Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@21:52:52 GMT

«رونق تولید» یا رونق پرداخت بدهی‌های معوقه بانک‌ها؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۸۱۵۷۴

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: اگر شرط پرداخت بدهی های واحدهای تولیدی به بانک ها منحل نشود، کمک زیادی به بانک ها شده و در این صورت اشتغالی به وجود نمی آید و چراغ تولید هیچ واحدی روشن نمی شود.

علیرضا تیموری در گفت وگو با ایسنابا اشاره به اینکه طرح رونق تولید در مرحله اول به حل مشکلات صنایع استان کمک کرده، اظهار کرد: ستاد تسهیل استان در اجرای طرح رونق تولید تصمیم گیری‌هایی داشته و به حل موانعی مانند دریافت تسهیلات که واحدهای تولیدی با آن درگیر بودند، کمک کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص حذف شروط لازم برای دریافت تسهیلات این طرح ادامه داد: یکی از این شروط معدل حساب جاری است، معدلی است که بانک‌ها برای اعطای تسهیلات، چه در قالب شخصیت حقوقی و چه شخصیت حقیقی، درخواست از واحد تولیدی می کند. شرط بعدی این است که واحد تولیدی متقاضی تسهیلات به اداره دارایی بدهی نداشته باشد، یعنی وقتی واحدی برای دریافت تسهیلات فرم 186 را پر می کند، باید اداره دارایی اعلام کند که این شرکت یا شخص بدهکار به سیستم دارایی نیست.

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اضافه کرد: یک مورد دیگر این است که واحدهایی که درخواست تسهیلات می کنند، چک برگشتی نباید داشته باشند. برای واحدهایی که معدل موجودی حساب ندارند و معمولا به جایی بدهکار هستند و یا به شخصی چک داده اند که برگشت خورده است، موانعی برای دریافت تسهیلات وجود دارد که همه شرکت های متقاضی با این مشکل مواجه بودند، بنابراین این موانع برای اعطای تسهیلات رونق تولید حذف شد.

وی تصریح کرد: بازپرداخت تسهیلات رونق تولید به واحدهای تولیدی اگر از طریق معرفی مرکز توسعه صادرات باشد، با کارمزد 11 درصد و اگر از غیر از این طریق صورت گرفته باشد، همان 18 درصد مصوبه دولت است. بنابراین این طرح توانسته کمک های زیادی به صنعت کند و از نظر کلی پرداخت این تسهیلات به شکلی غیرمتعارف از نظر استانداردهای بانکی صورت گرفت.

تیموری با تاکید بر اینکه این تسهیلات خرج بدهی های واحد های تولیدی می شود و به خط تولید نمی رسد، گفت: با وجود اینکه برخی واحدها بدهی معوقه، بدهی سررسید گذشته و مزمن داشتند، این مساعدت ها و تسهیلات از طریق بانک ها به آن ها ابلاغ شد. بانک‌ها کاری که انجام می دهند این است که بدهی استمهال شده واحدهای تولیدی را به روز می کنند و این، یک نقطه ضعف برای طرح رونق تولید است.

وی با بیان اینکه طرح رونق تولید برای رونق تولید است و نه طرحی برای رونق بدهی معوقه های بانک ها، گفت: اگر شرط پرداخت بدهی‌های واحدهای تولیدی به بانک‌ها منحل نشود، کمک زیادی به بانک‌ها شده است. در این صورت اشتغالی به وجود نمی آید و چراغ تولید هیچ واحدی روشن نمی‌شود.

تیموری افزود: بنابراین این موضوع باید از طریق ستاد کل اقتصاد مقاومتی کشور و توسط آقای جهانگیری حل شود چون این تسهیلات از طرف دولت به صورت دستی به واحدها پرداخت نمی‌شود بلکه از طریق بانک‌ها به آن‌ها اعطا می‌شود، برای واحدهایی که چنین مشکلی نداشتند، این موارد به واحدهای تولیدی کمک بسیاری کرده که توانستند وارد فضای جدیدی در کسب و کار خود شوند.

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: من به عنوان یک کارفرما از نظام بانکی شکوه دارم اما با این حال توانستم در کمترین فرصت از صندوق توسعه ملی وام 11 درصد بگیرم. بر اساس تجربه ای که دارم، واحدهایی که مشکل مزمن و طولانی مدت با بانک ها ندارند، با کمک طرح رونق تولید خیلی زود توانستند به خواسته ها و نیازهایی که تشخیص داده بودند، برسند. در واقع این طرح، مرتبط با بدهی های واحدهای تولیدی است.

وی افزود: اگر قرار باشد که چک برگشتی، معدل حساب جاری و بدهی که واحدها به دارایی دارند لحاظ نشود، بهتر است بدهی واحدهای تولیدی به بانک ها را نیز در نظر نگیرند. بنابراین این مساله باید به عنوان یک مصوبه یا تبصره در ستاد کل فرماندهی اقتصاد مقاومتی لحاظ می شد که بانک ها بدهی ها وطلب های خود را از واحدهای تولیدی نگیرند تا پول مستقیما به این واحد ها تزریق شود و سپس از محل کارکرد واحدهای تولیدی و درآمد آن ها شروع به گرفتن بدهی‌های خود کنند.

تیموری در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه مرحله دوم طرح رونق تولید سهمیه استانی ندارد، این مساله چقدر می‌تواند در جهت کمک به واحدهای تولیدی استان کمک کننده باشد، گفت: هم اکنون واحدهای تولیدی استان متاثر از دو مساله است که یکی تکنولوژی قدیمی است که هم مصرف انرژی بنگاه‌های تولیدی را بالا می برد و هم تعمیر و نگهداری آن بسیار پرهزینه است، مساله بعدی، مساله سرمایه در گردش است. با وجود این دو معضل، واحدهای تولیدی هر کمکی و به هر طریقی از دولت باشد را با دست باز می پذیرند ولی باید شرایط طوری اتفاق بیفتد که این مساعدت ها به دست تولیدکننده برسد.

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: از طرفی هم تولیدکننده باید مقید باشد وام‌هایی که می‌گیرد را براساس تعهدی که داده در همان محل مورد نظر هزینه کند. یکی از مشکلاتی که ما تولیدکننده ها با آن مواجه هستیم، سخت گیری دولت است زیرا بعضی از تولیدکننده ها از این تسهیلات در خارج از حوزه تولید خود استفاده می کنند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۸۱۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن

براساس آمار بانک مرکزی، تاکنون، ۴۶/۲۳ درصد از کل قراردادهای تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن بوده که بیش‌از ۵۷ درصد از کل تعهد پرداخت نهضت ملی مسکن این بانک بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، ‬ بررسی آمارهای جدید از وضعیت مشارکت بانک‌ها در طرح نهضت ملی مسکن، حاکی از آن است که از بین ۲۶ بانک، عملکرد ۱۸ بانک در این بخش، کماکان صفر است و از تعداد ۸۶۹ هزار و ۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن، ۷۹۳ هزار و ۷۳۲ نفر موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۴‌‏/۲۶۶ هزار میلیارد تومان شده‌اند.

در همین راستا، سید عباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲، قرارداد ۳۴۱ هزار و ۸۳۷ واحد مسکونی به مبلغ بیش از ۱۵۳ هزار میلیارد تومان در بانک مسکن به امضا رسیده که بر این اساس بیش از ۵۷ درصد از کل تعهد پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن به عهده این بانک است.

وی ادامه داد: بنا بر آمار، بانک مسکن تاکنون بیشترین میزان مشارکت در طرح نهضت ملی مسکن را در کل نظام بانکی کشور داشته است؛ چنانکه این بانک از ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تا پایان سال ۱۴۰۲ و به تنهایی بیش از ۸۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۳۲۱ هزار و ۵۹۹ واحد مسکونی پرداخت کرده که در تاریخ نظام بانکی بی نظیر است.

حسینی با بیان اینکه بانک مسکن با وجود کمبود منابع مالی، همواره تمامی تلاش خود را برای تحقق تعهدات دولت مردمی و خانه‌دار کردن مردم انجام داده و در این مسیر از منابع داخلی خود نیز بیشترین پرداخت ها را انجام داده است؛ افزود: این بانک به رغم دارا بودن تعهدات خود از جمله: تکمیل پروژه‌های متعدد برنامه‌ریزی شده، احداث پروژه‌های ساختمانی شامل یکصد هزار واحد مسکونی در سراسر کشور و اجرای شهر خلیج فارس در سواحل هرمزگان، تمام توان و تلاش خود را برای اعطای تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن و نیز تسهیلات متعدد تکلیفی و حمایتی به کار بسته است.

مدیرعامل بانک مسکن افزود: بانک مسکن در سال ۱۴۰۲ در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز نسبت به پرداخت ۴۴ هزار و ۸۸۵ فقره تسهیلات شامل انواع تسهیلات ازدواج، فرزندآوری، ودیعه، خرید، تعمیر و ساخت مسکن معادل ۹۹ هزار و ۳۳۶ میلیارد ریال به خانواده‌ها اقدام کرده است.

حسینی افزود: همچنین، بانک مسکن در سال ۱۴۰۲، ۳۴ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به ۱۶ هزار و ۹۵۸ جوان پرداخته است.

وی گفت: پرداخت تعداد ۱۵ هزار و ۶۵۸ فقره تسهیلات حوادث غیرمترقبه بالغ بر ۸ هزار و ۱۸۷ میلیارد ریال در بخش‌های ساخت، تکمیل، معیشتی و کشاورزی در مناطق آسیب دیده در سال ۱۴۰۲ از اقدامات این بانک برای کمک به جبران خسارات و آسیب های وارده به هموطنان عزیز بوده است.

دیگر خبرها

  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • لزوم پرداخت پاداش افزایش تولید به کارگران در واحدهای تولیدی
  • بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان غربی
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • سخت و زیان‌آور بودن مشاغل کارگران بررسی شود
  • اعلام اولویتهای تولیدی از سوی رئیس سازمان سینمایی
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن