Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-30@03:23:34 GMT

طلاق عاطفی، زیربنا و پایه طلاق قانونی است

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۲۴۱۰۷

طلاق عاطفی، زیربنا و پایه طلاق قانونی است

به گزارش جام نیوز، دکتر «مهدی ‌تولائی» سردی رابطه میان زن و شوهر در زندگی زناشویی را طلاق عاطفی تعریف و در این باره اظهار کرد: در این نوع طلاق، زندگی خانوادگی به یک زندگی هم‌خانگی و فاقد هر نوع عاطفه بین زوجین تبدیل می‌شود .

وی طلاق عاطفی را زیربنا و پایه‌ی طلاق قانونی خواند و افزود: اگر زندگی به جایی برسد که محبت، مسئولیت و تعهد در آن کم رنگ یا صفر شود، طلاق عاطفی اتفاق افتاده است که عمدتاً نیز در بسیاری از موارد به جدایی زن و شوهر منجر می‌شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولائی تغییر سبک زندگی در خانواده‌ها را یکی از علل بروز طلاق عاطفی دانست و اضافه کرد: به طور کلی نداشتن درک صحیح از رفتار و گفتار یکدیگر، سردی روابط نسبت به شریک زندگی خود، سبک اشتباه زندگی، عوامل خانوادگی و اجتماعی در بروز این نوع طلاق نقشی موثر دارند .

وی در عین حال طلاق عاطفی را از دلایل پیدایش ازدواج سفید ذکر کرد و در این رابطه گفت: هنگامی که علاقه میان زوج‌ها از بین برود و به یکدیگر توجه نداشته باشند، فرد به محبت بیرون از خانواده روی می‌آورد که نتیجه آن همان زندگی مشترک بدون ازدواج خواهد بود .

این مقام مسئول با اشاره به این ‌که برای این سبک طلاق آماری وجود ندارد، افزود: با این وجود در شرایط کنونی که آمار طلاق قانونی روندی افزایشی دارد، طلاق عاطفی نیز چندین برابر طلاق قانونی افزایش یافته است .

عضو هیات علمی دانشگاه در ادامه با بیان این ‌که در مسائل روان‌شناختی و امور اجتماعی با دو نوع آمار شامل رقم سیاه و رقم خاکستری روبرو هستیم، تصریح کرد: رقم سیاه آمار مانند طلاق‌های قانونی قابل مشاهده هستند اما رقم خاکستری هر چند گویای آماری واقعی از طلاق است ولی همانند طلاق‌های عاطفی قابل مشاهده نیست .

وی در این ‌باره افزود: در طلاق عاطفی درصد زیادی از زوج‌ها به دلیل ناپسند بودن طلاق در ذهن عموم یا به سبب داشتن فرزند، علی‌رغم نبود علاقه بین زوجین با یکدیگر زندگی می‌کنند که این تعداد گویای آمار خاکستری است .

تولائی با بیان این ‌که متاسفانه مسائل تجملاتی خانواده‌های ایرانی بر رفاه و آرامش آنها ارجعیت پیدا کرده است، تصریح کرد: زن ومرد تمام‌وقت کار می‌کنند و زمانی که به خانه برمی‌گردند مانند دو هم‌خانه با هم رفتار می‌کنند بدون این که توجهی به یکدیگر داشته باشند .

وی ادامه داد: این شرایط، به مروز زمان خانواده‌ها را در فازی می‌برد که به آن طلاق عاطفی می‌گویند و این فاز مقدمه‌ای برای طلاق قانونی است .

عضو هیأت ‌علمی دانشگاه با اشاره به این ‌که در جامعه ما جوان‌ها بدون این ‌که درک درستی از زندگی مشترک داشته باشند و قوانین زندگی را بدانند، وارد زندگی متأهلی می‌شوند، افزود: برای جلوگیری از افزایش چنین اختلافاتی لازم است در مرحله اول و قبل از ازدواج خانواده‌ها از هم‌سانی و برابری نسبی به خصوص در زمینه فرهنگی،‌ اجتماعی، اقتصادی و باورهای دینی اطمینان حاصل شود.

تولائی قدم دوم در راستای پیشگیری از طلاق عاطفی را ترویج فرهنگ مشاوره‌ای دانست و بیان کرد: به نظر من با برخورداری از مشاوره‌های پیش از ازدواج، دیگر ازدواج‌ها مانند هندوانه نبریده نیست و می توان تشخیص داد که آیا این دو فرد باهم تطبیق شخصیتی دارند یا خیر .

وی در ادامه با بیان این‌ که فرزندان باید قوانین زندگی مشترک را از والدین خود بیاموزند، خاطرنشان کرد: متاسفانه والدین هم با این قوانین آشنا نیستند و زندگی خود آنان هم یک زندگی سنتی است که در بسیاری از موارد با هم تفاهم ندارند و با پیروی از فرهنگ گذشته، یکدیگر را تحمل می‌کنند درصورتی که این فرهنگ در جامعه امروز جایگاهی ندارد .

مدیر گروه روانشناسی دانشگاه امام جواد(ع) با بیان این که آسیب‌شناسی‌های اجتماعی، افزایش بزهکاری را در میان فرزندان این نوع طلاق نشان می‌دهد، تصریح کرد: تمام آسیب‌هایی که در فرزندان طلاق مشاهده می‌شود از جمله عدم پایبندی به خانواده، عدم مسئولیت و بزهکاری، در فرزندان طلاق عاطفی هم دیده می‌شود .

وی در ادامه با اشاره به این‌ که ممکن است درصد این آسیب‌ها در طلاق عاطفی کمتر یا بیشتر باشد، گفت: در بسیاری از موارد هنگامی که والدین از هم جدا می‌شوند، فرزندان تنها یک سری از کمبودها را احساس می‌کنند اما محیط خانواده دیگر به آرامش رسیده و خبری از دعواها و کشمکش‌های پدر و مادر نیست در صورتی که در طلاق عاطفی درگیری‌ها همچنان وجود دارد .

تولائی در بخش‌ دیگری از سخنان خود با اشاره به این‌ که پایبندی به زندگی خانوادگی، محبت و پذیرش شرایط زندگی باعث تداوم زندگی مشترک می‌شود، گفت: اگر دو طرف به زندگی پایبند باشند و نگاهشان به دنبال افراد و زندگی دیگران نباشد، می‌توانند برای خود یک زندگی نرمال بسازند .

وی با تاکید بر لزوم تداوم آموزش‌های پیش از ازدواج، اظهار کرد: زوج‌ها باید آموزش‌های پیش از ازدواج را به آموزش‌های مهارت زندگی تبدیل کنند یعنی بعد از پنج سال اول، روی کیفیت زندگی کار کنند .

تولائی در پایان سرپوش گذاشتن روی چنین مشکلات و مسائلی را بزرگترین ظلم دانست و خاطرنشان‌کرد: ما نمی‌توانیم بگوییم که در جامعه طلاق عاطفی وجود ندارد، باید خانواده‌ها را آگاه کنیم که چنین خطراتی فرزندان شما را تهدید می‌کند و با اطلاع رسانی مانع گسترش این نوع طلاق شویم ./ایسنا

2024

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۲۴۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

متاسفانه یا خوشبختانه زندگی پستی و بلندی‌های بسیار دارد اکثر مردم در طول زندگی خود رویدادهایی را تجربه می‌کنند که درک آنان را از خودشان و جهان تغییر می‌دهد.

به گزارش ایسنا، می‌گویند تغییر اجباری و رشد اختیاری است. همانگونه که انسان نمی‌تواند محل زندگی، عوامل محیطی یا والدین خود را انتخاب کند نمی‌داند در خانواده سالم یا ناسالم پا به دنیا می‌گذارد. اما به دنیا آمدن در خانواده ناسالم این مجوز را به افراد نمی‌دهد. برای به دست آوردن شخصیت سالم تلاش نکنند و رفتار خود را به نسلی دیگر منتقل کنند. ایجاد شخصیت سالم مانند هر مهارت دیگر نیاز به تلاش و تمرین دارد تا شما بتوانید شخصیتی سالم و دوست داشتنی بسازید. شخصیت سالم ویژگی‌هایی دارد که براساس معیارهای سلامت روانی مشخص می‌شوند.

شخصیت‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟

هرچند مانند همه مفاهیم علوم انسانی تعریف واحدی از شخصیت وجود ندارد. اما تعریفی که می‌توان از شخصیت ارائه داد این است شخصیت را الگوی با صفات نسبتا پایدار و ویژگی‌های منحصر به فردی دانستند که به رفتار شخص ثبات و فردیت می‌بخشد. با توجه به پایدار بودن شخصیت برخی‌ها این پرسش را مطرح می‌کنند آیا شخصیت تغییر پیدا می کند؟ در گذشته اعتقاد بر این بود که افراد نمی‌توانند شخصیت خود را تغییر دهند و شخصیت تا حد زیادی پایدار و موروثی است. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ویژگی‌های شخصیتی می‌توانند از طریق مداخله مداوم و رویدادهای مهم زندگی تغییر کنند.

شخصیت سالم یا خوش شانس‌ها کیستند؟

اگر در یک خانواده سالم به دنیا آمدید و شخصیت سالم دارید شاید شما خوش شانس باشید اما این خوش شانسی شاید همیشگی نباشی. هزار رویداد در زندگی می تواند در زندگی روی بدهد شما دیگر شخصیت سالم نداشته باشید.

متاسفانه یا خوشبختانه زندگی پستی و بلندی‌های بسیار دارد اکثر مردم در طول زندگی خود رویدادهایی را تجربه می‌کنند که باعث ایجاد درک جدیدی از پدیده‌ها و جهان هستی در فرد می‌شود. برای مثال، فردی که به راحتی و سریع با دیگران ارتباط برقرار می‌کند، ممکن است پس از تجربۀ سوءاستفاده در یک رابطۀ عمیق، در برقراری ارتباط سختگیرتر شود. بنابراین هر روز در زندگی با رویدادها و موقعیت‌هایی مواجه می شویم که گاهی اوقات، این رویدادها می‌توانند شخصیت و نحوه تفکر ما را در هسته تغییر دهند.

شخصیت‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟

در باب چگونگی شکل‌گیری شخصیت و ساخت شخصیت سالم و عوامل تاثیرگذار تاکنون نظریه‌های متفاوتی داده شده است. اینکه ژن‌ ها در این مورد نقش دارند یا نه هنوز به درستی قابل اثبات نیست اما عوامل محیطی، تعلیم و تربیت، فضای خانواده و آداب و رسوم جامعه، در شکل‌ گیری شخصیت تاثیر زیادی دارد.

انسان سالم از نظر روانشناسی

شخصیت سالم به فردی اطلاق می‌شود با وجود نقاط ضعف و قوت به موانع رشد خود آگاه باشد و در راه رشد و پیشرفت از توانایی و استعدادهایش استفاده کند.

سازمان بهداشت جهانی با تاکید بر اهمیت سلامت روان مبنی بر عدم وجود بیماری روانی بر این نکته نیز پای می‌فشارد. زمانی شما شخصیت سالم دارید که از رفاه نیز برخوردار باشید. افراد سالم می‌توانند با استرس‌های عادی که در زندگی روزمره مواجه‌اند کنار بیایند. سلامت روان به افراد این امکان را می‌دهد که توانایی‌های خود را بشناسند، کار مولد داشته و کمک‌های معناداری به جوامع خود داشته باشند.

شخصیت سالم از منظر قرآن:

مطابق آموزه‌های قرآنی زندگی دنیوی مقدمه‌ای برای زندگی جاودانه در جهان آخرت به شمار می‌آید. مطابق این دیدگاه کسی می‌تواند از فرصت چند روز زندگی در دنیا برای آخرت بهره ببرد که از سلامتی شخصیت نیز برخوردار باشد.

شاخص‌های سلامت روانی سالم در زندگی دنیا که قرآن برآن تاکید دارد موارد مختلف مانند، سکینه، آرامش و اطمینان و نداشتن اندوه و بیم و... است. که انسان با ایجاد این موارد می تواند به رستگاری برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • ۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • ماجرای مسلمان شدن ژوزه مورایس چه بود؟
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس چه بود؟
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد