Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک- مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی گفت: مشکل اصلی در حوزه پسماند و زباله‌های شهری و عفونی، نحوه مدیریت است، در واقع در بخش زباله‌های عفونی با چالش عدم بی‌خطرسازی زباله‌های مطب‌ها و درمانگاه‌ها مواجه هستیم.

به گزارش قدس آنلاین، سعید محمودی افزود: روزانه ۳۰۰ تا ۳۴۰ تن پسماند به محل دفن پسماند این استان منتقل و به صورت کاملا غیر اصولی دفن می شود، در صورتی که برای شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر طبق ماده ۱۹۳ قانون برنامه پنجم دفن زباله‌ها ممنوع شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت باید مجهز به سیستم‌هایی باشند که حداکثر بازیافت در آنها صورت پذیرد و درصد کمی از زباله ها که غیرقابل بازیافت باشد، به صورت کاملا مهندسی دفن شود.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: در استان معمولا ۱۰ تا ۱۵ درصد پسماندها بازیافت و مابقی به محل دفن منتقل می‌شوند. در ساوه و اراک سیستم پردازش وجود دارد که این سیستم مشکلاتی دارد و همیشه در مدار نیست، سیستم تولید کمپوست خمین نیز از سال ۹۴ مشغول فعالیت است .

وی در خصوص پسماند زباله‌های عفونی گفت: از ۲۰ بیمارستان استان تنها یک بیمارستان دستگاه اتوکلاو ندارد و مابقی مجهز به این سیستم هستند. این دستگاه ها در اغلب موارد برای بی خطرسازی حجم زباله‌های عفونی بیمارستان‌ها کفایت می‌کنند اما، این اقدام باید بر اساس مدیریت صحیح انجام شود .

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد: پسماند بیمارستان بی‌خطرسازی و به محل دفن پسماندهای عفونی منتقل می‌شود و در این مورد تاکید شده است که باید ترانشه این زباله‌ها از زباله‌های عادی جدا باشد و آهک زنی شود.

محمودی بیان کرد: موضوع مهم در بخش پسماند عفونی مربوط به زباله‌های مطب‌ها و درمانگاه‌هاست. تنها کاری که در اراک برای این موضوع انجام شده تعامل با شهرداری اراک است. شهرداری اراک با اینکه وظیفه ورود به بخش زباله‌های عفونی را ندارد، خودرویی برای جمع‌آوری زباله‌های عفونی در نظر گرفته و زباله‌های عفونی مطب‌ها و درمانگاه‌ها را به محل دفن منتقل می‌کند، اما این زباله‌ها بی‌خطرسازی نمی‌شود .

وی عنوان کرد: محیط زیست براساس قانون با انجام بازدیدهای ادواری به صورت مشترک با نهادهای مرتبط در استان بر نحوه اجرای ضوابط پسماندهای بیمارستانی نظارت کامل دارد و با متخلفین برخورد می‌شود.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: معمولا جمع‌آوری نامناسب و غیراصولی زباله‌های عفونی استان در بخش مطب‌ها و درمانگاه‌ها حادتر است و این مشکل در استان پابرجاست .

محمودی با تاکید بر اینکه نقش محیط زیست نظارت است، عنوان کرد: باید ترانشه مهندسی در محل دفن زباله در نظر گرفته شود تا از آلودگی آب و خاک جلوگیری شود.

منبع: ایسنا

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۸۴۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه شهرک بازیافت در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: پروژه احداث شهرک بازیافت در حال حاضر در مرحله پیگیری نحوه واگذاری عملیات عمرانی به پیمانکار واحد صلاحیت و پیگیری انتقال پساب قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، غلامرضا ساکتی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در حاشیه بازدید شهردار از تعدادی پروژه‌های عمرانی شهر اصفهانی اظهار کرد: استفاده از تکنولوژی‌های نوین و هوشمند از ابتدا در دستور کار سازمان مدیریت پسماند قرار داشته است.

وی با بیان اینکه پروژه احداث هاضم بی‌هوازی به‌ظرفیت ۳۰۰ تن در روز در وضعیت مذاکره با سرمایه‌گذار در خصوص ارائه ضمانت‌نامه ملکی قرار دارد، افزود: فراخوان انتخاب مشاور برای مدیریت طرح اجرای پروژه در مرحله تجدید و مذاکرات با سرمایه‌گذار برای اجرای پروژه به‌صورت BOO در حال پیگیری است.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به چالش‌های اجرایی پروژه هاضم بی‌هوازی گفت: تأمین اعتبار و پرداخت به‌موقع آن توسط شهرداری برای پرداخت گیت فی به میزان تقریبی سالانه ۴۰ میلیارد تومان و تأمین تضامین ملکی برای اجرای پروژه به‌صورت BOO از جمله چالش‌ها است.

ساکتی با اشاره به پروژه هاضم بی‌هوازی به ظرفیت پنج تن در روز تصریح کرد: اسناد طراحی توسط مشاور تهیه شده است و به‌منظور تحویل نهایی نیازمند جلسات نهایی با کارشناسان مربوط به هر حوزه است و اسناد فراخوان انتخاب مجری احداث پروژه تهیه شده است.

وی با اشاره به چالش‌های پیش روی این پروژه تاکید کرد: هزینه بالای پروژه بر اساس برآورد نهایی مشاور و تأخیر زیاد شهرداری برای پرداخت هزینه اجرای پروژه، چالش‌ها اجرایی شدن این پروژه است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه تحویل زمین و تجهیز کارگاه برای احداث شهرک بازیافت انجام شده است، ادامه داد: اصلاح نقشه جانمایی، پیاده‌سازی نقاط برای خاکبرداری، عقد قرارداد برای خرید پنل‌های پیش‌ساخته بتنی و تسطیح و رگلاژ مسیر اجرای دیوار برای اجرای بتن انجام شده است، این پروژه در مرحله پیگیری نحوه واگذاری عملیات عمرانی به پیمانکار واحد صلاحیت و پیگیری انتقال پساب قرار دارد.

ساکتی با اشاره به چالش‌های این پروژه گفت: تأخیر در تولید قطعات بتنی مشکل جمع‌آوری توده‌های کمپوست در مسیر اجرای دیوار، پرداخت نکردن به موقع صورت وضعیت‌ها از سوی شهرداری و تعیین مدال مالی مشارکت، ساخت و واگذاری از جمله چالش‌ها است.

وی با اشاره به سایر پروژه‌های سازمان مدیریت پسماند افزود: احداث نیروگاه ریجکت‌سوز ۳۰۰ تن در روز، پروژه تولید سوخت مشتق از پسماند RDF به ظرفیت روزانه ۱۵۰ تن و احداث کارخانه بازیافت پسماندهای ساختمانی از جمله سایر پروژه‎‌های شاخص این سازمان است.

کد خبر 748422

دیگر خبرها

  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • ۷۰ درصد پسماند‌ها در کشور به صورت غیر اصولی دفن می‌شود
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • کودک لاهیجانی «شهر یار» حوزه آموزش پسماند شد
  • پروژه شهرک بازیافت در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد