Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره تامین مالی و سرمایه گذاری بانک توسعه صادرات از گسترش خدمات خارجی و بین المللی به عنوان اگزیم بانک ایران خبر داد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ کامران رضوانی در گفتگو با اگزیم نیوز به تشریح عملکرد و دستاوردهای این بانک تخصصی در سطح بین المللی پرداخت و گفت : در فضای پساتحریم روابط بانکی ما با دنیا وارد مرحله و فصل جدیدی شد و یکی از دستاوردهای این تعاملات ترغیب بانکهای معروف جهان به برقراری ارتباط با بانک توسعه صادرات ایران در قالب اعطای خطوط اعتباری کوتاه مدت ریفاینانس یکساله و بلند مدت فاینانس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود : بانک توسعه صادرات ایران در بخشی از این خطوط اعتباری در کنار بانک مرکزی ایران از هنگام آغاز مذاکرات تا انعقاد قرارداد قرار دارد و در بخش خطوط اعتباری کوتاه مدت (ریفاینانس) بصورت مستقل و اخذ تایید از بانک مرکزی قبل از انعقاد قرارداد عمل می کند.
نکته حائز اهمیت این است که کشورمان نه تنها به لحاط موقعیت ژئو پلتیک اهمیت دارد بلکه به لحاظ نقش افرینی اقتصادی در منطقه و جهان نیز نقش ممتازی را ایفا می کند که مهار چنین پتانسیلی امکان پذیر نیست و این واقعیتی است که به تدریج در ادبیات بانکی بین الملل در ارتباط با کشورمان در حال شکل گیری است.
وی افزود : بانک توسعه صادرات بعنوان اگزیم بانک ایران وارد مذاکره مستقیم با بانک های خارج از کشور شد و در مرحله اول بانکهای ایرانی خارج از کشور را که به لحاظ ساختاری همان مختصات بانک های خارجی را دارند و بانک های مستقل خارجی محسوب می شود ؛ هدف گرفت. توانستیم خط اعتباری از بانک تجارت پاریس به مبلغ 25 میلیون یورو دریافت کنیم. این خط اعتباری در دوره بازپرداخت 6 ماهه برای کالای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی و 12 ماهه برای مواد اولیه است.
رضوانی اظهار داشت : نرخ این تسهیلات 4 درصد است که در نوع خود نرخ بسیار رقابتی محسوب می شود. با این خط اعتباری این امکان برای فعالان تجاری فراهم خواهد شد که از کشور فرانسه و از سایر کشورها با هماهنگی قبلی نسبت به خرید اقلام مورد نیاز خود اقدام
کنند و شرایط مناسب و پایداری برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز صنعت و تولید بصورت مدت دار فراهم می شود.
رضوانی تهیه مواد اولیه بصورت مدت دار را برای واحدهای تولیدی و صنعتی به عنوان یک امتیاز استراتژیک ارزیابی نمود و گفت: صنایع تولیدی مواد اولیه مورد نیاز خود را با اعتباری که از این بانک دریافت می کنند، تولید و پس از ایجاد ارزش افزوده و بعد از گذشت یکسال با نرخ بسیار مناسب بازپرداخت می شود. بدین ترتیب نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولید و صنعتی کشور در قالب اعتبارات مدت دار فراهم می گردد که این خود کمک شایانی به پروسه تولید و در نهایت صادرات خواهد نمود.
رضوانی گفت: بر اساس هدف گذاری که بانک توسعه صادرات انجام داده است این بانک بعد از ایجاد فضای مناسب پس از اجرایی شدن برجام موفق به انعقاد قرارداد خط اعتباری کوتاه مدت دو وجهی ( واردات و صادرات ) با بانک «اکو» ECO Bank مستقر در ترکیه شد. این بانک در زیر مجموعه سازمان همکاریهای اقتصادی (Economic Cooperation Organization) شامل کشورهای افغانستان، ازبکستان، ایران، ترکیه، پاکستان، قرقیزستان، آذربایجان، تاجیکستان و ترکمنستان فعالیت می نماید خوشبختانه توانستیم با مذاکرات فشرده در بحث واردات و صادرات به توافق و انعقاد قرارداد در قالب خط ریفاینانس کوتاه مدت (یکسال) با نرخ رقابتی 4 درصد برسیم که مفاد آن بزودی در وب سایت بانک اطلاع رسانی خواهد شد.
رییس اداره تامین مالی و سرمایه گذاری بانک توسعه صادرات اظهار داشت : فعالان تجاری کشورمان می توانند در بخش صادرات به کشور های عضو اکو و هم کشورهای غیر عضو از صادرات کنند اما برای استفاده از این خط به منظور واردات محدود به کشورهای عضو این سازمان است. بر اساس این خط اعتباری پتانسیل مساعدی برای خرید مدت دار مواد اولیه و کالاهای واسط مورد نیاز واحدهای تولیدی و صنعتی فراهم می گردد.
وی در ادامه به مذاکرات بانک توسعه صادرات با بانکهای معظم جهان از جمله اگزیم بانک کره اشاره کرد و گفت: در مذاکرات با اگزیم بانک کره جنوبی موفق به دربافت خط اعتباری کوتاه مدت به مبلغ 100 میلیون یورویی برای ورود کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی برای حداکثر 6 ماه و مواد اولیه برای یکسال شدیم. مکانیسم بازپرداخت اقساط آن در دوره های شش ماهه و یکساله حسب موضوع قرارداد می باشد. خاطر نشان می گردد، مجوز این دو خط اعتباری وارداتی از بانک مرکزی جمهوری اسلامی دریافت شد که جا دارد از همکاری صمیمانه و موثر مسئولین این بانک در انعقاد و اجرایی شدن آن تشکر کرد.
کامران رضوانی افزود: همزمان گفتگو ها و مذاکرات با اگزیم بانک کره جنوبی برای گرفتن خط اعتباری بلند مدت برای پروژه های خدمات فنی مهندسی در جریان است که به محض
توافق نهایی شرایط استفاده از آن را در اختیار فعالان اقتصادی قرار داده خواهد شد.
وی در مورد خطوط اعطایی صادراتی از سوی بانک توسعه صادرات به بانکهای روسی گفت: قراردادهایی با دو بانک روسی منعقد شده است یکی با بانک RFC است که اعتبارات اسنادی نقد و بروات وصولی (Documentary Collection) را در قالب ترتیبات بانکی در بر می گیرد بدین ترتیب نگرانی صادرکننده برای دریافت پول و ریسک نقل و انتقالات مالی برطرف می شود. واریز وجه به حساب صادرکننده ایرانی در دو قالب پرداخت یورویی و ریالی با نرخ سنا امکان پذیر است. از این خط می توان برای بروات وصولی مدت نیز استفاده کرد. یعنی صادرکننده کشورمان می تواند با داشتن پوشش بیمه ای صندوق ضمانت صادرات ایران نسبت به معامله اسناد خود در قالب بروات وصولی مدت دار اقدام کند.
رضوانی گفت : خط اعتباری دیگر با بانک میر بیزینس روسیه در قالب اعتبار خریدار است بدین ترتیب صادرکنندگان با استفاده از این خط اعتباری قادر به صادرات به کشور روسیه و دریافت نقد است در حالی که خریدار روس می تواند بصورت مدت دار دو سال در چهار قسط شش ماهه نسبت به بازپرداخت اقدام نماید. لزوم استفاده از این خط انعقاد قرارداد تجاری بین خریدار و فروشنده و قبولی اعتبارسنجی بانک میربیزینس از خریدار روسی است ، پرداخت وجه مشابه مورد قبلی است.
رضوانی در ادامه صحبتهای خود به خط اعتباری دیگری اشاره کرد و گفت: خط اعتباری 5 میلیون یورویی بانک ملت ارمنستان برای صادرات کالای ایرانی شکل گرفته است در این راستا خریدار ارمنی پس از انعقاد قرارداد تجاری با صادرکننده ایرانی می تواند به بانک ملت ارمنستان مراجعه کند و پس از اعتبارسنجی اعتباری از سوی بانک مذکور گشایش اعتبار اسنادی به نفع صادر کننده ایرانی محقق خواهد شد و ارسال کالا،‌ معامله اسناد و پرداخت در چارچوب خط اعتباری انجام می گیرد.
رییس اداره تامین مالی و سرمایه گذاری بانک توسعه صادرات در رابطه با انعقاد قرارداد اعتبار خریدار با یکی از بانک های عراقی گفت: قرارداد اعتبار خریدار به مبلغ به مبلغ 18 میلیون دلار برای تامین مالی حداکثر 2 ساله ( 4 قسط شش ماهه) منعقد شد. این تسهیلات تحت پوشش صندوق ضمانت صادرات و ابزار پرداختی آن اعتبار اسنادی است. اگر صادرکننده ایرانی و خریدار عراقی در قالب قرارداد تجاری به توافق برسند طرف عراقی می تواند جهت استفاده از این خط به بانک عراقی جهت اعتبار سنجی مراجعه کند و پس از موافقت اعتباری بانک عراقی نسبت به گشایش اعتبار اسنادی به نفع صادرکننده ایرانی اقدام می کند. پس از آن صادرکننده نسبت به صادرات کالا و معامله اسناد اقدام می نماید و پس از قبول بانکی عراقی مبنی بر بازپرداخت مدت دار اصل و سود مبلغ تامین مالی شده ، بانک توسعه صارات وجه را به صادرکننده پرداخت می کند.
رضوانی از اعتبار خریدار بعنوان استراتژی برد- برد یاد کرد و گفت: مکانیزم اعتبار خریدار این امکان را برای صادرکننده فراهم می کند که کالای خود را به صورت مدت دار بفروشد در حالیکه وجه خود را نقد دریافت می کند. از سوی دیگر خریدار عراقی به لحاظ اعتباری که بانک توسعه صادرات برای آن تخصیص داده است کالا را در اختیار می گیرد و وجه آن را بصورت مدت دار باز پرداخت می کند.
صادرکننده ایرانی در نفوذ به بازارهای صادراتی قابلیت فروش کالای خود را در دو سناریو نقد و نسیه در اختبار دارد. این مزیتی دوطرفه در جهت تسهیل مبادلات تجاری بین دو کشور است که خوشبختانه بانک توسعه صادرات در این زمینه اقدام نموده است.
کامران رضوانی گفت: در تحرکات اقتصادی و بانکی همچنین شاهد آزاد سازی منابع مسدودی می باشیم که بسیار مهم است که از جمله دستاوردهای ناشی از امضای برجام و رفع تحریمها محسوب می شود. بخشی از وام های اعطایی بانک توسعه صادرات در قالب اعتبار خریدار که به دلیل تحریم مسدود شده بود اخیرا با مذاکرات انجام شده از سوی بانک توسعه صادرات آزاد شده است. به طور نمونه در سفر اخیری که به کشور کوبا انجام شد توانستیم طی مذاکره با بانک کوبایی طرف قرارداد مبلغ 8 میلیون یورو را آزاد کنیم و طبق توافق الباقی وجوه در مدت زمان کوتاه به حساب بانک توسعه صادرات تا تصفیه کامل وام واریز خواهد شد.
وی افزود: طرف کوبایی در این مدت آمادگی بازپرداخت این مبالغ تامین مالی شده را داشت اما به دلیل تحریم های اعمال شده امکان بازپرداخت وجود نداشت خوشبختانه شرایط برای پرداخت فراهم و بخشی از این مطالبات وصول شد. در این اقدام توانستیم با راهکارمناسب از طریق یکی از بانک های اروپایی که مرجع تخصیص ارز بانک مرکزی نیز است ، نسبت به انتقال وجه اقدام کنیم و این فرایند برای سایر کشورها در دستور کار قرار دارد که به نظر می رسد به نتایج مشابهی درمورد سایر کشورها در آینده دست یابیم.
رضوانی اهمیت برگشت این منابع را در پرداخت یروسه تسهیلاتی بانک مهم دانست و گفت: بازگشت منابع مسدود شده به بانک توسعه صادرات می تواند مجدداٌ در سیکل اعطای تسهیلات داخلی و خارجی بانک مورد استفاده قرار گیرد. این گشایش نتیجه توافق مدبرانه برجام است. آزادسازی این منابع و برگشت آنها به چرخه تولید و بهره روی است که در راستای نیل به ارکان اقتصاد مقاومتی قابل تفسیر و تعبیر است و برای موارد مشابه قابل تعمیم است.
کامران رضوانی خاطرنشان کرد: حضور هیات های مختلف اقتصادی، ‌بانکی در ایران نشانه تحرک و توجه ویژه جامعه اقتصاد جهانی به بازار ایران و به ویژه ظام بانکی کشور و بطور اخص بانک توسعه صادرات ایران به عنوان اگریم بانک کشور است.
انتخاب بانک توسعه صادرات ایران از سوی بانکهای شناخته شده بین المللی جهت همکاری در زمینه تامین مالی و سایر تعاملات بانک گواه چنین نگرشی در تعاملات بانکی با کشورمان است ، این انتخاب بیانگر برخورداری از کقایت سرمایه مطلوب، ثبات، پایداری، تخصص و پویایی بانک توسعه صادرات ایران می باشد لذا ضرورت تقویت توان سرمایه ای بانک توسعه صادرات در این برهه برای تقویت بیشتر فعالیت های تخصصی این بانک امری اجتناب ناپذیر است.
رضوانی گفت : به دلیل ظرفیت های محدود اقتصاد داخلی باید جذب منابع خارجی به عنوان اهداف حیاتی بانکی مد نظر قرار گیرد. بنابر این تقویت، گسترش و حمایت از بخش تامین مالی و سرمایه گذاری در بانک و مدیریتهای مرتبط امری ضروری است و بایستی در اولویت های عملیاتی بانک تدوین و تفسیر شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۲۰۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید امیرعبداللهیان بر توسعه مناسبات با قاره آفریقا

به گزارش «تابناک» به نقل از وزارت امور خارجه، امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه با «انگاته روبارد» وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی دیدار و گفت وگو کرد.

امیرعبداللهیان در این دیدار توسعه و ارتقای همه جانبه مناسبات با قاره آفریقا را از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست.

وزیر امور خارجه ایران همچنین تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات دوجانبه با جمهوری آفریقای مرکزی در زمینه‌های مورد نیاز این کشور به ویژه در حوزه‌های کشاورزی، علمی و فناوری و آموزشی آمادگی خود را اعلام می‌دارد.

انگاته روبارد وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی نیز با اشاره به اهمیت پذیرش دعوت جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در دومین همایش ایران و آفریقا و اکسپو تهران و ابراز قدردانی از حسن میزبانی از وی و هیات همراه، پیشرفت‌ها و دستاوردهای کشورمان در زمینه‌های علمی، فناوری و صنعتی را ستود.

دیگر خبرها

  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • تأکید امیرعبداللهیان بر توسعه مناسبات با قاره آفریقا
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • مخبر: تهران علاقه‌مند به گسترش مناسبات خود با بورکینافاسو است
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است