Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت دوازدهم دو روز است که فعالیت خود را آغاز کرده است. در واقع روز پانزدهم مرداد ماه و یک روز پس از برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهوری کار دولت دوازدهم به‌عنوان دومین دولت حسن روحانی هم آغاز شده است.

در14 مرداد ماه سال 1392 و پس از برگزاری مراسم تحلیف بود که کار دولت یازدهم آغاز شد، اکنون چهار سال از آن زمان می‌گذرد و دولت دراین مدت کارنامه‌ای در اقتصاد از خود برجای گذاشته که در بسیاری از بخش‌ها قوی و قابل قبول بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی شرایط اقتصاد کشور را در آن زمان با عملکرد چهار سال اخیر دولت بسنجیم شاهد بهبود در بخش‌های اقتصادی هستیم. اما با وجود این انتظار از دولت بالاتر است، باید تمام تلاش خود را برای رساندن اقتصاد به ساحل امن انجام دهد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران ، هر چند مقایسه نقطه به نقطه قیمت‌ها و شاخص‌ها نمایانگر تمام تحولات اقتصادی نیست، اما بررسی تغییرات نخستین روز فعالیت دولت‌های یازدهم و دوازدهم برای پی بردن به مسیر حرکتی بازارها و اقتصاد کلان خالی از لطف نیست. البته توضیح این نکته ضروری است که پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در خرداد ماه سال 1392 و بواسطه موج امیدی که ایجاد شد، نمودار قیمت‌ها در بسیاری از بازارها از جمله ارز و طلا نزولی شد و در مرداد ماه آن سال نرخ دلار نسبت به خرداد ماه حدود 300 تومان کاهش یافت.

رشد اقتصادی

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ابتدای دولت‌های یازدهم و دوازدهم نیز گویای بسیاری از تحولات است. طبق آمار رسمی رشد اقتصادی سه ماهه نخست سال 1392 معادل منفی 3.9 درصد و با نفت منفی 1.2 درصد بوده است. این در حالی است که تازه‌ترین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که در 9ماه سال گذشته نرخ رشد اقتصادی به 11.6درصد رسیده است. این نرخ برای سه ماهه سوم این سال نیز 15.7 درصد و برای کل سال گذشته 12.5 درصد بوده است که به طور قطع این روند در سه ماهه و مابقی سال‌جاری نیز ادامه خواهد داشت.

نرخ تورم

تورم یکی از شاخص‌هایی است که در چهار سال گذشته با بهبود قابل توجهی مواجه شده است. در تیرماه سال 1392 نرخ تورم براساس گزارش رسمی بانک مرکزی 37.5 درصد بوده است که این نرخ در مردادماه همان سال به 39 درصد افزایش می‌یابد. اما پس از گذشت چهار سال در ابتدای دولت دوازدهم شاهد افت چشمگیر این شاخص حیاتی هستیم به طوری که در تیرماه امسال نرخ تورم پس از یک رشد دوباره به 10.3 درصد رسیده است. بدین ترتیب نرخ تورم دراین مدت 27.2درصد کمتر شده است.

شاخص بورس

بازار سرمایه یکی از بازارهایی است که تحولات مثبت بسیاری را تجربه کرده است به گونه‌ای که بالاترین رکورد شاخص کل در دی ماه سال 1392 و در زمان دولت یازدهم به ثبت رسید. با وجود این مقایسه نقطه‌ای شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در نخستین روزهای کاری دولت‌های یازدهم و دوازدهم نشان می‌دهد که شاخص با رشد 23 هزار و 969 واحدی روبه‌رو شده است. در 14 مرداد سال 1392 شاخص کل عدد 57 هزار و 415 را نشان می‌داد اما در روز 15 مرداد امسال شاخص پس از افت و خیزهای فراوان روی عدد 81هزار و 384 واحد ایستاد.

بازار ارز

در بازار ارز نیز برخلاف رشد بیش از سه برابری قیمت‌ها در سال‌های گذشته نرخ دلار به‌عنوان ارز مرجع بازار کمتر از 20 درصد رشد داشته است. براساس قیمت بازار آزاد هر دلار امریکا در نخستین روز دولت یازدهم 3190 تومان بوده است که در نخستین روز دولت دوازدهم به 3820 تومان رسیده است یعنی 19.7 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که گزارش‌ها از رشد بیش از 300 درصدی نرخ دلار در سال‌های فعالیت دولت‌های نهم و دهم حکایت می‌کند.

بازار سکه

مقایسه قیمت سکه در نخستین روزهای دولت های یازدهم و دوازدهم نشان می‌دهد که انواع سکه در چهار سال اخیر با افزایش قیمت البته نه به اندازه سال‌های قبل از آن افزایش داشته است. گزارش‌های رسمی دولت نشان می‌دهد که در طول سال‌های فعالیت دولت‌های نهم و دهم، قیمت سکه 982.9 درصد رشد پیدا کرده است. در طول سال‌های 1384 تا 1392 (دوره فعالیت دولت های نهم و دهم)، یعنی از خردادماه 1384 تا خردادماه سال 1392 که دولت دهم را به حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم تحویل داد، قیمت سکه 116 هزار و 988 تومان به یک میلیون و 266 هزار و 872 تومان افزایش پیدا کرده است.

اما در چهارسال دولت یازدهم سکه حدود 14 درصد رشد داشته است. درحالی که هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در روز نخست دولت یازدهم یک میلیون و 68 هزار تومان بوده است این نرخ در نخستین روز دولت دوازدهم به یک میلیون و 214 هزار و 650 تومان رسیده که نشان دهنده رشد 13.7 درصدی آن است. هر سکه تمام طرح قدیم نیز با رشد 14.7 درصدی از یک میلیون و 30 هزار تومان به یک میلیون و 182 هزار تومان رسیده است. نیم سکه هم در چهار سال گذشته با رشد 10.2درصدی مواجه شده است. قیمت این سکه از 575 هزار تومان در نخستین روز دولت یازدهم به 634 هزار تومان در15 مرداد امسال رسیده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۱۴۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد طالبان بر مسیر «دوستی»

به گزارش «تابناک»، روزنامه خراسان در مطلبی نوشت: شاید وقتی سال ۷۹ دولت ایران با ترکمنستان برای احداث سد دوستی که ۸۰ درصد آب ورودی آن از هریرود افغانستان تأمین می‌شود توافق کردند و بدون حضور یا تعیین یا ضمانت حقابه آن از سوی کشور افغانستان این سد ۱.۵ میلیارد مکعبی را احداث کردند و سال ۱۳۸۴ به بهره برداری رساندند، تصور نمی‌کردند روزی برسد که دولت افغانستان در بالادست این سد سه سد «سلما»، «کبکان» و «پاشدان» را روی هریرود احداث کند.

شاید این مهلک‌ترین اشتباه دستگاه متولی آب و دیپلماسی کشور باشد که بدون تضمین حقابه بالادست سدی احداث کنند و آب ۶ میلیون جمعیت را به آن وابسته کنند، اما سال ۹۵ دولت افغانستان به کمک هندوستان سد سلما را به بهره برداری رساند و حقابه سد دوستی کاهش جدی پیدا کرد، ولی دستگاه دیپلماسی ایران بازهم قادر نشد مانع احداث سد‌های بعدی شود و سد‌های کبکان و پاشدان هم پا روی گلوی حقابه ایران از هریرود گذاشتند.

امروز بحران آب در کلان شهر مشهد و استان خراسان رضوی به نقطه جوش رسیده و همه کاسه چه کنم دست گرفته اند که از کجا آب مشهد را تأمین کنند؛ از آبخوان بی آب فرونشسته یا دریای عمان و هزار مسجد که هیچ کدام افق خوشبینانه‌ای در کوتاه مدت ندارند.

اما بحران به این جا ختم نمی‌شود و سد دوستی که ۱.۵ میلیارد مترمکعب ظرفیت دارد و تا همین چند سال پیش حدود ۶۵ درصد آب مشهد را تأمین می‌کرد الان تنها ۵ درصد آب دارد و با تجهیزات خاص آب از این سد برداشت می‌شود، زیرا کفگیر سد به ته مخزن رسیده است؛ و بنا بر اذعان مدیرعامل آبفای مشهد از ابتدای سال آبی تا پایان سال گذشته هیچ آبی از بالادست وارد سد دوستی نشده است؛ و این پایان ماجرا نیست. زیرا دو روز پیش یعنی روز یکشنبه ۹ اردیبهشتماه رسانه‌های محلی افغانستان از آغاز فاز جدید احداث «پاشدان» در ولایت هرات و روی سد دوستی با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان و عبدالطیف منصور، سرپرست وزارت آب و انرژی طالبان، خبر دادند و این تیر آخر افغانستان به حقابه سد دوستی نخواهد بود. ساختمان این سد چند سالی مسکوت مانده بود، اما اخیراً دولت افغانستان به فکر بهره برداری از این سد افتاده و دستگاه دیپلماسی ما نیز همچنان بدون تحرک است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان نیز روز گذشته در گفتگو با خبرنگار ما ضمن اظهار بی اطلاعی از این اقدام دولت افغانستان گفت: تا پایان سال گذشته ما آب ورودی به سد دوستی نداشتیم و بعد از دو سیل اخیر در بالادست حدود ۴۰ میلیون مترمکعب آب وارد سد دوستی شد و با این اقدام دولت افغانستان حقابه سد دوستی به مخاطره خواهد افتاد و قطعاً آن را پیگیری خواهیم کرد.

نعمت نژاد با اشاره به این که دولت جمهوری اسلامی ایران هیچ توافقنامه‌ای در خصوص تأمین حقابه سد دوستی با کشور افغانستان ندارد ابراز امیدواری کرد موضوع احداث پاشدان از مجاری دیپلماسی و تهران پیگیری خواهد شد

دیگر خبرها

  • امیدواریم مجلس یازدهم یکی دو لایحه مهم را قبل از رفتن تصویب کند/ هیچ تنشی میان دولت و مجلس نیست
  • تغییر نام استقلال در مسیر قانونی انجام شود
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • هوشمند شدن خدمات دولت برای کسب وکار واحد‌های صنفی در اردبیل
  • وضعیت زندگی مردم بعد از شکستن سد کنیا را ببینید | آمار قربانیان به ۱۲۰ نفر رسید
  • وضعیت زندگی مردم بعد از شکست سد را ببینید | آمار قربانیان به ۱۲۰ نفر رسید
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور