Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@05:30:16 GMT

روند مبارزه با قاچاق در کشور مناسب است

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۱۹۴۹۴

روند مبارزه با قاچاق در کشور مناسب است

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست; «محمدرضا عبادی» امروز در نشستی در جمع خبرنگاران در محل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: مطابق برآوردها، آمار قاچاق کالا در کشور در سال گذشته نزدیک به 12.6 میلیارد دلار بوده است.
به گفته وی، این آمارها توسط کارگروهی متشکل از 11 نهاد کاشف و مراجع رسیدگی کننده و مراکز آماری کشور از جمله نیروی انتظامی، وزرات اطلاعات، وزارت بهداشت و درمان، وزارت صنعت، معدن و تجارت، قوه قضائیه، تعزیرات حکومتی، وزارت جهاد کشاورزی، بانک مرکزی، مرکز آمار ایران، پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. جمع آوری و در نهایت از سوی این ستاد اعلام می شود.
عبادی خاطرنشان کرد: امسال همچنین برای نخستین بار، سرانه مصرف کشور در گروه های مختلف کالایی بر اساس پروژه تعریف شده در حال اندازه گیری است و در نهایت با استفاده از شیوه «شکاف عرضه و تقاضای کل» حجم قاچاق مشخص می شود.
وی ادامه داد: البته همه رقم به دست آمده به این شیوه را نمی توان جزو قاچاق دسته بندی کرد و ممکن است بخشی از آن در قالب اقتصاد پنهان یا فعالیت های خانگی باشد که محاسبه نمی شوند.
معاون فرهنگی و پژوهش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز یادآوری کرد: روش تجارت بین کشوری، شیوه دوم محاسبه حجم قاچاق است که البته مطالعات نشان داده محاسبات به این شیوه دستکم دارای 30 درصد احتمال خطا خواهد بود.
به گفته این مقام مسئول، امسال برآورد حجم قاچاق بر اساس شیوه شکاف عرضه و تقاضا است و همزمان دو پروژه دیگر تعریف شده که توسط نهادهای دانشگاهی در حال اجرا و محاسبه است و نتایج آن اعلام خواهد شد.
وی در ادامه به ارائه برخی آمارهای واردات کالاهای قاچاق و ادعاها در این زمینه اشاره کرد که به نظر می رسد سیستم حمل و نقلی کشور کشش جابجایی چنین حجمی را ندارد.
عبادی اظهار داشت: در این زمینه نیز مطالعه ای میدانی در دستور کار است که تا پایان سال نتایج آن اعلام خواهد شد.
وی اضافه کرد: دستکم 400 هزار خودروی سنگین بین شهری در کشور وجود دارد که حتی اگر هر یک از آنها در هفته دو سفر داشته باشند، ظرفیت و کشش حمل و انتقال چنین حجم های ادعایی از قاچاق وجود دارد.
معاون فرهنگی و پژوهش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: ادعا داریم روند مبارزه با قاچاق و جهتگیری های انجام شده مناسب بوده، اما هیچگاه نمی توانیم قاچاق را به صفر برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم حجم کنونی قاچاق را به میزان 50 تا 70 درصد کاهش دهیم، خوب است و در صورت رسیدن به این عدد، دیگر حتی نیازی به وجود ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نخواهد بود.
پیش تر «قاسم خورشیدی» سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به برآورد بیش از 12 میلیارد و 600 میلیون دلاری قاچاق کالا به کشور اعلام کرده بود: پوشاک با 2 میلیارد و 544 میلیون دلار بیشترین حجم قاچاق ورودی را به خود اختصاص داده است.
ارزش حجم قاچاق کالا در کشور در آغاز به کار دولت یازدهم 25 میلیارد دلار شامل 17 میلیارد و 200 میلیون دلارقاچاق ورودی و هفت میلیارد و 800 میلیون دلار قاچاق خروجی بود که این رقم در سال 1395 به 12 میلیارد و 100 میلیون دلار قاچاقورودی و 500 میلیون دلار قاچاق خروجی کاهش یافته است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۱۹۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رئیس شعبه هشتم بدوی شهرستان اصفهان گفت: پرونده حمل کالای قاچاق جاسازی شده در یک دستگاه کانتینر به ارزش ۲ میلیارد و ۹۷۰ میلیون ریال در شعبه هشتم بدوی و ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز شهرستان اصفهان رسیدگی شد.
سید عبد الرحیم قاسمی افزود: شعبه پس از بررسی پرونده علاوه بر ضبط کالای قاچاق متهم را به پرداخت پنج میلیارد و ۹۴۱ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.

دیگر خبرها

  • مجازات قاچاقچی لوازم خانگی در مهاباد
  • محکومیت قاچاقچی پوشاک در ماکو
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • قاچاقچی کالا در همدان نقره داغ شد
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های تعزیراتی در حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز
  • محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان
  • قاچاقچی سیگار در اردبیل جریمه شد
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • جریمه قاچاقچی سیگار در اردبیل
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده