Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@04:10:54 GMT

5 نشانه‌ای که به اگزما اشاره دارند

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۰۳۷۶۳

پوسته پوسته شدن یا شکل گیری تاول ها روی پوست بدن بدون در نظر گرفتن دلیل آن شرایطی ناخوشایند و نگران کننده را ایجاد می کند. هم اگزما و هم درماتیت ها می توانند موجب شکل گیری تاول شوند.اگر پوست شما گاهی اوقات دچار خارش شده و قرمز می شود، ممکن است به اگزما مبتلا باشید. این بیماری پوستی در میان کودکان بسیار شایع است، اما بزرگسالان نیز می توانند به آن مبتلا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





به گزارش عصر ایران به نقل از ریدرز دایجست، اگزما گاهی اوقات به نام درماتیت آتوپیک نیز شناخته می شود، که شایع‌ترین شکل این بیماری است. در شرایطی که اگزما یکی از شایع‌ترین بیماری های پوستی است، اما تشخیص آن می تواند دشوار باشد. در ادامه با چگونگی تشخیص اگزما بیشتر آشنا می شویم.

به محل پوست حساس و خشک توجه داشته باشید

بسیاری از بیماری های پوستی می توانند موجب خشکی، تحریک و حساسیت پوست شوند یا واکنش به یک ماده شوینده یا عطر نیز می تواند چنین شرایطی را ایجاد کند. برای تشخیص این که آیا با اگزما مواجه هستید به محلی که پوست دچار خشکی و تحریک شده است، توجه داشته باشید. اگزما یا درماتیت اتوپیک بیشتر در مناطقی از بدن که خم می شوند، مانند محل خم شدن دست ها، محل خم شدن مچ ها، محل خم شدن گردن، و پشت زانوها شکل می گیرد.

آیا با خارش شدید مواجه هستید؟

خارش شدید یکی از نشانه های شایع اگزما است، اما این شرایط می تواند در نتیجه یک واکنش آلرژیک یا تحریک ناشی از استفاده از یک محصول زیبایی جدید نیز شکل بگیرد. پس از کجا تفاوت آنها را تشخیص دهیم؟ بار دیگر، توجه به محل خارش شدید همانند خشکی و حساسیت پوست اهمیت دارد. بهترین نشانگر شکل گیری خارش پیش یا پس از وجود یک راش است. اگزما به عنوان راشی که دچار خارش است شناخته می شود، زیرا احتمالا پیش از توسعه یک راش با خارش شدید مواجه می شوید. درباره درماتیت تماسی یا دیگر اشکال راش اغلب شرایط برعکس است: راش پیش از این که حالت خارش ایجاد شود، شکل می گیرد.

شکل راش یا تاول ها را بررسی کنید

پوسته پوسته شدن یا شکل گیری تاول ها روی پوست بدن بدون در نظر گرفتن دلیل آن شرایطی ناخوشایند و نگران کننده را ایجاد می کند. هم اگزما و هم درماتیت ها می توانند موجب شکل گیری تاول شوند. عامل تمایز بین آنها شکل و شرایط توزیع تاول ها است. اگر این تاول ها روی مکان هایی مانند سطح دست ها یا پاها و روی یک عضله شکل گرفته اند، احتمالا در نتیجه یک واکنش حساسیت‌زا ایجاد شده اند. اما در اگزما تاول ها بیشتر روی مناطقی از بدن که خم می شوند، پدیدار می شوند. همچنین، شکل تاول ها متفاوت خواهد بود. راش های حاصل از واکنش به یک عامل حساسیت‌زا بیشتر شبیه خطوطی باریک هستند، در شرایطی که تاول های اگزما بیشتر گرد بوده و با هم ادغام می شوند.

آیا از آسم یا تب یونجه نیز رنج می برید؟

مردم اغلب پوست قرمز و ملتهب ناشی از اگزما را با تحریک های پوستی ناشی از تماس با لباس، چمن، یا حیوانات خانگی، و یا آکنه، آلرژی ها، سوریازیس، و دیگر بیماری های پوستی اشباه می گیرند. تفاوت در مدت زمان و الگوی قرمزی و التهاب خواهد بود. با خود این پرسش ها را مطرح کنید که چه مدت زمانی از التهاب و قرمزی پوست می گذرد، آیا برای نخستین بار است که این شرایط شکل گرفته است، همچنین، آیا سابقه خانوادگی ابتلا به آسم و آلرژی دارید، و فردی در خانواده شرایطی مشابه را دارد؟

اگزما بخشی از چیزی است که پزشکان در کنار آسم و تب یونجه به نام سه گانه آتوپیک می شناسند. اگر به یکی از این سه بیماری مبتلا هستید و پوست ملتهب قرمز رنگ در مناطقی از بدن که خم می شوند، وجود دارد، به احتمال زیاد با اگزما مواجه هستید. همچنین، از آنجایی که این بیماری ژنتیکی است، علائمی مشابه با علائمی که در یک کودک دیده می شود، خواهید داشت و مشکلی عود کننده خواهد بود. اما اگر برای نخستین بار است، پوست شما به این شکل واکنش نشان می دهد یا به ندرت این گونه می شود، احتمالا به واسطه یک عامل تحریک کننده و نه اگزما شکل گرفته است.

مناطقی پوسته پوسته که با علائم دیگر همراه هستند

به خاطر داشته باشید که وصله های فلس مانند پوست می توانند در نتیجه بیماری هایی مانند سوریازیس یا درماتیت های تماسی شکل گرفته باشند و یا تنها خشکی پوست در نتیجه آب و هوای خشک یا خشکی هوای خانه عامل آن باشد. اگر در شهری زندگی می کنید که عوامل آلرژی‌زا و آلاینده ها یا استفاده از گرمایش داخلی رایج است، خشکی پوست می تواند به راحتی شکل بگیرد. اما اگر به اگزما مبتلا هستید، این بیماری می تواند عامل اصلی پوسته پوسته شدن پوست باشد. برای بررسی این که آیا با اگزما مواجه هستید یا خیر مناطقی از بدن که خم می شوند، مانند پشت زانوها و آرنج ها را بررسی کنید، اگر با خارش مواجه هستید، مشخص کنید اغلب چه زمانی رخ می دهد و این که آیا به آسم یا تب یونجه مبتلا هستید یا خیر.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۰۳۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم

در حال حاضر هیچ درمان قطعی و مشخصی برای اوتیسم شناسایی نشده است، اما روش‌های زیادی برای کاهش علائم و افزایش توانایی‌های فرد مبتلا وجود دارد، اگر اطرافیان کودک با نشانه‌های رفتاری آغازین اختلال اوتیسم آشنا باشند، با انجام مداخلات به‌هنگام می‌توانند از تشدید علائم آن جلوگیری کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اوتیسم که به علت وجود نقص‌هایی در برقراری ارتباط اجتماعی، ارتباط چشمی، مناسبت‌های اجتماعی و فرو رفتن فرد مبتلا در خود است، به معنای لغوی در خود ماندگی نیز شناخته می‌شود و در گروه اختلالات عصبی-رشدی قرار دارد، زیرا بر رشد عصبی و عملکرد مغز تأثیر می‌گذارد و از ابتدای دوره رشد کودک آغاز می‌شود و تا پایان عمر او ادامه خواهد داشت‌.

برای درمان اختلال اوتیسم داروی خاصی وجود ندارد و تنها با مداخله‌های آموزشی و رفتاری طولانی مدت می‌توان از شدت علائم آن کاست، این اختلال در سه سال اول زندگی کودک آغاز می‌شود که اگر اطرافیان کودک با نشانه‌های رفتاری آغازین آن آشنا باشند، با انجام مداخلات به‌هنگام مانند رفتاردرمانی، کار درمانی و آموزش ویژه می‌توانند از تشدید علائم آن جلوگیری کنند.

در حال حاضر هیچ درمان قطعی و مشخصی برای اوتیسم شناسایی نشده است، اما روش‌های زیادی برای کاهش علائم و افزایش توانایی‌های فرد مبتلا وجود دارد، به نظر می‌رسد تشخیص زودهنگام بیماری و شروع روش‌های درمانی تأثیرات مثبت بیشتری بر بهبود وضعیت فرد داشته باشد.

نقش و تأثیر خانواده‌ها در تشخیص اختلال اوتیسم فرزندان

امیر سالار شریفی، روان‌شناس و مشاور خانواده و دانشجو دکتری روان‌شناسی کودکان استثنایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص غربالگری اوتیسم اظهار می‌کند: اولین افرادی که می‌توانند به صورت آگاهانه و با مداخله زودهنگام متوجه وجود این اختلال شوند، خانواده‌ها هستند.

وی با بیان اینکه خانواده‌ها باید در صورت تشخیص این اختلال آن را بپذیرند و دست به انکار نزنند، می‌افزاید: والدین باید آگاهانه، بدون تعصب و با پذیرش بالا با مشاهده رفتارها و نشانه‌هایی که نسبت به رشد فرزندشان متفاوت است، به متخصصانی که صلاحیت تشخیص این اختلال را دارند مراجعه و مراحل آزمون و مصاحبه را طی کنند تا بتوانند بروز قطعی این اختلال را تشخیص دهند.

این آهنگ‌ساز و فعال حوزه موسیقی درمانی با اشاره به اینکه پس از تشخیص قطعی فرد متخصص نسبت به بروز اختلال طیف اوتیسم باید سعی بر بهبود و کاهش علائم اختلال داشته باشیم، ادامه می‌دهد: به‌طور معمول علائم اختلال طیف اوتیسم در بازه سنی دو تا پنج سال بروز پیدا می‌کنند و فقدان انجام فعالیت‌های معمول می‌تواند هشدار دهنده این موضوع باشد، برای مثال کودک در زمانی که به نسبت همسالان باید توانایی سخن گفتن داشته باشد، اما سخن نمی‌گوید، می‌تواند نشانه‌ای برای ابتلاء به اختلال طیف اوتیسم باشد.

شریفی عنوان می‌کند: دوری کردن از برقراری ارتباط چشمی با دیگر افراد، درگیری‌های حسی مانند بال بال زدن، مشکلات تغذیه و گوارشی، گریه و بی‌تابی بسیار زیاد ناشی از اضطراب بالا، بازی با وسایل محدود یا دوری کردن از انجام بازی‌هایی که اقتضای سن فرزندان است، می‌تواند از دیگر نشانه‌های اولیه تشخیص اختلال طیف اوتیسم باشد.

وی با تاکید بر اینکه اختلال اوتیسم شامل طیف‌های گوناگون است و امکان دارد فرد اوتیسم تنها تعداد محدودی از نشانه‌های این اختلال را دارا باشد، اضافه می‌کند: هرچه بروز و ظهور نشانه‌ها در فرد کمتر باشد، با طیف خفیف‌تری از اوتیسم مواجه خواهیم بود و هرچه تعداد و شدت بروز علائم بیشتر شود، با طیف شدیدتری از اختلال اوتیسم روبه‌رو خواهیم بود.

این روان‌شناس با یادآوری این نکته که بهترین برخورد خانواده‌ها در مواجهه با بروز اختلال طیف اوتیسم در فرزندان، پذیرش است، خاطرنشان می‌کند: افراد اوتیسم در یک بازه زمانی طلایی که به طور معمول کمتر از سن ۱۱ سالگی است، می‌توانند دست به اقدام برای بهبود عملکرد و کاهش علائم بزنند، اما با انکار والدین اقدامی برای بهبود صورت نمی‌گیرد و این زمان طلایی از دست می‌رود.

شریفی می‌افزاید: با توجه به اینکه اعصاب و نورون‌های کودکان اوتیسم در سن طلایی تشخیص، قابلیت بازسازی خود و باز ارتباط‌گیری با دیگر اعصاب را دارند و انعطاف‌پذیری عصبی در سیستم عصبی کودکان اوتیسم اتفاق می‌افتد که سبب بهبود عملکرد آن‌ها می‌شود، نیاز است با مداخله‌های زودهنگام و اقدامات برنامه‌ریزی شده فرد اوتیسم تحت درمان قرار بگیرد.

وی در خصوص مراحل غربالگری و تشخیص اوتیسم بیان می‌کند: سازمان بهزیستی کشور و بعضی از سازمان‌های خصوصی آزمون‌هایی مجازی را در صفحه موتورهای جست‌وجوگر ایجاد کرده‌اند که خانواده‌ها می‌توانند با شرکت در این آزمون‌ها و پاسخ به سوالات آن تشخیص اولیه نشانه‌های اوتیسم را انجام دهند، اما باید برای تشخیص قطعی به متخصص مراجعه کنند.

دانشجو دکتری روان‌شناسی کودکان استثنایی با تاکید بر اینکه نباید برای تشخیص قطعی به نتایج آزمون‌های مجازی اکتفا کرد، می‌گوید: غربالگری اختلال اوتیسم در سنین متفاوت به علت ویژگی‌ها و رفتارهای هر دوره سنی، سوالات متفاوتی دارد و نیاز است برای تشخیص قطعی و دقیق‌تر این اختلال به افراد متخصص مراجعه شود.

شریفی در خصوص هزینه‌های غربالگری عنوان می‌کند: استفاده از آزمون‌های مجازی برخط برای تشخیص خانگی و مراجعه به سازمان بهزیستی برای انجام غربالگری رایگان است و هزینه‌ای برای خانواده‌ها ندارد، اما مراجعه به مراکز خصوصی، خانواده‌ها باید هزینه‌ای را پرداخت کنند.

تشخیص اولیه اختلال اوتیسم با انجام غربالگری / ‏زمان‬ طلایی تشخیص اوتیسم را از دست ندهید

معصومه یزدانی‌پور، پژوهشگر حیطه کودکان با نیازهای خاص و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه فرد اوتیسم نمی‌تواند به صورت اختیاری علائم و نشانه‌های اختلال اوتیسم را کنترل کند، اظهار می‌کند: نداشتن توانایی کنترل کردن نشانه‌ها مربوط به مسئله‌های عصب شناختی است که باعث می‌شود فرد اوتیسم رفتارهایی را از خود بروز دهد که اختیاری نبوده و کنترل آن در توان او نیست.

وی با بیان اینکه انجام غربالگری، مرحله اولیه تشخیص اختلال اوتیسم است و نمی‌تواند سبب کنترل نشانه‌های اوتیسم در افراد شود، می‌افزاید: هرچه غربالگری تشخیص اوتیسم زودتر انجام شود، مؤثرتر خواهد بود، چراکه فرد اوتیسم سریع‌تر وارد فرایند درمان می‌شود و مراحل آن را طی می‌کند.

این دانشجو دکتری روانشناسی و آموزش کودکان با نیازهای خاص با اشاره به اینکه شرایط گوناگونی برای تشخیص اختلال اوتیسم در افراد به‌ویژه کودکان وجود دارد، ادامه می‌دهد: هنگامی که والدین متوجه وجود تفاوت‌های رفتاری میان فرزند خود و دیگر همسالانش شوند، باید برای تشخیص قطعی به متخصص مراجعه کنند، برای مثال اگر فرزندشان در برقراری ارتباط عملکرد ضعیفی داشته باشد و از تماس چشمی با دیگران خودداری کند یا در مواجهه با نور شدید شروع به جیغ زدن کند، می‌تواند نشانه‌هایی از اختلال اوتیسم باشد.

یزدانی‌پور عنوان می‌کند: با افزایش سن فرد اوتیسم، روزهای بیشتری برای مداخله به‌هنگام از دست می‌رود و امکان دارد نتوانیم از دوران طلایی تشخیص اوتیسم به خوبی استفاده کنیم؛ هنگامی که والدین اطلاعات کافی در خصوص تشخیص اختلال اوتیسم در فرزند خود را نداشته باشند، تشخیص اختلال اوتیسم در تعامل فرزند با دیگران صورت می‌گیرد.

وی اضافه می‌کند: با افزایش سن کودک اوتیسم و ورود او در جمعی از افراد هم‌سن و برقراری ارتباط با آن‌ها در قالب کلاس‌های آموزشی سبب بروز تفاوت رفتار فرد اوتیسم با دیگر هم‌سن‌وسالان می‌شود، اما به‌طور معمول در این شرایط مقداری از زمان طلایی تشخیص را از دست داده‌ایم و باید در صورت تشخیص، مداخله به‌هنگام صورت گیرد.

پژوهشگر حیطه کودکان با نیازهای خاص خاطرنشان می‌کند: منظور از مداخله به‌هنگام، برگزاری دوره‌های درمانی برای کودکان زیر شش سال است، زیرا در این سن مغز کودکان انعطاف‌پذیری بیشتری دارد و با انجام تمرین‌های درمانی مانند کار درمانی، بازی درمانی و توانبخشی شناختی، ارتباط بیشتری میان اعصاب مغزی کودک برقرار می‌شود که سبب بهبود عملکرد او خواهد شد.

یزدانی‌پور با اشاره به اینکه گاهی تشخیص اختلال در برخی از افراد اوتیسم در طرح سنجشی که برای ورود کودکان به مدرسه برگزار می‌شود، صورت می‌گیرد، می‌افزاید: به صورت کلی در تشخیص اختلال اوتیسم در کودکان، اطرافیان کودک شامل والدین، خانواده، معلم و مربی متوجه بروز رفتارهای متفاوت کودک می‌شوند و با ارجاع دادن او به متخصص روان‌شناس و روان‌پزشک فرایند تشخیص قطعی کودک انجام می‌گیرد.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین ابزار روان‌شناس‌ها برای تشخیص اختلال اوتیسم، بررسی تاریخچه خانوادگی، مصاحبه و مشاهده است، تصریح می‌کند: به طور معمول با بررسی تاریخچه خانوادگی در ابتلاء به اختلال اوتیسم و مصاحبه با والدین فرد مبتلا می‌توانیم بروز اختلال اوتیسم را تشخیص دهیم، همچنین برای بررسی عملکرد و توانمندی‌های فرد اوتیسم نیاز است تا این افراد در یک آزمون هوشی شرکت کنند، اگرچه آزمون‌های دیگری برای تشخیص اختلال اوتیسم وجود دارد، اما بیشتر جنبه پژوهشی دارند و کمتر در تشخیص‌های بالینی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بر این اساس، هنگامی که از درمان اختلال طیف اوتیسم صحبت می‌کنیم، منظور مداخله‌های به‌هنگام است که سبب کنترل شدت بروز علائم و نشانه‌های این اختلال می‌شود، برای مثال با مداخله زودهنگام می‌توان بیش‌تحریکی و کم‌تحریکی افراد اوتیسم را کنترل کرد، اما نمی‌توان به صورت کامل شدت نشانه‌های فرد اوتیسم را به صفر رساند و از بین برد.

تشخیص به موقع اختلال اوتیسم توسط والدین در بهبود و کنترل علائم فرد اوتیسم نقش بسزایی دارد، بنابراین والدین باید با مطالعه و کسب آگاهی در خصوص مراحل رشد کودک، فرزند خود را در ابعاد مختلف فردی، اجتماعی، رفتاری و ذهنی مورد بررسی قرار دهند و در صورت وجود ناهماهنگی، از انکار دوری کنند و به شناسایی و درمان اختلال بپردازند تا با استفاده از زمان طلایی تشخیص بتوانند شدت نشانه‌های این اختلال را در فرزند خود کاهش دهند.

کد خبر 747069

دیگر خبرها

  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟