Web Analytics Made Easy - Statcounter

کامران بایماتوف یک فارسی آموز تاجیک است،‌ او از علاقه مردم تاجیکستان به سریال حضرت یوسف(ع) و بازیگران این سریال می‌گوید.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا‌، تعدادی از فارسی‌اموزان خارجی که طی یک ماه گذشته برای شرکت در دوره دانش‌افزایی زبان فارسی در ایران حضور داشتند،‌ با حضور در خبرگزاری تسنیم‌، درباره اشتراکات فرهنگی میان ایران و سایر کشورها سخن گفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کامران بایماتوف فارسی آموز تاجیک از جمله این فارسی‌آموزان بود. وی به همراه پدر و مادرش 13 سال در ایران و در مشهد زندگی کرده است،‌ پدرش در دانشگاه فردوسی مشهد و مادرش در صدا و سیمای خراسان فعال بوده‌اند. اما اینک در شهر خجند تاجیکستان ساکن هستند. او از علاقه مردم تاجیکستان به امام رضا(ع) و اهل سنت چنین می‌گوید:‌ مردم تاجیک اهل سنت هستند،‌ اما علاقه عجیبی به امام رضا(ع) دارند‌، امام رضا(ع) از نوه‌های پیامبر گرامی اسلام هستند،‌ همه ساله زائران بسیاری از تاجیکستان به ایران می‌آیند تا ارادت خود را به امام رضا(ع) نشان دهند.

بایماتوف ادامه می‌دهد:‌ علاقه مردم تایجک به ائمه و اهل بیت(ع) به گونه‌ای است که اگر خانواده‌ای دو فرزند پسر داشته باشد،‌ اسامی آن‌ها را حسن و حسین می‌گذارد و اگر دو دختر داشته باشند فاطمه و زهرا می‌گذارد و اگر یک دختر و پسر حسن و زهرا می‌گذارد،‌ این در حالی است که حکومت تاجیکستان هم در طی این سال‌ها نتوانسته این اسم‌ها را از فرهنگ تاجیک حذف کند،‌ با اینکه این اسامی عربی است،‌ اما از پیشینه تاریخی مردم تاجیکستان حذف نمی‌شود.

ی هم‌چنین به علاقه مردم تاجیک به فیلم‌های ایرانی اشاره می‌کند و می‌گوید:‌دو سال پیش سی‌دی‌های سریال حضرت یوسف(ع) در تاجیکستان منتشر شد‌، هر هفته مردم تاجیکستان انتظار می‌کشیدند تا سی دی سریال منتشر شود،‌ استقبال از این سریال ایرانی به اندازه‌ای بود که با فوت مرحوم سلحشور مردم تاجیکستان بسیار ناراحت شدند چون وعده داده بودد که فیلم حضرت موسی را نیز خواهد ساخت و به مردم تاجیکستان آن را پیشنهاد می‌کند.

موسیقی بی‌کلام سریال حضرت یوسف(ع) زنگ تلفن همراه تاجیک‌ها شد

این فارسی‌آموز تاجیکی ادامه داد:‌ زمانی که بازیگران ایرانی به تاجیکستان آمدند نیز استقبال بسیار بود،‌ مردم حتی سراغ مصطفی زمانی بازیگر نقش یوسف را نیز گرفتند،‌ موسیقی بی‌کلام فیلم حضرت یوسف نیز در تلفن‌ همراه مردم تایجکستان بسیار استفاده می‌شد. این‌ها را گفتم تا بدانیم که فرهنگ ایران و تاجیکستان بسیار به هم نزدیک است،‌ این سیاست است که مرزها را از هم جدا کرده است.

وی به زنده ماندن لهجه پهلوی فارسی در ایران اشاره کرد و آن را مایه مباهات دانست و گفت:‌در تاجیکستان در وادی زرافشان مردم این زبان را نگاه داشته‌اند و شعرها و موسیقی‌هایی با این زبان خوانده می‌شود.

انتهای پیام/

R1013198/P1356/S4,34,35/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۸۳۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۴ گروه در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد/ جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور اعطا می‌شود

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی و سید مصطفی موتورچی دبیر پانزدهمین دوره جشنواره در حوزه هنری برگزار می شود.

پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با شرکت 14 گروه از هنرمندان عرصه تئاتر در مساجد سراسر کشور قرار است از 18 تا 21 اردیبهشت ماه در شهرستان بافق استان یزد برگزار شود. 

کوروش زارعی در ابتدای نشست عنوان کرد: شعار این دوره جشنواره پانزدهم «خانه هنرم مسجدم» است. سه سال جشنواره برای ایجاد زیرساخت ها و چشم اندازهای درست تعطیل شد اما بعدش دومرتبه به اجرا رسید. پس از در تولید بچه های مسجد در استان ها تحت عنوان تئاتر محرابیان، حال احساس میکنیم به رشد مناسب رسیدند.

وی در ادامه افزود: تئاتری ها حال به زایایی رسیده و می توانند وارد عرصه های جدی شوند. پس از کارگاه سال قبل مشهد، قرار است خروجی ها امسال به اجرا رسیده و در رویدادهای تئاتر کشور حضور یابند. تئاتری های اجرایی امسال خروجی هشتصد گروه نمایشی ما هستند و ما تلاش داریم کارها را به روستاها هم برسانیم. تئاتر بچه های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد تا ما بتوانیم استعدادها حتی در مرزهای ایران را کشف و هدایت کنیم.

مصطفی موتورچی دبیر جشنواره نیز در صحبت هایی با اشاره به عدم انتشار فراخوان برای این دوره گفت:  از بین کارهای رسیده چهارده اثر نهایی شده و به اجرا در خواهد آمد. در کنار کار تولید اثر ،سلسله کارگاه هم داشتیم که نزدیک به هشتصد مربی و گروه بودند و اینها نمایشنامه هایی آماده و در مساجد اجرا کردند و بااین هدف سه دوره جشنواره نمایشنامه نویسی گلدسته ها را داشتیم که برگزیده های آنها به این جشنواره رسید.

وی در ادامه گفت: داوران اعظم بروجردی، الهام چرخنده و وفا طرفه هستند.

زارعی همچنین درباره اهمیت گروه محوری در جشنواره افزود: جوایز هم گروه محوری از اول تا سوم اعطا می شود.  یکی از جوایز ویژه ما جایزه ویژه فرج الله سلحشور به نام این عزیز تئاتری مسجدی خواهد بود است.

زارعی در بخش پرسش و پاسخ در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره جایزه سلحشور گفت: این جایزه به گروه برتر تقدیم خواهد شد یک گروه کاملا مسجدی که در آموزش ها حضور داشتند و مسائل اخلاقی را هم رعایت کرده و به معنای واقعی یک گروه هستند.

وی در ادامه افزود: امسال چهارمین دوره مسابقه نمایشنامه نویسی گلدسته ها را خواهیم داشت.

زارعی درباره تک جنسیتی بودن اجراها گفت: بخاطر این مسائل کارهایی تولید شد و داوران خانم هستند که راحت کارها اجرا شود و اینبار ما ساختار شکنی کرده و از سه خانم با تحصیلات و تجربه برای داوری استفاده کردیم. 

زارعی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا اظهار داشت: افتتاحیه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق خواهیم داشت و اجراها هم در امامزاده عبدالله خواهد بود، هرگروه بعد اجرای داوری سه اجرا در مساجد بافق و یزد خواهند داشت ، مساجد یزد و امامزاده ها شاهد اجراها خواهند بود. 

مورتورچی افزود: در طول جشنواره برای بچه های انجمن نمایش بافق دو کارگاه طراحی کردیم و انجا کارگاه نمایشنامه نویسی و دوره کارگردانی برگزار می کنیم.

موتورچی درباره جوایز نیز در پاسخ به آنا گفت: ما پنج جایزه گروه خواهیم داشت.بازیگری خانم و آقا هفت نفر تقدیر بدون رتبه خواهند بود. دو بزرگداشت و جایزه سلحشور نیز خواهیم داشت.سیصد میلیون جایزه خواهیم داشت و بیشترین جایزه هم فرج الله سلحشور بیست میلیون و پنج گروه برگزیده هر کدام ده میلیون خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند / دولت به وعده ایجاد سالی یک ملیون شغل عمل کرده است
  • رئیس‌جمهور: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/حمله به سفارت ایران نشان دهنده استیصال رژیم صهیونیستی بود
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد
  • رئیسی: وعده مدیریت ورزشی با مدیر ورزشی را عملی کردیم
  • ادعای دلارزدایی و قرارداد دلاری/کشور‌های اسلامی؛ از نشست‌های نمایشی تا اقدامات عملی/عملیات وعده صادق و تحول در تاریخ غرب آسیا
  • جیمی کرگر در خصوص سرمربی جدید لیورپول: انتخاب مورد علاقه من ژابی آلونسو بود / زیرنویس فارسی
  • «فرج الله سلحشور» تئاتر را از مسجد آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد
  • اهدای جایزه «فرج الله سلحشور» در جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • رقابت ۱۴ گروه در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد/ جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور اعطا می‌شود
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ