Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون دادگستري استان فارس، نظام تربيتي کشور را فاقد کارايي لازم در حوزه پيشگيري از آسيب‌ها دانست و گفت: آسيب‌هاي اجتماعي در کشور به مرحله بحران رسيده است.

به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز به نقل از معاونت قضايي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان فارس، احمد رحمانيان در همايش پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي شهرستان سپيدان با بيان اينکه يکي از موضوعات مشترک در زيست انساني، جرم و آسيب‌هاي اجتماعي است،اظهار داشت: آسيب‌هاي اجتماعي امنيت جامعه را سلب و مانع رشد و توسعه جوامع مي‌ شود و زماني به وجود مي‌آيند که از هنجارهاي مقبول اجتماعي تخطي صورت پذيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: عدم پايبندي به هنجارهاي اجتماعي موجب پيدايش آسيب‌هاي اجتماعي مانند حاشيه‌نشيني، طلاق، اعتياد، فقر و بيکاري مي‌شود که اکنون اين آسيب‌ها به مرحله بحراني در کشور رسيده‌اند.
رحمانيان با بيان اينکه يکي از معيارهاي شناخت آسيب‌هاي اجتماعي قضاوت اجتماع از آسيب‌ها است، تصريح کرد: معيار ديني يکي از شاخص‌هاي شناخت است، اما آيا جامعه ما يک جامعه ديني است؟ آيا در جامعه عفو، گذشت، صلح و سازش، صداقت، عدم تملق‌گويي،توجه به فرمان‌هاي الهي و شرعي و فريضه امربه‌معروف و نهي از منکر به‌درستي اجرا مي‌شود؟
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان فارس يکي از شاخص‌هاي مهم يک جامعه سالم را اجراي فرايض الهي و دستورات شرع مقدس و رعايت حقوق شهروندي از سوي مردم نسبت به يکديگر و دولت نسبت به مردم دانست و گفت: عوامل ايجاد‌کننده آسيب‌هاي اجتماعي يکسان نيست؛ در جوامع مختلف ازلحاظ نوع جرم، شدت و ضعف دارد و حتي در مناطق شهري و روستايي و در محلات مختلف يک شهر متفاوت است.
اين مقام قضايي خاطرنشان کرد: عواملي از قبيل شرايط جغرافيايي وضعيت اجتماعي، اقتصادي، موقعيت خانوادگي، تربيتي، شغلي در ايجاد يا عدم ايجاد آسيب اجتماعي مؤثر است.
وي با اشاره به اينکه اعتياد به مواد مخدر سنتي و صنعتي از جمله آسيب‌هاي مهم به شمار مي‌آيد بيان کرد: 37 درصد زندانيان استان فارس و نزديک به 42 درصد جمعيت زندان‌هاي کشور را محکومان جرائم مرتبط با مواد مخدر تشکيل مي‌دهند و بيش از يک‌ميليون نفر معتاد در کشور وجود دارد.
دبير شوراي پيشگيري از وقوع جرم استان فارس افزود: اعتياد به مواد مخدر منشأ بسياري از جرائم ديگر از قبيل ضرب‌وجرح عمدي، قتل، خشونت و آسيب‌هايي از قبيل بيکاري و طلاق بوده و جامعه‌اي که در آن معتاد زياد باشد سرمايه اجتماعي آن در معرض خطر و تهديد است.
قاضي رحمانيان با بيان اينکه افرادي که به‌‌عنوان سرمايه اجتماعي توانايي انجام خدمات عمراني، اقتصادي، شغلي، فرهنگي و اجتماعي دارند به دليل گرفتاري به آسيب اعتياد هيچ کار مولدي انجام نمي‌دهند گفت: به دليل پايين آمدن سن اعتياد، جامعه به‌ويژه مراکز تربيتي، آموزشي، دانشگاهي و خانواده‌ها نقش مهمي در آگاهي‌بخشي و توانمندسازي نوجوانان دارند.
دبير کميته انتظامي قضايي مواد مخدر استان فارس با اشاره به قدمت کشت و مصرف خشخاش در کشور بيان کرد: بعد از ورود انگليس استعمارگر و واقف شدن بر تأثير اعتياد بر سلطه، اقدام به ترويج اين بلاي خانمان‌سوز در کشور کرد و تداوم چنين سياستي سبب شد تا بعد از مدت‌زمان کوتاهي در مناطق وسيعي از کشور مواد مخدر کشت شود و تعداد زيادي معتاد در کشور وجود داشته باشد.
وي تأکيد کرد: اعتياد به مواد مخدر ريشه در عوامل مختلفي از قبيل خوش‌گذراني و کسب لذت بيشتر، کنجکاوي هدايت نشده، فراموشي مشکلات و دشواري‌هاي زندگي، بي‌بندوباري و لاابالي‌گري، بي‌هويتي و بي‌هدفي در زندگي دارد.
رحمانيان از خانواده‌ها خواست تا با تربيت ديني، نظارت بر امور فرزندان خود و ارتباط با مساجد، از معضل اعتياد پيشگيري کنند و گفت: آموزش‌وپرورش بايد در کتب درسي اثرات و مضرات مواد مخدر را به دانش آموزان آموزش دهد که متأسفانه نظام تربيتي کشور در حوزه پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي و توانمندسازي نوجوانان و جوانان از کارايي لازم برخوردار نيست.
معاون قضايي دادگستري استان فارس افزود: دولتمردان بايد تلاش کنند محيط‌هاي تفريحي سالم را براي نوجوانان و جوانان جهت گذراندن اوقات فراغت آن‌ها ايجاد کنند و همچنين در راستاي حل مشکلات اقتصادي مردم که از دلايل مهم ترويج اعتياد است، گام‌هاي کاربردي و اصولي بردارند.
اين مقام مسئول با تأکيد بر پاک‌سازي محيط‌هاي آلوده، شناسايي و دستگيري عوامل ترويج اعتياد توسط نيروي انتظامي تصريح کرد: نيروهاي انتظامي بايد از مشارکت مردم در زمينه مبارزه با عوامل تهيه و ترويج مواد مخدر استفاده حداکثري برده و زمينه و بستر را براي همراهي و مشارکت آنان فراهم آورد.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان فارس خاطرنشان کرد: دستگاه قضايي بايد با مجرمان مواد مخدر بدون اغماض رفتار کند و تاکنون احکام سنگين حبس ابد، اعدام و حبس‌هاي طولاني‌مدت، مصادره اموال قاچاقچيان مواد مخدر و پرداخت جزاي نقدي براي آن‌ها صادر شده است.
قاضي رحمانيان با اشاره به اجراي دوره‌هاي آموزشي براي مددجويان ماده 16 قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: وظايف دستگاه‌ها در راستاي پيشگيري و درمان مشتمل بر 67 وظيفه براي 12 دستگاه احصاء و پس از طرح و تصويب در شوراي پيشگيري از جرم و کميته انتظامي قضايي مواد مخدر به دستگاه‌هاي ذي‌ربط ابلاغ شده است.
انتهاي پيام/و

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۹۱۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود

 معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان امروز در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در سنندج اظهار کرد: فعالیت سازمان‌های مردم نهاد قابل احترام است، اما این نهاد‌ها کارکرد صحیح خودشان را در اغلب موارد به ویژه در بحث مبارزه با مواد مخدر انجام نداده اند.

مهدی رمضانی با اشاره به نامگذاری سال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» تأکید کرد: در حوزه‌هایی که مشارکت مردم بوده موفق بوده ایم و یکی از حوزه‌های جدی که باید از آن استفاده شود، مبارزه با مواد مخدر است.

وی بر لزوم پیگیری شورای برنامه ریزی استان در بخش مسئولیت‌های اجتماعی دستگاه ها، صنایع و معادن تاکید کرد و افزود: مسئولیت‌های اجتماعی باید در سر فصل‌های خود هزینه شود.

رمضانی ادامه داد: آموزش و پرورش با دعوت از اصحاب فکر و نظر سعی کند جامعه هدف خود را در زمینه آسیب‌های مواد مخدر آگاه کنند.

وی با تاکید بر غربالگری درست و هدفمند در کمپ‌های ترک اعتیاد، اظهار کرد: در حوزه ترک اعتیاد یک چرخه مالی معیوب وجود دارد و این باید اصلاح شود، ضمن اینکه مکانی جدا برای معتادان با بیماری خاص ایجاد شود.

۱۹۸ کیلوگرم موادمخدر در کردستان کشف شد

جانشین فرمانده انتظامی کردستان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۹۸ کیلوگرم موادمخدر در استان کشف شده که نسبت به مدت مشابه ۱۵ درصد رشد داشته است.
سردار لطف‌الله دارابی نیز در این جلسه اظهار کرد: سال گذشته یک‌هزار و ۲۶۷ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف و ۳ هزار و ۸۶۱ نفر در این رابطه دستگیر شدند.

وی با بیان اینکه گذشته نیز ۲ هزار و ۵۶ معتاد متجاهر در استان جمع‌آوری و تحویل کمپ‌ها شد، افزود: در سال‌جاری نیز ۲۷۶ معتاد متجاهر نیز جمع‌آوری شدند.

دارابی یادآور شد: امسال تاکنون ۵۲۳ نفر در بحث توزیع مواد مخدر دستگیر شده‌اند که نسبت به مدت مشابه پارسال ۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • انهدام ۸ باند قاچاق مواد مخدر در کردستان
  • جمع‌آوری ۲۷۶ معتاد متجاهر در کردستان
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی