Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نامه نیوز»
2024-04-26@06:34:15 GMT

محمد باقر قالیباف در برنامه ویژه خبری شبکه دو

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۲۵۸۰۴

همه شهرها و کشورها از جمله تهران حتما برنامه ای دارد و براساس اسناد بالا دستی تقریبا زمان بندی روشنی دارد. از این جهت در شهر تهران 8 خط مترو در طرح جامع حمل و نقل ریلی پیش بینی شده بود و تقریبا طول 300 کیلومتری دارد و دو خط حومه اکسپرس پیش بینی شده بود که سمت دماوند و شهرک های آن سمت و سمت کرج بود.
همه شهرها و کشورها از جمله تهران حتما برنامه ای دارد و براساس اسناد بالا دستی تقریبا زمان بندی روشنی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این جهت در شهر تهران 8 خط مترو در طرح جامع حمل و نقل ریلی پیش بینی شده بود و تقریبا طول 300 کیلومتری دارد و دو خط حومه اکسپرس پیش بینی شده بود که سمت دماوند و شهرک های آن سمت و سمت کرج بود. خود پایتخت 8 خط مترو پیش بینی شده بود تا 1404 این به تحقق برسد. در سال 84 دو خط مترو به صورت ناقص وجود داشت. مثلا خط یک تا حقانی بود و خط دیگر خط دو بود. سرجمع ما حدود 74 کیلومتر مترو نداشتیم. طبیعتا این دو خط را باید تکمیل می کردیم و دیگر خطوط را باید اجرا می کردیم. در واقع پایان بحث مترو یعنی راه اندازی تمام خطوط صورت گرفته است و 320 کیلومتر خط مترو اینک داریم.در حدود بیش از 20 سال 75 کیلومتر ساخته شد ولی در یک دهه اخیر به 320 کیلومتر رسیده است. در خطوط ما 280 کیلومتر مردم سواره و پیاده می شوند اما خطوط نگهداشت هم وجود دارد و 170 ایستگاه داریم.
در زمینه خط 8 اولا دادستانی نامه نداده بود. در بخش شهر آفتاب، حوزه قضایی آن ناحیه، نامه داده بود و براساس گزارشی که به آنها رسیده بود، مشکلات امنیتی را گوشزد کرده بود. موضوع بحث فاصله با جاده بود که طبق قانون رعایت شده بود. به طور کلی مسئولیت این خط با شهرداری نبود و وظیفه دولت بود. این مسیر در دولت نهم و دهم ابلاغ شده بود. نهایتا دولت از ما درخواست که این خط را شهرداری بسازد که ما این کار را انجام دادیم. و ادامه این خط به شهر پرند خواهد رسید.
امکان ندارد که کاری در مترو ساخته شود و ایمنی مردم در استفاده از مترو به خطر بیافتد. همه استانداردهای روز بر اساس مقررات انجام شده است. مهم ترین موضوع ایمنی و رفاه به شهروندان است.
هیچ ایستگاهی بدون هیچ کسری در خدماترسانی افتتاح نمی شود. همه ایستگاه ها با همه تجهیزات افتتاح می شود. زیباترین ایستگاه ما و جز بزرگترین ایستگاه از لحاظ ایمنی، ساخت و معماری ایستگاه فرودگاه امام است. حتی خانه کودک نیز در آنجا انجام شده است. انتقادات بداخلاقی های حاشیه ای است.
تهران حدود 6 هزار اتوبوس دارد و 4 هزارتا کمبود دارد. از همین تعداد 50 درصد عمر مفیدشان را کرده اند و با توجه به این 6 هزارتا کم داریم. بر اساس قانون خرید اتوبوس بر عهده دولت است که 82 درصد را دولت باید تامین کندو 18 درصد را شهرداری ها تامین می کنند.
موضوع حمل ونقل در تهران موضوع اولویت اصلی ما بود . چون تاثیر در اقتصاد و صرفه جویی در این زمینه را دارد. صرفه جویی در سوخت و وقت است. سال 84 کل سهم مترو در حوزه حمل و نقل 4 درصد بود امروز 19 درصد سفرها با مترو است. این در شرایطی است که دولت وظیفه تامین واگن را داشت اگر 1500 واگن تحویل به این خطوط می داد ظرفیت را به 35 درصد می رساندیم یعنی بیش از افق برنامه و سفر 10 میلیون شهروند.
ما با حدود کمتر از 270 واگن مترو را شروع کردیم امروز تعداد واگن ها از 1300 واگن گذشته و توسعه چشمگیری داشتیم. 50 درصد از سهم دولت بوده اما سهم دولت در اجرا خیلی کمتر از این حرف هاست. اگر هر کیلومتر مترو 230 میلیارد مترو هزینه داشته باشد، کل بودجه ای که دولت داد کمتر از 100 میلیارد یعنی کمتر از 350 متر خط مترو بوده است!
در حوزه بی آرتی مطالعات جدی شد. اینک تهران جدید ایجاد شده است. 10 خط بی آرتی داریم که تحول در زمینه حمل و نقل عمومی ایجاد کرده است. و اتوبوس های مجهز داریم.
در حوزه تاکسیرانی دولت همراهی کرد و توانستیم نوسازی کنیم. دیگر از مینی بوس هایی که وضع فجیعی داشتند دیگر در سطح شهر نیستند. همین بس در 10 سال قبل یک خط مترو بود یعنی یک بعلاوه ناقص ، امروز 8 خط را می بینند و تعدد ایستگاه داریم که تقاطع باهم پیدا می کنند.
در حوزه تاکسیرانی دولت همراهی کرد و توانستیم نوسازی کنیم. دیگر از مینی بوس هایی که وضع فجیعی داشتند دیگر در سطح شهر نیستند. همین بس در 10 سال قبل یک خط مترو بود یعنی یک بعلاوه ناقص ، امروز 8 خط را می بینند و تعدد ایستگاه داریم که تقاطع باهم پیدا می کنند.
وارد بحث سیاست زده ها نمی شوم که بحث شهر سوخته را به میان می کشند. این حرف یک حرف غیرقابل قبول است و وقت مردم را روی این بحث نمی گیرم. شهر تهران یک شهر جدید است و مبنای این شهر با برنامه کار خود را شروع کرد و همین الان دوستان عزیزمان برنامه برای 4 سال آینده تنظیم می کنند، این برنامه ها دقیقا در راستای برنامه هایی است که در 12 سال پیش رفته است. از مردم و نخبگان استفاده کردیم. در شهرجدید یکی از اصولمان مردم بودند. دغدغه تنها مردم بوده اند. مردم چه نیازهایی دارند و این اساس کار ما قرار گرفت. بستر حضور مردم برای مشارکت در شهر را مانند محله محوری یا شورایاری ها، هیات امنا در محلات، سرای محلات را تشکیل دادیم. چرا معتقد بر حضور مردم و خدمت به مردم هستیم. البته این خدمت باید به دور از گرایش های سیاسی و سلایق قومی و مذهبی بوده و باید باشد.
در این شهر شهرداری باید بدون هیچ تبعیضی باید خدمت ارائه دهد. مناطق محروم برای ما موضوعیت داشت. بحث 96 درصدی که عمده مردم هستند ، موضعیت داشته است. همین مساله بود تا فاصله شمال و جنوب بیشتر افزایش پیدا نکند. تا سال 84 شهر دوقطبی شمال و جنوب بود و در حال افزایش بود بلکه حتی دوقطبی شرق و غرب نیز داشتیم. به نحوی که شمال و غرب برخوردارتر بود ما این فاصله را حتی کاهش دادیم
ما شهر را هم در بعد نرم افزاری هم از بعد سخت افزاری توسعه دادیم. ما از جاده ساوه این مسیر ار طی کردیم و آمدیم و تا محله شمال تهران و شهرک شهید محلاتی مترو را بردیم . بزرگراه ها را در شرق و غرب توسعه بزرگراهی ایجاد کردیم.
ما 63 محله داریم که در توزیع جغرافیایی محروم محسوب می شدند . سیاست اولویت دادن به معلولان و نیازمند در این بستر فراهم شده است. مشارکت معنی دار مردم اساس کار بوده است. تلفن 137 روزانه 4 هزار تماس می گیرند و 1500 خدمات ارائه می دهند.
در بحث بدهی ها، امروز در شورای شهر مطرح بود و گودرزی معاون مالی توضیحات دقیق را دادند. در حوزه درآمدهای پایدار شهرداری تهران 15 هزار میلیارد تقریبا مجموعه دیون شهرداری است. اما همین شهرداری 19 هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است. علاوه بر این آمار دقیق داریم کل املاکی که در طول 12 سال فروخته شده براساس مصوبه شورای شهر، حدود 11 میلیارد تومان کل املاک فروخته شده بوده است. اما در طول این 12 سال 22 هزار میلیارد املاک به شهرداری اضافه کردیم و خریدیم.
دارایی ها شهرداری در املاک بیشتر شده ودر حوزه سرمایه گذاری ده هزار و پانصد میلیارد تومان دارد. نه تنها بدهی ندارد بلکه شاخص مثبت در حوزه سرمایه ای دارد. رئیس کمیسیون مجلس گفته که دولت 800 هزار میلیارد تومان بدهی دارد.


از دهه 50 تهران طرح جامع نداشته اما در این دهه تهران دارای طرح جامع و تفصیلی شده و همه مراحل قانونی را طی کرده است. این طرح دو نوبت در دولت مطرح و تصویب شد. براساس طرح تفصیلی اجرا شد. اولین بار شهر دارای طرح جامع و در حوزه سرانه مشخص و مدون است. ما این را سیتماتیک عمل کردیم. امروز در هوشمند سازی شهر تهران 140 خدمت داده می شود. این شفافیت مالی را ایجاد می کند. منکر این نیستیم که در حوزه ساخت ممکن است تخلفاتی صورت گیرد اما در پروانه ها تخلفی وجود ندارد.
در #تهران_جدید براساس برنامه مشخص و مدون کارش جلو می رود. معتقدم این ریل قابل تغییر نیست چرا که با خرد جمعی انجام شده است.
تراکم فروشی را قطعا رد می کنم. اگر در دهه 70 وجود داشت امروز دیگر براساس طرح تفصیلی این امکان وجود ندارد. ما یکی از کارهای خوبی که انجام دادیم، براساس مناطق محروم، تقریبا اگر خط انقلاب را در نظر بگیریم، تراکم پایه داریم، تراکمی است که با حداقل قیمت حقوق شهروندی را رعایت می کند. قبلا در تهران 120 درصد بود، اما در طرح جامع برای جنوب شهر این تراکم پایه را 180 درصد و شمال را 120 درصد کردیم. دومین تراکم، تراکم مجاز است که براساس قانون واگذار می شود. در برخی پهنه ها ممکن است 240 یا 350 باشد و روی سایت است و همه مردم می توانند ببینند. خارج از این دو تراکم یک متر تراکم فروخته نمی شود.
تراکم فروشی را قطعا رد می کنم. اگر در دهه 70 وجود داشت امروز دیگر براساس طرح تفصیلی این امکان وجود ندارد. ما یکی از کارهای خوبی که انجام دادیم، براساس مناطق محروم، تقریبا اگر خط انقلاب را در نظر بگیریم، تراکم پایه داریم، تراکمی است که با حداقل قیمت حقوق شهروندی را رعایت می کند. قبلا در تهران 120 درصد بود، اما در طرح جامع برای جنوب شهر این تراکم پایه را 180 درصد و شمال را 120 درصد کردیم. دومین تراکم، تراکم مجاز است که براساس قانون واگذار می شود. در برخی پهنه ها ممکن است 240 یا 350 باشد و روی سایت است و همه مردم می توانند ببینند. خارج از این دو تراکم یک متر تراکم فروخته نمی شود.
آلودگی تهران قابل حل است و برنامه وجود دارد. وظیفه برعهده دولت است. یا دولت بیاید این کار را برعهده بگیرد یا براساس برنامه 6 ساله ما این طرح را شهرداری برعهده خواهد گرفت. ما این طرح را به دولت دادیم و با دکتر جهانگیری جلسه گذاشتیم و اذعان کردند که ما خودمان اجرا می کنیم. اما نه تنها هیچ کاری اجرا نشد بلکه الان می توانم بگویم کار ترافیک و آلودگی در تهران بر زمین مانده است. ما همه کارهایی که برعهده داشتیم همه را اجرا کردیم.
امروز خودروهای شهر ما 4 میلیون است. اگر این زیرساخت ها، بزرگراه ها را نساخته بودیم، اوضاع خیلی بدتر می شد. ما 340 تقاطع داریم. از عزیزان شورای جدید خواهش دارم که دولت با ما همراهی نکرد، اینها از لحاظ سیاسی هم جهت است اینها آلودگی و ترافیک را اساس کار قرار دهند.
کشور ما یک کشور حادثه خیز است و شهر تهران بحث زلزله و سیل این شهر را تهدید می کند. و درواقع مدیریت بحران باید برنامه ریزی کند. مسئولیت شهر تهران در حوزه تهران برعهده شهرداری است. البته بخشی از سازمانی هستیم که دولت باید این حمایت را انجام دهد. بیشترین سرمایه گذاری بدون هیچ حمایتی را در این حوزه داشتیم. در حوزه مطالعات زلزله، هوشمندی قبل زلزله، شناسایی گسل ها ، نحوه ساخت و ساز، خود بحران، ما بیش از 130 سوله بحران را در تهران ساخته ایم. ما در حد توان آمادگی مقابله با زلزله را داریم. اگر زلزله گسترده باشد حتما تجهیزات ما جوابگو نیست. ما 1000 مدرسه در بحث زلزله ،ترمیم پل ها، ساخت بزرگراهها ، ساختمان های مهم و حیاتی را سازه ها را تقویت کردیم. سرجمع در حوزه مدیریت بحران توجه کافی در کشور به این موضوع نشده است.

حلالیت طلبی قالیباف از مردم تهران


چالش های شهردار آینده، آلودگی و ترافیک است و یک چالش دیگر یک زخم کهنه است. قانون شهرداری ها و وظایف آنها بسیار ضعیف است در دنیا همه اختیارات شهر برعهده شهرداری ها است. شهر تهران ظرفیت های خوبی دارد.
به هر حال مردم عزیز این شهر به من اعتماد کردند و اداره شهر را به من واگذار کردند من از همه قصورها از شهروندان تهرانی عزیز عذرخواهی می کنم. من معتقدم بیش از شما مردم عزیز در موضوع چالش ها مطلع هستم خدا خودش می داند در این مدت 12 سال روزهایی پیدا نشد که نتوانم قبل از اذان صبح تا پاسی از شب خدمت را به مردم ارائه ندهم . در تهران جدید تلاش داشتم رضایت شما را جلب کنم. رضایت شما رضایت خداوند است. ما در شرایطی بودیم که در تحریم بودیم و در این 12 سال هم تحریم داخلی بودیم. ولی هرگز از کمبودها با شما سخن نگفتم برایم مهم نیست سلایق سیاسی چه می گویند برای من مهم این است که شما چه فکر می کنیدو رضایت شما را کسب کنیم. در پایان از همه قصورها عذرخواهی می کنم و همچنین از یکایک شما حلالیت می طلبم و امیدوارم مورد دعای شما قرار بگیرم. من هیچ وقت فکر نکردم کجا می روم همیشه فکرم این بود که خوب خدمت کنم .







منبع: نامه نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namehnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نامه نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۲۵۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب العجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش ها در مجلس برگزار شد.

آنگونه که فارس روایت کرده، قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

حجت‌الاسلام بحرینی نماینده مشهد نیز در این جلسه صدای فردی را پخش کرد که در تماس با دفتر ارتباطات مردمی خود، انتقادات صریحی را علیه سیاست‌های کنونی مطرح کرده و تاکید می‌کرد که این رویکرد به تولید کننده و مصرف کننده آسیب زده است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899486

دیگر خبرها

  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست
  • «پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ضرب الأجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • ضرب العجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن‌های مترو
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  • تشریح ابعاد پاسخ موشکی و پهبادی ایران در برنامه گفتگوی ویژه خبری