Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-03@00:26:18 GMT

تصاحب بازار ایران توسط عراق و روسیه

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۳۱۳۴۰

تصاحب بازار ایران توسط عراق و روسیه

هند واردات نفت خام از ایران را این ماه 16 درصد کاهش داد که این رقم نسبت به سال گذشته کاهش 20 درصدی داشته است.

هند تصمیم گرفته است میزان واردات نفت خام از ایران را تا 25 درصد کاهش دهد. دلیل کاهش واردات نفت خام هند از ایران بر اساس آنچه که پیش از این وزیر نفت این کشور اعلام کرد، اقدام تلافی‌جویانه در برابر ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولان هند می‌گویند به دلیل اینکه ایران توسعه میدان گازی فرزاد ب را به ما واگذار نمی‌کند، واردات نفت از ایران را کاهش می‌دهیم.

بر اساس گزارش رویترز در حال حاضر هندی‌ها متمایل به عراق و روسیه شده‌اند، یعنی به همان اندازه که واردات نفت از ایران را کاهش داده‌اند به همان میزان از عراق و روسیه نفت ترش بیشتری وارد کرده‌اند.

رویترز بر اساس آمارهای کشتیرانی می‌نویسد میزان واردات نفت خام هند از عراق در ماه جولای نسبت به ماه گذشته 31.5 درصد افزایش یافت. میزان واردات هند از عراق 4 ماه متوالی است که افزایشی بوده و خریدش از ایران و ونزوئلا کاهش یافته است.

هند در ماه جولای 954 هزار و 400 بشکه در روز از عراق نفت خریداری کرده در حالی که این رقم در ماه گذشته 725 هزار و 800 بشکه بود.

براساس آمار ردیابی کشتی‌ها که توسط مؤسسه تحقیقاتی و پیش‌بینی تامسون رویترز گردآوری شده است میزان واردات ماه جولای هند از عراق 50 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

علی‌رغم افزایش واردات هند از عراق میزان واردات این کشور از ونزوئلا 31.1 درصد کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش هند به دنبال متنوع کردن خریدهایش است تا طرح کاهش 25 درصدی خرید نفت از ایران را تا 31 مارس 2018 عملی کند. این اقدام در واکنش به عدم واگذاری توسعه میدان گازی فرزاد ب به آنها از سوی ایران انجام می‌شود.

میزان واردات هند از ایران در ماه جاری 16.3 درصد کاهش یافت و به رقم 414 هزار و 900 بشکه در روز رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش 207 درصدی داشته است.

هفته گذشته منابع آگاه به رویترز گفتندمی‌نویسد بارگیری نفت خام از سوی ایران به مقصد هند احتمالاً این ماه به 310 هزار بشکه خواهد رسید که کمترین رقم از فوریه 2016 محسوب می‌شود.

به منظور تأمین نیاز داخلی در کنار کاهش خرید نفت از ایران پالایشگاه‌های هند به بازارهای دیگری روی آورده‌اند و نفت ترش بیشتری از عراق و روسیه خریداری می‌کنند.

میزان واردات هند از روسیه در ماه جولای از سال گذشته تاکنون بیش از سه برابر شده و به رقم 148 هزار و 600 بشکه رسیده است.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۳۱۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال

امتداد - دبیرکل جامعه صرافان ایران معتقد است که روند کاهش قیمت دلار ادامه‌دار است و بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت‌ها خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، قیمت دلار در بازار آزاد که در روزهای اخیر روند کاهشی داشت، طبق مشاهدات میدانی از بازار با تغییر جهتی کوتاه، معامله شد.

براساس گزارش‌های میدانی، دلار دوباره به کریدور ۶۰ هزار تومان برگشت و با نرخ ۶۰ هزار تومان خرید می‌شد. البته این شرایط بازار در حالی بود که در روز یک‌شنبه هفته جاری قیمت دلار به کانال ۵۹ هزار تومان هم برگشته بود.

با وجود اینکه معامله‌گران روند عرضه و تقاضا را در تعادل عنوان می‌کنند، اما با توجه به آرامش سیاسی و نبود سیگنال افزایشی در بازار ارز،‌ رشد تقاضا را می‌توان دلیل افزایش قیمت دلار دانست. به نظر می‌رسد قیمت دلار در مقابل برگشت به کریدور ۵۰ هزار تومانی مقاومت دارد و به‌راحتی از کریدور ششم دست نمی‌کشد.

خبرهای جدید ارزی در راه است

اما در میانه وضعیت نوسانی بازار، از بانک مرکزی خبر آمد که گشایش‌های جدید ارزی در راه است. کریمی، معاون بین الملل بانک مرکزی اعلام کرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشورها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.

معاون بین الملل بانک مرکزی همچنین گفت: بانک مرکزی در طی ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.

قیمت دلار تا کجا تغییر می‌کند؟

در این شرایط، دبیرکل جامعه صرافان ایران معتقد است که روند کاهش قیمت دلار ادامه‌دار است و بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت‌ها خواهد بود.

فرهاد رمضان با تاکید بر نقش موثر سیاست‌های بانک مرکزی در کنترل بازار ارز در داخل کشور، گفت: بعد از اجرای سیاست‌هایی که بانک مرکزی با شروع سال جدید در پی گرفته بود، از روز چهارشنبه هفته گذشته شاهد این بودیم که قیمت ارز در بازار غیررسمی و آزاد شروع به ریزش کرد.

رمضان ادامه داد: در حالی که در روزهای اخیر ما کاهش چشمگیری را در قیمت‌های بازار غیررسمی کشور شاهد بودیم هر برگ اسکناس دلار، درهم و یورو به عنوان ارزهای پرتقاضا هر روزه توسط مرکز مبادله ارز و طلا مورد مبادله قرار می‌گیرد و همچنین در بازار حوالجات ارزی یا همان بازار نیما همین شرایط را شاهد هستیم به طوری که کماکان نرخ ارز تخصیصی بانک مرکزی برای واردات انواع کالاها تقریبا در محدوده ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان دارد.

دبیرکل جامعه صرافان ایران در مورد دلایل ریزش قیمت دلار در روزهای گذشته تصریح کرد: با سیاست‌هایی که بانک مرکزی در حوزه اطلاع‌رسانی و همچنین سیاستگذاری‌هایی که از دی‌ماه و بهمن‌ماه سال گذشته در پیش گرفته بود و با ورود مرکز مبادله ارز و طلای ایران در زمینه تامین اسکناس بازار و عرضه ارزهای حواله‌ای بانک مرکزی که منشا آن شرکت‌های صادرات‌محور بودند،‌ قیمت در بازار غیررسمی دلار با کاهش مواجه شد که چشمگیر هم بود و تحلیل تحلیلگران و فعالان بازار ارز بر این است که این رویه ادامه دارد.

رمضان یادآور شد: از آنجا که بازار ارز و طلا تقریبا یکدیگر را همپوشانی می‌کنند و تاثیرگذاری آنها بر یکدیگر دوطرفه است،‌ مزایده‌های هفتگی‌ای که در مرکز مبادله در خصوص عرضه سکه و شمش طلا انجام می‌شود می‌تواند به میزان بسیار موثری جلوی ‌التهابات و انتظارات تورمی در بازار ارز را بگیرد. از طرفی همانطور که اشاره شد در بازار نیما هم میانگین قیمتی ارزها تخصیصی بانک مرکزی به شرکت‌های واردکننده ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان است بنابراین قاعدتا باید قیمت کالا و خدمات نشأت گرفته از این قیمت باشد در نتیجه این عوامل قیمت‌های بالاتر از این نمی‌تواند پذیرفته باشد و قاعدتا قیمت‌ها خود را با نرخ‌های بانک مرکزی هماهنگ می‌کند لذا پیش‌بینی می‌شودتا پایان سال آهنگ کاهش قیمت ارز و خروج از التهابات هیجانی را شاهد باشیم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با قدس: چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد