Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-29@03:43:22 GMT

سرخوردگی مهره کمر و دانستنی هایی در مورد آن

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۱۲۰۲۲

یکی از عارضه هایی که سبب ایجاد کمر درد می شود، سرخوردگی مهره کمر می باشد. این عارضه یک مشکل دردناک است اما می توان آن را درمان کرد و جای نگرانی نیست. سرخوردگی مهره کمر، مهره های پایین تر ستون فقرات را درگیر می کند و در اثر سر خوردن یکی از مهره‌های پایین کمر بر روی استخوانی که مستقیماً در زیر آن قرار دارد، ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

انواع سرخوردگی مهره‌های کمر

اصولاً سرخوردگی مهره‌های کمر به پنج نوع عمده طبقه بندی می‌شود:

دیس‌پلاستیک

سرخوردگی دیس‌پلاستیک مهره‌های کمر ناشی از یک نقص مادرزادی (از بدو تولد) در هنگام شکل‌گیری بخشی از مهره موسوم به فاست می‌باشد. این نقص می‌تواند باعث لغزش مهره کمر گردد.

ایستمیک

سرخوردگی ایستمیک مهره‌های کمر به دلیل معیوب بودن بخشی از مهره، موسوم به قسمت بین مفصلی (pars interarticularis) ایجاد می‌شود. این نقص می‌تواند باعث لغزش مهره به جلو گردد.

دجنراتیو

سرخوردگی دجنراتیو مهره‌های کمر زمانی رخ می‌دهد که مفاصل، به دلیل بیماری آرتریت، توانایی خود را برای حفظ همترازی ستون فقرات در وضعیت طبیعی آن از دست می‌دهند. این وضعیت می‌تواند باعث لغزش مهره به جلو شود.

تروماتیک

این نوع سرخوردگی مهره‌های کمر پس از تروما یا آسیب به مهره‌ها ایجاد می‌شود. شکستگی پایه پدیکول، لامینا یا فاست می‌تواند باعث لغزش مهره به جلو گردد.

پاتولوژیک

سرخوردگی پاتولوژیک مهره‌ها ناشی از ضعف ساختاری استخوان است، که معمولاً توسط یک بیماری مانند تومور یا سایر بیماری‌های استخوان ایجاد می‌شود. این ضعف می‌تواند باعث لغزش مهره به جلو گردد.

 

سرخوردگی مهره چقدر شایع است؟

درحقیقت  سرخوردگی مهره کمر شایع‌ترین علت کمردرد در جوانان و نوجوانان می‌باشد. بروز علائم سرخوردگی مهره غالباً در زمان جهش رشدی در دوره نوجوانی شروع می‌شود. البته سرخوردگی مهره کمر تخریبی اغلب در سنین بالاتر از 40 سالگی اتفاق می‌افتد.

سرخوردگی مهره چگونه درجه‌بندی می‌شود؟ درجه 1-سرخوردگی به میزان کمتر از 25% درجه 2-سرخوردگی بین 25 تا 50% درجه 3-سرخوردگی بین 50 تا 75% درجه 4-سرخوردگی بیشتر از 75% درجه 5-در این حالت، کل جسم مهره بالایی به طور کامل به سمت جلو سرخورده و در مقابل جسم مهره پایینی قرار می‌گیرد. این حالت خاصی از سرخوردگی مهره است که تحت عنوان اسپوندیلوپتوز نامیده می‌شود و بسیار نادر است.

 

 

علائم سرخوردگی مهره کمر
خشک شدن کلی پشت و کمر و سفت شدن عضله‌های همسترینگ که به تغییر حالت اندامی و شیوه گام برداشتن می‌انجامد. حالت اندامی خمیده یا شبه قوز که در پی تغییر حالت اندامی ایجاد می‌شود. بیمار در موارد پیشرفته‌تر برای جبران نقص مربوط به چرخش لگن در اثر کاهش یافتن چرخش مهره‌های کمری کج و سنگین یا به اصطلاح اردک‌وار راه می‌رود. نتیجه گام برداشتن نامناسب تحلیل رفتن قابل توجه عضله‌های سرینی به دلیل عدم استفاده از آنها است. بیماران معمولاً با کمر دردی مواجه می‌شوند که به صورت درد متناوب تیر کشنده از باسن تا پشت ران و یا پایین پا در امتداد عصب سیاتیک منتشر می‌شود. گزگز و بی‌حسی نیز از علائم سرخوردگی مهره به شمار می‌رود. سرفه و عطسه درد را تشدید می‌کند. به علاوه بیمار هنگام برخاستن یا هر گونه تغییر موقعیت به حالت عمودی خواب رفتگی عضلانی را تجربه می‌کند. نشستن و تلاش برای ایستادن نیز ممکن است توام با درد باشد.

 

 

تشخیص سرخوردگی مهره کمر

انجام معاینات فیزیکی، اولین گام در تشخیص این بیماری است. اگر شما دچار سرخوردگی مهره‌های کمر باشید، ممکن است در طول تمرینات ساده برای بلند کردن پای خود در حالت صاف به سمت خارج، مشکل داشته باشید. عکس‌برداری اشعه ایکس از پایین ستون فقرات شما برای تشخیص جابجایی یک مهره بسیار مهم است. پزشک شما در تصاویر اشعه X به جستجوی هر گونه شکستگی احتمالی استخوان می‌پردازد.

در صورتی که استخوان (مهره) جابجا شده بر روی اعصاب ستون فقرات شما فشار وارد می‌سازد، پزشک ممکن است انجام یک سی‌تی‌اسکن با جزئیات بیشتری را برای شما تجویز کند.

 

 

 درمان سرخوردگی مهره کمر
مراقبت از خود و بستن بریس (کمربند طبی)

حفظ حالت اندامی صحیح و صاف نگه داشتن ستون فقرات مهم‌ترین نکاتی است که بیمار باید رعایت کند. کمر (گودی کمر) بخش اعظم وزن بدن را تحمل می‌کند، بنابراین وضعیت مناسب این بخش از لغزش بیشتر مهره‌ها و صدمه دیدن دیسک‌ها و عصب‌های نخاعی جلوگیری می‌کند. بیمار باید تغییراتی را در عادات معمول ایستادن، نشستن و خوابیدن خود ایجاد کند و روش‌های صحیح بلند کردن اشیاء و خم کردن کمر را آموزش ببیند. بستن کمربند طبی (بریس) برای مدتی کوتاه به تقویت عضله‌های کمر و شکم کمک می‌کند. کمربند علاوه بر کاهش گرفتگی عضلانی و درد، ستون فقرات را بی‌حرکت نگه می‌دارد و فرایند التیام را سرعت می‌بخشد. پزشک گاهی بیمار را به متخصص ارتوپدی فنی معرفی می‌کند تا کمربند مخصوص برای وی ساخته شود.

 

فیزیوتراپی

با انجام تمرین‌های خاص می‌توان عضله‌های شکم و کمر را قوی کرد و کشش مناسبی را به آنها وارد نمود.

 

داروهای ضدالتهاب

مسکن‌ها و داروهای غیراستروئیدی ضد التهاب درد را آرام می‌کنند.

 

تزریق استروئید در فضای اپیدورال

کورتیزون یکی از ضد التهاب‌های قوی است که با تزریق آن در اطراف اعصاب یا داخل فضای اپیدورال می‌توان درد و ورم را کاهش داد. بااین حال توصیه می‌شود این تزریق بیش از ۳ بار در سال انجام نشود. اگرچه تزریق استروئید تأثیر قابل توجهی در کاهش درد و بی‌حسی دارد، اما ضعف پا را از بین نمی‌برد.این درمان‌ها با هدف کاهش درد ناشی از عارضه و بهبود منشأ آسیب دیدگی انجام می‌شود.

 

جراحی

سرخوردگی مهره فرسایشی همراه با تنگی کانال نخاع یکی از رایج‌ترین مواردی است که انجام عمل جراحی بر روی بیماران بزرگسال را ضروری می‌سازد.

 

پیشگیری از سرخوردگی مهره کمر
نشستن و ایستادن به روش درست آموختن نحوه صحیح بلند کردن اشیاء تمرین و ورزش منظم، تمرین‌های ایروبیک (هوازی) بسیار مفید است. فشار نیاوردن به کمر. از بلند کردن اشیاء سنگین، انجام ورزش‌های نفس‌گیر و خم کردن و چرخاندن شدید کمر خودداری کنید. نداشتن اضافه وزن و حفظ وزن در حد ایده آل.

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.

داشتن کمردرد با این ۶ عادت عجیب

علل کمردرد خود را در کف پا ی خود جست و جو کنید!

درمان و رفع کمردرد با روش های درمانی خانگی

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۱۲۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاتل پرسپولیس غایب در بازی برگشت؛ سپاهان این مهره را ندارد!

رضا اسدی در بازی سپاهان برابر پرسپولیس غایب خواهد بود.

طرفداری | رضا اسدی در بازی رفت برابر پرسپولیس موفق به گلزنی شد و حالا در بازی برگشت غایب است.

پرسپولیس و سپاهان روز چهارشنبه در ورزشگاه آزادی ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران را برگزار می‌کنند. این دیدار برای دو تیم اهمیت بالایی دارد و باید دید کدام تیم می‌تواند سه امتیاز مهم را کسب کند.

سپاهان در بازی رفت موفق شد با نتیجه یک بر صفر پرسپولیس را شکست دهد. در آن بازی، رضا اسدی با یک کاشته دیدنی دروازه سرخ‌ها را باز کرد. طبق پیگیری‌های خبرنگار طرفداری مشخص شد رضا اسدی در بازی برگشت برابر پرسپولیس غایب است و نمی‌تواند زردپوشان اصفهانی را همراهی کند.

از دست ندهید ????????????????????????

ژوزه مورایس: باافتخار مسلمان شدم و عضوی از یک خانواده ایرانی‌ام آرنه اسلوت سرمربی جدید لیورپول لغو قانون رشد چگونه فوتبال ایتالیا را نابود می‌کند؟ بازیکن فرانسوی به دلیل عوارض واکسن کرونا از فایزر شکایت کرد!

دیگر خبرها

  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • واکاوی بازی ذوب‌آهن و تراکتور/ بازنده سربلند
  • قاتل پرسپولیس غایب در بازی برگشت؛ سپاهان این مهره را ندارد!
  • تیم حسینی کابوس تیم های سخت لیگ