Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@04:20:13 GMT

سه توصیه یا یک توصیه در حکم تنفیذ؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۷۸۹۴۷

در حکم تنفیذ ریاست‌جمهوری آقای روحانی از سوی مقام معظم رهبری به سه توصیه اشاره شده است؛ این سه توصیه به این شکل صورت‌بندی شده‌اند:

«اول؛ پرداختن به مشکلات مردم است. پرداختن به مسائل داخلی، مشکلات مردم، مسأله معیشت و اقتصاد که این دو را باید به نقطه قابل قبولی در طول این چهار ‌سال برسانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه شهروند در سرمقاله امروز نوشت: دوم؛ تعامل گسترده با دنیاست. این درست نقطه مقابل آن چیزی است که دشمنان ما و سلطه‌گران عالم دنبالش هستند. ما می‌توانیم با دنیا ارتباطات وسیع و گسترده‌ای داشته باشیم، هم به ملت‌ها و دولت‌های دیگر کمک کنیم، هم از کمک آنها بهره‌مند بشویم.

سوم؛ در برابر هر سلطه‌طلبی با صلابت و قدرت ظاهر بشوید. آن سلطه‌طلب هر که می‌خواهد باشد، امروز از همه متجاوزتر و وقیح‌تر رژیم ایالات متحده آمریکاست، در مقابل اینها با صلابت، با قدرت، با پشتوانه‌ اقتدار ملی و کمک این مردم می‌توانید از ترفندهای آنها جلوگیری و آن را دفع کنید.»
واقعیت این است که به‌ظاهر این سه توصیه جدا از یکدیگر هستند و سه موضوع یا مفهوم جدایی را به ذهن متبادر می‌کنند؛ ولی واقعیت این است که این سه توصیه اجزای یک توصیه کلان‌تر هستند که به سه جزء تفکیک شده‌اند.

آنها مثل میز سه پایه‌ای می‌مانند که اگر هر کدامشان نادیده گرفته شود، سه پایه سقوط می‌کند. هنگامی که به کسی توصیه شود که ورزش کن و درس بخوان و ادب را هم رعایت کن، این سه توصیه از یکدیگر مستقل هستند، یک نفر می‌تواند ورزش کند و آن دو دیگر را رعایت نکند. کسی می‌تواند درس بخواند و ورزش کند، ولی ادب را نادیده بگیرد؛ در هر حال این سه توصیه مستقل از یکدیگر هستند. در حالی ‌که سه توصیه مقام معظم رهبری از این نوع نیست، آنها در حقیقت یک توصیه هستند؛ چرا؟ هنگامی که سخن از تعامل سازنده با جهان خارج می‌کنیم، در درجه اول نوعی برابری حقوقی را می‌پذیریم.

تعامل سازنده کشورها با یکدیگر معادل تفاهم و همکاری متقابل و احترام به حقوق یکدیگر است؛ در غیر این صورت اگر قرار باشد که سلطه و زورگویی دیگران پذیرفته شود، تعامل سازنده منتفی می‌شود. بنابراین رکن اساسی برای تحقق توصیه دوم این است که توصیه سوم که استقامت در برابر زورگویی کشورهای دیگر است، به‌عنوان یک اصل پذیرفته شود. تعامل با سایر کشورها معطوف به تحقق و تأمین منافع ملی است؛ در حالی که پذیرش زورگویی نافی این هدف است. به علاوه ایستادگی در برابر زورگویی دیگران نیز مستلزم تعامل با کشورهای جهان است تا از طریق این ارتباطات و کسب حمایت‌ها بتوان در برابر زورگوها جبهه بزرگتری را تشکیل داد؛ زیرا کشورهای زورگو تعدادشان اندک است و هنگامی که ببینند برای اهداف خود تنها شده‌اند، منفعل می‌شوند. نمونه روشن آن نحوه مواجهه جهان بویژه کشورهای اروپایی با سیاست‌های ایالات متحده علیه ایران است.

در دولت گذشته که تعامل مثبتی با جهان وجود نداشت، اروپایی‌ها در برابر ایران همسو با یکدیگر و همه حامی ایالات متحده بودند و اکنون در برابر آن هستند و اقدامات آمریکا را تأیید نمی‌کنند؛ زیرا ایران توانسته از طریق تعامل سازنده با جهان سیاست‌های ضد ایرانی و ایران‌هراسی را به حاشیه ببرد. بنابراین با تعامل سازنده با جهان می‌توان در برابر زورگویی مقاومت کرد و لازمه تعامل نیز این مقاومت است.

ولی تحقق و عمل به هر دو توصیه دوم و سوم مستلزم وجود جامعه‌ای به لحاظ اقتصادی قوی با مردمی بهره‌مند از این اقتصاد یعنی توصیه اول است. تعامل میان کشورها براساس اخلاقیات و معنویات صورت نمی‌گیرد، بلکه براساس قدرت و منافع شکل می‌گیرد. اگر بخواهیم در برابر زورگویان مقاومت کنیم، مستلزم داشتن قدرت هستیم و از میان مولفه‌های قدرت، قدرت اقتصادی مهمترین است. قدرت سیاسی و نظامی نیز به نحوی متأثر از قدرت اقتصادی هستند.

مردم فقیر و گرسنه و بیکار چگونه می‌توانند در برابر زورگویی دیگران مقاومت کنند؟ چه کشوری حاضر است که با آنان تعامل سازنده مبتنی بر منافع متقابل داشته باشد؟ بنابراین هر دو هدف و توصیه دوم و سوم مستلزم تحقق میزانی از توصیه اول است. همچنین تحقق توصیه اول نیز مستلزم داشتن روابط سازنده با جهان است. امروز جهان کوچکتر از آن است که یک کشور بتواند مرزهای خود را با دیوارهای آهنین بسته نگه دارد و در عین‌حال رشد اقتصادی را تجربه کند و قدرتمند شود.

گسترش ارتباطات علمی، فناوری، نیروی انسانی، گردش سرمایه و صادرات و واردات کالا و خدمات با جهان یک اصل بدیهی و پذیرفته‌شده تلقی می‌شود که در غیاب این روابط، برای زندگی باید به غارهای انسان‌های اولیه پناه برد! بنابراین ملاحظه می‌شود که اینها سه توصیه جداگانه و مستقل از یکدیگر نیستند، هر سه وابسته به یکدیگر و مکمل یکدیگرند. حتی می‌توان گفت هیچ‌کدام بر دیگری تقدم ماهوی ندارند و عملی‌شدن هر کدام به اندازه‌ای قابل تصور است که در دو توصیه دیگر پیشرفت حاصل شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۷۸۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند

ماه و سیاره مریخ شانزدهم اردیبهشت در یک راستا قرار می‌گیرند و از فاصله ۱۰.۳ دقیقه قوسی یکدیگر عبور می‌کنند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه و سیاره مریخ یکشنبه -شانزدهم اردیبهشت-به یکدیگر نزدیک می‏‌شوند و از فاصله ۱۰.۳ دقیقه قوسی یکدیگر عبور می‌کنند، ماه ۲۷ روزه در بعضی نقاط جهان از مقابل سیاره مریخ عبور می‌کند و یک غیبت ماه ایجاد می‌شود؛ رصد این پدیده از اصفهان دشوار خواهد بود زیرا ماه و سیاره مریخ بیش از ۱۴ درجه بالاتر از افق ظاهر نمی‏‌شوند، آن‌ها سپیده‌دم قابل رصد هستند، به طوری که ساعت ۰۳:۱۹ – یک ساعت و ۵۱ دقیقه قبل از خورشید- طلوع می‌کنند، سپس به ارتفاع ۱۴ درجه بالاتر از افق شرقی می‌رسند و ساعت ۰۴:۳۲ از دسترس خارج می‌‏شوند.

ماه در قدر منفی ۱۰.۵ و سیاره مریخ در قدر ۱.۱ هر دو در صورت فلکی حوت قرار دارند، این دو جرم آسمانی به قدری به یکدیگر نزدیک هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار می‌گیرند، اما می‌توان آن‌ها را با چشم یا دوربین دوچشمی نیز رصد کرد.

غیبت قمری مریخ

ماه یکشنبه -شانزدهم اردیبهشت- از مقابل سیاره مریخ می‌گذرد و یک غیبت ماه ایجاد می‌کند که از بعضی کشورها و سرزمین‌ها قابل مشاهده است، اما از اصفهان قابل رویت نیست؛ این غیبت فقط در بخشی از جهان قابل مشاهده خواهد بود، زیرا ماه آن‌قدر به زمین نزدیک است که موقعیت آن در آسمان تا دو درجه در سراسر جهان متفاوت است.

اختفای ماه فقط از بخش کوچکی از سطح زمین قابل مشاهده است؛ از آنجا که ماه بسیار نزدیک‌تر از دیگر اجرام آسمانی به زمین است، موقعیت دقیق آن در آسمان با توجه به موقعیت دقیق شما در زمین، به دلیل اختلاف منظر بزرگ آن متفاوت است.

مقارنه ماه و سیاره مریخ

ماه و سیاره مریخ یکشنبه -شانزدهم اردیبهشت- در یک راستا قرار می‌گیرند و ماه ۲۷ روزه از ۱۱ دقیقه‌ای شمال مریخ عبور می‌کند، رصد این پدیده از اصفهان دشوار خواهد بود زیرا ماه و سیاره مریخ بیش از ۱۴ درجه بالاتر از افق ظاهر نمی‏‌شوند، آن‌ها سپیده‌دم قابل رصد هستند، به طوری که ساعت ۰۳:۱۹ – یک ساعت و ۵۱ دقیقه قبل از خورشید- طلوع می‌کنند، سپس به ارتفاع ۱۴ درجه بالاتر از افق شرقی می‌رسند و ساعت ۰۴:۳۲ از دسترس خارج می‌‏شوند.

ماه در قدر منفی ۱۰.۵ و سیاره مریخ در قدر ۱.۱ هر دو در صورت فلکی حوت قرار دارند، این دو جرم آسمانی به قدری به یکدیگر نزدیک هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار می‌گیرند، اما می‌توان آن‌ها را با چشم یا دوربین دوچشمی نیز رصد کرد.

بارش شهابی ղ-Aquariid

۲۰۲۴ بارش شهابی ղ-Aquariid ۲۰۲۴ از سی‌ویکم فروردین تا هشتم خرداد فعال است و زمان اوج آن یکشنبه -شانزدهم اردیبهشت- خواهد بود؛ در طول این مدت، هر زمان که نقطه تابش شهاب باران در صورت فلکی دلو بالای افق باشد، احتمال مشاهده شهاب‌ها وجود خواهد داشت، هرچه نقطه تابشی در آسمان بالاتر باشد، تعداد شهاب‌های قابل مشاهده افزایش پیدا می‌کند.

بارش شهابی ղ-Aquariid ۲۰۲۴ از ساعت ۰۱:۴۱ تا حوالی ساعت ۰۴:۴۳ قابل رصد خواهد بود؛ در این زمان، چرخش زمین، اصفهان را در سمت بهینه در جهت شهاب‌های ورودی می‌چرخاند و تعداد شهاب‌هایی که به صورت عمودی به سمت پایین می‌بارد را به حداکثر می‌رساند، در زمان‌های دیگر، شهاب‌های کمتری بر فراز آسمان اصفهان می‌سوزند و تمایل دارند با زاویه مایل وارد جو شوند.

نرخ ساعتی سرسویی (ZHR) بارش شهابی ղ-Aquariid ۲۰۲۴ تقریباً ۴۰ است، البته این نرخ ساعتی با فرض یک آسمان کاملاً تاریک محاسبه می‌شود و در عمل تعداد شهاب‌هایی که مشاهده می‌کنید کمتر خواهد بود؛ تخمین زده شده است که افراد می‌توانند از اصفهان در زمان اوج بارش شهابی تا ۲۳ شهاب در ساعت را رصد کنند؛ بارش شهابی تقریباً نزدیک به پدیده ماه نو خواهد بود، بنابراین نور مهتاب کمترین تداخل را ایجاد می‌کند.

کد خبر 750513

دیگر خبرها

  • نفر چهارم تنیس روی میز جهان برابر نوشاد عالمیان زانو زد
  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است
  • کلوپ هنوز ناراحت است که چرا این ستاره را نخرید
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • غول خفته والیبال جهان علیه معجزه ایران!
  • امیرعبداللهیان: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک است/ گذشت زمان به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • وزرای خارجه ایران و اندونزی با یکدیگر دیدار کردند
  • ببینید | رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟