Web Analytics Made Easy - Statcounter

قنادباشی، کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص برگزاری نشست فوق العاده سازمان همکاری‌های اسلامی در استانبول گفت: اجلاس فوق العاده سازمان همکاری‌های اسلامی در استانبول به درخواست ترکیه و به میزبانی آن کشور برگزار شد.

وی ادامه داد: در این نشست حدود ۴۴ کشور شرکت داشته اند. دستور کار تشکیل این اجلاس وضعیت فوق العاده‌ای بود که مسجد الاقصی طی هفته‌های اخیر به آن دچار شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص جزئیات مسائلی که منجر به تشکیل نشست فوق العاده سازمان همکاری‌های اسلامی شد، گفت: در هفته‌های اخیر در مسجد الاقصی تعدادی از یهودیان سعی کردند به جوانان فلسطینی حمله و توانستند سه تن از آن‌ها را در داخل مسجد کشته و حرمت این مسجد را هتک کنند.

قنادباشی ادامه داد: بر این اساس مردم در سراسر جهان از جمله ترکیه، اردن، ایران به طور خودجوش به بیان اعتراضات خود در قالب برپایی راهپیمایی پرداختند.

وی با انتقاد از اینکه نشست برگزار شده خروجی عملی نداشت و تن‌ها به صدور یک بیانیه منتهی شد، گفت: متاسفانه در این نشست حتی میزبان نیز هدف محکومیت اسرائیل را نداشت و هدف ترک‌ها از برگزاری چنین اجلاسی در کشور خود صرفا جلب رضایت مردم ترکیه بود.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه ملت‌های عرب در عمل در جهت هم سویی با اسرائیل گام برمی دارند، گفت:، آن‌ها مانع از حمایت ملت‌های خود از مسجد الاقصی می‌شوند.

قنادباشی در خصوص حضور هم زمان ایران و عربستان با توجه به اینکه این دو کشور نسبت به موضوع فلسطین سیاست‌های متضادی دارند، گفت: این اتفاق یعنی حضور دو کشور ایران و عربستان امر عجیبی نیست، چون از ابتدای انقلاب که ایران به عضویت اجلاس همکاری‌های اسلامی درآمده است با کشورهایی روبرو بوده است که بعضا حتی اسرائیل در آن کشور‌ها سفارت نیز داشته است.

وی با اشاره به روبرویی وزیر امور خارجه کشورمان با وزیر امور خارجه عربستان گفت: این اتفاق به نوبه خود امری شگفت انگیز بود، چون عادل الجبیر در هر اظهارنظری راجع به سیاست‌های منطقه یک بندی به نام ضدیت با جمهوری اسلامی داشته است و دائما ایران را متهم به بدترین اقدامات معرفی می‌کند و حتی همواره صحبت از براندازی در ایران به میان می‌آورد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: اینکه الجبیر یکباره به سمت ظریف آمد نشان دهنده این است که این کشور یک عقب نشینی نسبت به ایران داشته است و به یک بن بستی به نام انزوا برخورده است که به نظر می‌رسد به دنبال رهایی از این بن بست با برقراری ارتباط باجمهوری اسلامی است.

قنادباشی تصریح کرد: البته این اقدام وزیر خارجه عربستان می‌تواند بار روانی برای مردم یمن داشته باشد به این معنی که ایران از مواضع حمایتی خود از مردم یمن دست کشیده است، اما از آنجا که این فردهمواره کلکسیونی از رفتارهای نامتعارف را از خود نشان می‌دهد بعید به نظر می‌رسد که مردم منطقه این سیاست وی را باور کنند.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۰۱۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار‌ها بر اسرائیل احتمال آتش بس در غزه را افزایش داده است

امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پانزدهمین نشست سران کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشور‌های اسلامی در بانجول پایتخت گامبیا برگزار شد.

وی افزود: علاوه برتوسعه پایدار کشور‌های اسلامی طبعا مساله توقف جنگ در غزه در دستور کار این نشست قرار داشت؛ در نشست کارشناسان وزرای خارجه بحث‌های در سطح سران و وزرای خارجه شرکت کننده مطرح شد.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه ما در یک فضایی قرار داریم که احتمال آتش بس جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است، علت آن را رایزنی‌ها، تلاش‌ها و فشار‌های افکار عمومی در صحنه منطقه‌ای و بین المللی بر رژیم اسراییل دانست.

وی ضمن ابراز امیدواری برای مورد توجه قرار دادن حقوق فلسطین و فراهم شدن شرایط برای توقف جنگ و نسل کشی در غزه اظهار داشت: باید شرایط در غزه برای ارسال کمک‌های انسان دوستانه و جابجایی ساکنان غزه به سمت منازل و مناطق خودشان به درستی فراهم شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ادامه داد: در نشست امروز موضوع رژیم صهیونیستی حمایت از ابتکار آفریقای جنوبی و رای دیوان بین‌المللی دادگستری برای محاکمه سران رژیم صهیونیستی مورد توجه قرار گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رایزنی‌های دو جانبه در حاشیه نشست گفت: در این ملاقات پیگیری دیدار‌های سران و نتایج توافقات آنها در ماه‌های گذشته دستور کار قرار داشت و درخصوص موضوعات منطقه‌ای با تمرکز بر مساله غزه و ضرورت توقف جنگ گفتگو داشتیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: توافقاتی داشتیم که در یک حرکت جمعی و هماهنگ برای کمک به برون‌رفت از این وضعیت در منطقه بتوانیم حرکت کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • دست پر ایران در سازمان همکاری اسلامی/ نشست دو روزه سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا روز گذشته پایان یافت
  • ادعای دلارزدایی و قرارداد دلاری/کشور‌های اسلامی؛ از نشست‌های نمایشی تا اقدامات عملی/عملیات وعده صادق و تحول در تاریخ غرب آسیا
  • امیرعبداللهیان: توقف جنگ در دستورکار سازمان همکاری قرار دارد
  • فشار‌ها بر اسرائیل احتمال آتش بس در غزه را افزایش داده است
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • تاکید عربستان بر آتش‌بس فوری در غزه
  • این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است
  • مشکل اصلی برای آتش‌بس در غزه شخص نتانیاهو است
  • انقلاب اسلامی ایران ادامه دهنده مکتب امام صادق (ع)است
  • خیزش دانشجویان آمریکا نشان‌دهنده بیداری وجدان‌های‌ جهانی است