Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@04:43:29 GMT

اُفت صادرات کالا در کنار رشد واردات

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۹۴۳۵۲

اُفت صادرات کالا در کنار رشد واردات

با وجود تاخیر چند ماهه در اعلام آمار واردات و صادرات از سوی گمرک، چکیده آمار تجارت خارجی کشور در چهار ماه ابتدایی سال ۹۶ منتشر شد.

آمار‌ها حاکی از آن است که در چهار ماهه نخست سال ۱۳۹۶، میزان صادرات قطعی کالا‌های غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی)، بالغ بر ۳۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶۳۷ هزار تن و به ارزش ۱۳.۴۵۹ میلیون دلار است.

لازم به ذکر است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهشی ۱۱.۴۹ درصدی در وزن و ۹.۵۴ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

همچنین میزان واردات کشور در این مدت، با افزایشی ۱۳.۴۸ درصدی در وزن و ۲۳.۹۷ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به ارقام ۱۱.۳۰۰ هزار تن و ۱۵.۸۱۳ میلیون دلار رسیده است.

جدول آمار صادرات کالاهای غیر نفتی و واردات طی چهار ماهه نخست سال‌های 96-1395

کاهش صادرات در ۴ ماهه ابتدایی سال ۹۶

گفتنی است اقلام عمده صادرات طی چهارماهه نخست سال ۱۳۹۶، شامل «میعانات گازی» به ارزش ۲.۳۱۵ میلیون دلار و سهم ارزشی ۱۷.۲۰ درصد. «سایر روغن‌های سبک و فرآورده‌ها به‌جز بنزین» به ارزش ۵۱۲ میلیون دلار و سهم ارزشی ۳.۸۱ درصد «پلی اتیلن گرید فیلم با چگالی کمتر از ۹۴% به‌جز نوع پودری» به ارزش ۴۸۵ میلیون دلار و سهم ارزشی ۳.۶۰ درصد «پروپان مایع شده» به ارزش ۴۴۶ میلیون دلار و سهم ارزشی ۳.۳۲ درصد و «متانول» به ارزش ۴۲۶ میلیون دلار و سهم ارزشی ۳.۱۷ درصد بوده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان صادرات اقلام در چهارماهه ابتدایی سال ۹۶، نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش روبرو بوده است به طوریکه در مدت ذکر شده در سال ۹۵، حدود ۴۱.۱۶۱ هزار تن کالا صادر شد و در سال جاری این رقم به ۳۷.۶۳۷ هزار تن کاهش یافته است.

آمار صادرات قطعی (به تفکیک میعانات گازی، پتروشیمی و سایر کالاها) طی چهار ماهه نخست سال‌های ۹۶-۱۳۹۵

کشور‌های هدف صادرات

در این میان عمده صادرات کشور طی چهار ماهه نخست سال ۱۳۹۶، به کشور‌های چین، عراق، امارات متحده عربی، جمهوری کره و هند بوذده است.

میزان صادرات قطعی کالا‌های غیرنفتی به تفکیک پنج کشور عمده مقصد طی چهار ماهه نخست سال‌های ۹۶-۱۳۹۵

میزان صادرات کالا‌های غیرنفتی به تفکیک پنج کشور عمده مقصد طی چهار ماهه نخست سال‌های ۹۶-۱۳۹۵

گفتنی است هرتن کالا با متوسط قیمت ۳۵۸ دلار صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲.۲۹ درصد افزایش داشته است.

برنج عمده‌ترین محصول وارداتی

در میان اقلام عمده وارداتی طی چهارماهه نخست سال به کشور، برنج با ارزش ۶۰۳ میلیون دلارو سهم ارزشی ۳.۸۱ درصد بیشترین حجم واردات را در میان محصولات وارداتی به خود اختصاص داده است.

گفتنی است میزان واردات کالا و محصولات به کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش همراه بوده به طوریکه در سال ۹۵ در مدت ذکر شده ۹.۹۵۸ هزار تن کالا وارد کشور شده و در سال جاری این رقم به ۱۱.۳۰۰ هزار تن رسیده است.

با این تفاسیر حدود ۱.۳۴۲ هزار تن کالا بیشتر از سال گذشته از مبادی قانونی وارد کشور شده است که این روال صعودی واردات را در سال جاری نشان می‌دهد.

کشور‌های چین، امارات متحده عربی، عمده طرف معامله به لحاظ ارزش در چهار ماهه نخست سال ۱۳۹۶ عبارت اند از

میزان واردات به تفکیک پنج کشور عمده طرف معامله طی چهارماهه نخست سال‌های 95-96

گفتنی است متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی هزار و ۳۹۹ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، حدود ۹.۲۱ درصد در ارزش دلاری افزایش داشته است.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۹۴۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: عباس علی آبادی در حاشیه بازدید از محصولات گروه صنعتی تراکتورسازی ایران افزود: خیلی ها فاز واردات دارند و بر طبل آن می کوبند زیرا منافعشان در واردات خلاصه می شود اما من به شخصه در مقابل روزنه های رانت خواهم ایستاد.

وی تاکید کرد: مخالف واردات تراکتور نیستیم چرا که ما آنقدر در تولیدات تراکتور توانمند شده ایم و قدرت داریم و بهترین تراکتور دنیا را تولید می کنیم که از واردات نمی ترسیم و کسی توان رقابت در فضای تراکتورسازی ایران را ندارد.

وی افزود: با استعدادی که در تراکتورسازی و توانمندی هایی که در کارگران و مدیرانش سراغ دارم هیچ کس نمی تواند با آنها رقابت کند و من به این موضوع واقف هستم و روی این اصل حساب باز کرده ام.

علی‌آبادی اضافه کرد: وقتی تراکتورهای ایرانی بهترین کیفیت، قیمت مناسب، تحویل دهی، پشتیبانی و خدمات پس از فروش را دارد، چرا باید به فکر واردات باشیم؟

وی گفت: در این تفکر حتما روزنه ای برای رانت وجود دارد که به شخصه شناسایی و جلوی آن را خواهم گرفت.

این مقام ارشد کشور در حوزه صنعت با بیان اینکه تراکتورسازی وزنه ارزآوری برای کشور به شمار می رود و نیاز داخلی به این محصول استراتژیک را نیز تامین می کند، اظهار کرد: تراکتورسازی مورد حمایت وزارت صمت در حوزه های تولید و صادرات و ارز بوده و خواهد بود .

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی نیز گفت : از محل صادرات گروه تراکتورسازی سال گذشته ۶۰ میلیون دلار ارز وارد کشور شده است.

مصطفی وحیدزاده اضافه کرد : وزارت صمت و زیر مجموعه های آن در مباحث ارزی بیشترین همراهی را با تراکتورسازی دارند اما متاسفانه نامه های ما در بروکراسی هایی بنام بانک مرکزی خاک می خورند و این گروه نمی تواند از ارزی که حاصل کرده بهره مند شود.

دیگر خبرها

  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان 
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران