Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@17:18:20 GMT

رسانه‌ها چگونه مراسم تحلیف را پوشش دهند؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۷۹۸۴۳

رسانه‌ها چگونه مراسم تحلیف را پوشش دهند؟

ارتباطات>رسانه و روزنامه‌نگاری - همشهری آنلاین:
یک استاد ارتباطات در آستانه روز تحلیف رئیس جمهوری درباره عملکرد رسانه‌های داخلی در پوشش مراسم تحلیف اظهار کرد: رسانه‌های داخل کشور هرچقدر جناحی و بد عمل کنند، خوراک خبری به رسانه‌های خارجی خواهند داد و مردم بیشتر بی اعتماد خواهند شد.

مراسم تحلیف حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان امروز شنبه (۱۴ مرداد ماه) برگزار می‌شود و ۱۳۱ خبرنگار خارجی از ۲۹ کشور جهان در مراسم تحلیف رییس جمهوری کشورمان حضور دارند و آن را پوشش خواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال حضور تعداد زیاد خبرنگاران خارجی برای مراسم این پرسش را ایجاد می‌کند که رسانه‌های داخل کشور چگونه باید عمل کنند؟ در همین راستا خبرنگار رسانه ایسنا با علی گرانمایه پور، استاد ارتباطات گفت وگویی در این زمینه انجام داده است.

گرانمایه پور با اشاره به حضور خبرنگاران خارجی در مراسم تحلیف رییس جمهور و همچنین عملکرد رسانه‌های داخل کشور اظهار کرد: در همه جای دنیا زمانی که خبرنگاران خارجی برای مراسم‌ بزرگداشت، تحلیف، تاج گذاری، جشنواره سینمایی، مسابقات ورزشی و... به کشوری وارد می‌شوند، طبیعتا یکی از مسؤولان عالی رتبه با این خبرنگاران جلسه هماهنگی و گفت وشنود دارند. امیدوارم هیات خبرنگاران خارجی با ستاد خبری رییس جمهور یا مسؤولان رسانه‌ای ریاست جمهوری جلسه‌ای داشته باشند تا درباره کلیت مراسم اطلاعاتی به این خبرنگاران داده شود.

او افزود: ما نمی‌توانیم رسانه‌های خارجی را دعوت کنیم و انتظار سانسور کردن برخی مطالب و متفاوت منعکس کردن خبر را داشته باشیم زیرا رسانه‌های خارجی آزادند وتابع ما نیستند.

گرانمایه پور به بازتاب خبری مراسم تحلیف اشاره کرد و گفت: چگونگی برگزاری مراسم و حاشیه نداشتن آن، در بازتاب خبری آن بسیار اهمیت دارد. هر مراسمی که در سراسر دنیا برگزار می‌شود، ممکن است حاشیه‌های طبیعی یا عمدی داشته باشد.
او با تاکید بر اینکه رسانه‌های داخلی در پوشش مراسم تحلیف نباید جناحی و بد عمل کنند، بیان کرد: رسانه‌های خارجی دوربین‌های تیزتر وخبرنگارانی با تجربه‌تر از ما دارند که برای وظیفه خبری به کشور ما می‌آیند؛ بنابراین رسانه‌های داخل کشور هرچقدر جناحی و بد عمل کنند، خوراک خبری به رسانه‌های خارجی خواهند داد و مردم بیشتر بی اعتماد خواهند شد. در واقع اگر رسانه‌های داخلی ما بد عمل کنند، سرمایه‌های اجتماعی مانند امید به آینده و اعتماد در جامعه کاهش پیدا می‌کند.

این مدرس دانشگاه با اشاره به مراسم تحلیف و تاثیر آن بر جامعه گفت: از چند روز گذشته که قرار است مراسم تحلیف برگزار شود، حدود صد تا صد وپنجاه تومان ارزهای مختلف خارجی گران شده است. همچنین از ابتدای سال تا به حال مسکن ۱۵ تا ۲۰ درصد فقط در تهر ان گران شده و قیمت اقلام خوراکی مردم نیز طبق آمار بانک مرکزی نیز ۱۵ تا۲۵ درصد افزایش یافته است؛ بنابراین اگر در این شرایط جناح‌ها توسط رسانه‌ها تبلیغات سیاسی علیه هم راه بیاندازند و سیاه نمایی کنند بر مردم فشار وارد خواهند کرد.
گرانمایه پور با اشاره به رابطه ایران با کشورهای دیگر و عملکرد رسانه‌های داخلی، گفت: ایران در حال حاضر در شرایطی قرار دارد که کشورهای عربستان، امریکا و هم پیمانانش به دنبال به راه انداختن جنگ در خلیج فارس یا ایجاد تنش جدیدی هستند. مناسبات ایران هم با عربستان و برخی از هم پیمانانش مناسب نیست و در عین حال ایران در بیرون از مرزها و در کشورهایی مانند عراق، سوریه و برخی کشورها جبهه‌های جدید جنگی دارد که از لحاظ سیاسی و مادی هزینه بردار است بنابراین رسانه‌ها در این شرایطی که ما قرار داریم، باید به وحدت بخشی و ایجاد یکپارچگی فکر کنند.

او افزود: متاسفانه جناح‌های سیاسی به دلیل منفعتشان تا به امروز، اصل یکپارچگی، وحدت و منافع ملی را رعایت نکرده‌اند و با توجه به رسانه‌هایی که دارند به تبلیغات سیاسی و فشار آوردن به دولت یا جناح مقابل روی آورده‌اند.

این استاد ارتباطات اضافه کرد: رسانه‌های هردو گروه باید بدانند که هر چقدر به دنبال تبلیغات سیاسی باشند، فشار روانی به مردم وارد می‌شود. برای مثال سیاسیون در دوران تحریم می‌گفتند که تحریم ها اثری بر مردم ندارد زیرا خودشان برای خرید وسایل و غذای گران هزینه‌ای نمی‌کردند بنابراین این فشارها عمدتا بر مردم بود.

او با تاکید بر اینکه تبلیغات سیاسی رسانه‌ها باعث فشار روانی مردم می‌شود، ادامه داد: تبلیغاتی که جناح‌های سیاسی علیه هم راه می‌اندازند باعث دلسردی مردم از وضعیت می‌شود. رسانه‌های موافق ومخالف دولت باید بدانند همه در یک کشتی قرار داریم که اگر اتفاقی برای این کشتی رخ دهد، همه آسیب می‌بینند اما متاسفانه با توصیه و راه حل دادن این وضعیت تغییری نکرده است. مدیران رسانه‌ای کشور مانند رسانه ملی، مکتوب و حتی فضای مجازی و... بدانند که اگر سیاه نمایی ومخاصمه کنند، فشار روانی و اقتصادی بر مردم وارد می‌شود.

او با بیان اینکه تیم رسانه‌ای دولت روحانی درچهارسال گذشته ضعیف عمل کرده است، اظهار کرد: شاید یکی از ضعیف‌ترین تیم‌های رسانه‌ای که من دیدم، تیم آقای روحانی بود. البته همانطور که اسحاق جهانگیری گفت رییس جمهور باید ممنون فضای مجازی باشد اما باید یادشان باشد که این فضا همیشه به نفعشان نیست. دولت در چهار سال گذشته نتوانست عملکرد رسانه‌ای خوبی داشته باشد و به نظرم باید در دوره جدید به اعضای هیات دولت آموزش رسانه‌ای داده شود به این معنی که چگونه با خبرنگار برخورد کنند و به خبرنگار توهین نکنند زیرا خبرنگار از هر جناحی باشد حرمت دارد و شرافت خبری او باید حفظ شود. دولت روحانی در چهارسال گذشته نتوانست افکار عمومی و رسانه‌ها را خوب مدیریت کند؛ بنابراین هیات دولت جدید باید تیم رسانه‌ای تشکیل دهد که بتواند افکار عمومی را مدیریت کند.

او افزود: قرار است معاونت اطلاع رسانی وارتباطات راه اندازی شود و شنیده‌ها حاکی از این است که افرادی در این معاونت منصوب خواهند شد که سابقه رسانه‌ای‌ ندارند بلکه سابقه علمی دارند.

علی گرانمایه پور با اشاره به روزنامه نگاری افشاگرانه گفت: من با روزنامه نگاری افشاگرانه و برملا شدن فساد مدیران دولتی مخالف نیستم. اما ابتدا باید به نحوی افکار عمومی را آماده کنیم و بعد اطلاعات را به مردم بدهیم تا متوجه شوند که چه اتفاقی در حال رخ دادن است. اگر رسانه رسمی در انعکاس مشکلات ضعف داشته باشد، رسانه غیر رسمی، روزنامه نگاری افشاگرانه و شهروندی جایگزین خواهد شد.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۷۹۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده تبریز: شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی

 عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»   به گزارش عصر ایران؛ احمد علیرضابیگی به روزنامه هم میهن گفت: «شورای شهر بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و باید براساس چارچوب‌ها عمل کند. اما دستگاه‌های نظارتی هم باید بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری نظارت داشته باشند. اینطور به نظر می‌رسد که نظارت و خوفی از این دستگاه‌ها وجود ندارد. بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.»   علیرضابیگی با اشاره به اینکه تمام این موضوعات سیاسی است، تاکید کرد: «این به نوع حکمرانی در کشور برمی‌گردد. در مدل حکمرانی کنونی اراده مردم را به حداقل رسانده‌ایم. وقتی مردم حس کنند نظر و اراده آنها تعیین‌کننده است، نظارت را توسعه می‌دهند و نتیجه آن روی کار آمدن شورای شهری است با پشتوانه مردمی که به مردم بدهکار است و باید پاسخگوی شهروندان باشد؛ چراکه باز هم باید درِ خانه مردم برود برای گرفتن رای؛ پس سعی می‌کند رضایت مردم را به دست آورد.   وی افزود: رضایت مردم وقتی به وجود می‌آید که شورای شهر به نیابت از آنها  عمل می‌کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد مردم کنار می‌مانند و نظارتی اتفاق نمی‌افتد. اگر نظارتی هم وجود داشته باشد در مقابل آن مقاومت می‌شود. با این روند شاهد پیشرفتی نخواهیم بود.» کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: حمل و نقل فوری- چینی عصبانیت روزنامه شهرداری از افشای قرارداد پنهانی زاکانی قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟

دیگر خبرها

  • تردد اتباع خارجی در مراسم اربعین از چذابه خواهد بود
  • دستور وزیر ورزش به معاونت قهرمانی در مورد مراسم تدفین مرحوم اسکویی 
  • تحلیف سربازان مرکز آموزشی امام رضای بیرجند و مراسم گرامیداشت روز معلم
  • شهرداری می‌تواند با کشور‌های خارجی قرارداد ببندد، اما نه قرارداد‌های پنهانی
  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • نماینده تبریز: شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز
  • تعهد اپراتورها بر ایجاد پوشش فیبرنوری پس از صدور مجوز حفاری
  • رسانه‌های خارجی جنبش دانشجویی آمریکا را وارونه سازی می‌کنند
  • تقدیر سرلشکر سلامی بابت پوشش رسانه‌ای وعده صادق