بود.

اهمیت شوراها به ویژه در اصل ۱۰۳ قانون اساسی ملموس‌تر است، بر اساس این اصل استانداران، فرمانداران، بخشداران و سایر مقامات کشوری که از طرف دولت تعیین می‌شوند، در حدود اختیارات شوراها، ملزم هستند که تصمیمات آن‌ها را رعایت کنند.

این اصل نشان می‌دهد وظایف، اختیارات و مسئولیت‌های شوراها بسیار بیش از آن چیزی تاکنون محقق شده است می‌تواند گسترده باشد، شوراها از مهم‌ترین نهادهای اداره کشور هستند که به دلیل ارتباط مستقیم با مردم، به جمهوریت نظام جامه عمل می‌پوشانند.

احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی که سه دوره در مجلس حضور داشته، از جمله کسانی است که خاستگاهش را می‌توان شورای شهر دانست. وی در زمینه ظهور و بروز اختیارات شوراهای شهر در مقایسه با اصول قانونی اساسی به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: آنچه که مسلم است، نگاهی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به شوراها در چندین فصل داشته در عمل محقق نشده است و آنچه که وظایف شوراها در قانون اساسی بوده در طول این سال‌ها به قوانین عادی برای اجرا تبدیل نشده است.

شوراها مسیر را برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر هموار کنند

وی می‌افزاید: جای تأسف است که هرچه جلوتر هم می‌رویم، با این حال که شوراها با تجربه تر بالنده‌تر و باانگیزه تر می‌شوند، این وضعیت بهبود پیدا نمی‌کند، بلکه روز به روز حاکمیت به معنای دولت در تمام ادوار نسبت به شوراهای شهر و روستا کم لطف‌تر می‌شود و کمتر مسئولیتی را به شوراها می‌سپارد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به نظر می‌رسد هرچه جلوتر رفتیم در حقیقت وظایف شوراها کمتر شده است، تاکید می‌کند: در طول این سال‌ها قوانینی در مجلس تصویب شده است که شوراها را گاهی تضعیف کرده و قطعاً تقویت نکرده است. بنده در تمام این سال‌ها این مسئله را در مجلس شورای اسلامی مطرح کرده ام.

امیرآبادی فراهانی با اشاره به اینکه بخشی از این موضوع به عملکرد بعضی شوراها بازمی‌گردد معتقد است، گاهی یک تصرف غیرقانونی یا مسئله مالی درباره یک شورای شهر یا روستا که در جراید و رسانه‌ها مطرح می‌شود، موجب می‌شود مسئولان دولتی نسبت به وضعیت عملکردی شوراها نگران شوند.

وی اضافه می‌کند: خود شوراها بهتر می‌توانند مسیر را برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر هموار کنند، در واقع شوراها باید اعتماد جلب کنند، به قوانین بیشتر مسلط شوند و تمام اعمال خود را بر مبنای قانون تنظیم کنند.

وی می‌افزاید: استانداری‌ها هم باید آموزش شوراها را جدی بگیرند و به شوراها مشاوره حقوقی بدهند تا کمک کنند فضایی که در مسیر بی‌اعتمادی پیش آمده است، از بین برود.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که چه نمره‌ای به عملکرد شوراها در سراسر کشور داده می‌شود، می‌گوید: نمی‌شود به طور کلی در کشور به شوراها نمره داد و ارزیابی هر شورا مختص به خود آن شورا است. در استان قم شوراها در تمام ادوار نمره بالای ۱۸ دارند.

ساز و کاری برای اجرایی شدن نظارت مردمی

نرجس نیازمند، عضو شورای اسلامی شهر قم هدف قانون اساسی از قرارداد اصولی برای شوراها پیشبرد برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و آبادانی شهرها و روستاها را مشارکت و ارائه نظرات مردم می‌داند.

وی با اشاره به اینکه شوراها تداعی مشارکت مردم در اداره کشور هستند، ادامه می‌دهد: سیاست‌گذار و ناظر مدیریت شهری در مباحث مختلف اعضای شورا هستند که این امر خطیر می‌تواند ظرفیت بزرگی برای پیشبرد امور باشد.

این عضو شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه یکی از اهدافی که در شوراها باید پیگیری شود مدیریت یکپارچه شهری است، خاطرنشان می‌کند: در صورتی که این مهم ایجاد شود به طور قطع پیشرفت‌های بیشتری در امور شهری رخ می‌دهد و هماهنگی بیشتری برای خدمت‌رسانی به مردم ایجاد می‌شود.

نیازمند تاکید می‌کند: بسیاری اوقات مردم مشکلاتشان را از چشم شهرداری‌ها می‌بینند، اما قوانین به ما اجازه حل این معضلات را نمی‌دهد چراکه هنوز مدیریت یکپارچه شهری محقق نشده است.

به گفته وی، اختلاف نظر میان اعضای شوراهای شهرها و نظرات مختلف موجب تلاقی اندیشه‌ها و افکار خواهد بود و در صورتی که دید مثبت داشته باشیم از این اختلاف نظر می‌توان برای پویایی مدیریت شهری استفاده کرد.

عضو شورای اسلامی شهر قم می‌افزاید: انتقادات سازنده موجب پیشبرد اهداف خواهد بود، اما اگر انتقادات در سمت و سوی تخریب و سیاه‌نمایی باشد، نه تنها به اهداف اصلی شوراها نخواهیم رسید بلکه عملکرد عادی مدیریت شهری نیز مختل می‌شود.

عمران و آبادانی شهرها نشاندهنده کارآمدی شوراها است

نیازمند با اشاره به تصویب قوانین شهری در مجلس شورای اسلامی، می‌گوید: انتظار می‌رود این قوانین در مسیر تقویت مدیریت شهری تنظیم شود. این تقویت در واقع قوت دادن به مشارکت مردم در امور خودشان است اما بعضی از این قوانین بیشتر سمت و سوی تمرکزگرایی دارد.

وی معتقد است شوراهای شهر موجب پیشرفت و ارتقای سطح عملکرد مدیریت شهری شده است.

به گفته رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم، عمران و آبادانی در شهرها و افزایش بودجه شهرداری‌ها را می‌توان از نشانه‌های کارآمدی شوراها در کشور دانست، هرچند همچنان ایراداتی وجود دارد و بعضی جنبه‌ها نیاز به تقویت بیشتری است.

ماشاالله سعادتمند، رئیس شورای اسلامی استان قم با اشاره به رقم زدن مدیریت محلی توسط شوراها، تصریح می‌کند: مجلس شورای اسلامی و دولت مدیریت کلان را به عهده دارند، اما ریل گذاری، تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد مدیریت شهری و روستایی از وظایف شوراها است.

به عقیده رئیس شورای اسلامی استان قم، در شش دوره گذشته شوراها به بلوغ خوبی رسیده‌اند و توانسته‌اند وظایف خود را بر اساس قانون اجرایی کنند.

وی تاکید می‌کند: ممکن است بعضی نقصان‌ها در عملکرد شوراهای شهر و روستا وجود داشته باشد که با آموزش اعضای شوراها می‌توان شرایط بهتری را در این زمینه ایجاد کرد. زمانی که تصمیمات شوراها براساس نص قانون باشد، خدشه‌ای بر آن وارد نخواهد بود.

لزوم تحقق مدیریت جامع شهری

سعادتمند تحقق مدیریت جامع شهری را موجب به بلوغ رسیدن جایگاه شوراها در کشور می‌داند و می‌گوید: مدیریت جامع شهری یعنی واگذاری همه امور شهرها و روستاها به شوراها و دستگاه‌های دیگر داخل شهر و روستا و نباید حکمرانی وجود داشته باشد.

به گفته وی، در برنامه هفتم این مسئله به خوبی دیده شده است تا این واگذاری‌ها انجام شود و دولت نیز اهتمام خوبی نسبت به تقویت شوراها دارند. علی طالبی، مدیرکل اموری شهری و شوراهای استانداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، شوراها را حلقه واسط میان حاکمیت و مردم می‌داند و می‌گوید: وظایف متنوعی برای شوراها دیده شده که از جمله آن انتخاب شهردار، دهیار و نظارت بر آن‌ها است.

وی می‌افزاید: وظیفه دیگر شوراها ریل‌گذاری برای فعالیت شهرداری و دهیاری است که می‌تواند نسبت به آن اهتمام داشته باشد.

مدیرکل اموری شهری و شوراهای استانداری قم اختلاف را امری طبیعی در امور شورایی می‌داند و تاکید می‌کند: تا زمانی که این اختلافات منجر به نزاع و توقف امور نشود، می‌تواند موجب بالندگی و رشد شود اما اگر این اختلافات موجب نزاع یا توقف امور شود قطعاً امری مذموم است.

طالبی می‌افزاید: در عین حال ساز و کارهای اجرایی قانونی برای حل اختلافات وجود دارد و هیئت حل اختلاف استان یکی از این سازوکارها است.

شوراهای شهر و روستا یکی از مهم‌ترین نهادهای ایران در زمینه تمرکززدایی و توسعه متوازن مبتنی بر ویژگی‌های فضایی جغرافیایی است و موجب چابکی در تصمیم‌گیری و نزدیکی فرایندهای تصمیم‌گیری با نظرات توده مردم می‌شود.

این نهادها حتی امروز هم نهادهایی نوپا در کشور محسوب می‌شود و هنوز جای رشد بسیاری در حیطه‌های مختلف دارد، رشدی که بدون نگاه مثبت حاکمیت از جمله دولت و مجلس، ممکن و اثرگذار نیست.

کد خبر 748497

دیگر خبرها

  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • نوشیدن آب داغ باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • حاجی بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • افول تشکل‌های دانشجویی، بدنه اجرایی کشور را تضعیف می‌کند
  • عادت های به ظاهر بی ضرری که با آن ها ندانسته به سلامت خود صدمه می زنیم
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی