Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز، حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه شب گذشته، 17 مردادماه در مراسم افتتاحیه بخش آقایان مرحله استانی چهلمین دوره مسابقات سازمان اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی که در حسینیه امام‌خامنه‌ای مشهد برگزار شد، گفت: عدد 40، عدد بلوغ است و رسیدن مسابقات قرآن کریم به این مرحله نشان‌دهنده این است که مسابقات به بلوغ خود رسیده است و در طول برگزاری به کشف استعدادها، شناسایی قاریان، حافظان، تربیت اساتید قرآن و گرم‌شدن محافل قرآنی منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این مطلب که در دوره‌های ابتدایی برگزاری مسابقات قرآن کریم، در برخی رشته‌ها هیچ شرکت‌کننده‌ای نداشتیم، ادامه داد: اما امروز به طور مثال در شهر مشهد صدها موسسه قرآنی فعالیت دارند که هرکدام صدها و هزاران نفر از علاقه‌مندان را گرد هم آورده‌اند که زبان از شکر این نعمت قاصر است.

رئیس مرکز امور سازمان اوقاف و امور خیریه گسترش فعالیت‌های قرآنی را از برکات انقلاب اسلامی و نتایج رهنمودهای امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب دانست و عنوان کرد: طبق فرمایش ایشان، تمام مقصد ما و هدف ما از انقلاب، حکومت قرآن و استقرار نظامات قرآنی است.

وی با تاکید بر لزوم عمل به دستورات قرآن کریم در زندگی فردی و اجتماعی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با قرآنیان فرمودند که «ما علی‌رغم همه کارهایی که انجام‌ می‌شود از قرآن بیگانه و دوریم؛ باید حرکت کنیم و خود را به قرآن نزدیک کنیم».

دوری از قرآن؛ منشا مشکلات امروز

حجت‌الاسلام حسینی در همین راستا افزود: رهنمودهای قرآن هنوز در همه عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حاکم نشده که بخش عمده‌ای از مشکلات امروز ما نیز ناشی از همین دوری از قرآن است؛ بنابراین برای اینکه نظام ما یک نظام قرآنی باشد باید قدم‌های بلندتری برداریم.


روزی یک آیه؛ یک سال 365 موضوع قرآن

وی خطاب به قرآنیان، با تاکید بر مطالعه قرآن و آشنایی بیشتر با مفاهیم قرآنی ابراز کرد: شعار ما این است که قرآن کتاب قانون و دستورالعمل زندگی است، بنابراین باید به مفاهیم قرآنی توجه بیشتری داشته باشیم؛ حضرت آیت‌الله گلپایگانی هر روز یک جزء قرآن می‌خواندند و هر روز روی یک فراز توجه بیشتری داشتند و آن فراز را تا شب تکرار می‌کردند؛ بنابراین می‌شود ما هم در تلاوت‌مان هر روز روی یک آیه که برای‌مان آشناتر است و احساس می‌کنیم که دوای دردهای ماست توجه بیشتری داشته باشیم. به این ترتیب با 365 موضوع قرآنی آشنا شده‌ایم و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب درباره حافظان فرمودند، آیات قرآن در مواجهه با مسائل مختلف ما را راهنمایی می‌کنند.


حجت‌الاسلام حسینی با اظهار این مطلب که ما سرمایه‌ای جز قرآن نداریم و باید به آن پناه ببریم بیان کرد: پیامبر(ص) فرمودند هنگامی‌ که فتنه‌ها مانند شب‌های تاریک به شما هجوم آورد به قرآن پناه ببرید؛ بنابراین در این دوره که انواع تهاجم‌های فرهنگی به ما هجوم آورده نیز پناهی جز قرآن نداریم به همین خاطر است که رهبر معظم انقلاب فرمودند ما باید 10 میلیون حافظ داشته باشیم چراکه جوانی که به بیان امام صادق(ع) گوشت و خونش با قرآن آمیخته شود، از این تهاجم‌ها در امان است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به توافق بین این سازمان با سازمان زندان‌ها اشاره کرد و افزود: در جلسه‌‌ای که با معاون سازمان‌ زندان‌ها داشتیم، آمار آزادشدگانی که دوباره مرتکب جرم می‌شوند و به زندان باز می‌گردند 36 درصد است اما این میزان درباره حافظان قرآن کمتر از یک درصد است.

جرم و فساد در بین این افراد کمتر است

وی در همین راستا اضافه کرد: فساد، فحشا و جرم در بین افرادی که با قرآن مانوس هستند کمتر است و همچنین افرادی که به قرآن ایمان و اعتقاد داشته باشند و خود را به قرآن بسپارند، طبق وعده قرآن و پیامبر(ص)، این کتاب الهی از آنان دستگیری می‌کند، همان‌گونه که قرآنیان در هر عرصه‌ای از جمله علم، فناوری، ورزشی، فنی و ... که وارد شده‌اند، با خود برکت را به همراه آورده و آن فضا را نورانی می‌کنند.

حجت‌الاسلام حسینی در پایان از تلاش‌های مجموعه اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی در گسترش برنامه‌های قرآنی و همچنین برگزاری مسابقات بین المللی قرآن دانش‌آموزی در مشهد تقدیر کرد و ادامه داد: تعاملی که بین سازمان اوقاف و وزارت آموزش و پرورش انجام شد، باعث شد تا موازی‌کاری در برگزاری مسابقات آموزش و پرورش و مسابقات دانش‌آموزی از بین برود، مجموعه وزارت آموزش و پرورش هم روی مسابقات دانش‌آموزی تمرکز پیدا کند و همچنین باعث شد مسابقات بین المللی دانش‌آموزی به مرجعیت برسد و مورد توجه قرار گیرد.


وی در پایان، از ایجاد موقوفه مشارکتی برای دانش‌آموزان برای توسعه فعالیت‌های قرآنی در مراسم اختتامیه مسابقات بین المللی دانش‌آموزان در مشهد خبر داد و افزود: این اقدام خوبی است که از سوی اداره کل اوقاف خراسان رضوی انجام شد که امیدواریم سایر استان‌ها نیز الگوبرداری کنند.

حجت‌الاسلام حسینی همچنین با اشاره به موفقیت‌های خراسان رضوی در رشته قرائت نیز عنوان کرد: امیدواریم در حوزه حفظ و معارف هم بتوانیم از این استان کارهای الگو و ماندگاری داشته باشیم که البته کارهای خوبی از جمله اضافه‌شدن دو رشته حفظ موضوعی و حفظ احادیث به رشته تفسیر در بخش معارفی صورت گرفته و در بخش حفظ نیز قرار است مرکز مجازی برای توسعه حفظ قرآن کریم ایجاد شود.

تسنیم

115

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۳۰۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل تمییز و دلچسب با مردم در طرح «زندگی با آیه ها»

خبرگزاری مهر، گروه دین و اندیشه: همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، نهضت ملی زندگی با آیه‌ها با هدف تبیین ۳۰ آیه زندگی‌ساز قرآن کریم آغاز شد. در این پویش که توسط جمعی از اندیشمندان قرآنی کشور طراحی شده، ۵۰ آیه محوری قرآن کریم انتخاب شدند که تسلط به آنها می‌تواند مبانی اعتقادی مخاطبین را مستحکم‌تر کند. ماه مبارک رمضان امسال هم نهادها و فعالان قرآنی دست به دست هم داده‌اند تا به یاری خدا حال و هوای کشور را قرآنی تر کنند. زندگی با آیه‌ها؛ حلقه وصل همه فعالیت‌های قرآنی در ماه مبارک رمضان امسال بود. این حرکت فراگیر با بهره‌گیری از رسانه در ابعاد و سطوح گوناگون و با توجه به ظرفیت‌ها و اقتضایات ماه مبارک رمضان که مقارن با تعطیلات نوروزی بود به دنبال ایجاد یک حرکت ملی با هم افزایی تمام ظرفیت‌های مردمی و رسمی بود که بحمدالله به ثمر رسید و از جانب رهبر معظم انقلاب اسلامی مهر تأیید گرفت.

بر همین اساس محدث تک فلاح خبرنگار و فعال رسانه‌ای با اشاره به اهمیت این طرح در یادداشتی به بیان ابعاد و لزوم استمرار این طرح ملی پرداخته است که در ادامه می‌خوانیم:

هنوز مدرسه نمی‌رفتم که برای تربیت قرآنی مان دغدغه اش را می‌دیدم. مادرم را می‌گویم. از بین همه کلاس‌های تابستانی که البته آن روزها خیلی هم متنوع و زیاد نبود، انتخابش کلاسی بود که حتماً به جلسه روخوانی و روان‌خوانی قرآنم آسیب نزند. به مرور به ترتیل و تلاوت رسید و بعد هم صوت و لحن. خودم نفهمیدم. در دوران کودکی محسوس نبود اما ناگهان نوجوانی. نوجوانی من به برکت انس با قرآن پر از نور شد.

کلاس‌های عربی و قرآن و مسابقات منطقه و استان و پویش‌های آموزش و پرورش و حتی جلسات به ظاهر ساده اما در باطن بسیار تأثیرگذار و شیرین «درس هایی از قرآن» چنان ردپایش را در زندگی ام جایگذاری کرده بود که مطمئنم تا نهایت عمرم خودنمایی می‌کند.

از اثرات زندگی با آیه‌های قرآن هر چه بگوییم کم است. جهان بینی انسان را که تغییر می‌دهد هیچ، برای تمام گام‌های مهم هم برنامه بی نقصی دارد که اگر در مرحله خودش بتوانی حکمتش را پیاده کنی، برکتش را می‌بینی.

اما امسال! اسفندماه که نام پویش «زندگی با آیه ها» و دفترچه‌های ضمیمه روزنامه‌ها و جراید را دیدم، با خودم تصور کردم کار قرآنی همیشه مهجور بوده، این هم یکی مثل بقیه. با گذشت چند روز از ماه مبارک متوجه اتفاق زیبایی شدم. هماهنگی رسانه‌ها و تعامل تمییز و دلچسب با مردم که مخاطب اصلی این پویش سراسری و کشوری بودند برایم قابل توجه بود.

قرآن، این کتاب راهنمای زندگی و مردگی بشر در ماه مبارک امسال، که متقارن شده بود با فروردین و نوروز ۱۴۰۳ در دهان فرزندانم داشت نورافشانی می‌کرد، بی آنکه من به صورت ارادی و مستقیم کاری برایشان کنم. همین پویش «زندگی با آیه ها» که هر روز و در تمام شبکه‌های تلویزیونی مردم را مشغول خود کرده بود، هر چند سبک بود ولی مستمر، با تمام شدن ماه مبارک و فرارسیدن عید فطر آمار شگفت انگیزی از تعامل مخاطبان ثبت کرد. حدود ۱۰ میلیون شرکت کننده! ۱۰ میلیون کودک و نوجوان و جوان و پیر. ده میلیون زن و مرد با همین آیه‌ها سرشار شدند.

این آمار را بگذاریم کنار اتفاق زیبایی که منحصراً در جمهوری اسلامی ایران رقم خورد. استادیوم آزادی تهران در روز میلاد کریم آل طه علیه السلام، میزبان ۱۲۰ هزار روزه دار ایرانی بود. دورهمی قرآنی ای که به همت برنامه تلویزیونی محفل با محوریت قرآن کریم و به شادباش قدوم مولود آن روز به بهترین شکل ممکن برگزار شد و قرآن دوستانی که در کنار هم افطار کردند. یک ابر برنامه رسانه‌ای با هدف بالا بردن پرچم قرآن که قطعاً و بدون شک به منور کردن قلوب شرکت کنندگان و دوست دارانش با نام و یاد و تلاوت قرآن قوت گرفت.

قرآن نور است و همت تمام مسلمانان آن هم در ماه مبارک رمضان بر انس و الفت با آن باعث شده بود که همه با هم در یک هدف واحد تمرکز کنیم و برای خودمان و فرزندانمان و شکل گیری مسیر درست و نورانی مان در زندگی گام برداریم. همین بود که خستگی تمام دست اندر کاران قرآن دوست و پاک نیت با تقدیر رهبر فرزانه انقلاب در روز نوزدهم فروردین ماه در دیدار رمضانی‌شان با دانشجویان فراموش شد. جایزه‌ای خاص برای هر که برای این کار خوب گامی برداشت:

«خب امسال بحمدالله ماه رمضان، ماه رمضانِ خوبی بود، بخصوص رواج قرآن، تلاوت قرآن، برای بنده خیلی خرسندکننده بود. اینکه در شهرهای مختلف، افراد متعدّدی، گاهی حتّی نوجوان‌هایی به این خوبی، به این روانی، گاهی از حفظ، قرآن تلاوت می‌کنند این یکی از آرزوهای بزرگ بنده بود که بحمدالله میبینم دارد تحقّق پیدا می‌کند و تحقّق پیدا کرده بارها خدا را شکرگزاری می‌کنم.هر چه می‌توانید با قرآن مأنوس بشوید؛ همه چیز در قرآن هست، که با تدبّر در قرآن [به دست می‌آید]؛ البتّه این تدبّر با راهنمایی باید همراه باشد.»

کد خبر 6076789 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • استخدام نخبگان قرآنی به عنوان معلم از مهر امسال
  • تشکیل و راه اندازی انجمن نوجوانان قرآنی در نمایشگاه قرآن سال بعد
  • برگزاری نمایشگاه غذاهای قرآنی در نکا
  • افتتاح نمایشگاه هنر‌های قرآنی در فرهنگسرای نیاوران
  • برگزاری نمایشگاه «روایت باران» خلاقیت است/ نشر قرآن با زبان هنر
  • چهار روایت معتبر از سبک زندگی با آموزه های قرآنی
  • طرح محله‌های قرآنی در ۸ محله بندرعباس برگزار شد
  • رقابت ۲۵ هزار دانش‌آموز بویراحمدی در مسابقات قرآنی
  • پنج میلیاردتومان تسهیلات به فعالان قرآنی یزد پرداخت شد
  • تعامل تمییز و دلچسب با مردم در طرح «زندگی با آیه ها»