Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس مرکز امور قرآني سازمان اوقاف و امور خيريه به توافق بين اين سازمان با سازمان زندان‌ها اشاره کرد و گفت: در جلسه‌‌اي که با معاون سازمان‌ زندان‌ها داشتيم، بيان شد، ميزان درباره حافظان قرآن به زندان کمتر از يک درصد است.

به گزارش جام نيوز، حجت‌الاسلام سيدمصطفي حسيني، رئيس مرکز امور قرآني سازمان اوقاف و امور خيريه شب گذشته، 17 مردادماه در مراسم افتتاحيه بخش آقايان مرحله استاني چهلمين دوره مسابقات سازمان اوقاف و امور خيريه خراسان رضوي که در حسينيه امام‌خامنه‌اي مشهد برگزار شد، گفت: عدد 40، عدد بلوغ است و رسيدن مسابقات قرآن کريم به اين مرحله نشان‌دهنده اين است که مسابقات به بلوغ خود رسيده است و در طول برگزاري به کشف استعدادها، شناسايي قاريان، حافظان، تربيت اساتيد قرآن و گرم‌شدن محافل قرآني منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وي با بيان اين مطلب که در دوره‌هاي ابتدايي برگزاري مسابقات قرآن کريم، در برخي رشته‌ها هيچ شرکت‌کننده‌اي نداشتيم، ادامه داد: اما امروز به طور مثال در شهر مشهد صدها موسسه قرآني فعاليت دارند که هرکدام صدها و هزاران نفر از علاقه‌مندان را گرد هم آورده‌اند که زبان از شکر اين نعمت قاصر است.

رئيس مرکز امور سازمان اوقاف و امور خيريه گسترش فعاليت‌هاي قرآني را از برکات انقلاب اسلامي و نتايج رهنمودهاي امام خميني(ره) و رهبر معظم انقلاب دانست و عنوان کرد: طبق فرمايش ايشان، تمام مقصد ما و هدف ما از انقلاب، حکومت قرآن و استقرار نظامات قرآني است.

وي با تاکيد بر لزوم عمل به دستورات قرآن کريم در زندگي فردي و اجتماعي اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در ديدار با قرآنيان فرمودند که «ما علي‌رغم همه کارهايي که انجام‌ مي‌شود از قرآن بيگانه و دوريم؛ بايد حرکت کنيم و خود را به قرآن نزديک کنيم».

دوري از قرآن؛ منشا مشکلات امروز
حجت‌الاسلام حسيني در همين راستا افزود: رهنمودهاي قرآن هنوز در همه عرصه‌هاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي حاکم نشده که بخش عمده‌اي از مشکلات امروز ما نيز ناشي از همين دوري از قرآن است؛ بنابراين براي اينکه نظام ما يک نظام قرآني باشد بايد قدم‌هاي بلندتري برداريم.


روزي يک آيه؛ يک سال 365 موضوع قرآن
وي خطاب به قرآنيان، با تاکيد بر مطالعه قرآن و آشنايي بيشتر با مفاهيم قرآني ابراز کرد: شعار ما اين است که قرآن کتاب قانون و دستورالعمل زندگي است، بنابراين بايد به مفاهيم قرآني توجه بيشتري داشته باشيم؛ حضرت آيت‌الله گلپايگاني هر روز يک جزء قرآن مي‌خواندند و هر روز روي يک فراز توجه بيشتري داشتند و آن فراز را تا شب تکرار مي‌کردند؛ بنابراين مي‌شود ما هم در تلاوت‌مان هر روز روي يک آيه که براي‌مان آشناتر است و احساس مي‌کنيم که دواي دردهاي ماست توجه بيشتري داشته باشيم. به اين ترتيب با 365 موضوع قرآني آشنا شده‌ايم و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب درباره حافظان فرمودند، آيات قرآن در مواجهه با مسائل مختلف ما را راهنمايي مي‌کنند.


حجت‌الاسلام حسيني با اظهار اين مطلب که ما سرمايه‌اي جز قرآن نداريم و بايد به آن پناه ببريم بيان کرد: پيامبر(ص) فرمودند هنگامي‌ که فتنه‌ها مانند شب‌هاي تاريک به شما هجوم آورد به قرآن پناه ببريد؛ بنابراين در اين دوره که انواع تهاجم‌هاي فرهنگي به ما هجوم آورده نيز پناهي جز قرآن نداريم به همين خاطر است که رهبر معظم انقلاب فرمودند ما بايد 10 ميليون حافظ داشته باشيم چراکه جواني که به بيان امام صادق(ع) گوشت و خونش با قرآن آميخته شود، از اين تهاجم‌ها در امان است.

رئيس مرکز امور قرآني سازمان اوقاف و امور خيريه به توافق بين اين سازمان با سازمان زندان‌ها اشاره کرد و افزود: در جلسه‌‌اي که با معاون سازمان‌ زندان‌ها داشتيم، آمار آزادشدگاني که دوباره مرتکب جرم مي‌شوند و به زندان باز مي‌گردند 36 درصد است اما اين ميزان درباره حافظان قرآن کمتر از يک درصد است.

جرم و فساد در بين اين افراد کمتر است
وي در همين راستا اضافه کرد: فساد، فحشا و جرم در بين افرادي که با قرآن مانوس هستند کمتر است و همچنين افرادي که به قرآن ايمان و اعتقاد داشته باشند و خود را به قرآن بسپارند، طبق وعده قرآن و پيامبر(ص)، اين کتاب الهي از آنان دستگيري مي‌کند، همان‌گونه که قرآنيان در هر عرصه‌اي از جمله علم، فناوري، ورزشي، فني و ... که وارد شده‌اند، با خود برکت را به همراه آورده و آن فضا را نوراني مي‌کنند.

حجت‌الاسلام حسيني در پايان از تلاش‌هاي مجموعه اداره کل اوقاف و امور خيريه خراسان رضوي در گسترش برنامه‌هاي قرآني و همچنين برگزاري مسابقات بين المللي قرآن دانش‌آموزي در مشهد تقدير کرد و ادامه داد: تعاملي که بين سازمان اوقاف و وزارت آموزش و پرورش انجام شد، باعث شد تا موازي‌کاري در برگزاري مسابقات آموزش و پرورش و مسابقات دانش‌آموزي از بين برود، مجموعه وزارت آموزش و پرورش هم روي مسابقات دانش‌آموزي تمرکز پيدا کند و همچنين باعث شد مسابقات بين المللي دانش‌آموزي به مرجعيت برسد و مورد توجه قرار گيرد.


وي در پايان، از ايجاد موقوفه مشارکتي براي دانش‌آموزان براي توسعه فعاليت‌هاي قرآني در مراسم اختتاميه مسابقات بين المللي دانش‌آموزان در مشهد خبر داد و افزود: اين اقدام خوبي است که از سوي اداره کل اوقاف خراسان رضوي انجام شد که اميدواريم ساير استان‌ها نيز الگوبرداري کنند.

حجت‌الاسلام حسيني همچنين با اشاره به موفقيت‌هاي خراسان رضوي در رشته قرائت نيز عنوان کرد: اميدواريم در حوزه حفظ و معارف هم بتوانيم از اين استان کارهاي الگو و ماندگاري داشته باشيم که البته کارهاي خوبي از جمله اضافه‌شدن دو رشته حفظ موضوعي و حفظ احاديث به رشته تفسير در بخش معارفي صورت گرفته و در بخش حفظ نيز قرار است مرکز مجازي براي توسعه حفظ قرآن کريم ايجاد شود.

تسنيم
115



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۳۱۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی گرجیان؛ استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) شامگاه 3 اردیبهشت ماه در نشست علمی «عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی؛ عینیت یا غیریت؟» که از سوی انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی و با همکاری آکادمی اخلاق‌پژوهی روشمند برگزار شد با بیان اینکه در این نشست درصدد بررسی این موضوع هستیم که آیا عرفان ماخوذ از آموزه‌های وحیانی و نه دست‌ساز بشری با اخلاق قرآنی، عینیت دارد یا غیریت، گفت: علامه طباطبایی اصرار دارد بگوید آنچه را پیامبر(ص) آورده است توحید احدی است ولی آنچه سایر انبیاء در بین مردم رواج دادند توحید واحدی است و اخلاق قرآنی، اخلاق متکی بر توحید احدی است و عرفان وحیانی اسلامی هم رسیدن به مقام فنا و توحید احدی است لذا از منظر وی، عرفان وحیانی با اخلاق قرآنی همسو است. بنابراین عرفان وحیانی علم اعلی است و اخلاق علم، متوسط ولی چون اخلاق به قرآن متصل شده است باید گفت عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی عینیت دارند.


گرجیان تصریح کرد: موضوع عرفان وحیانی، رسیدن به مقام فنا و وصول الی الله بدون حجاب است؛ قرآن کریم فرموده است: یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاکَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذِیرًا. لذا عمده تلاش انبیا بر این محور است که انسان‌ها را به مقام وصول، حضور و فنا برسانند. چون قرآن قصد دارد انسان را به جایی که امکان وصول به عالم وجودی بالا دارد برساند عرفان و اخلاق قرآنی عینیت دارند گرچه عرفان وحیانی ادبیات مخصوص خود را دارد که در اخلاق وجود ندارد و روش عرفان اسلامی هم بر پایه شهود است گرچه علم عرفان، حصولی است.


استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان اینکه روش عرفان سلوکی، متکی به شهود است ولی علم عرفان نظری شبیه فلسفه، حصولی است و در عین حال قرآن علم وحیانی است و بالاترین مرتبه کشف و شهود را دارد، اظهار کرد: عرفان و اخلاق وحیانی از جهت هدف بسیار به هم نزدیک هستند کما اینکه در روش و موضوع هم اینگونه بودند؛ البته اگر اخلاق متصل به قرآن نبود چه بسا اخلاق را علم متوسط و مادون علم عرفان می‌دانستیم.


گرجیان اضافه کرد: نبی اعظم(ص) به عنوان قرآن مجسم فرموده است: انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق، یعنی هدف پیامبر(ص) پیاده‌کردن اخلاق مجسم به وسیله آموزه‌های وحیانی است و عرفان هم قصد دارد انسان را از وابستگی ناشایست جدا کند و او را به بایسته‌های لازم برساند. عرفا معتقدند که عرفان اسلامی از غیر آیات و روایات گرفته نشده است و هر چه هست از قرآن و روایات است بنابراین اینطور نیست که به انحراف برود ولی کسانی که عرفان خود را بر پایه قرآن و اهل بیت(ع) بنا نکردند دچار انحراف شدند.


عینیت قرآن و انسان کامل

این پژوهشگر با بیان اینکه قرآن کریم هدف بعثت را رساندن مردم به کلمه توحید ذکر کرده است، گفت: انسان کامل و قرآن کریم دو نسخه از یک حقیقت هستند لذا اگر پیامبر را به شکل کتاب دربیاورند قرآن خواهد شد و اگر قرآن را به شکل انسان درآورند پیامبر(ص) خواهد شد. در اخلاق قرآنی هم مراد، دستگیری پیامبر(ص) از مردم و رساندن آنان به غایت سلوک عرفانی و مقام احدیت وصفیه است. البته در این مرتبه بین عرفا اختلاف است؛ برخی متوجه مقام ذات ربوبی نشده‌اند و فکر کرده‌اند همان احدیت وصفیه است در حالی که قرآن فرموده است: لَا یَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْکَافِرِینَ أَوْلِیَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِینَ ۖ وَمَنْ یَفْعَلْ ذَٰلِکَ فَلَیْسَ مِنَ اللَّهِ فِی شَیْءٍ إِلَّا أَنْ تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقَاةً ۗ وَیُحَذِّرُکُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ ۗ وَإِلَی اللَّهِ الْمَصِیرُ. خدا شما را از خویشتن برحذر می‌دارد یعنی تفکر در  ذات خدا ممکن نیست و محال است انسان بتواند به مقام ذات دست یابد ولی می‌توان به قدر تشنگی چشید.


گرجیان با بیان اینکه غایت، رسیدن به «لا اله الا الله تفلحوا» است و اخلاق قرآنی هم هدف‌گیری به این جهت است، افزود: از منظر علامه حسن‌زاده آملی در این صورت قرآن از عرفان و این دو از برهان جدایی ندارند البته باید دانست که همانطور که امام سجاد(ع) در مناجات العارفین فرموده است: و لم تجعل للخلق طریقا...؛ هیچ راهی برای خلق برای رسیدن به معرفت الهی نیست مگر اینکه انسان اظهار عجز از معرفت کند. نهایت درجه‌ای که انسان می‌تواند به آن برسد این است که بداند نمی‌تواند و نمی‌داند که به مقام ذات برسد؛ ما عرفناک حق معرفتک.


راه پیمودن کمال

استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان اینکه تخلق به اخلاق الهی اینگونه است که انسان از آنچه غیر است رهیده شود و انانیت خود را رها کند، ادامه داد: با رهاشدن از انانیت به جایی برسد که؛ هر نفس آواز عشق می‌رسد از چپ و راست/ ما به فلک می‌رویم عزم تماشا که راست/ ما ز فلک بوده‌ایم یار ملک بوده‌ایم/ باز همان جا رویم جمله که آن شهر ماست/ خود ز فلک برتریم وز ملک افزونتریم/ زین دو چرا نگذریم منزل ما کبریاست. اگر کسی عرفان وحیانی و اخلاق متخذ از قرآن را با همدیگر جمع کند مسیر سلوک نزدیکتر خواهد شد و انسان به جایگاه شایسته‌ای که باید برسد خواهد رسید.


وی ادامه داد: باز به تعبیر علامه طباطبایی، در ذیل آیه شریفه «ذَٰلِکَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّ مَا یَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ هُوَ الْبَاطِلُ وَأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْعَلِیُّ الْکَبِیرُ» او ثابت است که ثبوتش با بطلان آمیخته نیست و اگر انسان در اخلاق و عرفان به اینجا برسد به مقام عرفان حنیف خواهد رسید و اینکه «قُلْ إِنَّ صَلَاتِی وَنُسُکِی وَمَحْیَایَ وَمَمَاتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ» که همان توحید ابراهیمی است؛ یعنی ما با همه وجود و هستی رو به تو کرده‌ام. وقتی امام حسین(ع) بر شمشیرش تکیه کردند و فرمایشاتی داشتند، حضرت علی اکبر(ع) پرسید پدرجان آیا ما بر حق هستیم؟ امام(ع) فرمودند: بله. لذا امام هرچه را داشت در مسیر سلوک الی الله فدا کرد.


وی با بیان اینکه آبشخور عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یک چیز است و موضوع و روش و غایت هم یکسان است لذا جداکردن این دو از یکدیگر درست نیست، افزود: قرآن کریم در آیه 12 سوره یس آورده است: وَکُلَّ شَیْءٍ أَحْصَیْنَاهُ فِی إِمَامٍ مُبِینٍ؛ انسان کامل در درجه‌ای است که هر آنچه خوبان همه دارند او یکجا دارد به تعبیر دیگر انسان کامل که در راس آن نبی اعظم(ص) به عنوان قطب عالم و جام جهان‌نما است، جام‌جهان نما نفس اوست، نفس انسان کامل است که می‌تواند تجلی همه عالم آفرینش باشد. به تعبیر ابن سینا، بر همه عالم اطلاع دارند. انسان کامل، مهدی، خضر و هادی و ... است و بر همه عالم اشراف دارد؛ این تعابیر را محی‌الدین عربی ذکر کرده است و البته متخذ از آیات قرآن است: وَإِذْ قَالَ رَبُّکَ لِلْمَلَائِکَةِ إِنِّی جَاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلِیفَةً ۖ قَالُوا أَتَجْعَلُ فِیهَا مَنْ یُفْسِدُ فِیهَا وَیَسْفِکُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِکَ وَنُقَدِّسُ لَکَ ۖ قَالَ إِنِّی أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ.


گرجیان با بیان اینکه کسانی که جایگاه انسان کامل را درک نکردند در وقت انتخاب او به مقام خلیفة‌اللهی معترض شدند، گفت: به خدا معترض شدند که؛ نحن نسبح بحمدک و نقدس لک؛ در حالی که خدا فرمود: انی اعلم ما لا تعلمون. پیامبر(ص) وقتی در معراج به عالم بالا راه یافت به جبرئیل فرمود تو هم بیا بالا ولی او فرمود اگر بند انگشتی جلوتر بیایم و نزدیک شوم پر من خواهد سوخت.


وی با اشاره به مبانی انسان‌شناسی اخلاق قرآنی و تفاوت آن با اخلاق ارسطویی، گفت: اخلاق ارسطویی در نهایت قصد دارد انسانی بسازد که متعادل باشد یعنی قوای غضبیه و شهویه او با قوای رحمانی او در تعادل باشد ولی در اخلاق قرآنی، وصول الی‌الله مطرح است که در اخلاق معمول چنین چیزی اصلا وجود ندارد. البته راهکار تخلق به اخلاق الهی برای انسان کامل، حب به ذات الهی است یعنی حب ذات خود را رها کند تا به حب ذات ربوبی برسد.


استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان اینکه اگر لطف خداوند شامل حال فرشتگان نشده بود آن‌ها مانند ابلیس رجیم و رانده از درگاه ربوبی بودند، اضافه کرد: وجود اقدس ربوبی می‌خواهد قواره کاملی از اسماء و صفات خود را به تجلی بنشاند و این جز با خلقت انسان کامل ممکن نیست البته نه انسانی که فقط صورت انسانی دارند و قلب آنان، قلب حیوانی و شیطانی است. چهره خیلی‌ها چهره آدمی است ولی قلبشان حیوانی و شیطانی است؛ امام سجاد(ع) در ایام حج با تصرف الهی نشان دادند خیلی از افرادی که دور بیت‌الله می‌گردند دارای چهره انسانی ولی قلب و باطنی حیوانی هستند.  


اخلاق و عرفان وحیانی لازمه خلافت الهی

وی افزود: انسان قابلیت دارد تا به قاب قوسین برسد ولی فقط کسی چون پیامبر(ص) توفیق رسیدن به این مرتبه را دارد. انسانی که سلوک و عرفان وحیانی دارد و اخلاق قرآنی را هم در خود جمع کرده است از سوی خداوند به عنوان خلیفه خودش انتخاب می‌شود. در حدیث قرب نوافل هم دارد که انسان به جایی می‌رسد که من گوش و چشم و دست و زبان او می‌شوم. البته پیامبر(ص) یک جنبه ظاهری هم دارد و آنقدر خلق نیکو داشته است که قرآن کریم از آن تمجید کرد و فرمود: فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ ۖ وَلَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ. مردم وقتی پیامبر(ص) را می‌دیدند چون شبیه خودشان بودند و می‌خوردند و در بازار راه می‌رفتند ایشان را شبیه خود می‌دانستند ولی قرآن فرمود: قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحَیٰ إِلَیَّ أَنَّمَا إِلَٰهُکُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ. لذا افراد عادی مردم مرتبه ایشان را نفهمیدند و گفتند: وَقَالُوا مَالِ هَٰذَا الرَّسُولِ یَأْکُلُ الطَّعَامَ وَیَمْشِی فِی الْأَسْوَاقِ ۙ لَوْلَا أُنْزِلَ إِلَیْهِ مَلَکٌ فَیَکُونَ مَعَهُ نَذِیرًا.


گرجیان بیان کرد: تعبیر یُوحَیٰ إِلَیَّ؛ تعبیر عجیبی است؛ به پیامبری که به اخلاق و عرفان قرآنی متصل است وحی می‌شود یا چطور عیسی(ع) به بنی اسرائیل فرمود من رسول خداوند هستم و تصدیق ماسبق می‌کنم و هم به آمدن پیامبری به نام احمد بشارت می‌دهم که در زمین به او محمد و در آسمان احمد گویند. علی(ع) فرمود نخستین چیزی که خدا آفرید نور محمد بود و از نور او 20 دریا از جنس نور آفرید و خدا به او فرمود شفیع روز محشر تویی و از او 124 هزار نبی متشعشع شد و همه بر دور خانه خود با نور محمد(ص) طواف کردند. امام رضا(ع) براساس روایت کافی شریف، فرمودند که امام دردانه و یگانه روزگار خود است و همانطور که خدا لیس کمثله شئ است، انسان کامل هم اینطور است.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • تبلور موقوفات منفعتی در نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف و امور خیریه
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • اعزام ۲ نماینده از ایران به مسابقات قرآن مالزی
  • تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد
  • عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی در ماه رمضان تجلیل شدند
  • عوامل برنامه‌های قرآنی با حضور «حجت‌الاسلام قمی» قدردانی شدند