Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارحوزهکلینیکگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بخشی از سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران جوان در قسمت کلینیک آنلاین مطرح کرده بودند، منتشر شد.

شما هم می‌توانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران و طرح سوالات خود پاسخ را از پزشکان مربوطه دریافت کنید.

پاسخ سوالات برخی از کاربران در خصوص «سرطان کبد» توسط علی یعقوبی جویباری آنکولوژیست و شهرام آگاه فوق تخصص گوارش و کبد داده شده که به شرح زیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعریف و علائم سرطان کبد

شهرام آگاه فوق تخصص گوارش و کبد و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر شایع نبودن سرطان کبد در کشور گفت: اگر فردی به سرطان سایر بافت های بدن مبتلا شود، در صورتیکه سرطان وی پیشرفت کند می تواند با متاستاز و از راه خون درون عروق گوارشی وارد بافت های کبدی شده و درنتیجه به پیدایش سرطان کبد بیانجامد، در غیر این صورت بافت کبد به خودی خود سرطانی نمی شود مگر اینکه علاوه بر دلایل ذکرشده، فرد به سیروز پیشرفته کبدی مبتلا شود.

وی اظهار کرد: بر خلاف تصور عموم افراد، سرطان کبد در مراحل اولیه و ثانویه هیچ علامت خاصی ندارد و اگر فردی دچار دردهای شکمی همچون درد ناحیه فوقانی و راست شکم شود، باید از نظر سنگ کیسه صفرا یا برخی دیگر از مشکلات کبدی بررسی شود، البته زردی و کاهش غیر عادی وزن می تواند نشانه ای از سرطان کبد محسوب شود که عموما در مراحل پیشرفته آن بروز می کند و در این صورت نیز قبل از هر اقدامی فرد باید فورا تحت سونوگرافی کامل کبدی قرار گیرد.

این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه کهیر زدن، لکه های پوستی و بیشتر ضایعات پوستی نشانه ای برای ابتلا به سرطان کبد نیست، ادامه داد: متاسفانه این نگرانی در بیشتر افراد وجود دارد درحالیکه واقعا این چنین نیست، بنابر این کهیر یا سایر ضایعات پوستی می توانند علامت یکی از بیماری های ضمیمه ای داخلی همچون دیابت یا برخی التهابات کبدی باشند که در اینجا باید علت پیدایش این عوارض یعنی همان بیماری ضمیمه ای کنترل و درمان شود.

وی افزود: البته ضایعات پوستی می توانند به ندرت نشانه ای از وجود تومورهای کلاملا خوش خیم و درمان پذیرمحسوب شوند، البته مصرف متادون نیز به خودی خود نمی تواند آنزیم های کبدی را افزایش داده و یا سرطان کبد ایجاد کند بلکه این ماده فرد را مستعد هپاتیت حاد( بی) و مزمن ( سی) می کند.

کبد چرب هم سرطانی می شود؟

وی گفت: علاوه بر موارد فوق ، داشتن کبد چرب هم نمی تواند سرطان ایجاد کند بلکه اگر درمان نشود می تواند به سیروز کبدی تبدیل شود بنابراین برای مبتلایان به کبد چرب، کاهش وزن و کاهش سایز دور شکم، ورزش و رژیم غذایی مناسب بهترین راهکار درمانی است علاوه بر آن کلسترول بالا نیز دلیلی بر بروز سرطان کبد نیست ولی میتواند کبد را چرب تر و مستعد سیروز کند بنابر این کنترل مناسب و استفاده درست و به موقع از درمان های دارویی نیز در مبتلا به کلسترول بالا می تواند از پیدایش کبد چرب و سیروز کبدی جلوگیری کند.

این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه انجام برخی تست های غربالگری و وجود آنتی ژن کانسر 26 یا بیشتر از آن دلیلی بر وجود سرطان کبد نیست، افزود: چنین تست های اختصاری گواه بر وجود سرطان کبد نیست علاوه بر آن در افرادی که کلانژیت اسکلروزان اولیه نیز دارند باید بیشتر از نظر کیسه صفرا تحت بررسی قرار گیرند، اما به طور کلی افراد دارای سیروز کبدی، مصرف کنندگان الکل و مواد مخدر ، ازجمله گروه های پرخطر و مستعد در ابتلا به سیروزهای بسیار پیشرفته کبدی و در نهایت سرطان کبد هستند.

درمان‌های سرطان کبد

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: بسیاری از سرطان ها اگر در همان مراحل اولیه تشخیص داده شوند، درمان هایشان سریع تر و راحت تر انجام می شود اما در مورد سرطان کبد که شیوع چندانی ندارد و دیر تشخیص داده می‌شود، جراحی یکی از راهکار های مهم درمانی است که در بیشتر مواد در صورت ابتلا فرد به سیروز کنترل نشده و پیشرفته کبدی که منجر به سرطان کبد شود، باید جراحی و پیوند کبد انجام گیرد، در غیر این صورت روشهای حرارتی و شیمی درمانی داخل عروقی ( به وسیله آنژیوگرافی مواد دارویی به کبد تزریق می شود) از دیگر راهکارهای اساسی برای درمان سرطان کبد است که در اغلب موارد موفقیت آمیز است.

راه‌های تشخیص سرطان کبد

علی یعقوبی جویباری عضو هیئت علمی آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره راه‌های تشخیص سرطان کبد اظهار کرد: برای تشخیص سرطان کبد از تست تومورمارکر و سونوگرافی کمک گرفته می‌شود. آلفا‌فیتوپروتئین (AFP) تومورمارکری است که با اندازه گیری سطح خونی آن پیش‌بینی می‌کنیم که آیا فرد به سرطان اولیه کبد دچار شده است یا خیر؟

وی بیان کرد: سرطان اولیه کبد تنها ۱۰ درصد سرطان‌های کبد را شامل می‌شود و در ۹۰ درصد موارد سرطان‌های کبد متاستاتیک هستند، به عبارتی تومور از محل دیگری در کبد مستقر شده است.


آیا بالا بودن آنزیم‌های کبدی می‌تواند نشان‌دهنده سرطان کبد باشد؟

عضو هیئت علمی آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: از آنزیم‌های کبدی مهم می‌توان به SGPT، SGOT و «بیلی روبین» اشاره کرد.

یعقوبی‌جویباری افزود: سرطان اولیه کبد اغلب در زمینه سیروز کبدی اتفاق می‌افتد. به عبارتی فرد نخست هپاتیت داشته و در اثر این عارضه به سیروز مزمن دچار و مستعد ابتلا به سرطان اولیه کبد می‌شود.

وی تاکید کرد: مبتلایان به سرطان کبد ممکن است در آنزیم‌های کبدی اختلال داشته باشند، ولی در بسیاری اوقات افرادی که دچار سرطان اولیه کبد هستند، آنزیم‌های کبدیشان نرمال است؛ بنابراین بالا بودن آنزیم‌های کبدی نشان‌دهنده نارسایی کبد است، اما جزو روش‌های تشخیص سرطان کبد محسوب نمی‌شود. اگر کبد به خوبی کار نکند، در تجویز دارو با محدودیت مواجه هستیم.

حد مجاز آنزیم‌های کبدی

عضو هیئت علمی گروه آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: آنزیم‌های کبدی «SGOT» و «SGPT» باید زیر ۴۰ و «بیلی روبین» زیر ۲ باشد.

تاثیر مصرف مکمل‌های بدنسازی در بروز آسیب و سرطان کبد

یعقوبی‌جویباری گفت: هورمون‌های مردانه مانند ناندرلون و کراتین در پیدایش سرطان کبد نقش چندانی ندارند.

وی اظهار کرد: کبد چرب ارتباط چندانی با سرطان کبد ندارد، ولی هپاتیت مزمن در بروز سرطان کبد تاثیر چشمگیری دارد.

سن شیوع سرطان کبد

این عضو هیئت علمی آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: سنی که فرد دچار هپاتیت و سیروز کبدی شده است، تعیین‌کننده ابتلا به سرطان کبد است. اما به طور کلی سن شیوع سرطان کبد در بین زنان و مردان حدود ۵۰ سالگی است.

یعقوبی‌جویباری عنوان کرد: هپاتیت B، ویروس شناخته شده‌ای دارد و با واکسن می‌توان از ابتلا به این عارضه جلوگیری کرد. هپاتیت ویروسی C. نیز از راه خون، جراحی، وسایل آلوده دندانپزشکی و آرایشگاهی منتقل می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۱۰۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری

علیرضا کریمیان، مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: آزمون مقطع دکتری (نیمه‌متمرکز) «Ph.D» سال ۱۴۰۳ بعدازظهر روز جمعه ۴ اسفند ۱۴۰۲ در ۱۵۴ شهر کشور برای پذیرش در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی برگزار شد. 

وی افزود: بیش از ۱۵۱ هزار نفر داوطلب در گروه امتحانی علوم انسانی شامل ۲۹، علوم پایه ۱۴، فنی و مهندسی ۲۰، کشاورزی و منابع طبیعی ۱۸، هنر ۷، دامپزشکی ۱۹ و گروه امتحانی زبان شامل ۶ مجموعه امتحانی و در مجموع در ۱۱۳ مجموعه امتحانی با هم به رقابت پرداختند. 

کریمیان تصریح کرد: در جلسه آزمون به همه داوطلبان به ترتیب سه بسته نایلونی داده شد: ابتدا بسته اول حاوی سوالات آزمون زبان انگلیسی عمومی (دفترچه شماره یک) همراه با پاسخنامه شماره یک، سپس بسته دوم حاوی سوالات آزمون دروس استعداد تحصیلی (دفترچه شماره دو) همراه با پاسخنامه شماره دو و در نهایت بسته سوم حاوی سوالات تخصصی (دفترچه شماره سه) همراه با پاسخنامه شماره سه است که داوطلبان باید نسبت به پاسخ‌گویی به سوالات هریک از دفترچه‌های مذکور در همان پاسخنامه‌های مربوطه اقدام می‌کردند. 

الف) آزمون زبان انگلیسی عمومی (شماره ۱): دفترچه شماره یک آزمون شامل سوالات زبان انگلیسی عمومی (۴۰ سوال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۴۰ دقیقه درخصوص پاسخ‌گویی به آنها در پاسخنامه شماره ۱ اقدام می‌کردند.

ب) آزمون استعداد تحصیلی (شماره ۲): دفترچه شماره دو آزمون شامل سوالات استعداد تحصیلی (۲۵ سوال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۵۰ دقیقه درخصوص پاسخ‌گویی به آنها در پاسخنامه شماره ۲ اقدام می‌کردند. 

مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا پایان امروز شنبه ۸ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود به میزان حداکثر ۵۰ کدرشته محل در صورت وجود با توجه به مجموعه امتحانی که در آن آزمون داده‌اند، اقدام کنند.

کریمیان گفت: بر این اساس داوطلبان ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و اطلاعیه‌ها و اصلاحات مرتبط با آن اقدام، سپس کدرشته‌محل‌های مورد علاقه خود را از کدرشته‌محل‌های مربوط به مجموعه امتحانی انتخاب و اولویت‌ها را به ترتیب علاقه مرتب و پس از آن نسبت به ثبت انتخاب‌های خود اقدام نمایند.

وی اضافه کرد: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه اطلاع رسانی دانشگاه مذکور به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در درگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه منتشر می‌شود، اقدام کنند؛ ضمن اینکه کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.

کریمیان ادمه داد: داوطلبان به منظور کسب اطلاعات بیشتر، اطلاعیه تمدید مهلت انتخاب رشته و اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ که در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است را به دقت مطالعه کنند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • هیچ مربی‌ای در کبدی ایران حذف نمی‌شود
  • هیچ مربی در کبدی ایران حذف نمی‌شود
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • معرفی 5 مدل پالت پرفروش و محبوب حتما بخوانید!
  • تلاش فدراسیون کبدی برای ادامه همکاری با «مازندرانی»
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • عامل فروش تجهیزات پیشرفته تقلب کنکور در دام پلیس کهگیلویه
  • امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری