Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴روز گذشته لیست کابینه دوازدهم البته بدون معرفی وزیر علوم تقدیم مجلس شد اما البته با این تفاوت که کابینه احتمالی روحانی در برخی وجوه شباهتی با خط مشی اصلاح طلبانه و خواسته های بدنه اجتماعی این جریان ندارد. از سویی همچنان نقد ها بر سر معرفی برخی از وزرا مانند رحمانی فضلی برای پست وزرات کشور، بطحایی برای پست وزرات آموزش و پرورش، سید عباس صالحی برای پست وزرات فرهنگ و ارشاد باقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو به نظر می رسد فراکسیون امید با توجه به رسالت خود در مجلس و انتظار حامیان این جریان در جامعه رسالت دشواری در بررسی صلاحیت ها و رای اعتماد به وزرا بر عهده دارند. بر این اساس در این راستا گفتگویی با محمد صادق جوادی حصار فعال سیاسی اصلاح طلب و استاد دانشگاه صورت گرفته که در ادامه آن را می خوانید.
آیا همانطور که رئیس جمهور در راستای بسط حیطه نفوذش در ساختار قدرت ملاحظاتی را لحاظ می کند، اصلاح طلبان در مجلس نیز باید ملاحظه خود به ویژه توجه به بدنه اجتماعی شان را در رابطه با رای اعتماد به وزرا در اولویت قرار دهند؟رویکرد رئیس جمهور را در معرفی وزرای پیشنهادی باید از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار داد؛ نخست عقیده و نظر روحانی و سپس شرایط و اقتضائات است. اگرچه روحانی هرگز مدعی اصلاح طلبی نشده اما خط مشی او در دولت یازدهم به گفتمان اصلاح طلبی نزدیک بود. بنابراین اگر رویکرد دولت دوازدهم و در راس آن رئیس جمهور را در مواجهه با مسائل پیش رو در عرصه داخلی و بین المللی و انتخاب وزرا را محصول اقتضائات زمان بدانیم اصلاح طلبان باید رویکرد مدارا در پیش بگیرند. در واقع اگر اصلاح طلبان این دولت را در تحقق مطالبات جامعه مصم تر ببینند از او حمایت خواهند کرد. اما اگر معرفی وزرا و خط مشی او در دولت محصول باور و عقیده رئیس جمهور باشد در این صورت اصلاح طلبان با او زوایه خواهند داشت. زیرا تغییر روش و منش روحانی یک زاویه با اصلاح طلبان محسوب می شود. بنابراین به هر میزان که این مساله بیشتر ثابت شود فاصله اصلاح طلبان با روحانی در جهت رفتار حمایتی و انطباقی خود با او بیشتر خواهد شد؛ اصلاح طلبان باید فاصله محسوسی با دولت اعمال کنند. البته نه بدین مفهوم که به طور کل با دولت فاصله بگیرند بلکه مرزهای نظری و گفتمانی خود را در حوزه اصلاح طلبی با دولت و حامیان دولت حفظ کنند تا در آینده بتوانند بدنه اجتماعی خود را برای یک مبارزه انتخاباتی گسترش دهند.
اکنون زمانی است که فراکسیون امید باید خود را در بررسی صلاحیت و رای اعتماد به وزرا نشان دهد و در راستای منافع ملی ملاحظه کاری و عافیت طلبی را کنار بگذارد بنابراین گمان می برید که این فراکسیون در بررسی صلاحیت و رای اعتماد به وزرا موفق عمل کند؟اختلاف نظرهایی به طور قطع نسبت به برخی از وزرا از سوی فراکسیون امید وجود دارد اما مساله این است که اصلاح طلبان در برابر چه کسی درصدد رد برخی از گزینه های معرفی شده از سوی روحانی هستند . اصلاحات به صورت نمادین می تواند درباره یک یا دو کاندیدا نظر خود را اعلام کنند که ما به این کاندیدا رای نمی دهیم اما ممکن است برخی از فراکسیون های دیگر به این وزرا رای اعتماد دهند اما بهتر است که اصلاح طلبان در مجلس به برخی از وزرا رای ندهند. از سویی ممکن است که برخی از وزرا مانند رحمانی فضلی تضمین دهند که رفتار و رویکرد خود را در دولت دوازدهم تغییر دهند. باید در نظر گرفت که هیچ یک از اصلاح طلبان با رحمانی فضلی خصومت شخصی ندارد اما اگر او خواسته ها و مطالبات مردم را در عملکرد خود در نظر بگیرد و برنامه های خود را در جهت همسویی با دولت دوازدهم در مجلس اعلام کند در این صورت اصلاح طلبان در مجلس می توانند از او حمایت کنند و در نهایت حضور او در دولت ایرادی ندارد. در غیراین صورت فراکسیون امید باید بسیار هوشمندانه مرز خود را با بخش هایی از دولت و وزارتخانه ها روشن تر کند و یکی از این حوزه ها وزرات کشور است. در واقع از روحانی حمایت عقیدتی نمی کنیم بلکه این حمایت تاکتیکی است. زیرا استراتژی اصلاحات این است که از هر رفتار حامی توسعه حمایت کند. به عبارتی حمایت اصلاح طلبان از دولت به میزان پایبندی دولت به وعده هایش بستگی دارد.
وزاری پیشنهادی روحانی برای وزرات آموزش و پرورش، علوم و وزرات فرهنگ و ارشاد رای اعتماد کسب می کنند؟در برخی از وزرات خانه ها مانند وزارت کشور ابهام وجود دارد؛ بنابراین احتمال عدم رای اعتماد رحمانی فضلی وجود دارد. در رای اعتماد وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش هم ابهام وجود دارد به نظر بطحایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نتواند رای اعتماد کسب کند. صالحی امیری گزینه مطلوبی برای وزرات فرهنگ و ارشاد بود اما نمی توان پیش بینی کرد که سید عباس صالحی در اجرا و مدیریت قوی عمل کند. به همین دلیل به نظر سید عباس صالحی بسیار سخت بتواند نظر مجلس به ویژه اصلاحات را جلب کند.
منبع: خرداد

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۲۹۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامرضا نوری قزلجه، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

بنابر گزارش مهر، وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیداهایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخوردهایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901989

دیگر خبرها

  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • شهادت یک مرزبان در مرزهای غربی 
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • پیشنهاد اصلاح موادی از قانون کار برای حمایت از کارگران
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم