Web Analytics Made Easy - Statcounter

آش درهم این سریال‌‌‌ها به قدری شور شده است که اگر یکی دو قسمت از سریال را از دست بدهید چیز زیادی جز دیدن چند خیانت جدید از دست نمی‌‌دهید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، موج سریال‌‌‌‌‌‌‌‌های ترکی مرزهای کشور را خیلی وقت است در نوردیدهو حالا حتی خانواده‌‌‌‌‌های مذهبی نیز طرفدار دو آتشه‌‌یاین سریال‌‌‌ها شده‌‌‌‌اند و برای بسیاری از خانم‌‌های خانه دار برنامه‌‌های شبکه‌‌‌‌های خارجیاز نان شب واجب‌‌‌تر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سریال‌‌‌هایی که با موضوعی مشابه و صحنه آرایی پر زرق و برق و بازیگران خوش چهره دل از ایرانیان برده است و کم کم همراه حیا، عفت و وفاداری را نیز می‌‌برد. موضوع همه آن‌‌ها نیز یکسان است، مثلث‌‌‌های عشقی و خیانت‌‌های پی درپی!اگرچه دیگر این سریال‌‌ها مرز مثلث‌‌های عشقی را هم ردکرده‌‌‌اند و به یک دایره عشقی تبدیل شده‌‌‌‌اند.

آش درهم این سریال‌‌‌ها به قدری شور شده است که اگر یکی دو قسمت از سریال را از دست بدهید چیز زیادی جز دیدن چند خیانت جدید از دست نمی‌‌دهید! پرده دری‌‌های این سریال‌‌ها در بیشتر مواقع از سریال‌‌های آمریکایی نیز پیشی می‌‌گیرد و روابطی که در عرف بین المللی هم خط قرمز خانواده‌‌ها و فیلم سازان محسوب می‌شود زیر پای این سریال‌‌ها لگد مال می‌‌گردد.

عده‌‌‌ای بلندگو به دست گرفته‌‌اندکه آمار خیانت در کشور ما بالا رفته است و مسئولین کجا هستند، غافل از اینکه سم خیانت در قالب این سریال با منظر عشق شیرین شده و به خورد بینندگان داده شده است.

موضوعاتی مانند خیانت، سقط جنین، رابطه‌‌های متعدد و دور از عرف در قالب این سریال‌‌‌ها به قدری شیرین و دلپذیر به بیننده القا شده است که دیگر کسی از شنیدن مواردی از این دست در زندگی روزمره خم به ابرو نمی‌‌‌آورد.

روابط دور از عرف دختر و پسر کم نبود پرده دری روابط زن و شوهری نیز به آن اضافه شده است. داشتن دوستی از جنس مخالف در قالب دوست اجتماعی و گاها غیر اجتماعی مسئله‌‌ای است که امروز زنان و مردان متاهل از بیان آن ابایی ندارند و این به معنای نابودی خانواده، مقدس‌‌ترین رکن جامعه است.

هم ذات پنداری والگوگیری از سریال‌های ترکی زمینه سازخیانت است

دکتر فرید براتیسده، روانشناس مطرح کشور، درباره ساز و کارهای تاثیر سریال‌‌‌های ماهواره‌‌ای بر خانواده ایرانی در ماهنامه «سپیده دانایی» می‌‌‌نویسد: اخیراً در بعضی از کانال‌‌های ماهواره‌‌‌ای سریال‌‌هایی به نمایش درمی‌‌آید که محتوای آنها با روح و طبیعت خانواده ایرانی در تعارض آشکار است، اما این سریال‌‌ها چگونه بر خانوادهها و اعضای آن تاثیر می‌‌گذارد:

۱–هم ذات پنداری

یکی از اصول عمده در ساخت سریال، همانندسازی بیننده با کاراکترهای مورد علاقه‌‌‌اش در آنهاست. منظور از همانندسازی پذیرش و درونیسازی رفتار و اعمال کاراکتر و سپس، رفتارکردن مثل آن کاراکتر در دنیای واقعی است. این موضوع البته با توجه به دیدگاه‌‌های تازهتر که آدمی را موجودی فعال در کسب و پردازش اطلاعات و داده‌‌ها می‌‌‌داند، محل تردید است، به خصوص در موارد مرتبط با مسائل اخلاقی. بنابراین، شاید صرف هم ذات پنداری نتواند توجیه مناسبی برای اثرپذیری از محتوای اخلاقی یا غیراخلاقی سریال‌‌های ماهواره‌‌ای باشد.

۲–الگوگیری

الگوگیری از نظریه یادگیری اجتماعی یا یادگیری مشاهده‌‌ای سرچشمه می‌‌‌گیرد. طبق الگوگیری، در رسانه‌‌ها رفتار یا عملی را مشاهده می‌‌‌کنیم و سپس، با توجه به پیامدهایش همان رفتار یا حتی رفتاری شدیدتر را در همان زمینه انجام می‌‌دهیم. برای این کار شرایط و لوازمی باید فراهم شود، یعنی الگوگیری طی مراحلی انجام میگیرد. ابتدا باید به رفتار کسی که میخواهیم از او الگو بگیریم توجه کنیم.

در مرحله دوم، باید آن رفتار را در ذهن رمزگذاری و در حافظه ذخیره کنیم و سپس، در مراحل بعد، آن را انجام بدهیم. البته این رفتار به عوامل زیادی بستگی دارد که از بین آنها می‌‌توان به عوامل انگیزشی و محیطی اشاره کرد. بنابراین، در نظریه مذکور، برای آن که از رفتاری که در سریالی مشاهده شده تقلید شود باید محیط مساعدی وجود داشته باشد، یعنی عوامل محیطی در این باره نقش آشکارساز مهمی دارند. نباید و نمی‌‌‌توان به صرف نمایش سریالی در ماهواره نتیجه گرفت که از آن تقلید میشود، بلکه باید دید چه عوامل محیطی وجود دارد که اجازه می‌‌دهد رفتار مشاهده شده عملی شود.

۳–مهار زدایی

مهارزدایی یعنی کاهش مهارهای طبیعی که بیشتر افراد به کار میبندند تا از بروز رفتارهای مشاهده شده در سریالها جلوگیری کنند. مهارهای طبیعی حاصل تربیتهای خانوادگی، زمینه‌‌های ارزشی و اخلاقی و فرهنگی و تعالیم رسمی و غیررسمی است. مهارزدایی از دو طریق افراد را تحت تاثیر سریالهای ماهوارهای و محتوای غیراخلاقی آنها قرار می‌‌دهد:

الف) آمادهکردن بیننده از راه تضعیف دیدگاههای عادی او: اگر نگرشهای بیننده ضعیف شود راه برای بروز رفتاری که در سریال یا فیلم مورد توجه قرار گرفته است، هموار میشود.

ب) پذیرش رفتارهای مشاهده شده: اگرچه بیشتر مردم این باور کلی را دارند که رفتارهای موجود در سریالهای ماهوارهای غیراخلاقی است، اما تکرار آنها در رسانه، سرانجام نگرش به آنها را تغییر میدهد و افراد به تدریج، به این رفتارها نگرش مثبتتری پیدا میکنند و کم کم زمینه برای ارتکاب آنها فراهم میشود. این مورد هم مثل خشونت در بازیهای رایانهای است. محققان میگویند در بازیهای خشن رایانهای بچهها اول شلیک میکنند و بعد سوال میپرسند. اینجا هم پس از آن که نگرش مثبتی به رفتارهای موجود در سریال‌‌های ماهواره‌‌ای ایجاد شد بینندگان ابتدا مثل آنها عمل میکنند و سپس، درباره رفتار خود فکر میکنند.

مهارزدایی موجب میشود حساسیتها به رفتارهای نمایش داده شده، کمتر و برانگیختگی و ناراحتی ناشی از نمایش فیلمها نیز کمتر شود.

هرچه فرد بیشتر با تلویزیون یا رسانههای تصویری برخورد کند و آنها را ببیند درکش از واقعیت‌‌های اجتماعی با آنچه در تلویزیون نشان داده میشود هماهنگ‌‌تر است و واقعیت‌‌ها را بیشتر شبیه چیزی در نظر می‌‌گیرد که در فیلم‌‌ها نشان داده‌‌اند. در حقیقت، بیننده در اینجا واقعیت را همانی میبیند که از دریچه سریال دیده است.

اکنون می‌‌توان ترکیبی از چند نظریه مطرح شده را ارائه داد. نتیجه چنین ترکیبی فرآیند هنجارسازی رفتارهای نمایش داده شده است. یعنی در نبود جایگزینهای مناسب در صدا و سیمای داخلی، به ماهوارهها توجه میشود و به تدریج، حساسیت به رفتارهای کاراکترهای این فیلمها کم می شود و مهارزدایی صورت می‌‌گیرد. مهارزدایی سبب می‌‌شود نگرش مثبتتری به رفتارهای موجود در سریالها به وجود بیاید و سپس، کسی که بخشی از وقتش را به تماشا سپری میکند به تدریج رفتارهای کاراکترها را طبیعی تصور میکند و در نهایت، خود آماده انجام دادن آنها میشود.

وظیفه صدا و سیما تولید برنامه‌‌های جذاب است

هرچند آسیب‌‌های شبکه‌‌های ماهواره‌‌ای و فیلم‌‌های آن بسیار مخرب است اما باید توجه داشت که مردم به خاطر پر کردن اوقات فراغت و جذابیت به سوی این سریال‌‌‌ها کشیده می‌‌شوند و نقش اصلی بر عهده صدا و سیما است تا بتواند با تولید برنامه‌‌‌های جذاب دوباره مخاطبین را به سمت شبکه‌‌های داخلی سوق بدهد.

در چند سال اخیر نیز وجود چند برنامه جذاب و مردم پسند در صدا وسیما ثابت کرده است که خانواده‌‌های ایرانی با استقبال از آن‌ها آمار بینندگان چند ده میلیونی را رقم می‌‌زند و در ساعت پخش این برنامه‌‌ها بازار شبکه‌‌های ماهواره‌‌ای کساد می‌‌شود.

پس می‌‌توان گفت مهم‌‌ترین نقش را صدا وسیما برعهده دارد که با این کار نه تنها باعث جذب مخاطب به سمت شبکه‌‌های داخلی می‌‌شود بلکه از بسیاری از آسیب‌‌‌های اجتماعی و اخلاقی نیز جلوگیری می‌‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۷۹۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«زیرخاکی» به انتهای فصل چهارم می‌رسد+ تیزر

در آستانه پخش قسمت آخر از فصل چهارم «زیرخاکی» از تیزر تازه این سریال رونمایی شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سریال، «زیرخاکی» به نویسندگی و کارگردانی جلیل سامان و تهیه کنندگی رضا نصیری‌نیا در فصل چهارم در لوکیشن‌های مختلفی چون روستا، وزارت میراث فرهنگی، خانه آقای مروت پور، زندان، بانک، دفتر سینمایی، جزیره خارگ، کشتی نفتکش و... به تصویر کشیده شد.

امشب چهارشنبه، ۸ فروردین ماه با پخش قسمت پایانی مخاطبان خواهند دید که آیا سرانجام دست فریبرز به گنجش می‌رسد یا جستجوهای او برای رسیدن به زیرخاکی اش ادامه خواهد داشت.

«زیرخاکی» هرشب ساعت ۲۲ از شبکه یک سیما پخش می شود.

پژمان جمشیدی، ژاله صامتی، گیتی قاسمی، سیاوش چراغی پور، رایان سرلک، بهراد خرازی، منصور نصیری، خسرو احمدی، اصغر نقی زاده، مریم موسویان، مهری آل آقا، مریم کمرئی، محمد حاجی زاده، محمدرضا فرزام، نادر شهسواری، هیوا حقیقی، سحر آغاسی، فیلیپ ساپرکین، محمد اشکانفر، رضا شیخ انصاری، مسعود اسماعیلی، محمدرضا عقدایی، مجتبی واشیان، کبری گودرزی، کوروش سلیمانی، محمد شیری و هومن برق‌نورد بازیگران فصل چهارم «زیرخاکی» هستند.

«زیرخاکی» هر روز ساعت ۲:۱۵ بامداد، ۷ صبح و ۱۵:۱۵ از شبکه یک بازپخش می‌شود و شبکه تماشا نیز این سریال را هر روز در دو نوبت ۱۸ و ۲۴ پخش می‌کند.

تیزر سریال «زیرخاکی» را در زیر تماشا می کنید:

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روایتی غم‌انگیز از سرنوشت پدران و مادران سالمندان سنندج+فیلم
  • بهترین مینی سریال های شبکه HBO که حتما باید ببینید
  • «زیرخاکی» به انتهای فصل چهارم می‌رسد+ تیزر
  • شبکه ماهواره‌ای اینترنشنال در آستانه تعطیلی
  • اولین رویای ملی‌پوش ایرانی در تکیه بر باد رفت
  • تلفیقی موفق از ژانر جنگی و درامی عاشقانه در «آمرلی»
  • ۶۲۲۰ مسافر سیستان و بلوچستان متعهد بهبود رفتار ترافیکی شدند
  • ماهواره ارتباطی چین وارد مدار ماه شد
  • رویاپردازی یک ایرانی به قیمت نابودی نیمیر و انگاپت
  • از تکذیب مهاجرت جواد قارایی تا تغییر ساختار «سیما فیلم»