Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@06:53:09 GMT

عامل ابتلا به سرطان دهان شناسایی شد

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۹۸۴۴۲

عامل ابتلا به سرطان دهان شناسایی شد

خبرگزاری میزان- یک متخصص جراحی لثه با اشاره به عوارض سیگار در بیماری های لثه گفت: روش نامناسب مسواک زدن و وجود جرم دندان باعث عفونت و التهاب حاد و مزمن لثه می‌شوند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، مهدی کدخدازاده، متخصص جراحی لثه در خصوص تحلیل لثه گفت: لثه جزو نسوجی است که از دندان‌ها محافظت می‌کند و جایی که تاج دندان به ریشه می‌رسد ناحیه‌ای است که به آن یقه (طوق ) می‌گویند‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موقعیت ترازی است که نسبت لثه به دندان را بررسی می‌کند. در حالت سلامت لثه، موقعیت لثه نسبت به یقه دندان در حد 2-1 میلی‌متر به سمت لبه تاج دندان بالاتر قرار می‌گیرد‌. اگر موقعیت لثه تغییر کند، دیگر در جای خودش قرار نداشته و حمایت‌های لازم از دندان را نخواهد داشت. به دنبال این قضیه پوسیدگی دندان، حساسیت دندان و اگر شدید باشد، از دست رفتن دندان اتفاق می‌افتد.

وی افزود: در مورد دندان‌های جلویی این امکان وجود دارد که فرد با دقت باشد و تحلیل لثه را مشاهده کند اما در مورد دندان‌های آسیاب و دندان‌های خلفی، تشخیص مشکل است. بهتر است افراد، هنگام مراجعه دوره‌ای (هر شش ماه یکبار) به دندانپزشک، از او بخواهند تحلیل لثه در دندان‌های خلفی را هم مورد بررسی قرار دهد.

این متخصص جراحی لثه در خصوص مراقبت‌های دندانی در سالمندان اظهارکرد: چند نکته در مورد سالمندان داریم چون عمده این افراد دندان ندارند، از دست دندان متحرک استفاده می‌کنند، دست دندان در گذر زمان، فیکس بودن با دهان را از دست می‌دهد و این مساله به لثه ضربه می‌زند. به همین علت این افراد باید به طور دوره‌ای هر چهار تا شش ماه یکبار به متخصص سازنده دست دندان مراجعه کنند تا این مساله اصلاح شود.

وی ادامه داد: بهتر است افراد به سمت ایمپلنت دندانی بروند چراکه ایمپلنت دندانی موجب می‌شود ضربه دست دندان به استخوان و لثه کمتر شودحتی اگر تعداد ایمپلنت بیشتر باشد ضربه‌ای به استخوان وارد نمی‌شود .این افراد برای سلامت لثه باید غذاهای حاوی ویتامین A و C میل کنند.استفاده از ماساژ لثه برای این افراد اهمیت دارد. این افراد باید زمانی را به استراحت لثه و استخوان زیرین اختصاص دهند و به طور دائم از دست دندان استفاده نکنند.

کد خدازاده در خصوص مصرف دارو در افراد مسن و تاثیر آن بر خشکی دهان گفت: معمولا این افراد داروهای ضد پرفشاری خون و ضد افسردگی مصرف می‌کنند که این داروها موجب خشکی دهان می‌شودکه این عارضه آسیب بیشتری به بافت‌های نگهدارنده می‌زند و این افراد بایدمصرف نوشیدنی داشته باشند چراکه اگر بزاق دهان آنها کم باشد، در طول روز باید از بزاق مصنوعی استفاده شود.

وی در پاسخ به این پرسش که " آیا التهاب لثه، تحلیل لثه و از دست رفتن دندان‌ها با افزایش سن اتفاق می‌افتد؟ " افزود: بحث ژنتیک در پوسیدگی دندان بسیار مهم است و برای کسی که مراقبت خوبی داشته در گذر زمان ممکن است تغییرات استخوانی ایجاد شود که در این مساله ماساژ لثه مهم است و قوام غذایی که مصرف می‌کنیم به استحکام لثه کمک می‌کند.

این متخصص جراحی لثه با بیان اینکه نحوه استفاده از مسواک اهمیت زیادی دارد، بیان کرد: استفاده نامناسب از مسواک و روش نامناسب مسواک زدن باعث زخم و تحلیل لثه می‌شودبنابراین باید با کناره مسواک (نه نوک مسواک)، همچنین با انگشت ماساژ داده شود.

وی با تاکید بر اینکه سیگار از مسیرهای مختلف باعث اختلال لثه می‌شود، اظهارکرد: چیزی که در مورد سیگار اهمیت دارد این است که سیگار باعث مخفی شدن خونریزی از لثه می‌شود که از علائم مهم التهاب لثه است یعنی فرد سیگاری بیماری لثه دارد اما چون خونریزی از لثه ندارد سیگار حرارت داخل دهان را بالا می‌برد که این مساله، زمینه ساز سرطان دهان می‌شود. سیگار حتی ترمیم را هم مختل می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۹۸۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود