Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی سه شنبه شب ۱۷ مرداد ۹۶ ضمن حضور در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار و ابراز خشنودی از حضور در جمع خبرنگاران حوزه اقتصاد و حوزه تخصصی راه و شهرسازی اظهار داشت: این روز را به شما خبرنگاران گرامی تبریک می‌گویم و امیدوارم جامعه امروز اهمیت و نقش بی‌بدیل خبرنگاران را آن‌طور که شایسته است درک کرده و بتواند ارج‌گذاری و سپاسگزاری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به فعالیت ۴ ساله دولت یازدهم اظهار داشت: در عالم مطبوعات و روزنامه‌نگاری همواره با رسانه سروکار داشته دارم و در واقع به رسانه علاقه دارم. به‌طور قطع جهان مدرن و دنیای جدید بدون خبر بی‌معنی است. جان جامعه و روح آگاهی و آزادی خبر است و قاعدتاً خبر و خبرنگار به‌عنوان یکی از ارکان مهم جامعه مدرن هستند و به همین خاطر در انقلاب مشروطه به‌عنوان رکن چهارم یاد شد و واقعاً رکنی اساسی برای توسعه و عبور از بحران‌هایی که هر جامعه‌ای با آن مواجه است.

عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: خبر یک‌ رویه و یک شناسنامه و پشتوانه و سابقه دارد. سطحی‌ترین بخش خبر الفاظی است که راجع به هر موضوعی در قالب گفتگو یا گزارش رد و بدل می‌شود. بحث اصلی این است که مشخص شود این نظر یا اتفاق در چه زمینه و بستری رخ‌داده، چگونه تحقق‌یافته و چه آثاری روی حوادث و مسائل پیرامون خود می‌گذارد.

آخوندی در ادامه بیان داشت: زمانی که وارد این سطح از خبر می‌شویم متوجه می‌شویم که خبر را بدون تاریخچه، سابقه و بدون بستر تحقق، محدودیت‌ها، فرصت‌ها، تهدید‌ها و امکانات نمی‌توان نقل کرد؛ و اینجاست که خبر جان پیدا می‌کند و از یک لفظ خارج می‌شود و برمی‌گردد به اینکه این خبر چه در درون خود دارد و چگونه به وقوع پیوسته است؟

وزیر راه و شهرسازی بابیان اینکه تحقیق یک موضوع بسیار مهم است، گفت: اساساً رسانه‌های تخصصی و تحقیقی و خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی از جایی به وجود می‌آید که خبرنگار به انتقال الفاظ اکتفا نمی‌کند بلکه خبرنگار می‌خواهد یک فهمی از اظهارنظر و آن مطلب پیدا کند.

وی ادامه داد: اگر خبرنگار به‌عنوان بیانگر وجدان جامعه عمل کند باید درک روشنی از شرایط تحقق این مطلب و پدید آمدن داشته باشد. مشکلی که ما امروز در ایران داریم این است که مقدار زیادی از مطالب ما تبدیل‌شده به جدل‌های لفظی و کمتر به عمق مطلب پرداخته می‌شود. در این شرایط اگر یک خبرنگار بخواهد به‌صورت عمقی به فعالیت بپردازد، کار بسیار سختی در پیش دارد؛ زیرا خبرنگار مسئول تولید خبر نیست، خبر را دیگران تولید می‌کنند، خبرنگار در واقع منعکس‌کننده خبر است و وقتی در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی درگیری‌ها در حد مسائل لفظی و سطحی تنزل پیدا می‌کند، قاعدتاً خبرنگار همین صحنه را منعکس می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: اما فکر می‌کنم که مقداری جای تأمل بیشتری داریم. شرایط کشور شرایط بسیار خطیری است، در هر حوزه‌ای از حوزه سیاسی و اقتصادی تا فرهنگی و اجتماعی که وارد شوید این شرایط را حس خواهید کرد. شرایط پیرامونی ایران سخت و پر چالش است و از این رو اکتفا کردن به مسائل سطحی در واقع ایفای مقصود نمی‌کند.

توسعه بدون خبر یک تصور واهی است

آخوندی تاکید کرد: خود بر این باور بوده و هستم که بدون خبر اساساً توسعه امکان‌پذیر نیست؛ زیرا توسعه نهایتاً ارتقا فهم و درک انسان‌ها و جامعه از مسائل و قدرت حل مسائل توسط جامعه است و این فقط از طریق خبر صورت می‌پذیرد. مگر بدون خبر جامعه می‌تواند درک درستی از شرایط داشته باشد و موضع درستی بگیرد و بتواند تصمیم درستی اتخاذ کند و به‌پیش برود. بنابر این خبر دارای اهمیت بسیار زیادی است و اساساً توسعه بدون خبر یک تصور واهی است.

وی افزود: اینکه خبرنگاران از دولت انتظار داشته باشند که راجع به شفافیت، حق دسترسی شهروندان به اطلاعات و اینکه انتظار پاسخگویی داشته باشند حق بسیار درستی است و همواره به همکاران خود اعلام کرده‌ام که همواره به‌حق دسترسی شهروندان به اطلاعات پایبند باشیم.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: اطلاعات فقط اطلاعات سیاسی و محرمانه نیست. تمام اطلاعاتی که به درد زندگی روزمره مردم می‌خورد نیز اطلاعات محسوب می‌شوند. همه اطلاعاتی که در یکی از شقوق حمل‌ونقل و زمین، مسکن و شهرسازی ایران تصمیم‌گیری و اجرا و بهره‌برداری می‌شود، اطلاعات است. بنابر این من به‌حق دسترسی شهروندان و نقد تمام مسائل نیز کاملاً اعتقاد دارم.

عضو کابینه دولت یازدهم بیان داشت: تنها نکته‌ای که از خبرنگاران می‌خواهم این است که در واقع یک درک درستی از شرایط وقوع و تحقق یک اتفاق داشته باشند و در واقع آن بازخوردی است که می‌خواهم به شما بدهم. چون‌که ما وقتی به‌عنوان یک تصمیم گیر و سیاست‌گذار اخبار شما را می‌خوانیم، به دنبال چرایی بیان آن مطلب از سوی آن فرد و شرایط بیان مطلب هستیم.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: از شما این خواهش را دارم که هر خبری را می‌خواهید نقل کنید، این سؤال را از خود بپرسید که آیا می‌شد این اتفاق رخ ندهد؟ اگر به این سؤال پاسخ دهید آن‌وقت می‌توانید خبر را نقل کنید. اگر به این سؤال فکر کنید می‌توانید به تاریخ و افراد و امکانات آن رجوعی داشته باشید تا بتوانید پی ببرید که این اتفاق می‌توانست رخ ندهد و رخ داد؟ یا اینکه ناچار بود؟. در این صورت برای بیان آن می‌توانید ابزار مناسب‌تر و چارچوب واقعی‌تری انتخاب کنید.

آخوندی همچنین ابراز داشت: از اینکه جامعه خبرنگاری ما در این حد رشد کرده و اینکه سال گذشته ۱۱۰ هزار خبر در حوزه راه و شهرسازی انتشار یافته، نشان می‌دهد که این جامعه زنده و پویا است و شما خبرنگاران نقش بی‌بدیلی در زنده نگه‌داشتن این جامعه و انتخاب درست مردم در بزنگاه‌های مختلف و در انتخابات داشته‌اید. به همین خاطر من به شما این روز را تبریک می‌گویم و از همه شما سپاسگزارم و برای همه شما توفیق و سرافرازی دارم که جامعه خبرنگاری ما بتواند با استقلال و اتکای به خود بدون مداخله دولت بتواند این جامعه خبرنگاری ادامه حیات بدهد و فرصت‌های بیشتری برای ایران خلق کند و مسائل و معضلات بسیار پیچیده و شکاف اجتماعی که متأسفانه در آن قرارگرفته‌ایم را به‌جای گسترش آن بتواند ترمیم کند و راهی را فرا روی ملت ایران قرا دهد.

وی در پایان ضمن دعای خیر و شادمانی برای تمامی خبرنگاران حوزه راه و شهرسازی برای این قشر زحمت‌کش آرزوی پیروزی و سرافرازی کرد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۳۰۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم؛ روایتگر تاریخ و مظهر فرهنگ

یاددهی و یادگیری، دو مقوله اساسی در زندگی هر فرد و موثر در فرهنگ و علم و سیاست هر جامعه بشری محسوب می‌شوند اما این معلم است یاد می‌دهد و می‎‌پروراند تا با ایفای نقش خود جامعه ای بهتر و متعالی‌تر بسازد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اساسی‌ترین کار در هر جامعه و سرزمینی موضوع تعلیم و تربیت در آن جامعه به عنوان رکن محوری توسعه و تعالی است. کسی که این رسالت را به دوش می‌کشد معلم است و کار معلمی به هرگونه تلاشی که برای هدایت، تکامل و تعلیم و آموزش انسان، صورت می‌گیرد اطلاق می‌شود.

براساس همین تعریف است که پیامبران، معلمان بزرگ بشریت خوانده می‌شوند؛ هم چنین پدر و مادر و دیگر اعضای خانواده نسبت به کوچک‌ترها نقش معلم را دارند، اما در نام‌گذاری طبقات مختلفی که وظیفه تعلیم و تربیت را بر عهده گرفته‌اند، اصطلاحاً تنها به یک طبقه معلم می‌گویند؛ یعنی همان کسانی که رسالت آموزش و پرورش فرزندان ما را از دوره کودکی و تحصیلات ابتدایی تا دوره جوانی و تحصیلات عالی، بر عهده می‌گیرند و تربیت و تعلیم انسان را دنبال می‌کنند.

در جامعه اسلامی ما این وظیفه مهم بر عهده انسان‌های شریف، قانع و وظیفه شناسی است که از سر تعهد و دلسوزی به ساختن و شکل دهی استعدادهای مؤمن و کاردان مشغولند؛ مردم ما نیز از آنجا که به نقش این طبقه فرهیخته، آگاهند همیشه از کارشان تقدیر می‌کنند و حتی روز مشخصی را هم به نام «روز معلم» تعیین کرده‌اند.

شیوه و روش عملکرد آموزش و پرورش یک جامعه، به‌عنوان کارکردی‌ترین نهاد علم و دانش و فرهنگ، بهترین و نزدیک‌ترین مظهر فرهنگ آن جامعه است، هم چنان که فرهنگ یک جامعه، بی‌تردید چگونگی آموزش و پرورش آن جامعه را نشان می‌دهد.

بنابراین حفظ، گسترش و غنی‌سازی فرهنگ عمومی، از جمله وظایف و نقش‌های بنیادین آموزش و پرورش خواهد بود؛ بر این اساس، معلم زمانی می‌تواند نقش تربیتی خود را به خوبی ایفا کند که میان رفتارها، هنجارها و نظام ارزشی او و سایر هنجارهای جامعه، هماهنگی وجود داشته باشد؛ از این رو ساده اندیشی است اگر انتظار داشته باشیم که معلّم بتواند مستقل از تأثیر سایر خرده سیستم‌ها نقش خود را به خوبی ایفا کند.

این نقش بی شک در گرو هماهنگی میان همه عواملی است که در امر تعلیم و تربیت دخیل اند. چنانچه رهبر معظم انقلاب در بیانات خود فرمودند: «همه دستگاه‌ها در دولت، وظیفه پشتیبانی از آموزش و پرورش را دارند؛ اینجا دستگاهی است که هرچه شما هزینه کنید، به طور مضاعف دستاورد خواهید داشت؛ اینجا جایی است که ثروت سازان آینده، علم سازان آینده، تمدّن سازان آینده، مدیران آینده، از اینجا به وجود خواهند آمد و خلق خواهند شد. این جور نیست که ما خیال کنیم آموزش و پرورش فقط برای ما هزینه دارد؛ نخیر، دستاوردهایی بزرگ‌تر از دستاوردهای آموزش و پرورش وجود ندارد. هرچه شما در سرتاسر کشور از جلوه‌های پیشرفت و دستاورد و ابتکار می‌بینید، ریشه آن اینجا است؛ اینجا را درست کنید تا همه جا درست بشود. بنابراین پول خرج کردن برای آموزش و پرورش و توسعه منابع مالی آموزش و پرورش، یکی از کارهای اساسی است که امیدواریم مسؤولان دولتی به این نکته توجّه کنند.»

اگر شخصیّت معلّم دارای صفات انسانی از قبیل: مهرورزی، نوع دوستی، درست کاری، همکاری، خویشتن داری و ایمان باشد، طبعاً تقلید از چنین ویژگی‌هایی، سلامت روانی کودک و امنیت آینده جامعه را تضمین خواهد کرد. با این توصیف، «معلم» به عنوان یکی از مهم‌ترین الگوهای مورد وثوق جامعه، نقش بسیار حساسی در رفتار افراد جامعه، به ویژه در میان دانش آموزان داشته و آموزش و پرورش نیز بیش از هر زمان دیگری به عنوان رکن اصلی توسعه و بالندگی اجتماعی و فرهنگی جامعه قلمداد شده و به منزله قدرتمندترین ابزار شکل دهی آینده یک کشور و پایداری و تداوم تاریخ و فرهنگ یک جامعه به شمار می‌رود.

بنابراین باید پذیرفت که کیفیت و قابلیت‌های معلمان و فرهنگیان شاغل در نظام آموزشی، آئینه تمام نمای کیفیت آموزش و پرورش آن جامعه‌اند. معلم نه تنها از طریق آموزش، که از طریق نقش الگویی خویش، درهای معرفت و حقیقت را به روی انسان می‌گشاید و راه و رسم زندگی را برای وی ترسیم می‌نماید و انسان را به مراحلی از کمال و رشد می‌رساند که قرآن از او به عنوان اسوه و الگو نام می‌برد. الگو و اسوه‌ای که سال‌ها در ذهن دانش‌آموز و دانشجو می‌ماند و هر ساله در ایام دوازدهم اردیبهشت همزمان با روز و هفته معلم بازخوانی و یادآوری می‌شود.

کد خبر 749306

دیگر خبرها

  • معلم؛ روایتگر تاریخ و مظهر فرهنگ
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»
  • آینده‌ای روشن با زمین بدون پلاستیک
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی
  • «سیزیف» به مردم ایران چه می آموزد؟ / ورود ایرانیان به دالان باریک آزادی / مهمترین پروژه توسعه ایران توانمندسازی جامعه
  • تاریخ بشریت ادامه راه انبیاء در مبارزه با جریان استکبار است
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی