Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@20:03:17 GMT

گرجستان و تفلیس، جاذبه ای جدید برای گردشگری ایرانیان!

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۸۷۴۷۷

گرجستان و تفلیس، جاذبه ای جدید برای گردشگری ایرانیان!

بدون شک، محیط آرام، مکانهای دیدنی، غذاهای سنتی گرجی و برخورد گرم مردم گرجستان برای مردم ایران جذاب می باشد و همین موضوع افزایش 90 درصدی توریست های ایرانی به گرجستان و شهرهای تفلیس و باتومی را در 3 ماهه اخیر سال 96 داشته است . اگر یک ایرانی اهل مسافرت و لذت بردن از لحظات گردشگری می باشید و به گرجستان سفر نکرده اید، اکیداً توصیه میکنیم فرصت را غنیمت شمارده و حتماً سری به این کشور زیبا بزنید

سرویس اجتماعی فردا: در سالهای اخیر، کشور گرجستان و شهرهای آن نظیر تفلیس و باتومی به یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری و تفریحگاهی برای مردم ایران تبدیل شده است، آب و هوای بسیار مناسب، مکانهای دیدنی و جذاب، غذاهای بسیار خوشمزه گرجی، فرهنگ بالای مردم گرجستان و برخورد خوب با توریست های ایرانی را می توان از مزایای سفر به کشور گرجستان نام برد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرجی ها مردم بسیار خونگرم و مهربانی هستند که از معاشرت با ایرانیان لذت میبرند و در همه جا از راهنمائی نمودن توریست های ایرانی دریغ نمی نمایند .

بدون شک، محیط آرام، مکانهای دیدنی، غذاهای سنتی گرجی و برخورد گرم مردم گرجستان برای مردم ایران جذاب می باشد و همین موضوع افزایش 90 درصدی توریست های ایرانی به گرجستان و شهرهای تفلیس و باتومی را در 3 ماهه اخیر سال 96 داشته است . اگر یک ایرانی اهل مسافرت و لذت بردن از لحظات گردشگری می باشید و به گرجستان سفر نکرده اید، اکیداً توصیه میکنیم فرصت را غنیمت شمارده و حتماً سری به این کشور زیبا بزنید و از لحظات خود در مکانهای سنتی تفلیس و ساحل زیبای باتومی بهمراه غذا و نوشیدنی های ناب گرجی لذت ببرید .

مروری اجمالی بر غذاهای خوشمزه ی گرجی :

از آنجائی که قسمت مهمی از توریست و گردشگری و لذت آن به نوع غذاهائی هست که در طول سفر خود صرف می کنید، میخواهیم کمی دل شما را بسوزانیم و از غذاهای خوشمزه این کشور بیشتر برایتان بازگو نمائیم!

بگذارید در ابتدا کمی در مورد فرهنگ غذاهای گرجی برای شما بگوئیم :

فرهنگ غذایی در گرجستان در واقع سبک و نوعی از طبخ غذا می باشد که از مردم گرجستان قدیم ، فرهنگ غذایی اروپایی و فرهنگ های نزدیک آسیایی تأثیر پذیرفته و می توان گفت غذاهای گرجی ترکیبی از مزه های متفاوت تمدنها و کشورهایی است که به هنگام تجارت به این شهر رفت و آمد داشته اند. گرجی ها در غذای خود متمایل به استفاده زیاد از گوشت هستند، اما با این حال طیف متفاوتی از انواع غذاهای گیاهی و سبزیجات نیز در فرهنگ غذایی گرجی ها وجود دارد .

جالب آن است که در طی قرن بیستم میلادی، رستوران های گرجی در کشور روسیه بسیار توسعه یافتند به گونه ای که در حال حاضر اغلب رستوران های روسی در شهرهای این کشور غذاهای گرجی را سرو می کنند.

یکی از بهترین موقعیت هایی که می توانید مجموعه کاملی از غذاها و نوشیدنی های گرجی را از نزدیک مشاهده کنید، ضیافت های سنتی سوپراست. این مهمانی یا دورهمی ها، معمولا در زمان اعیاد و یا پس از مراسم خاکسپاری برگزار می شوند.

همچنین نزدیک بودن فرهنگ کشور دو کشور ایران و گرجستان نیز از دیدگاه طبخ نیز دلیلی محکم بر لذت بخش بودن غذاهای گرجی برای ایرانیان است . استفاده از گوشت و سبزیجات و ادویه های متفاوت در غذاهای گرجی دقیقاً چیزی شبیه به پخت و پز مادران سرزمین عزیزمان ایران می باشد.

خینکالی، غذای محبوب گرجی ها!

خینکالی از محبوب ترین غذاهای ملی گرجستان می باشد که در اولین برخورد شما را یاد پیراشکی ایرانیها می اندازد!

این غذای محبوب شامل لقمه های خمیری و آردی است که درون این لقمه ها از ادویه و گوشت پر می شود. خینکالی در نواحی مختلف گرجستان با مواد مختلفی طبخ می شود، اما رایج ترین ترکیب، مخلوطی از گوشت خوک و گاو است. در نواحی کوهستانی گرجستان نیز، خینکالی را با گوشت بره طبخ می نمایند. البته می توان برای پر کردن خینکالی از ترکیبی چون قارچ، پنیر و سیب زمینی له شده نیز استفاده نمود.

چخخبیلی

چَخُخبیلی یکی دیگر از غذای سنتی . نوعی خورشت گرجی است که بسیار آسان تر از تلفظش پخته می شود.

این غذا در واقع ترکیبی خوشمزه از سوپ گوشت گاو، خورشت مرغ و سبزیجات تازه ای چون ترخون است.

نام خورشت چخخبیلی از کلمه «خوخوبی» گرجی مشتق شده که معنای آن قرقاول می باشد، چرا که در دستور طبخ اصلی این غذا از گوشت قرقاول و گوشت گاو استفاده می شده. البته می توان از گوشت بوقلمون، اردک و یا مرغ به جای گوشت قرقاول استفاده کرد. از آن جا که امروزه در گرجستان گوشت مرغ بیش از همه متداول است، اغلب آن را با مرغ طبخ می نمایند و معمولاً چخخبیلی را با نان سرو می نمایند.


چاناخی

چاناخی یکی دیگر از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه گرجی است که در گذشته در ظروف سفالینی به نام چاناخی طبخ می شد و از همین رو این اسم بر روی غذا ماند.

این خورشت نوعی تاس کباب بره می باشد که به همراه گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان، سبزیجات و سیر طبخ می شود. نوع دیگری از چاناخی وجود دارد که ابتدا بادمجان ها را برش می دهند و سپس با تکه های گوشت و سبزیجات درون آن را پر کرده، پس از آن بادمجان ها را به همراه کمی آب بر روی شعله ملایم گذاشته تا همراه هم بپزند.

چاکاپولی

از دیگر خورشت های پرطرفدار میان گرجی ها، چاکاپولی است که طرفداران بسیار زیادی دارد.

چاکاپولی را با استفاده از گوشت بره و یا گوساله به همراه سس گوجه سبز، پیاز، برگ ترخون، فلفل سبز، سیر و مخلوطی از سبزی های تازه مانند جعفری، نعنا، شوید و گشنیز به همراه نمک و ادویه طبخ می کنند.



شیشلیک

این کباب خوشمزه از جمله غذاهای مشترک میان فرهنگ های غذایی غرب آسیا، آسیای میانه، قفقاز و حتی مرکز و شرق اروپا می باشد که علاوه بر کشور عزیزمان ایران، در کشورهایی همچون گرجستان، ترکیه، افغانستان، آذربایجان، پاکستان، روسیه، لهستان، لیتوانی و ارمنستان نیز به چشم می خورد.

همانطور که مطلع هستید شیشلیک نوعی کباب است که در اصل از تکه های گوشت بره تهیه می شود، اما بسته به منطقه و نوع ترجیحات مذهبی ممکن است از گوشت گاو و خوک هم برای پخت آن استفاده شود. سیخ های گوشت یا به تنهایی بر روی آتش کباب می شود و یا ممکن است همراه با چربی، فلفل، سبزیجات، پیاز و یا قارچ کباب شود.



چیکن تاباکا

چیکن تاباکا یکی دیگر از غذاهای سنتی گرجستان است که در آن تکه های مرغ سوخاری می شوند و همچنین در دیگر کشورهای سرزمین قفقاز نیز بسیار محبوب است.

چیکن تاباکا علاوه در گرجستان، در روسیه هم یکی از غذاهای معمول رستوران ها محسوب می شود و همچنین آن را در بسیاری از رستوران های اروپای شرقی و کشورهای مرکز اروپا خواهید دید.

ابتدا مرغ را در یکی از ظروف قدیمی گرجستانی به نام تابه سرخ می کنند. برای آن که مرغ ها کاملا سرخ شوند، آن ها را در کف تابه پهن کرده و بعد با استفاده از وزنه ای تکه های مرغ را فشرده می کنند. امروزه برای این کار از تابه های به خصوصی استفاده می شود.

چیکن تااکا اغلب با سیر و یا سس های مخصوص گرجی طعم دار می شوند.



آجاپصندلی

از دیگر از غذاهای پرطرفدار گرجی، آجاپصندلی نوعی غذای تشکیل دهنده از سبزیجات است که با استفاده از بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، سیر، گشنیز و ادویه طبخ می شود. البته برخی ها علاوه بر سبزیجات یاد شده، آجاپصندلی را با استفاده از سیب زمینی و فلفل قرمز می پزند.

تمام مواد اولیه این غذا از جمله سبزیجات معمول گرجستان است و اغلب همگی در تابستان به راحتی در دسترس قرار می گیرند.

متسوادی

متسوادی، سیخی از تکه های کبابی گوشت بره، گوساله و یا خوک است که نمادی راستین از جشن های گرجستانی است. انتخاب نوع گوشت بسته به منطقه و شهر مورد نظر، متفاوت است اما روش کباب کردن تقریبا در همه جای گرجستان یکی می باشد. پس از آن که کباب ها آماده شدند، تکه های گوشت جدا شده و در ظرفی با ورقه های نازک پیاز و رب انار گذاشته شده و هم زده می شوند. گوشت های داغ کبابی به آرامی پیاز را نرم و پخته می کنند، در حالی که رب انار با آب گوشت مخلوط می شود و ترکیب خوشمزه و بدیعی را پدید می آورد.

چارشوشولی

چاشوشولی یکی از غذاهایی است که مردمان گرجی اغلب در رستوران ها آن را صرف می کنند. این غذا نوعی خورشت سنتی و گرجی است که با استفاده از گوشت گراز و مرزه تابستانه طبخ می شود.

با استفاده از سیر، فلفل قرمز بلغاری، گوجه فرنگی و فلفل فرنگی به خورشت چاشوشولی طعمی متفاوت می افزایند.




گرجستان، مقصدی مناسب برای زندگی ؟

تا به حال به کرات پیش آمده که ایرانیانی که برای مقاصد توریستی و گردشگری به گرجستان سفر کرده اند، در خصوص زندگی در این کشور خوش آب و هوا و آرام پرس و جو می کنند، برای اثبات این حرف کافیست سری به اداره مهاجرت گرجستان بزنید، هر روزه می توانید هموطنان عزیز ایرانی را مشاهده نمائید که برای پرس و جو و یا اقدام برای اخذ اقامت گرجستان در این مرکز حضور یافته اند .

اگر شما هم از کسانی هستید که گرجستان خاطره ای خوش را برای شما رقم زده و به نوعی به تغییر مسیر زندگی خود و زندگی در گرجستان فکر میکنید ما پیشنهادهائی را برای شما داریم .

اقامت گرجستان یکی از مباحثی است که این روزها ایرانیان زیادی به دنبال آن هستند، گرجستان بعنوان یک کشور خوش آب و هوا و با فرهنگ غنی می تواند یکی از مقاصد مناسب برای زندگی ایرانیان باشد .

اما برای زندگی در گرجستان، پیشنهاد ما این است که در گرجستان به دنبال کار نگردید، اینکه بخواهید در یک شرکت در گرجستان استخدام شوید حداقل تسلط به زبان گرجی را نیاز دارد که کار شما را کمی مشکل می نماید .

شرکت سام جورجیا بعنوان یک مشاور حرفه ای و مطمئن با بیش از یک دهه سابقه در امور تخصصی اقامت و ثبت شرکت در گرجستان، به شما پیشنهاد سرمایه گذاری و یا ثبت شرکت در این کشور را برای اخذ اقامت می نماید .

با ثبت شرکت بصورت رسمی و قانونی در اداره مهاجرت گرجستان، می توانید درخواست خود برای اخذ اقامت در گرجستان را نیز به این اداره تسلیم نمائید و با گذراندن مراحل قانونی و اداری از طریق وکلای مجرب شرکت سام جورجیا، اقامت را در این کشور زیبا اخذ نمائید .

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۸۷۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!

جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر مساله قره باغ کوهستانی وگرجستان به تنهایی بر سر جدایی طلبی استان خودمختار اوستیای جنوبی (در مرکز کوههای قفقاز هم مرز با جمهوری اوستیای شمالی در داخل فدراسیون روسیه) و جمهوری خودمختار آبخازیا در ساحل دریای سیاه و دارای مرز زمینی در شمال با روسیه.

اشغال نظامی این دو قسمت از گرجستان و کمک به جدایی طلبان در اعلام استقلال در سال ۲۰۰۸،  و برقراری روابط دیپلماتیک با این دو جمهوری خودخوانده،موجب واگرایی جمهوری های قفقاز از مدار روسیه شده است. روسیه در راستای جلوگیری از گسترش ناتو بسوی شرقی از طریق گذر از دالان قفقاز از قلمرو گرجستان و جمهوری آذربایجان، دریای خزر و رسیدن به آسیای مرکزی و مجاورت با غرب چین، با چالشهای بزرگ و عمیقی روبروست که در راستای برپایی دوباره اتحاد شوروی و این بار در چارچوب اندیشه سیاسی «نئواوراسیاگرائی» و «دنیای روسی» است. 

ورود روسیه به بحران قره باغ پس از پیشروی نوامبر ۲۰۲۰  ارتش جمهوری آذربایجان با کمک‌های لجستیکی و تاکتیکی ترکیه (و بنابر گزارشهایی مساعدتهای گروههای تکفیری از سوریه) و باز پس گیری اراضی اشغالی قره باغ از ارمنستان، معادلات منطقه را بر هم زد.

ورود روسیه به مناقشه و فراخواندن هر دو جمهوری به امضای آتش بس در مقطع ورود نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان در دهانه منطقه قره باغ در شهر شوشا، تمامی معادالات را بر هم زد و امضای موافقتنامه آتش بس که مفاد آن بنا به اظهار شخص پوتین توسط خود وی تنظیم شده بود نه تنها مساله را حل نکرد بلکه مشکلی بر مشکلات دیگر افزود.

استقرار ۲۰۰۰ نیروی مسلح پاسدار صلح روسی بیبن منطقه تماس و تعریف دالان لاچین(در حاکمیت جمهوری آذربایجان برای ارتباط ارامنه محاصره شده قره باغ با ارمنستان) و کریدور ترانزیتی در جنوب به موازات مرز با ایران (در حاکمیت ارمنستان) برای ارتباط خاک اصلی جمهوری آذربایجان (در شرق) با نخجوان(برونگان جمهوری آذربایجان) در غرب، معادله ای پیچیده و غیرقابل پیاده سازی را بوجود آورد.

بر اساس سند شورای امنیت سازمان ملل پس از برقرارری آتش بس بین دو جمهوری در ماه می سال ۱۹۹۴، امور حقوقی منازعه به گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری در اروپا سپرده شد که ریاست آنرا سه عضو دائم شورای امنیت(ایالات متحده، فرانسه و روسیه) بعهده داشتند. ورود روسیه به آتش بس سال ۲۰۲۰ و تهیه و تدارک مفاد موافقتنامه توسط شخص پوتین بدون مشارکت دو عضو ریاست گروه مینسک نتوانست به صلحی پایدار منتهی شود. 

دالان لاچین توسط ارتش آذربایجان ناکارامد شد و کریدور ترانزیت از خاک ارمنستان در پاسخ به کارشکنی های جمهوری آذربایجان برای ارتباط ۱۲۰ هزار ارمنی بومی ساکن در قره باغ با ارمنستان اجرایی نشد.

تنها نقشه (کروکی کذایی) در باره دالان و کریدور یاد شده از سوی سایت خبرگزاری روسی به نام «کامرسانت» بود که آتش فتنه را شعله ور کرد و بر  اشتیاق اردوغان برای تاسیس دالان به اصطلاح «زنگه زور» در قلمرو ارمنستان و سلب مالکیت و حاکمیت کریدور از ارمنستان و پیوند مستقیم زمینی «جهان ترک» از اروپا تا غرب چین افزود.

جهان روسی و جهان ترک در اینجا در شمال غربی ایران رو در روی هم قرار گرفتند که در نهایت با حمله روسیه به خاک اوکراین در آغاز سال ۲۰۲۲، روسیه را از قفقاز دور و موجب ترکتازی بیشتر اردوغان و علی اف شد. با هوشیاری دولت ارمنستان و پیگیری های جمهوری اسلامی ایران، فتنه کریدور به اصطلاح زنگه زور خاموش و ابتکار «چهارراه صلح» ارمنستان و تعریف «کریدور ارس» ایران، نقشه های پان ترکیستها را برهم زد و خواب آنان را آشفته کرد. 

محاصره قره باغ و ورود ارتش جمهوری آذربایجان به آن و عدم جلوگیری نیروهای حافظ صلح روسی از تعرض به ارامنه بومی ساکن در قره باغ، موجب کوچ اجباری آنان از سرزمین آبا و اجدادی به ارمنستان شد. ارمنستان با بحران ارامنه قره باغ و اسکان آنان روبروست و این مهم بر مشکلات دولت پاشینیان افزود. ناگزیر ارمنستان دست به اقدامات جدی در برابر متحد استراتژیک خود روسیه زد که بزعم ارمنستان از تعهدات خود عدول کرده بود.

بنابراین ارمنستان با اعلام ناکارآمدی همکاری در پیمان امنیت دسته جمعی بریاست روسیه خواستار خروج از پیمان شده است. همچنین ارمنستان با پیوستن به جرگه کشورهای عضو دادگاه بین المللی جنایات جنگی به نوعی در جبهه مقابل روسیه (در جنایتکار جنگی خواندن پوتین به علت حمله نظامی به اوکراین) قرار گرفته است. 

خروج ۲۰۰۰ نیروهای نظامی روسیه از قره باغ که در چارچوب تفاهمنامه آتش بس از سوی روسیه در منطقه برای نظارت بر آتش بس مستقر بودند، نشان دهنده ناتوانی روسیه در ایفای نقشی بود که خود برای حضور در منطقه قفقاز تدارک دیده بود.

این نیروها آن طور که گزارش شده برای بکارگیری آنان در جبهه جنگ اوکراین، موجب خلأ حضور روسیه در ارمنستان شده است، هر چند روسیه در دو منطقه اوستیای جنوبی و آبخازیا حضوری چشمگیر دارد. در همین برهه وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای از برگزاری رزمایش نیروی هوایی ارتش این کشور در منطقه نخجوان خبر داده است.

با پشتیبانی اتحادیه اروپا از سیاست خارجی ارمنستان در تجدید نظر عضویت ارمنستان در پیمان امنیت جمعی، به دلیل عدم ایفای نقش نیروهای پاسدار صلح روسی برای محافظت از ارامنه بومی ساکن در قره باغ در برابر محاصره طولانی مدت و حملات نظامیان آذربایجان، موجب خشم روسیه از ارمنستان شده است.درگیری های بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر مساله ارامنه قره باغ و حقوق قانونی آنان برای بازگشت به قره باغ و تامین امنیت آنان، تحدید حدود مرزهای بین المللی و برقراری صلح همچنان ادامه خواهد داشت. 

این نوع مرزبندی های سیاسی و انسانی در محدوده اتحاد شوروی که میراث شوم این دولت کمونیستی بوده است، قفقاز را همچنان درگیر خواهد کرد. جمهوری آذربایجان با تکیه بر روابط گسترده با ترکیه و اسرائیل، و ثروتهایی که از تولید  و صادرات انرژی بدست می آورد، در صدد تحمیل اراده خود بر ارمنستانی است که در شرایط دشوار اقتصادی و بی ثباتی سیاسی ناشی از بحران کوچ اجباری ارامنه قره باغ به خاک اصلی ارمنستان، روبروست.

ورود هند به صحنه قفقاز و تامین سلاح‌های دفاعی ارمنستان می تواند به تغییر موازنه نظامی ارمنستان با جمهوری آذربایجان  منجر شود و آمادگی فرانسه به همکاری با ارمنستان و در ابعاد نظامی-اقتصادی چهره قفقاز را دگرگون خواهد کرد.

در نهایت ارمنستان بدنبال یافتن همکاران و متحدانی است که در زیر ساخت‌های اقتصادی و بخش‌های تولیدی سرمایه گذاری کنند تا موجب افزایش اشتغال و تقویت بنیه اقتصادی این کشور شود. ناگفته پیداست که روابط ایران و ارمنستان بسیار دیرپاست ولی بدون بهبود روابط ایران با گرجستان، قلمرو ارمنستان برای ایران بن بستی بیش نیست.  

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899481

دیگر خبرها

  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • ادعای معاون رئیسی درباره مهاجرت ایرانیان | چرا پلیس وارد بحث مهاجرت شد؟
  • حمایت از راهکارهای استخراج شده در میزهای هم‌اندیشی ایرانیان با تجربه زیست بین‌الملل
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • یک گردش خوشمزه در نصف‌جهان