Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@07:31:27 GMT

بررسي و مقايسه ميتسوبيشي ميراژ و هيونداي آي 10

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۲۵۰۶۸

خبرگزاري آريا - هرچقدر هم سهم فروش خودروهاي کراس‌اور و سدان‌هاي جديد در بازار بالا رفته باشد، اما همچنان مي‌توانيم شاهد عرضه خودروهاي شهري کوچکي باشيم .

به گزارش گروه فضاي مجازي خبرگزاري ميزان، هرچقدر هم سهم فروش خودروهاي کراس‌اور و سدان‌هاي جديد در بازار بالا رفته باشد، اما همچنان مي‌توانيم شاهد عرضه خودروهاي شهري کوچکي باشيم که با داشتن مزيت‌هايي همچون قيمت پايه پايين‌تر، هزينه نگهداري مقرون به صرفه‌تر و همچنين قدرت مانور رانندگي بالاتر در شلوغي‌هاي اين روزهاي شهرها، دوستداران و علاقه‌مندان زيادي را براي خود نگه‌داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ميان اين خودروها، ميتسوبيشي ميراژ و هيونداي آي 10 شايد نسبت به ساير رقبا از اقبال بيشتري براي حضور پررنگ‌تر در سطح خيابان‌ها بهره مي‌برند. علت آن هم مي‌تواند گذشته موفق و اعتمادي باشد که ميتسوبيشي و هيونداي توانسته‌اند بعد از سال‌ها حضور در بازار ايران براي خود دست و پا کنند.
در ادامه، اين دو خودروي تازه‌وارد را مورد بررسي و مقايسه قرار مي‌دهيم تا راهگشايي باشد براي علاقه‌‌منداني که تصميم دارند مالک يکي از اين خودروهاي کوچک شهري جديد شوند.
داستان تولد کوچولوهااين بخش را با ميراژ آغاز مي‌کنيم؛ زيرا نمونه ابتدايي اين خودرو سال 1357/ 1978 در شرکت ميتسوبيشي ژاپن توليد و در طول سال‌هاي متمادي نمونه‌هاي مختلفي از آن در انواع هاچ‌بک و سدان به بازار عرضه شد. نمونه‌هاي اوليه اين خودرو با همکاري شرکت دايملرکرايسلر توليد مي‌شد و در آن سال‌ها اين مدل با نام کلت (Colt) به بازار جهاني عرضه مي‌گرديد. از سال 1377/ 1998 به ميراژ دينگو تغيير نام پيدا کرد و در نهايت نمونه تکامل‌يافته آن که در واقع نسل ششم آن به شمار مي‌رفت در نمايشگاه خودروي 2011 ژنو رونمايي شد. ميزان توجه به اين خودرو آن‌قدر زياد شد که براساس آمارهاي منتشر شده، ميراژ توانست بعد از نمونه اتولندر، مقام دوم فروش را ميان محصولات شرکت ميتسوبيشي در بازار آمريکا به دست آورده و از سال 1392/ 2013 تا امروز بيش از 151 هزار دستگاه از آن فروخته شود.

اما سابقه رقيب ميراژ بسيار کمتر از آن است. توليد نمونه اوليه هيونداي آي10 به سال 1386/ 2007 در مرکز خودروسازي هيونداي واقع در چيناي دهلي و پس از موفقيت در توليد نمونه سانترو و آتوس برمي‌گردد. تا پيش از سال 1393/ 2014 اين خودرو با مدل‌هاي مختلفي همچون D-lite، Era، Magna، Asta روانه بازار مي‌شد که هر کدام از اين نمونه‌ها داراي امکانات متفاوتي در تجهيزات رفاهي بودند. سال 1392/ 2013 نسل دوم آن با موتورهاي 1 و 1/2 ليتري در نمايشگاه فرانکفورت رونمايي و از سال بعد عرضه عمومي آن آغاز شد. در حال حاضر براي اين محصول موتورهاي 1/1 ليتري ديزل، 1/2 ليتري بنزيني و 1 ليتري گازسوز نيز قابل عرضه است. اين خودرو اکنون در کشورهاي هندوستان، ترکيه و موزامبيک توليد مي‌شود.
آي 10؛ برنده در رقابت ظاهريوقتي اين دو خودرو را کنار يکديگر قرار مي‌دهيم، در همان نگاه اول به ضعف طراحي در ميراژ پي خواهيم برد. ارتفاع اين خودرو تناسبي با طول و عرض آن ندارد. برآمدگي‌ و خطوط روي کاپوت نيز با زبان طراحي اين روزهاي صنعت جهاني خودرو چندان همخوان نيست و چنگي به دل نمي‌زند. همچنين رنگ‌هاي کروم به کار گرفته شده در سپر نيز آن‌گونه که انتظار مي‌رود نتوانسته در کم کردن حس تعارض به ميراژ کمک درخور توجهي کند و همچنان اين خودرو جزو محصولات ساده و معمولي قرار خواهد داشت.
در مقابل آي10 کاملا از زبان طراحي مدرن بهره برده و اگر بشنويم طراح آن مهندسي آلماني بوده تعجب نخواهيم کرد. وقتي به هماهنگي‌هاي بين قسمت‌هاي جلو و عقب اين خودرو دقت کرده و کشيدگي‌هاي خاص چراغ‌ها را با دقت بازبيني کنيم متوجه رعايت جزئيات قابل توجه در ساختار اسپرت آن خواهيم شد. تغييرات بيروني و استفاده از سپر جلوي جديد که همگام با طراحي جديد هيونداي است نيز به صورت زيرکانه‌اي انجام شده و استفاده از طراحي جديد براي رينگ‌ها و همچنين استفاده از اجزاي پلاستيکي به رنگ مشکي در پايين درها نيز در زيباتر شدن اين خودرو سهم بسزايي ايفا مي‌کند.
قدرت پيشرانه؛ عامل تعيين‌کننده در رقابتآي 10 زير محفظه کاپوت خود به يک پيشرانه 1248 سي‌سي مجهز است که مي‌تواند 86 اسب بخار قدرت توليد کند. مصرف سوخت اين پيشرانه در نمونه گيربکس چهار سرعته اتوماتيک تيپ ترونيک حدود 6/2 ليتر در هر صد کيلومتر است. يکي از محاسن اين گيربکس دقت بسيار بالا در تعويض دنده‌هاست که حس خوبي به راننده مي‌دهد. همچنين وجود اکسل يک‌تکه و فنر مارپيچ در عقب و سيستم تعليق مک‌فرسون در جلوي اين خودرو باعث شده ضربات حاصل از برخورد با ناهمواري‌هاي سطح جاده در حد بسيار بالايي از بين رفته و طبق اعلام مراکز آزمايش‌کننده اين خودرو کم‌صداترين کابين را دارد.
اما ميتسوبيشي ميراژ با يک پيشرانه 1200 سي‌سي به خريداران عرضه مي‌شود که مي‌تواند حداکثر 79 اسب بخار قدرت توليد کند. اين پيشرانه با تغييراتي که در نسخه جديد خود داشته نسبت به نمونه قبلي خود پنج اسب بخار افزايش قدرت داشته است. طبق اعلام شرکت سازنده، اين خودرو مصرف سوختي در حدود 4/9 ليتر در هر صد کيلومتر دارد. در نمونه جديد اين خودرو، ديسک‌هاي ترمز عقب و جلو ابعاد بزرگ‌تري دارند و فنربندي سيستم تعليق نيز به‌طور چشمگيري سخت‌تر شده و با تغييراتي که در ساختار جلوي شاسي ايجاد شده قوام و تعادل ميراژ افزايش محسوسي پيدا کرده است.
داخل کابين ميراژ؛ نبرد براي جبران نقص بيرونيوقتي وارد کابين اين دو خودرو مي‌شويم درمي‌يابيم طراحان ميراژ طراحي داخل اتاق را به مراتب بهتر از اجزاي بيروني انجام داده‌اند. قالب صندلي‌ها تغيير کرده و قسمت ابزارهاي کنترل‌کننده و همچنين غربيلک فرمان با تغييرات نسبتا خوبي همراه بوده است. در ميراژ 2017 سيستم اطلاعات به نمايشگر لمسي‌ مجهز شده که از سيستم‌‌هاي عامل‌ اپل‌کار‌پلي و اندرويد اتو پشتيباني مي‌کند. در مجموع داخل کابين ميراژ ارتباط و هماهنگي بيشتري بين اجزا برقرار شده، هرچند هنوز مي‌توان به تعداد زياد ابزار کنترل‌کننده و دکمه‌هاي موجود روي داشبورد ايرادهاي قابل قبولي گرفت. برخي امکانات ارائه شده در ميراژ به اين شرح است: دو کيسه هواي ايمني (راننده و سرنشين جلو)، سيستم تهويه مطبوع با کنترل دستي، رايانه سفري ‌همراه صفحه نمايشگر اطلاعات چندگانه (پيمايش، ميانگين مصرف سوخت و...)، درگاه يو‌اس‌بي، کنترل سيستم صوتي روي فرمان، بلوتوث هندزفري، سامانه ورود بدون کليد، سنسور پارک عقب و ‬دوربين دنده عقب همراه نمايشگر روي آينه وسط، سيستم کنترل کشش و...
در مقابل هنگامي که وارد کابين آي10 مي‌شويم تناسب چيدمان بين اجزاي کنترل‌کننده و استفاده از مواد پلاستيکي باکيفيت در ساخت آنها توجه‌مان را به خود جلب خواهد کرد. با نگاه به داخل کابين اين خودرو درخواهيم يافت هيونداي به بهترين شکل ممکن از فضاي داخل براي سرنشينان استفاده کرده و بخوبي راحتي را در اختيار آنها قرار خواهد داد. نمونه فول اين خودرو به صورت استاندارد به سيستم نمايشگر لمسي با پشتيباني سيستم هاي‌عامل‌ اپل‌کار پلي و اندرويد اتو مجهز است. همچنين در اين مدل غربيلک فرمان نيز با پوششي از چرم پوشيده شده است. گفتني است در نمونه SE اين خودرو استفاده از تريم همرنگ بدنه در پوشش ادوات روي درها و همچنين نيمه پايين داشبورد، دسته دنده و روکش صندلي‌ها جلوه بسيار زيبايي به فضاي داخل اتاق اين خودرو بخشيده است. برخي ديگر از امکانات ارائه شده در آي10 به اين شرح است: آينه الکتروکروميک، کيسه هواي راننده و سرنشين جلو (دو کيسه هوا)، سيستم پخش ام‌پي3، سنسور پارک عقب،چراغ مه شکن جلو و عقب، سامانه ترمز ABS + EBD، سيستم کنترل پايداري الکترونيکي (ESC), رايانه سفري، کنترل سيستم صوتي از روي فرمان، تهويه مطبوع اتوماتيک، سيستم کنترل ايستايي در سربالايي (HAC)، چراغ روشنايي روز (Day Light)، تريم داخلي دو رنگ، داراي چهار بلندگو و...
جدول مقايسه فني ميتسوبيشي ميراژ و هيونداي آي 10
جمع‌بنديهرچند ميراژ از توليدات يکي از قديمي‌ترين خودروسازان جهان به شمار مي‌رود و آمار فروش بسيار قابل قبولي نيز در سراسر جهان براي خود دست و پا کرده و در اذهان مصرف‌کنندگان ايراني نيز اعتبار بالايي هم دارد، گمان مي‌رود به علت نوپا بودن حضور مجدد اين کمپاني در کشور و همچنين محدودتر بودن ميزان توزيع اين محصول و به تبع آن امکان محدوديت در تامين قطعات يدکي و همچنين محدوديت مراکز تعمير و نگهداري در سطح کشور در مواجهه با رقيب نام‌آشناي خود نتواند چندان موفق عمل کند. اين موارد را اگر با آمار و اعداد اعلام شده از سوي خودروسازان درباره کارايي و عملکرد بهينه آنها مقايسه کنيم اين حدس تقويت خواهد شد. به همه اين موارد، بازار خريد و فروش دست دوم را هم اگر بيفزاييم ترديدي باقي نخواهد ماند اگر بخواهيم در بازار خودروهاي کوچک شهري انتخاب مناسب‌تري داشته باشيم هيونداي آي10 يک سر و گردن از رقيب هم‌جثه خود بالاتر خواهد بود.


منبع: جام جم آنلاين
انتهاي پيام/





منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۲۵۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا هیچ بازیکنی را نباید با رونالدو نازاریو مقایسه کرد؟ (زیرنویس فارسی)

رونالدوی اوریجینال، رونالدو نازاریو، رونالدوی برزیلی، پدیده و ... از جمله القابی است که به ستاره برزیلی سال‌های نه چندان دور دنیای فوتبال اطلاق می‌شود.

دانلود (35.4MB)

دیگر خبرها

  • (ویدیو) مقایسه پراید با خودروهای آمریکایی توسط یک افغانستانی
  • چرا هیچ بازیکنی را نباید با رونالدو نازاریو مقایسه کرد؟ (زیرنویس فارسی)
  • خودرو میتسوبیشی پاجرو اسپورت 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو | درخواست علی آبادی از شرکت های خودروساز چه بود؟
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارزخواری مونتاژکاران خودرو
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو
  • سرقت خودرو از تهران کشف در میرجاوه
  • سرور ابری و آشنایی با ویژگی های آن
  • نخستین گواهینامه تایید نوع و تطابق تولید خودرو در قزوین صادر شد
  • آپشن جدید خودرو‌های آمریکا