Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برناازلرستان ؛رحمتی با بیان این خبر افزود: منطقه گنجینه سرکن و بابا حبیب که در محدوه شهرستان های کوهدشت، رومشکان و پلدختر واقع شده جهت حفاظت از تنوع زیستی استان به مناطق شکار و صید ممنوع استان اضافه گردید.

وی تصریح کرد: وسعت این منطقه که در حوزه استحفاظی شهرستانهای کوهدشت، رومشکان و پلدختر واقع شده حدود بیست هزار و هفتصد هکتار است که یکی از زیستگاه های حساس و بکر استان لرستان است و با توجه به ارائه مستندات مربوطه در چهارمین جلسه فنی مناطق شکار و صید ممنوع سازمان در مورخ 95/3/29 تحت عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع مصوب و در نهایت به استناد بند و ماده 6 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست به منا طق شکار و صید ممنوع استان اضافه و در روزنامه رسمی بشماره 21073 درمورخ 96/4/26 آگهی گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قائدرحمتی در خصوص مناطق شکارممنوع تصریح کرد : این گونه مناطق زیستگاه‌هایی با ویژگی‌های بارز هستند که جمعیت جانوری آنها عمدتا به دلیل تخریب زیستگاه و شکار بی رویه کاهش یافته و برای مدتی محدود و به طور معمول ۳ تا ۵ سال به حمایت و حراست نیاز دارند و دراین مدت شکار ممنوع می‌شوند.

وی اضافه کرد: چنانچه جمعیت جانوری منطقه‌ درمدت این دوره احیاء و ترمیم شود، بر اساس بررسی شاخص ها و با توجه به سایر معیارهای مربوطه می‌توان آن محدوده را ، به عنوان یکی از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست تعیین کرد. تعیین مناطق شکار ممنوع در اصل پشتوانه‌ای برای حفاظت از ذخایر طبیعی و بررسی قابلیت‌های مناطق، برای پیوستن به یکی از مجموعه مناطق چهار گانه محیط زیست می باشد.

وی گفت : منطقه گنجینه، سرکَن و باباحبیب از دیرباز با فعالیتهای انسانی و تعارضاتی همچون چرای دام، کشاورزی، تصرف اراضی ملی(جنگلی و مرتعی) جهت افزایش اراضی کشاورزی (اغلب دیم¬کاری)، برداشت چوب (بیشتر جهت تهیه ذغال)، تخریب از طریق احداث مسیر خطوط لوله (فرآورده¬های نفت، گاز و ...) ، چرای دام عشایر (عمدتا کوچ رو و فصلی) و روستاییان حاشیه منطقه، تخریب و جاده¬سازی در اثر عملیات اکتشاف نفت و ...در منطقه ( که طی سالیان گذشته انجام شده وچندین سال پیش به اتمام رسیده است) بعلاوه شکار و صید غیرمجاز و آتش¬سوزی¬های عمدی و غیر عمدی رو به رو بوده ، فلذا بخش محیط طبیعی اداره کل با همکاری رئیس وکارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کوهدشت به دلیل تنوع گونه ای قابل ملاحظه واکوسیستم های متنوع و وجود گونه های خاص دراین منطقه نسبت به تهیه طرح ارتقاء سطح منطقه به منظور بالا بردن ضریب حفاظتی در سطح این منطقه اقدام که الحمدالله پس از طی مراحل قانونی ثبت و آگهی گردید .

رحمتی خاطر نشان کرد: ارزش حفاظتی این منطقه و انتخاب آن گفت : منطقه شکار و تیراندازی ممنوع گنجینه، سرکن و باباحبیب در سال‎های اخیر، مامن گونه‎های مختلفی از انواع گونه¬های حیات¬وحش در زیستگاه‎های مختلف خود بوده که به حیات طبیعی خودشان ادامه می‎دهند. از مهم¬ترین پستاندارن محدوده مطالعاتی می¬توان آهوی ایرانی (Gazella subgottoroza) یا به احتمال قوی آهوی کوهی، کل و بز (Capra aegagrus)، پلنگ (Panthera pardus)، گربه وحشی (Felis catus ) و کفتار (Hyaena heayena ) ، خرس قهوه¬ای (Ursus arctus )، سنجاب ایرانی (Sciorus anomalus )، خرگوش، گراز، تشی و... و گونه های مختلفی از جوندگان، چند گونه از خفاش¬ها و ... را نام برد که برخی از آنها در معرض خطر و در لیست قرمز IUCN قرار دارند، بنابراین برای افزایش ضریب حفاظتی این محدوده بمنظورحفاظت از گونه های مورد نظر یکی از برنامه ها و ضرورتهای بخش محیط طبیعی استان بود که انجام شد.

وی ضمن تقدیراز همه همکاران محترم بویژه کارکنان اداره حفاظت محیط زیست کوهدشت که با بررسی و ارزیابی قابلیت های منطقه در این مدت با اداره کل همکاری داشته اند یادآورشد: کار حفاظت و حراست از محدوده معرفی شده با تلاش مضاعف همکاران بعد از مدت مشخص شده از شرایط مطلوب برخوردار و به عنوان پشتوانه ای برای مناطق تحت حفاظت وارد مناطق 4 گانه شده ودرسطح ملی بعد از پایان دوره به عنوان پناهگاه یا منطقه حفاظت شده به طور رسمی آگهی شود.

رحمتی تاکید کرد: مناطق شکار و صید ممنوع استان شامل (قالیکوه الیگودرز – تالابهای پل دختر - هشتاد پهلوخرم آباد- گرین الشتر – چهار شاخ نورآباد) وسعتی معادل 223948 هکتار برابر با 7/91 در صد مساحت استان را به خود اختصاص داده اند که با افزایش منطقه گنجینه،سرکن و بابا حبیب کوهدشت با وسعتی معادل 20700 هکتار وسعت مناطق شکار و صید ممنوع استان به 244648 هکتار افزایش که وسعتی معادل8/64 درصد مساحت استان را تشکیل که با سطح مناطق تحت مدیریت و زیستگاه های حساس استان جمعا حدود 15/96 درصد استان را شامل می شوند.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۸۱۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ مستندسازی شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،  مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پس از سالها اعلام و مشاهده حضور پلنگ در منطقه کوهسرخ توسط افراد محلی و طبیعت گردها، سرانجام حضور این گونه توسط دوربین محمود رمضان نژاد رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان کوهسرخ ثبت و مستندسازی شد.

مهدی اله پور افزود :  این منطقه دارای ارزش زیستی زیادی است و دارای گونه های ارزشمندی همچون پلنگ، گربه پالاس، کفتار، گربه وحشی، کل و بز و قوچ و میش است و این ثبت و مشاهده پلنگ، محیط بانان و فعالان محیط زیست منطقه را بسیار امیدوار کرده است.

وی بیان کرد: پلنگ، گربه سانی شب زی و مخفی کار است و به همین دلیل مشاهده و ثبت حضورش در روز و به راحتی ممکن نیست و چون یکی از گونه های بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن این که گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.

اله پور افزود: این منطقه از لحاظ اکولوژیکی، دارای اکوسیستم متنوعی است و برای گونه های پستاندار علفخوار همچون کل و بز و قوچ و میش و دیگر گونه های حیات وحش نیز بسیار مناسب است.

وی ادامه داد: حدود ۳۵ درصد منطقه سید مرتضی کاشمر داخل شهرستان کوهسرخ قرار گرفته است و حدود ۱۰.۲ درصد کل شهرستان کوهسرخ تحت پوشش مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در خصوص ویژگی‌ها و منابع طبیعی این شهرستان، به زیستگاه های کوهستانی و ارتفاعات آن که باعث به وجود آمدن منابع آبی و زیستگاه مطلوب برای بقای گونه های مهم گوشتخوار و علفخواران بزرگ جثه در سطح منطقه شده است اشاره کرد.

پلنگ ایرانی هم اکنون در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار اردک سرسفید جزء گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

 
 

دیگر خبرها

  • لایروبی آبشخور‌های مناطق حفاظت محیط زیست لرستان
  • حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ (فیلم)
  • سرشماری بهاره قرقاول در گلستان آغاز شد
  • آغاز سرشماری سمندرهای کوهستانی در آذربایجان غربی
  • حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد
  • (ویدیو) حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ
  • ثبت نخستین حضور پلنگ در کوهسرخ
  • حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ مستندسازی شد
  • مشاهده و ثبت پلنگ برای نخستین بار در شهرستان کوهسرخ
  • شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند