Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@05:28:11 GMT

بنیاد شهید در دستان شهیدی باقی می ماند

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۱۹۵۰۲

بنیاد شهید در دستان شهیدی باقی می ماند

به گزارش خبرنگارحوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با آغاز بکار دولت دوازدهم گمانه زنی ها جهت تغییرات در کابینه دولت و نهادها و سازمان های زیر نظر رئیس جمهوری آغاز شده است.

در حالیکه اسامی کابینه پیشنهادی امروز به مجلس ارسال و نام وزرای احتمالی مشخص شد اما همچنان تکلیف سازمان هایی مانند محیط زیست و بنیاد شهید نا معلوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی روزهای اخیر برخی محافل در گمانه زنی های خود از حسینعلی امیری به عنوان گزینه ای برای ریاست بنیاد شهید در دولت دوازدهم نام بردند، اما آقای امیری چندی پیش رسما این خبر را رد کرده است.

با توجه به جایگاه والای شهدا و ایثارگران در کشور بنابراین این نهاد جایگاه و نقش مهمی را برای خدمت رسانی به این افراد را دارا می باشد که در دوره ریاست حجت الاسلام و المسلمین سید محمدعلی شهیدی، بنیاد شهید و امور ایثارگران شاهد رویدادهایی در زمینه های مختلف از جمله حوزه فرهنگی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، اجرای کنگره ها و یادواره های ملی متعدد، اجرای منظم طرح سپاس از ایثارگران، برگزاری اردوها و سفرهای زیارتی، ایجاد توسعه و تکمیل مراکز فرهنگی، ورزشی و توانبخشی، قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران، اجرای طرح های پژوهشی و آموزشی و غیره بوده است که در ادامه به برخی از این اقدامات شاخص اشاره می کنیم.

پرداخت مطالبات ایثارگران

طبق برنامه ریزی های انجام شده معوقات سال های ۷۶ تا ۹۰ با مبلغی بیش از ۳ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان در سال گذشته به ایثارگران پرداخت شد و پس از سال ها، پاداش بازنشستگی شهدای مربوط به سال ۹۴ و ذخیره مرخصی شهدای غیر شاغل مربوط به همین سال بصورت کامل پرداخت و به دیون تبدیل نشد همچنین از ابتدای سال ۹۵ نیز مطالبات ایثارگران مرتبط به سال ۹۱ که مبلغی حدود ۵۳۶ میلیارد تومان بود پرداخت شد.

در زمینه ساماندهی گلزار شهدا در سال ۹۵ از مجموعه ۱۹ هزار و ۷۵۱ گلزار شهید شامل ۲۰۹ هزار و ۲۲ مزار منور شهید، ۱۳ هزار گلزار مشتمل بر ۱۴۲ هزار و ۶۷۰ مزار، ساماندهی شده است همچنین در طول سه سال گذشته ۲ هزار و ۶۱۷ گلزار شامل ۲۹ هزار ۹۵۸ مزار ساماندهی شد و مابقی در دست اجرا است‌.

اشتغال و تامین مسکن

طی سال های ۹۲ تا ۹۵ تعداد ۳۶ هزار و ۵۱۵ نفر از طریق استخدام در دستگاه های دولتی و غیر دولتی و ۲۷ هزار و ۵۸۵ نفر از طریق خوداشتغالی و کارآفرینی وارد بازار کار شده اند که در مجموع بیش از ۶۴ هزار فرصت شغلی برای فرزندان شاهد و ایثارگر ایجاد شد.

در خصوص تامین مسکن نیز طی سال های ۹۲ تا ۹۴ برای حدود ۱۲۶ هزار ایثارگر تسهیلات مسکن شامل وام بانکی ساخت و خرید مسکن پرداخت و ۱۲ هزار و ۷۶۰ مورد نیز واگذاری زمین و یا پرداخت سهم ریالی زمین به ایثارگران واجد شرایط انجام شد همچنین از محل سایر منابع تعداد ۱۳ هزار و ۷۰۰ نفر از ایثارگران از کمک های بلاعوض تامین مسکن بهره مند شده اند.

بیمه درمان همگانی و تکمیلی ایثارگران

تا پایان سال ۹۵ تعداد ۷۶۰ هزار نفر از ایثارگران و افراد تحت تکفل آنان که تحت پوشش بیمه دستگاهی نبوده اند از طریق سازمان بیمه سلامت، تحت پوشش بیمه همگانی قرار گرفتند و تعداد یک میلیون و ۷۰۰ هزار ایثارگر و افراد تحت تکفل آنان شامل افراد شاغل، بازنشسته و غیر شاغل نیز تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفته اند. هزینه های درمانی ایثارگران به این ترتیب با توجه به مفاد قراردادهای موجود به صورت رایگان انجام می شود.

همچنین صندوق سلامت ایثارگران در طول سه سال گذشته با پرداخت ۱۲۰ میلیارد ریال از هزینه های پزشکی ایثارگران که در قالب قراردادهای بیمه ای قابل پرداخت نبود، ایفای نقش کرده است و سالانه تعداد ۱۲۱ هزار ایثارگر شامل جانبازان، والدین و همسران شهدا تحت پوشش طرح پایش سلامت قرار می گیرند.

در خصوص جذب پزشکان متخصص خارجی به جای اعزام جانبازان به خارج از کشور نیز تعداد ۹۸ تیم پزشکی خارجی طی سه سال گذشته به ایران دعوت شده اند که در این میان، بیش از ۲ هزار و ۶۹۱ جانباز، ویزیت و ۵۲۵ نفر نیز تحت عمل جراحی قرار گرفتند و در همین مدت تعداد ۳۸ نفر از جانبازان برای انجام مراحل تکمیل درمان به خارج از کشور اعزام شده اند.

گفتنی است طی سه سال گذشته با برگزاری جلسه کمیسیون پزشکی در زمینه های مختلف تعداد ۱۰۱ هزار و ۳۸۳ پرونده مورد بررسی قرار گرفت و نیز با اعزام تیم های تخصصی به استان های کمتر برخوردار از سال ۹۲ تا ۹۵ توسط ۸۱ تیم تخصصی حدود ۷ هزار یثارگر مورد درمان قرار گرفته اند.

با این اوصاف به نظر می رسد که رئیس جمهور همچنان قصد ابقای شهیدی در بنیاد شهید را داشته باشد چرا که عملکرد او برای روحانی رضایت بخش بوده است.

انتهای پیام/

رئیس بنیاد شهید در دولت دوازدهم کیست؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۱۹۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید عبدالرضا موسوی؛ از رتبه اول کنکور پزشکی تا شهادت برای فتح خرمشهر/ شهیدی که محل دفنش را مشخص کرده بود

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شهید عبدالرضا موسوی جانشین شهید  محمد جهان آرا در سپاه خرمشهر بود. این دو شهید بزرگوار تا پای جان برای حفظ شهرشان در هنگام تجاوز دشمن جنگیدند و همراه دیگر مدافعان خونین شهر مقاومت کردند.

چهارم آبان ۵۹ که خرمشهر سقوط کرد، همگی هم قسم شدند تا خاک میهن را از دشمن پس بگیرند، اما قسمت نبود هیچ کدام شان آزادی خرمشهر را در سوم خرداد ۱۳۶۱ ببینند. محمد جهان آرا در هفتم مهرماه ۱۳۶۰ در حادثه سقوط هواپیمای فرماندهان در کهریزک تهران به شهادت رسید و موسوی نیز در ۱۷ اردیبهشت سال ۶۱ در جریان عملیات «الی بیت المقدس» و قبل از آزادی خرمشهر شهید شد.

به مناسبت سالگرد شهادت سردار شهید دکتر عبدالرضا موسوی، با فراهه عبدالخانی مادر و خاتون موسوی خواهر شهید گفت و گویی انجام دادیم.

بانو عبدالخانی مادر ۸۶ ساله شهید در بیان خاطراتی از آخرین ماه‌های حیات زمینی فرزندش می‌گوید: شاید دو یا سه ماه به شهادت عبدالرضا باقی مانده بود که هفته‌ای چند بار من را به گلزار شهدای آبادان می‌برد. آن زمان خرمشهر سقوط کرده بود و ما در آبادان حضور داشتیم.

مادر شهید ادامه می‌دهد: یکبار به عبدالرضا گفتم: پسرم! چرا این قدر من را به گلزار شهدا می‌آوری. جا‌های دیگری هم برای رفتن و سرزدن وجود دارد. در پاسخ گفت: "اینجا قطعه‌ای از بهشت است مادر جان! اینجا بهترین بندگان خدا آمریده اند. " دو یا سه ماه بعد خودش هم به شهادت رسید و پیکرش در همان گلزار دفن شد.

وی در بیان خاطره دیگری از فرزندش اظهار داشت: یک روز دیدم که عبدالرضا برمزار شهیدی قرآن می‌خواند. صوت بسیار زیبایی داشت. آن روز مرحوم همسرم (پدر شهید) همراه مان بود. گفتیم: عبدالرضا‌ای کاش بر مزار ما هم اینطور با صدای خوش قرآن بخوانی. گفت: نه من دوست دارم شما بر مزارم قرآن بخوانید. من و پدرش خیلی ناراحت شدیم. گفتیم تو جوانی، اما ما سن و سالی داریم. تو باید بمانی و حالا حالا‌ها زندگی کنی. ما برای تو آرزو‌ها داریم. اما عبدالرضا روی حرف خودش بود و می‌گفت روزی می‌رسد که ما برسر مزار او قرآن بخوانیم.

این مادر شهید می‌افزاید: پسرم در اواخر عمر زمینی اش مرتب به گلزار شهدا می‌رفت. خودش هم بوی شهدا را گرفته بود. یک روز در گلزار شهدای آبادان دیدم عبدالرضا کنار مزار شهید گمنامی ایستاده و در فضای خالی کنار مزار شهید، چوبی را به زمین فرو می‌کند. جلوتر رفتم و دیدم در آن فضای خالی کنار قبر شهید گمنام، مرتب این چوب را فشار می‌دهد. پرسیدم: چرا همچین کاری می‌کنی؟ گفت: اینجا محل دفن من است. زمانی که شهید شدم، من را اینجا دفن می‌کنند.

بانو عبدالخانی ادامه می‌دهد: آن زمان هنوز خرمشهر آزاد نشده بود و به حتم اگر خونین شهر آزاد می‌شد و به شهرمان برمی گشتیم، به حتم او را در خرمشهر دفن می‌کردند. چون شهر ما آنجا بود. اما انگار به دل پسرم برات شده بود که قبل از آزادی خرمشهر به شهادت می‌رسد و پیکرش را در همین گلزار شهدای آبادان دفن می‌کنند. اتفاقا همین طور هم شد و پسرم چند روز قبل از آزادی خرمشهر به شهادت رسید و پیکرش را در جایی دفن کردند که خودش نشان داده بود.

خاتون موسوی خواهر شهید نیز از قول مادرش اظهار می‌دارد: چند ماه قبل از شهادت عبدالرضا، به خاطر علاقه و جایگاه بسیار بالایی که در خانواده داشت، می‌خواست همه را خصوصا مادرمان را آماده شهادتش کند؛ لذا زیاد مادرمان را به گلزار شهدا می‌برد و برسر مزار آنها قرآن می‌خواند و از مقام شهدا برای مادر می‌گفت. همه اینها به خاطر این بود که پدر و مادر را آماده شهادتش کند.

خواهرشهید بیان می‌دارد: مادرم قضیه چوبی را که برادرم در محل دفنش به زمین فرو برده بود را تعریف کرد. روز دفن عبدالرضا، این چوب درست بالای مزارش بود. ما آن چوب را می‌دیدیدم و به کرامت این شهید بزرگوار پی بردیم که چطور مدتی قبل از شهادتش، محل دفن خودش را نشان داده بود. مادر می‌گوید وقتی که من چوب را بالای مزار پسرم دیدم، همانجا فهمیدم خدا نگاه بسیار خاصی به او دارد.

خواهر شهید می‌افزاید: سال ۱۳۵۵ شهید عبدالرضا موسوی در رشته پزشکی در کل ایران نفر اول شد و همچنین نفر اول اعزام به خارج از کشور بود. این شهید بزگوار سرشار از نبوغ، استعداد، هوش، ذکاوت، پشتکار، تقوا، تواضع، مدیریت، مسولیت پذیری و البته خلوص محض بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش حقوق سه دسته از ایثارگران در سال ۱۴۰۳
  • فرمانداران استان ایلام به ساماندهی گلزار شهدا توجه داشته باشند
  • زوج تایبادی مراسم عقد خود را در مزار شهدای گمنام برپا کردند
  • شهید عبدالرضا موسوی؛ از رتبه اول کنکور پزشکی تا شهادت برای فتح خرمشهر/ شهیدی که محل دفنش را مشخص کرده بود
  • واگذاری زمین به خانواده‌های شاهد و ایثارگران بوشهری
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • حقوق کدام یک از ایثارگران امسال افزایش داشت؟
  • جزئیات افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ + آخرین اخبار افزایش حقوق جانبازان
  • حقوق کدام یک از ایثارگران در سال ۱۴۰۳ افزایش داشت؟
  • دیدار با خانواده شهیدی که به دست اسرائیل به شهادت رسید/ عکس