Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، آیت‌الله سید علی‌اصغر دستغیب در دیدار مدیر و مسئولان اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب‌دیدگان اجتماعی با وی اظهار داشت: زنده کردن انسانی که حیات ظاهری دارد اما در شمارِ زندگان محسوب نمی‌شود، آن‌قدر ارزش بالایی دارد که قرآن می‌فرماید گویی با نجات فردِ دچار آسیب، همه جامعه را زنده کرده است؛ چراکه به این طریق از آسیب به عده زیادی که توسط آن فرد ممکن است در معرض هلاکت قرار گیرند جلوگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آسیب اجتماعی در فرد متوقف نمی‌ماند و از این نظر تأکید مقام معظم رهبری بر این مسئله به‌منزله تکلیف شرعی است که علاوه بر مجموعه‌های متولی، تمام آحاد جامعه در این زمینه مسئولند و باید بر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اهتمام کنند و این کار اگر انجام نپذیرد نیروهای انسانی که ازجمله مؤلفه‌های اصیل قدرت نظام و پشتوانه انقلاب هستند، از دست می‌رود.

رئیس هیات امنا مجمع خیرین فرهنگ‌ساز و شهرساز تصریح کرد: اعتیاد یکی از معضلات بسیار خطرناک است، چنان‌که زمانی خانه‌های فرسوده اطراف حرم مطهر پاتوق معتادان بود و ما بازدید و ملاحظه کردیم که گاهی از یک منزل مخروبه تعدادی از معتادان با وضعیتی ناگوار تردد می‌کردند، درحالی‌که همه می‌دانیم این شهر جایگاه سومین حرم اهل‌بیت (ع) است و برای شهر شیراز این وضعیت بسیار نازیباست.

دستغیب ادامه داد: متأسفانه منازلی که این افراد در آن بیتوته می‌کنند را برخی دارای ارزش تاریخی و میراثی می‌پندارند درحالی‌که این‌گونه نیست و جز مواردی معدود، بقیه مخروبه هستند و ما البته بر حفظ موارد تاریخی واقعی اصرار داریم، اما اینکه کل بافت را بگویند دست زده نشود آسیب‌زاست.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در زمانی که سِمَت ریاست جمهوری داشتند به ما دستور بازدید از دهکده سلامی را دادند که سرمایه‌ای در آن به‌کار رفته اما به حال خود رها شده بود و بسیار خوب است که این مکان برای نگهداری معتادان و بازگشت آنان به جامعه آماده شود.

قائم‌مقام جامعه روحانیت شیراز افزود: بدترین آسیب‌های اجتماعی را می‌توان با مدیریت مناسب سامان داد و البته به‌غیر از مسئولان همه باید احساس خطر کنند و بدانند آسیب، همه خانواده‌ها را تهدید می‌کند.

دستغیب در بخش دیگری از سخنان خود به بحث تکدی‌گری اشاره کرد و ابراز داشت: مسئله تکدی‌گری در اسلام به‌شدت نهی شده و نباید رسیدگی به محرومان و انفاق را به‌عنوان مجاز بودن تکدی‌گری تفسیر کرد.

وی افزود: مجامع خیرین در سراسر ایران و به‌ویژه در استان فارس فعال هستند و باید در مسئله آسیب‌های اجتماعی نیز به میدان بیایند.

تولیت آستان مقدس شاهچراغ (ع) گفت: افرادی که حرفه خود را تکدی قرار می‌دهند گاهی نیاز مادی ندارند و این فعل را انجام می‌دهند که این کار در روایت معادل شراب‌خواری دانسته شده است و البته گاهی در بین مردمان متدین نیز افرادی هستند که ما از این‌ها گلایه داریم و باید متوجه باشند که کسانی که شغل خود را تکدی قرار داده‌اند با کمک‌های ایشان تشویق نشوند.

انتهای پیام/و

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۱۵۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!

فاطمه باباخانی، مدیرعامل خانه مهر شمس آفرید، از تلاش بهزیستی استان آذربایجان غربی برای تعطیلی این موسسه مردم نهاد و خانه امن مربوط به آن خبر داد.

مهر شمس آفرید یک موسسه مردم نهاد برای توانمندسازی زنان آسیب دیده است که برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و خانواده زنان و کودکان فعالیت می‌کند. روز گذشته پیش مدیرعامل این موسسه در شبکه ایکس در مورد احتمال تعطیلی خانه امن موسسه با فشارهای بیرونی نوشت و در گفت‌وگو با «شبکه شرق» از جزییات آن گفت.

شرق نوشت:باباخانی تشریح کرد: « دیروز صبح بدون اطلاع قبلی حدود ۸-۹ نفر از بهزیستی برای بازرسی آمدند. البته گفت‌وگوها محترمانه اما بیشتر شبیه جلسه بازجویی بود و می‌خواستند چگونگی تامین مالی موسسه را بررسی کنند. همه اسناد و مدارک مالی موسسه موجود بود که در اختیارشان قرار داده‌شد. بعد از آن گفتند که می‌خواهیم از خانه امن بازدید کنیم که همگی به سمت محل خانه امن رفتیم. تا رسیدیم دیدم که اورژانس اجتماعی دم در است. فکر کردم کیس (زنان آسیب‌دیده) جدید آورده‌اند. وقتی پرس و جو کردم، متوجه شدم که می‌خواهند همه زنانی که در خانه امن هستند را ببرند و به محل اورژانس اجتماعی انتقال دهند.»

او ادامه داد: «گفتند دستور داریم که این زنان را منتقل کنیم ولی نه حکم و نه دستور مکتوبی به من ابلاغ نشد. ما نه تخلفی داشتیم و نه پیش از این ابلاغی در این خصوص صورت گرفته بود. من همراه با باقی زنان به طبقه بالا که محل اسکان مرکز است آمدیم و درها را قفل کردیم. تاکید کردم تا زمانی که به صورت قانونی به من ابلاغ صورت نگیرد، اجازه نمی‌دهم هیچ کدام از این زنان را با خود ببرید. این زنان آسیب‌دیده که اسباب‌بازی ما و شما نیستند که امروز اینجا را تعطیل کنید و همه را علی‌رغم میل‌شان به اورژانس اجتماعی منتقل کنید. اسباب‌بازی نیستند که بگویم اینجا تعطیل شد و همه بروید در محل اورژانس اجتماعی که مثل یک قفس است برای این زن‌ها کافی است از تجربه آنها بشنوید. از کارکنان شنیدم که صورت جلسه کرده‌اند که چون توان مالی اداره خانه امن برای ما وجود ندارد، می‌خواهند کیس‌ها را به محل اورژانس اجتماعی تحویل دهند. این در حالی است که ما مشکل مالی داریم ولی با اعتبار شخصی خودم و اعتقاد قلبی همچنان موسسه و خانه امن را سر پا نگه داشته‌ایم.»

مدیرعامل موسسه مهر شمس آفرید همچنین توضیح داد: « این حرف‌ها بهانه است. مدیر کل بهزیستی استان از مدت‌ها قبل تهدید کرده‌بود که موسسه و خانه امن را تعطیل خواهند کرد. تمام زنان اسکان داده شده با حکم قضایی اینجا حضور دارند. بنابراین مسئولیت‌شان با من است. دخترها از ترس در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند. آن هم زنانی که آسیب دیده و تحت خشونت بوده و به ما پناه آورده‌اند. بنابراین تا پروسه اداری طی نشود و بهزیستی کشور در جریان نباشد نمی‌توانند خانه امن ما را پلمب کرده و زنان را منتقل کنند.»

خانه مهر شمس آفرید از سال ۹۹ تاسیس و پس از یک سال خانه امن زیر نظر موسسه نیز فعالیت خود را آغاز کرده‌است. باباخانی می‌گوید فشارها در این دو سه سال وجود داشته و رفته رفته شدت گرفت اما در یک سال اخیر وضعیت بدی را تجربه‌کرده‌اند

مدیرعامل این موسسه توضیح داد: «مدت‌ها نمی‌گذاشتند مجمع سالانه برگزار کنیم تا بالاخره آبان امسال با برگزاری مجمع عمومی موافقت کردند. رفتارهای توهین‌آمیز بسیاری هم در این مدت شاهد بودم که با رواداری رفتار کردم. اما هر چه سکوت و مدارا کردم تاثیری نداشت اما امروز از حق خودم، کارکنانم و زنان آسیب‌دیده نمی‌گذرم. با هر شکل از یورش غیرقانونی و خارج از ضابطه که امروز برای مرکز اتفاق افتاد مخالفم و سبب بر هم زدن نظم مرکز و ایجاد وحشت برای پرسنل و کیس‌ها شد. و یقینا تا جایی که امکان داشته باشد مطالبه گری‌ام را درباره رفتارهای رعب‌انگیز و غیرقانونی ادامه خواهم داد.»

دیگر خبرها

  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان مشهدی معتاد هستند
  • ۴۰ درصد متکدیان معتادند
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت (ع)
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!