Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دیوان خواجه حسین مروی که از سرایندگان سده دهم هجری قمری است با مقدمه، تصحیح و تحقیق ذبیح‌الله حبیبی‌نژاد توسط سوره مهر روانه بازار کتاب شده است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، حبیبی نژاد درباره این اثر گفت: خواجه حسین مروی یکی از شاعرانی است که در قرن دهم هجری زیست می کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه تاکنون کسی دسترسی به نسخه‌ای از دیوان ایشان پیدا نکرده و من نیز به همت یکی از دوستان خوبم آقای دکتر بهروز ایمانی توانستم نسخه‌ای از شعرهای این شاعر را پیدا کنم.

وی ادامه داد: البته نسخه‌ای که در اختیار من قرار گرفت، نسخه‌ کاملی نیست ولی به عنوان مقدمه‌ برای اینکه این شاعر خوب سبک هندی احیا شود اثر مقبولی است که امیدوارم فتح بابی باشد برای پژوهشگران تا بتوانند به ابعاد بیشتری از زندگی و آثار این شاعر خوب کشورمان دست پیدا کنند.

وی ادامه داد: در میان پژوهشگران متون کهن، که پیش از این نیز اشاره شد، فقط دکتر غلام مصطفی‌خان، از استادان زبان و ادب فارسی در پاکستان، با در اختیار داشتن نسخه‌ای از دیوان خواجه حسین یا حداقل با ملاحظة نسخه‌ای از دیوان او نکته‌های مهمی در قالب مقاله‌ای به زبان اردو، در مجلة اردو، چاپ پاکستان، ارائه داده است. از این مقاله با دارابودنِ قصاید و غزلیات نایابِ خواجه حسین، به منزلة منبعی قابلِ اعتنا، در تصحیح این دیوان استفاده شده است.

حبیبی نژاد همچنین در قسمتی از پیشگفتار این اثر نوشته است: اگرچه دیوان خواجه حسین با حداقل امکانات و مدارک و اسناد موجود احیا شد و بی‌گمان کاستی‌هایی هم دارد و این انگیزه‌ای می‌شود برای پژوهشگران و آیندگان تا با بازیابی آثار دیگر این شاعر توانا، که اکنون دور از دسترس است، آن را کامل‌تر و زیباتر عرضه بدارند، تا بیش از پیش بر فرهنگ و زبان سرزمینمان ببالیم و سفیرانِ شایستة آن را ارج نهیم.

یکی از غزلیات شاعر چنین است:

سر زلف پریشان تو، یارا
جهان بر مشک سارا گشت ازین بیش
مرو دامن‌کشان هر سو بُتِ من
لب لعل تو در می چاشنی داد
بلای آن دهان تا چند بینم
رو ای باد صبا گر می‌توانی
از آن دستان‌سرا گشته‌ست «مروی»

پریشان می‌کند احوال ما را
مده بر باد زلف مُشک‌سا را
مپوش از مردمان راه خدا را
ز قند پارسی صد پارسا را
کسی هرگز ندیدست این بلا را
به سلطان عرض کن حالِ گدا را
که شد رویت گل این بُستان‌سرا را

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۳۲۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرپرست جدید استقلال مشخص شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در حکمی که به امضای فرشید سمیعی سرپرست مدیرعاملی باشگاه استقلال رسیده، ضمن تشکر از زحمات نصرالله خواجه‌گیری، سرپرست پیشین تیم فوتبال استقلال، این جایگاه به آتیلا حجازی بازیکن و مربی پیشن و همچنین فرزند اسطوره باشگاه استقلال واگذار شد تا آتیلا از فردا در تمرینات استقلال حضور پیدا کند.

به گزارش ورزش سه، پیش از این و در زمان مدیریت خطیر نیز صحبت‌هایی برای حضور حجازی در استقلال مطرح شده بود که این مسئله به نتیجه نرسید و با توجه به هماهنگی و رفاقت این چهره با جواد نکونام، مدیریت جدید باشگاه، حجازی را به عنوان سرپرست تازه منصوب می‌کند.

با حضور حجازی روی نیمکت استقلال، او به سومین سرپرست آبی‌ها در این فصل تبدیل می‌شود. پس از علی سامره که در نیم فصل از این تیم جدا شد و نصرالله خواجه‌گیری که با جدایی علی خطیر او نیز از سمت خود کنار گذاشته شد، حالا آتیلا جدیدترین سرپرست استقلال در لیگ بیست و سوم است.

258258

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902249

دیگر خبرها

  • اولین انتصاب در استقلال؛ حجازی برگشت!
  • فوری: آتیلا حجازی سرپرست استقلال شد
  • سرپرست جدید استقلال مشخص شد
  • مراسم تشییع شهید «مرتضی غلامی (دشتی نظری)» در روستای «خواجه گیر»
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان
  • تصویر شهریار شاعر نامدار ایرانی بر دستان هواداران تراکتورسازی
  • نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی
  • شعر فارسی فلسطین به دست عرب زبانان نمی‌رسد
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (12 اردیبهشت)