Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بیست‌و‌سومین جلسه ستاد اقتصادی پساتحریم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، زمان و شیوه برگزاری سمینارهای خارجی با موضوع جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای کشور، به منظور افزایش بهره‌وری، مرور و بررسی شد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ اعضای ستاد اقتصادی پساتحریم اتاق تهران با تمرکز روی برگزاری نشست‌ها و اجلاس‌ها با هیات‌های خارجی و به منظور توسعه مراودات اقتصادی، از لزوم تدوین طرح‌های توجیهی اقتصادی برای پروژه‌های سرمایه‌گذاری گفتند و تاکید کردند سرمایه‌گذاران خارجی به فرصت‌های کلی سرمایه‌گذاری کمتر توجه دارند و روی پروژه‌ها تمرکز می‌کنند و وقت می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتدای این نشست، خانم فریال مستوفی، رییس مرکز خدمات سرمایه‌گذاری خارجی اتاق تهران، با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای برپایی چندین اجلاس از سوی اتاق تهران به منظور جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشورهای هدف، گفت: اولین جلسه پیرامون راهکارهای جلب سرمایه‌گذاری خارجی به ایران، طی شهریورماه سال جاری با همکاری موسسه مشاوره و تحقیقات فریزر (Fraser) در محل اتاق تهران برگزار خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری اجلاس «یک جاده، یک کمربند» در کشور چین با موضوع ارتقای وضعیت تجاری کشورهای حاشیه جاده ابریشم، افزود: این اجلاس طی شهریور ماه امسال برگزار خواهد شد و نمایندگانی از اتاق تهران و مرکز خدمات سرمایه‌گذاری نیز در آن حضور خواهند داشت.
مستوفی هم‌چنین با اعلام اینکه در مهرماه سال جاری، نشستی با همکاری دفتر مرکز خدمات سرمایه‌گذاری اتاق تهران در لندن، برگزار خواهد شد، ادامه داد: گروه آمبروزتی ایتالیا نیز یکی از موسسات مشاوره سرمایه‌گذاری قوی در اروپاست که همکاری مرکز خدمات سرمایه‌گذاری اتاق تهران با این موسسه بین‌‎المللی از چندی پیش آغاز شده و در حال حاضر نیز برنامه‌ریزی‌ها برای برگزاری کنفرانسی مشترک میان این نهاد مشورتی و اتاق تهران در آبان ماه سال جاری در ایتالیا در حال انجام است.
به گفته مستوفی، مرکز خدمات سرمایه‌گذاری اتاق تهران در حال رایزنی و دریافت مشورت با سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، یونیدو (Unido) و نیز موسسه مشورتی "دی لویت" برای چگونگی برپایی دو سمینار جذب سرمایه‌گذاری خارجی است که هنوز مکان برگزاری این نشست‌ها مشخص نیست، اما در یکی از کشورهای هدف با در نظر گرفتن سهولت برپایی اجلاس و رفت‌وآمد طرفین، برگزار خواهد شد.
در ادامه این جلسه، برخی از اعضای ستاد پسابرجام در خصوص تعیین کشورهای محل برگزاری دو اجلاس اتاق تهران با یونیدو و دیلویت، دیدگاه‌ها و نظرات خود را مطرح کردند.
برگزاری نشست سرمایه‌گذاری در نروژ
در همین رابطه، فرهاد فزونی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با پیشنهاد برگزاری کنفرانس جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای ایران در کشور نروژ گفت: این کشور علاوه بر آنکه در دوره تحریم‌ها، با ایران همکاری و تعامل داشت، جزو کشورهای نفت‌خیزی محسوب می‌شود که عمده درآمدهای ناشی از فروش نفت را در خارج از این کشور سرمایه‌گذاری می‌کند.
فریدون وردی‌نژاد، مشاور دبیرکل اتاق تهران و مدیر حوزه کشور چین در این اتاق نیز، پیشنهاد برگزاری اجلاس جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور مالزی را مطرح کرد. او هم‌چنین اعلام کرد که در حال بررسی و برنامه‌ریزی اعزام یک هیات ۱۰۰ نفره به سه منطقه اقتصادی مهم چین در آبان ماه است که پس از تایید نهایی هیات رییسه اتاق تهران، برنامه آن اعلام و ثبت‌نام شروع خواهد شد.
فریال مستوفی نیز در ادامه به نحوه تعامل چین با فعالان اقتصادی ایرانی اشاره و تصریح کرد که شرکت‌های خصوصی چینی از آمادگی کافی برای همکاری اقتصادی با ایران برخوردار هستند و برخی از بانک‌های این کشور نیز همکاری خود با ایران را از سر گرفته‌اند.

نباید چین را نادیده گرفت

مهدی شریفی نیک‌نفس از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران نیز با اشاره به پروژه یک جاده، یک کمربند که دولت چین سرمایه‌گذاری هنگفتی برای اجرای آن انجام داده است، گفت: این طرح که به دنبال احیای جاده ابریشم و افزایش قدرت تجاری کشورهای حاشیه این جاده است، با بودجه ۸ میلیارد دلاری از سوی دولت چین برنامه‌ریزی شده است از این رو، به دلیل برخی مشکلات، نمی‌توان این کشور را در تعاملات اقتصادی نادیده گرفت.
به گفته وی، بر اساس این طرح ۳۴ پروژه برای کشور ایران که در حاشیه جاده ابریشم قرار دارد، تعریف شده است. او هم‌چنین عنوان کرد که تحت این برنامه، پروژه‌های زیادی در کشورهای همسایه مانند پاکستان تعریف شده است که با سرمایه‌گذاری خود چین انجام می‌گیرد و فرصت‌های خوبی برای پیمانکاران بخش خصوصی ایران فراهم کرده است.
شریفی نیک‌نفس همچنین از کشور اندونزی به عنوان یکی از بازارهای هدف ایران یاد کرد که به گفته وی، باید در تعاملات اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.

امکان‌سنجی پروژه‌های سرمایه‌گذاری

محمدرضا بختیاری، معاون امور بین‌الملل اتاق تهران، نیز تلاش برای گردآوری اطلاعات مربوط به طرح‌ها و پروژه‌هایی که نیاز به جذب سرمایه‌گذاری خارجی دارند را ضروری عنوان کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر پروژه‌هایی که امکان‌سنجی شده باشد، بسیار کم و محدود است در حالی که سرمایه‌گذاران خارجی عمدتا به دنبال پروژه‌هایی می‌گردند که صفر تا صد آن مشخص و شفاف باشد.
حسن فروزان‌فرد دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز با اشاره به برگزاری کنفرانس جذب سرمایه‌گذاری خارجی ایران طی سال گذشته در لندن، گفت: این اجلاس امسال با توان و ظرفیت بالاتری در بروکسل بلژیک برگزار خواهد شد.
محمدرضا نجفی‌منش رییس کمیسیون تسهیل کسب وکار اتاق تهران نیز با اشاره به برگزاری کنفرانس سرمایه‌گذاری خارجی که سال گذشته در اتاق تهران برگزار شد، گفت: طی این کنفرانس که عمدتا به حوزه معدن مرتبط بود، نزدیک به ۳۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری استحصال شد، اما کمتر از ۱۰ مورد از آن به نتیجه رسید چرا که بسیاری از طرح‌ها، امکان‌سنجی دقیقی نداشتند.
وی همچنین تصریح کرد که برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی باید به سراغ کشورهایی رفت که از مازاد سرمایه برخوردار هستند. نجفی‌منش در همین رابطه به کشور ژاپن اشاره کرد که به گفته وی، ۱۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه مازاد دارد.

اتاق تهران از سرمایه‌گذاران خارجی حمایت کند

سیدمحمد اتابک دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز با تاکید بر اینکه بسیاری از طرح‌های اعلام شده برای جذب سرمایه‌گذار خارجی، امکان‌سنجی نشده است، افزود: تجربه حضور سرمایه‌گذاران خارجی که سال‌ها پیش به ایران آمده اند نشان می‌دهد که مشکلاتی که پیش روی سرمایه‌گذاران وجود دارد، همچنان به قوت خود باقی است. به گفته وی، بازخورد رفتارهایی که با سرمایه‌گذاران خارجی شده می‌تواند به ضدتبلیغ برای حضور دیگر سرمایه‌گذاران تبدیل شود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه افزود: پیشنهاد موکد دارم که اتاق تهران سازوکاری بیندیشد و از سرمایه‌گذاران خارجی که به ایران می‌آیند و دچار مشکلات عدیده‌ای هستند، حمایت کند. این حرکت پیام خوبی به این سرمایه‌گذاران می‌دهد که بدانند مرکز و نهادی هست که از حقوق آن‌ها دفاع کند.
سیدحسین سلیمی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز با اشاره به تاثیر سیاست‌ها و تصمیمات دولت آمریکا بر سرمایه‌گذاری در ایران و همکاری اقتصادی کشور‌ها با ایران، یکی از مشکلات پیش روی سرمایه‌گذاران خارجی در ایران را روند طولانی‌مدت دریافت مجوز‌ها از دستگاه‌های دولتی عنوان کرد و افزود: دولت و بخش خصوصی باید کمک کنند تا راه ورود سرمایه‌گذاری‌های کوچک خارجی به کشور باز شود تا به دنبال آن، سرمایه‌گذاران بزرگ نیز پا به فرصت‌های اقتصادی در ایران بگذارند.
حمیدرضا صالحی از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران، با اشاره به نیروگاه خورشیدی ۲۰ مگاواتی مکران در استان کرمان، گفت: ظرفیت سرمایه‌گذاری در کشور برای تولید انرژی‌های نو بسیار بالاست و برنامه ششم نیز بستر را برای توسعه تولید انرژی نو فراهم کرده است. این حوزه هم‌چنین بسیار مورد علاقه سرمایه‌گذاران خارجی است و می‌تواند به محل اصلی جذب سرمایه خارجی در کشور تبدیل شود.
صالحی در عین حال، خواستار ایجاد مرکزی در اتاق تهران برای پایش و رفع مشکلات سرمایه‌گذاران خارجی شد.

ضرورت برگزاری منسجم و هدفمند نشست با هیات‌های خارجی

در پایان این نشست، رییس ستاد اقتصادی پساتحریم اتاق تهران با بیان اینکه مزایای عمده بازارهای هدف ایران باید شناسایی شود، گفت: پس از شور و مشورت در ستاد اقتصادی پساتحریم اتاق تهران، کشورهای چین و هند به عنوان دو بازار هدف مهم ایران شناسایی شده است.
مهدی جهانگیری با تاکید بر اینکه اتاق تهران به دنبال کمک به ریل‌گذاری در مسیر جذب سرمایه‌گذاری خارجی است، افزود: بخش‌هایی که قابلیت تسریع در جذب سرمایه‌گذاری خارجی را دارند، باید شناسایی و پیگیری شود.
وی برگزاری باکیفیت اجلاس و کنفرانس‌های خارجی اتاق تهران را کلیدی دانست و یادآور شد که این‌گونه همایش‌ها با حضور سرمایه‌گذاران خارجی، می‌تواند به روند ورود سرمایه‌ها به ایران کمک کند.
نایب‌رییس اتاق تهران همچنین با اشاره به تاسیس دفاتر خارجی اتاق تهران در آلمان و لندن، افزود: دستورالعمل چگونگی اداره این دفاتر باید تدوین شود و باید اهداف دقیق و مشخصی برای کارکرد این دفاتر تعریف شود. به طوری که بتوانیم عملکرد آن‌ها را پایش کنیم.
جهانگیری با اشاره به ایجاد دفتر پروژه چین در اتاق تهران، افزود: تاسیس دفاتر یا میزهایی برای دیگر کشورهای هدف از جمله هند، عراق، ترکیه و امارات در دستور بررسی قرار دارد و ما باید بتوانیم روی کشورهایی که برای ما هدف تجاری و به ویژه صادراتی هستند تمرکز دقیق‌تری داشته باشیم.
او در پایان تاکید کرد که ستاد اقتصادی پساتحریم و هیات رییسه اتاق تهران روی برنامه‌ها و نشست‌هایی که برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و توسعه مراودات اقتصادی و تجاری با فعالان اقتصادی خارجی چه در داخل کشور و چه در خارج توسط اتاق تهران برگزار می‌شود توجه و حساسیت ویژه‌ای دارد و لازم می‌داند که این برنامه‌ها را با هدف مشخص و با حداکثر بهره‌برداری ممکن برگزار کند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۰۸۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی

فرشاد جامع با اشاره به تسهیل مشارکت صنایع و بخش خصوصی در توسعه میادین مشترک اظهار کرد:با تکیه بر ماده 15 برنامه هفتم توسعه، از این پس، فرصت توسعه میادین مشترک نفتی به صنایع بزرگ برای هدایت منابع و توانمندی خود در این حوزه امکان پذیر خواهد شد و مجوز توسعه میادین مشترک در بستری رقابتی و با شفافیت کامل و رابطه مالی جذاب بین دولت و بخش غیردولتی اقتصاد فراهم خواهد شد. همچنین توسعه میادین مشترک نفت و گاز نیز می تواند منجر به افزایش سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در کشور شود. با جذب شرکت‌های بین‌المللی نفت و گاز برای مشارکت در این پروژه‌ها، کشور می‌تواند از تخصص، فناوری و سرمایه آنها بهره‌مند شود و رشد و توسعه این بخش را بیش از پیش افزایش دهد.

وی ادامه داد: یکی از فرصت‌های مهم برای سرمایه‌گذاری عمومی در صنعت نفت، شرکت در استخراج منابع نفتی و گازی مشترک است. بهره‌برداری بهینه از این منابع بسیار حیاتی است، چرا که در صورت عدم فعالیت کافی از سوی یک کشور، کشورهای همسایه قادر به استخراج این منابع خواهند بود، که این مسئله می‌تواند به ضرر منافع ملی باشد.

وی ادامه داد: بنابراین، فعالیت پویا در این حوزه نه تنها به حفظ سهم کشور از این منابع کمک می‌کند، بلکه فرصت‌هایی برای ایجاد ارزش افزوده و رشد اقتصادی را نیز فراهم می‌آورد. توجه و سرمایه‌گذاری در استفاده از این منابع، زمینه‌ساز کسب درآمدهای پایدار و تقویت جایگاه رقابتی کشور در سطح بین‌المللی خواهد بود.

این کارشناس انرژی در رابطه با زیرساخت و بستر اصلی مشارکت سرمایه های خرد مردمی در مدل جدید قراردادی بین دولت و بخش خصوصی گفت: راهبردهای توسعه‌یافته‌ای مانند «شرکت سهام پروژه» و استفاده از «سهام ممتاز» با دقت و نکته‌بینی طراحی شده‌اند تا فرصت‌های جدید و قابل توجهی را برای سرمایه‌گذاری مستقیم شهروندان در پروژه‌های عظیم نفتی فراهم آورند.

وی گفت: این استراتژی، نه تنها به افزایش مشارکت عمومی منجر می‌شود بلکه در راستای توزیع عادلانه‌تر ثروت نیز نقش مؤثری ایفا می‌کند. در این چارچوب، مدل «شرکت سهام پروژه با تضمین کف سود»، امنیت و اطمینان سرمایه‌گذاران را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

وی تاکید کرد: این مدل تضمین می‌کند که سرمایه‌گذاران، حداقل سود مورد انتظار خود را دریافت دارند، که این امر به کاهش ریسک و جذب سرمایه‌های بیشتر کمک می‌کند. از طرفی، استفاده از «سهام ممتاز» امکانات ویژه‌ای به سرمایه‌گذاران می‌دهد که فراتر از سود معمول است؛ به این صورت که سهامداران ممتاز، نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌های کلیدی پروژه داشته و از مزایای اداری و مالی خاصی برخوردار می‌شوند، که این خود بستری را برای تعامل پویا و مؤثر بین مدیریت شرکت و سهامداران فراهم می‌آورد.

جامع ادامه داد: با تکیه بر مدل جدید عقد قراردادهای توسعه میادین مشترک با استفاده از توان بخش خصوصی در کنار مدل شرکت سهام عام پروژه که زیرساخت و بستر اصلی مشارکت سرمایه های خرد مردمی در مدل جدید قراردادی بین دولت و بخش خصوصی است؛ این امکان را خواهیم یافت که به طور مشخص در توسعه بالادست صنعت نفت و گاز از مشارکت مردم و حضور توان بخش خصوصی بهره ببریم و مردمی‌سازی توسعه صنعت نفت و گاز به وقوع بپیوندد.

وی در پایان گفت: توسعه میادین مشترک نفت و گاز پتانسیل بسیار زیادی برای تحقق رشد اقتصادی پایدار در کشور دارد. با استفاده از قدرت سرمایه های کوچک مردم و بخش خصوصی، کشور می تواند فرصت های جدیدی را برای رشد، ایجاد شغل، نوآوری و توسعه باز کند. کشور با رویکرد استراتژیک و فراگیر می تواند اطمینان حاصل کند که این پروژه ها نه تنها به نفع اقتصاد است بلکه به رفاه مردم و حفاظت از محیط زیست نیز کمک می کند. از طریق همکاری و تعهد، کشور می تواند راه را برای آینده ای روشن تر و مرفه تر برای همه شهروندانش هموار کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • پیش بینی رئیس اتاق ایران و عراق از قیمت دلار
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • عرضه محصولات خراسان جنوبی در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ تهران