Web Analytics Made Easy - Statcounter

، قوانین مختلف و توصیه های مکرری که برای جلوگیری از واردات محصولاتی که مشابه داخلی دارند صورت گرفته اما همچنان واردات این محصولات ادامه دارد به نظر می رسد دست هایی در کار است که بر روی افزایش واردات تأکید کرده و نمی گذارند تا واردات کشور کاهش پیدا کند.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فروردین ماه سال 95 بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از کارگران برای چندمین بار نسبت به واردات کالاهای غیر ضروری انتقاد کرده و به صراحت اعلام کردند که واردات هرگونه کالای خارجی که مشابه داخلی داشته باشد تحت هر عنوانی مطلقاً ممنوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که کارشناسان معتقد هستند واردات ضروری برای کشور تنها 10 تا 14 میلیارد دلار برای کشور هزینه بر می‌دارد اما همچنان این رقم تنها چند درصد از واردات کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

به طور واضح حدود 95 درصد از کالاهایی که وارد کشور می شوند ضروری نبوده و توان تولید آن در کشور وجود داشته و یا اینکه جز کالاهای اساسی برای وارد شدن به کشور به شمار نمی‌روند.

نوعی دیگر از کالاهای وارداتی وجود دارد که مشابه داخلی هم داشته و در داخل تولید می شوند که آمار نشان می دهد عموم کالاهای صنعتی در کشور ما در این دسته از کالاها قرار می‌گیرند که در بسیاری از موارد هم واحد تولیدی و هم تولیدکننده آن در داخل وجود دارد.

همه کارشناسان با یکدیگر در این زمینه هم عقیده هستند که این دست واردات بزرگترین لطمه‌ها را به تولید داخل زده است و ممنوعیت واردات باید برای این دست از کالاها لحاظ شود.

نتیجه ای که در چند سال گذشته از این واردات حاصل شده این است که انگیزه سرمایه گذاری جدید در بخش‌های تولیدی با واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارد به شدت کاهش یافته و به مرور زمان تولید کننده در رقابت با واردات شکست می‌خورد.

بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری نقد ها به این دست واردات به شدت افزایش یافت اما همچنان مافیای واردات اصرار بر واردات کالاهایی دارد که تولید داخل توان عرضه آن را داشته است در همین راستا محصولات کشاورزی و دامی یکی از مهمترین مواردی است که با مدیریت صحیح جهادکشاورزی بر سر زمین های گسترده کشور و همچنین مدیریت آب های کشور نه تنها تولید داخلی از پس آن برآمده بلکه در صورت مساعد بودن شرایط می توان آن را صادر نیز کرد.

اما واردات محصولات کشاورزی و نباتی در سال های اخیر به ویژه سال گذشته در حالی بوده است که کشاورزان محصولات داخلی خود را نتوانسته‌اند به فروش برسانند و یا در جایی محصولات آنها خراب شده است.

برنج، گندم، نخود، عدس، سویا، کنجاله سویا، لوبیا، ذرت، انواع میوه‌هایی که نمونه داخلی آن حتی با کیفیت بیشتری تولید می‌شود و ... جزء وارداتی هستند که روزانه ده‌ها کشتی در بندرهای مختلف از این محصولات وارد کشور می‌شود.

نکته جالب توجه واردات این اقلام از کشورهایی است که خود تولید کننده این محصولات نیستند؛ به عنوان مثال در سال 95 واردات کالا از امارات متحده عربی بالغ بر 6407274203 دلار بوده به طوری که بیشترین واردات کشور بعد از چین را به خود اختصاص داده است.

اغلب مواد خوراکی مانند ذرت و سایر موارد از این کشور وارد می شود اما نکته قابل توجه این است که امارات به عنوان کشوری وارد کننده محسوب می شود و خود سهمی در تولید به ویژه تولید محصولات کشاورزی ندارد.

بررسی ها نشان می دهد که این کشور محصولات غذایی خود را از آمریکا وارد می‌کند و به این ترتیب محصولات و مواد غذایی آمریکایی با یک واسطه به نام امارات وارد کشور می شوند که بیشتر این مواد نیز تراریخته هستند.

واردات محصولات کشاورزی از کشورهایی نظیر امارات در حالی رقم می خورد که توان تولید این محصولات در داخل کشور به شدت بالاست؛ به عنوان مثال بررسی یک قلم کالای کشاورزی با عنوان نخود سیاه در جدول های گمرکی که روزانه چند کشتی از آن وارد می شود نشان می دهد که این محصول در حال حاضر در مناطق کم آب غربی کشور کشت می شود.

الگوی کشت نخود سیاه در مناطق کم آب چند سالی است که رونق گرفته و اگر واردات این محصول زیاد شود دیگر دست کشاورزان از همان نخود سیاه هم کوتاه می‌شود و تولید آن در داخل با مشکلاتی مواجه خواهد شد.

با توجه به تلاش های گسترده، قوانین مختلف و توصیه های مکرری که برای جلوگیری از این دست واردات صورت گرفته اما همچنان واردات این محصولات ادامه دارد به نظر می رسد دست هایی در کار است که بر روی افزایش واردات تأکید کرده و نمی گذارند تا واردات کشور کاهش پیدا کند؛ تا جایی که در داخل دولت هم افرادی به دنبال حمایت از این افراد هستند.

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۲۷۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در بخشنامه‌ای موضوع مجاز بودن وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به ثبت سفارش ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس برون شهری با عمر کمتر از (۵) سال و با تخفیف ۵۰ درصدی در سود بازرگانی، به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به مسافران اربعین حسینی را ابلاغ کرد.

در این ابلاغیه خطاب به وزارت کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی آمده است: هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۲/۹ به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های راه و شهرسازی صنعت معدن و تجارت و کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی و در اجرای بند (ث) تبصره (۱۰) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور تصویب کرد:

۱- به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به زائرین و مسافرین اربعین حسینی ثبت سفارش واردات (۲۰۰۰) دستگاه اتوبوس برون شهری با عمر کمتر از (۵) سال با تأیید وزارت راه و شهرسازی و تأیید تأمین قطعات و وجود شبکه خدمات پس از فروش توسط وزارت صنعت معدن و تجارت و تطابق با استاندارد کارخانه سازنده در زمان ساخت خودرو مجاز است.

۲- سود بازرگانی هرگونه واردات اتوبوس که با تأیید وزارت کشور جهت جا به جایی مسافرین اربعین حسینی استفاده می‌شود مشمول پنجاه درصد (۵۰) تخفیف است. دستورالعمل نحوه اجرای این بند توسط وزارت کشور و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و ابلاغ می‌شود.

کد خبر 6098075 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا/ واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد