Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، سعید اسلامی بیدگلی در جمع خبرنگاران درباره کاهش کارمزد معاملات ارکان بازار سرمایه و اینکه کارمزد کارگزاری‌ها باید کاهش یابد یا خیر؟ اظهار کرد: در دنیا همه کارمزدها به صورت رقابتی تعیین می‌شود. بخشی از کارمزدها مانند مالیات و هزینه توسعه بازار قانونی است و بخش دیگر مربوط به نهادهای مالی می‌شود که این مبلغ که در همه جای دنیا رقابتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیدوارم در ایران نیز به این سمت حرکت کنیم که یکی از حوزه‌های رقابت برای کارگزاران در نهادهای مالی اساسا کارمزدهایی باشد که توسط آن نهادها اخذ می‌شود.

او ادامه داد: من نمی‌گویم که کارمزدها افزایش یا کاهش پیدا کند بلکه معتقدم در نوع و کیفیت خدمات باید رقابت ایجاد شود که یکی از آن موارد کارمزدهایی است که از معاملات کسر می‌شود. حال ممکن است یک کارگزاری کارمزد بیشتری بگیرد ولی خدمات فوق‌العاده‌ای هم ارائه کند.

دبیر کانون نهادهای سرمایه گذاری در پاسخ به اینکه از دیدگاه شما کابینه دولت دوازدهم باید چطور بسته شود تا بازار سرمایه ایران گسترش یابد، گفت: اقتصاد کشور با بحران‌های خیلی جدی مواجه است و این بحران‌ها ریشه در چهار دهه گذشته دارد. از طرفی انتخابات آمریکا و سیاست‌های ترامپ نیز روی این موارد تاثیرگذار است. بحران‌های ساختار یافته‌ای مانند تورم در کشور ما وجود دارد و احتمال دارد این تورم به زودی به اقتصاد کشور باز گردد. از طرفی بحران‌های بانکی و بزرگ شدن نهادهای موازی با دولت مربوط به سیاست‌های چند دهه گذشته است.

اسلامی بیدگلی با بیان اینکه در حال حاضر به وقوع برخی از اتفاق‌های مهم اقتصادی نزدیک می‌شویم، اظهار کرد: دیگر دولت نمی‌تواند مثل دولت‌های پیشین آن موضوعات را به تعویق بیندازد و بگوید ان‌شاءالله که در دولت من چنین بحران‌هایی رخ نخواهد داد. در نتیجه باید یک تیم اقتصادی قوی در راس کار باشد که آن تیم تصمیم گیر هم باشد و باعث ایجاد وفاق در بین ارکان شود.

او اضافه کرد: بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی کشور به دلیل بانک‌ پایگی نامناسب است. در بسیاری از کشورها بانک پایگی وجود دارد ولی اقتصادشان شرایط مناسبی هم دارد. ما اقتصادی بانک پایه داریم و از منافع آن هم نتوانسته‌ایم استفاده کنیم. چرا که مهمترین خصوصیت کشورهای بانک پایه این است که تخصیص بهینه منابع دارند.

دبیر کانون نهادهای سرمایه گذاری با اشاره به اینکه تمام کابینه باید برای توسعه بازار سرمایه تلاش کند، گفت: نه فقط وزیر اقتصاد بلکه تمامی کابینه باید به تصمیماتی که می‌گیرند و تاثیر آن تصمیمات روی بازار سرمایه توجه کنند و از طرفی باید از سهامداران خود حمایت شود و این موضوع به مدیران شجاع و جدی در کابینه نیاز دارد.

اسلامی بیدگلی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا قبول دارید بحران بانکی امکان دارد به زودی دامنگیر بازار سرمایه نیز شود؟ گفت: موضوع بحران بانکی یک ابرچالش است. مردم هم ماجرا را کم کم درک کرده‌اند و این فضا که شخصی بنشیند بر پشت پرده و تصمیم گیری کند و بگوید ان‌شاءالله موضوع حل می‌شود دیگر گذشته است. رسانه‌ها، اقتصاددان‌ها و مردم نیز این موضوع را درک کرده‌اند. بخشی از تاثیر این درک را می‌توان در نرخ پول، تسهیلات و اوراق دید.

او ادامه داد: در شرایط موجود مردم فکر می‌کنند بحران بانکی امکان دارد روی نرخ اوراق تاثیر بگذارد. در این موارد راهکارهای علمی در دنیا زیاد است. اما سوال اینجاست که آیا اقتصاد ایران توان اجرای این راهکارها را دارد یا خیر؟ بخشی از این مشکلات به خاطر این است که منافع اشخاص با آنها درگیر شده، آنچه که امروز با آن مواجه هستیم این است که تعادل‌های سیاسی منجر به عدم تعادل در اقتصاد واقعی شده است.

دبیر کانون نهادهای سرمایه گذاری با اشاره به حجم زیاد مجوزهای موسسات مالی و اعتباری گفت: منظور من از تعداد زیاد مجوزهای موسسات مالی و اعتباری الزاما مجوز رسمی بانک مرکزی نیست بلکه منظورم اجازه فعالیت موسسات غیرمجازی است که در حال فعالیت هستند. در ایران اگر یک آبمیوه فروشی از ساعت ۱۲ بعد از نیمه شب باز باشد آن را پلمب می‌کنند اما موسسات مالی غیرمجازی وابسته به نهادهای خیلی معتبر هستند که در این فضا، کارشان را انجام می‌دهند و شعبات زیادی هم دارند.

سعید اسلامی بیدگلی در پاسخ به این سوال ایسنا که آیا بحران برگزار نشدن مجامع بانک‌ها بحث تنظیم صورت های مالی به روش IFRS امکان دارد به بیمه‌ها هم کشیده شود؟ گفت: در این مورد باید یک بار برای همیشه سیاست واحدی را اتخاذ کرد، سازمان حسابرسی، بانک مرکزی و سازمان بورس باید در این زمینه به اتفاق نظر برسند. من به عنوان یک فعال اقتصادی هر سه نهاد نامبرده را نهاد حاکمیتی می‌دانم. اینها باید روشی واحد برای ارائه گزارشگری مالی ارائه دهند. این موضوع باعث می‌شود سردرگمی سرمایه گذاران کاهش یابد و سردرگمی شرکت‌ها به تعویق بیفتد. تا زمانی که این اتفاق نیفتاده به معنی کاهش شفافیت برای مجموعه بازارهای مالی کشور است و امیدوارم اینطور نشود.

او در پاسخ به اینکه آیا با آرایش صورت‌های مالی در شرکت‌هایی که شرکت سرمایه گذاری هم دارند و عضو کانون هم هستند موافق هستید؟ آیا فکر نمی کنید این موضوع نوعی بدعت گذاری باشد؟ گفت: طبیعتا هیچ کس با آرایش صورت‌های مالی موافق نیست. ما در این مورد پیشنهادات مشورتی خود را به نهاد ناظر ارائه داده‌ایم و نهادهای قانونگذار هم در این مورد نظرات خود را دارند. یکی از بزرگترین مشکلات مجموعه کشورمان عدم شفافیت است و این عدم شفافیت سال‌هاست که وجود دارد و نمی‌توان به یکباره این موضوع را پایان داد. این موضوعات باعث شده تا شرکت‌ها صورت‌های مالی واقعی خود را افشا نکنند.

منبع:ایسنا

401

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۸۱۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، گفت: باید کارگروه‌های تأمین مالی به همت اتاق‌های استانی تشکیل شود تا زمینه استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی فراهم آید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق بازرگانی ایران، محمد خاکی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، با اشاره به وضعیت نامناسب منابع مالی بانک‌ها و تلاش آنها روی اعطای تسهیلات تکلیفی، پیشنهاد ایجاد کارگروه‌های تأمین مالی استانی به همت اتاق‌های سراسر کشور را مطرح کرد. این کارگروه‌ها توان هدایت بنگاه‌ها به سمت استفاده بهینه از منابع بازار سرمایه را دارند.

رئیس اتاق خرم‌آباد  ضمن تأکید بر اهمیت نقش بازار سرمایه در تأمین منابع مالی موردنیاز بنگاه‌های اقتصادی تصریح کرد: در گذشته واحدهای اقتصادی وابستگی خاصی به منابع بانکی داشتند؛ اما امروز ظرفیت‌های بازار سرمایه به حدی است که می‌توان از میزان اینم وابستگی بکاهیم و سراغ روش‌های جدید تأمین مالی برویم.

به اعتقاد او باید از روش‌های سنتی عبور کرد و به کمک شیوه‌های جدیدی که در سطح دنیا رایج است، منابع موردنیاز بنگاه‌های اقتصادی را تأمین کنیم.

این فعال اقتصادی ادامه داد: چند سالی است که به دلیل شرایط اقتصادی حاکم، سیاست‌های بانک مرکزی به سمت سیاست‌های انقباضی پیش رفته و همین عامل موجب شده تا بانک‌های عمل نتوانند پاسخ‌گوی نیاز بنگاه‌های اقتصادی و حتی پروژه‌های شهرداری باشند. در واقع بانک‌ها تنها تا 80 درصد منابع خود را می‌توانند در قالب تسهیلات بپردازند و از آنجا که سیاست‌های انقباضی مطرح است، مانند گذشته نمی‌توانند در تأمین منابع بنگاه‌ها نقش بازی کنند.

رئیس اتاق خرم‌آباد، متناسب با کم‌رنگ شدن نقش بانک‌ها در پروسه تأمین مالی و از طرفی نیاز مبرم واحدهای اقتصادی به نقدینگی جدید، پیشنهاد داد: کارگروه‌های تأمین مالی استانی به همت اتاق‌های سراسر کشور و با حضور نماینده یک شرکت کارگزاری، مدیران سازمان‌های دولتی مربوطه، نماینده شهرداری و نمایندگان اتاق شکل بگیرند و در راستای هدایت صاحبان پروژه‌های تجاری و اقتصادی به استفاده از بازار سرمایه، حرکت کنند.

خاکی تصریح کرد: ظرفیت این کارگروه در این است که متقاضیان منابع مالی را در استفاده از بازار سرمایه راهنمایی کنند تا آنها بتوانند از بهترین و مناسب‌ترین روش تأمین مالی بهره ببرند. از طرفی این کارگروه‌ها باید به صورت استانی فعالیت کنند چراکه صنایع و ظرفیت‌های هر استان با استان دیگر متفاوت است.

رئیس اتاق خرم‌آباد تأکید کرد: دبیرخانه این کارگروه می‌تواند در اتاق و ذیل دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استانی، شکل بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هلال احمر به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای امدادی و پشتیبانی در زمان بحران‌ها است
  • تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه
  • طلب ۱۰۰ میلیارددلاری صندوق توسعه ملی از دولت‌ها
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و شرکت کارگزاری پویش البرز
  • آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • بنو و پرداخت مبلغ محکومیت سنگین!
  • اهمیت وجود پیش‌بینی مالی برای استارت‌آپ‌های کوچک چیست؟
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی