Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-07@16:08:49 GMT

آیت الله آملی لاریجانی:تنفیذ تشریفاتی نیست

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۰۹۸۸۹

آیت الله آملی لاریجانی:تنفیذ تشریفاتی نیست

آیت الله آملی لاریجانی گفت: بر اساس نظام ولایت فقیه مشروعیت نظام با حکومت به امضاء و تایید ولی فقیه است و این مسئله در قانون اساسی ما روشن است.
به گزارش جهان نيوز، آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی افزود: پایان هفته گذشته و ابتدای این هفته مراسم تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری به انجام رسید و آنچه که برحسب قانون اساسی برای اتمام امر ریاست جمهوری لازم بود و رسمی شدن ریاست جمهوری انجام پذیرفت مراسم تنفیذ و تحلیف بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مسئولیت های عظیم ریاست جمهوری براساس قانون اساسی ادامه داد: امروز رییس جمهور با مجموعه عظیمی از مسئولیت هایی که در قانون اساسی برای او ترسیم شده است مواجه است و باید بار این مسئولیت را بدوش بکشد و با معرفی به موقع دولت جدید بتواند دل مشغولی های مردم، مطالبات مردم و رهبری را استجابت و در این دولت به مشکلات مردم رسیدگی کند و آنچه که ممکن است در اجرای قانون اساسی و انجام مسئولیت هایی که برحسب قانون برعهده رییس جمهور است موفق باشد . آیت الله آملی لاریجانی افزود: بحث تنفیذ و تحلیف برخلاف تصور برخی از افراد یک مراسم صوری و تشریفاتی نیست و برحسب ظاهر قانون اساسی و آنچه که در شرع، فقه و نظام ولایت فقیه مطرح است و در قانون اساسی در اصل 110 جزو وظایف رهبری ، امضا حکم ریاست جمهوری بعد از انتخابات است . وی گفت: ظهور این امضاء یک حکم وضعی است و این که امضا یک کار تشریفاتی باشد مسلما خلاف ظاهر است گرچه ممکن است در برخی موارد و قوانین امضاها تشریفاتی باشد وآن برحسب یک قرائن، ادله و یا قوانین دیگری است که حکایت از این جهت می کند اما ظاهر خود امضا این است که دخیل در حصول آن نتیجه است. رییس قوه قضاییه تصریح کرد: امضایی که در قانون اساسی جزو وظایف رهبری است برای رهبری یک وظیفه است و برای ریاست جمهوری یک حکم وضعی است و آن جهتی است که پس از تعیین، ریاست جمهوری مشروعیت و مسئولیت پیدا می کند و این مسئله در نظام ولایت فقیه روشن است. آیت الله آملی لاریجانی گفت: بر اساس نظام ولایت فقیه مشروعیت نظام با حکومت به امضاء و تایید ولی فقیه است و این مسئله در قانون اساسی ما روشن است. وی افزود: مسئله ای که می خواهم عرض کنم این است که عده ای نگویند این امضا گرفتن مسئله تشریفاتی است و اگر این امضا نشود چه می شود؟ می خواهم بگویم اگر این امضا نباشد نظام ولایت فقیه و قانون اساسی محقق نشده است و اگر این امضا نباشد اساسی که در قانون اساسی برای ریاست جمهوری دیده شده محقق نشده و به تعبیر طلبگی ما این امضاها شرط و یک امر وضعی است نه صرف تکلیف و بدون این امضاء امری محقق نمی شود.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۰۹۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان

مردم چاد امروز پای صندوق‌های رای می‌روند تا اولین رئیس جمهور خود را پس از حاکمیت نظامیان بر این کشور انتخاب کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، « اردیس دبی» پس از 30 سال تکیه زدن بر صندلی ریاست جمهوری چاد، در اردیبهشت 1400 هنگام بازدید از واحدهای ارتش که مشغول نبرد با شورشیان شمال این کشور بودند، کشته شد. پس از آن شورای انتقالی متشکل از افسران بلندپایه تشکیل شد و ژنرال « محمد ادریس دبی» پسر رئیس جمهور را به عنوان رئیس جمهور موقت چاد انتخاب کردند.

مردم چاد امروز پای صندوق‌های رای می‌روند تا رئیس جمهور جدید کشورشان را انتخاب کنند.

درهای حوزه‌های رای گیری ساعت 7 صبح به وقت محلی به روی 8 میلیون و 500 هزار نفر دارای شرایط رای دادن گشوده می‌شود و آنان تا ساعت 17 عصر فرصت دارند رای خود را به صندوق‌ها بریزند.

به نوشته روزنامه القدس العربی، در این انتخابات « محمد ادریس دبی » رئیس جمهور موقت، « البرت باهیمی » نخست وزیر سابق به همراه هفت نامزد دیگر با هم رقابت خواهند کرد.

چاد پس از رئیس جمهور مقتول به کدام سو می‌رود؟

نظامیان آرای خود را دیروز به صندوق‌ها ریختند و پیش بینی می‌شود نتایج اولیه انتخابات در 21 آوریل و نتایج نهایی آن در 5 ماه می اعلام شود.

چنانچه هیچ یک از نامزدها بیش از 50 درصد آرای لازم برای ورود به کاخ ریاست جمهوری را بدست نیآورند، انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد و دو دوم انتخابات ریاست جمهوری در 22 ژوئن سال جاری میلادی برگزار می‌شود.

انتخابات ریاست جمهوری چاد امروز درحالی برگزار می‌شود که احزاب مخالف و شماری از تشکلات مدنی آن را تحریم کرده‌اند. آنها معتقدند «دبی» و متحدانش بر نهادهای مهم حاکمیتی سیطره دارند و این موضوع می‌تواند بر سلامت و شفافیت انتخابات تاثیرگذار باشد.

کارشناسان ناظر بر تحولات چاد پیش بینی می‌‎کنند محمد ادریس دبی با کسب بیشترین آراء به کاخ ریاست جمهوری راه یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «پوتین» به چین و ترکیه سفر می‌کند
  • ترامپ: زندان را ترجیح می‌دهم
  • مراسم تحلیف دور جدید ریاست جمهوری ولادیمرپوتین
  • روزنامه اطلاعات: ملت در چه فکریه؟ دولت در چه کاریه؟
  • تکمیل اسکله رو- رو امیرآباد ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • ببینید | خاطره جالب روحانی معروف از آوازخوانی در حضور رهبر معظم انقلاب و آیت الله جوادی آملی
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس