Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@03:36:26 GMT

آشنایی با ۱۰ ماده غذایی پرتاثیر برای درمان کم‌خونی

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۳۳۸۴۹

آشنایی با ۱۰ ماده غذایی پرتاثیر برای درمان کم‌خونی

مواد غذایی و ترکیبات خاصی هستند که می‌توانند برای درمان کم‌خونی به‌ویژه در زنان بسیار مفید باشند که در ادامه به هر یک از این مواد غذایی اشاره شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ در طب سنتی، غذاهای خونساز از تنوع بسیار بالایی برخوردارند، هر غذای با طبع گرم و تری می‌تواند بالقوه خونساز باشد و چنین غذاهایی روی شخصیت افراد‌، رفتارها و حتی پندارهای افراد تاثیر گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به غذاهای خونساز در طب ایرانی، غذاهای دمساز نیز گفته می‌شود؛ از جمله غذاهای دمساز می‌توان «هوا» را نام برد؛ هر چه هوا از لطافت و پاکی بیشتری برخوردار باشد (اکسیژن بیشتری داشته باشد)، خون لطیف‌تری را تولید می‌کند و هوای آلوده (حاوی آلاینده‌های جوی ) خون آلوده و ناپاک ایجاد می‌کند.

از غذای خونساز دیگر میتوان عسل را نام برد؛ این غذا در طب سنتی ایران جزء غذاهای «صالح الکیموس متوسط الغذا» است یعنی به محض ورود به کبد، تبدیل به خون می‌شود؛ این غذا علاوه برمغذی بودن، خاصیت دارویی نیز دارد.

از جمله غذاهای دیگری که از خاصیت خونسازی برخوردار است، می‌توان به«کنجد» اشاره کرد؛ توصیه می‌شود هر شب همراه شام یک تا دو قاشق غذاخوری از آن را کاملا جویده و میل کنید؛ خوردن این دانه روغنی برای تقویت مو‌، چشم‌، تخمدانها و بیضه‌ها‌، بسیار مفید است‌.

شایان ذکر است هر غذایی که برای اعضای تناسلی مفید باشد، برای چشم نیز مفید است چون این دو اندام، لطیف‌ترین جزء غذاهای مصرفی روزانه را به سمت خودشان جذب می‌کنند؛ بنابراین هویج نه تنها برای چشم مفید است برای تقویت قوای جنسی نیز مفید است، فوق‌العاده خونسازی می‌کند اما توصیه و تاکید می‌کنیم بعد از خوردن آب هویج چند دقیقه‌ای را بدوید یا قدم بزنید.

غذای دیگر، قاووت قوتوی کرمان یا اردبیل است که ترکیبی از تخم گشنیز + زنجبیل + میخک + هل باد + شاه‌دانه + گندم + کنجد +عدس و ... است.

توصیه می‌شود یک تا دو قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان شیر مخلوط کرده و میل شود‌.

از جمله غذاهای دیگر خونساز می‌توان از دیزی آبگوشت با نخود فراوان یاد کرد؛ توصیه و تاکید می‌شود که این غذا با شعله پایین تهیه و طبخ شود تا هر لقمه آن را کاملا در دهان هضم کرد.

غذای بعدی، سوپ یا آبپز‌شده گوشت بلدرچین است؛ این غذا از آهن زیادی برخوردار است حتی برای کسانی که سنگ یا شن کلیه دارند، مفید است؛ نام این پرنده در چند سوره قرآن کریم آمده است.

غذای خونساز دیگر، خوردن 21 عدد مویز صبح ناشتا‌ در روایات و احادیث آمده است که برای کاهش بلغم مغز و افزایش حافظه خوردن آن را فراموش نکنید؛ مویز فوق‌العاده خونساز بوده و آهن فراوان دارد.

از جمله تدابیر دیگر برای دریافت غذاهای خونساز، خوردن هفت عدد انجیر خشک همراه صبحانه و 9 تا 12 عدد آلو‌بخارا همراه وعده ناهار است.

خوردن ارده + شیره انگور در یکی از وعده‌های غذایی، خاصیت خونسازی بالایی دارد‌.

روشها و تدابیری برای رفع کم‌خونی

پیاده‌روی روی سنگ‌ریزه‌ها یا قلوه‌سنگها روزانه 30 دقیقه به‌صورت پابرهنه، قرار دادن تکه آهنی که نه رنگ و نه زنگ داشته باشد در داخل خورشت‌ها (توصیه می‌شود این کار را در 10 دقیقه پایانی طبخ غذاهای خورشتی انجام دهید)، کوبیدن پاشنه پا به زمین روزانه 40 مرتبه.

خواندن سوره حدید و یس برای رفع کم‌خونی از نوع فقر آهن مورد دیگری برای خونسازی است، طرز خوابیدن نیز در جهت شمال و جنوب جغرافیایی بی‌تاثیر نیست؛ توصیه و تاکید می‌شود افرادی که کم‌خونی دارند از خوابیدن روی تخت‌خوابهای فر‌فوژه خودداری کنند چه بسا این امر کم‌خونی را در آنها تشدید می‌کند‌.

گیاهان و میوهای خونساز

از جمله گیاهانی که خاصیت خونسازی دارند می‌توان به یونجه‌، گزنه‌، شبدر‌، عناب‌، زرشک‌، آلبالو‌، انار و سیب نام برد؛ به این صورت که یونجه یا شبدر را با سالاد فصل مخلوط کرده و میل کنید.

در یک استکان عرق گزنه دو قاشق غذاخوری شیره انگور مخلوط و میل شود.

در یک استکان جوشانده گل بابونه، دو قاشق غذاخوری آب آلبالو ریخته و میل شود‌.

یک قاشق غذاخوری آویشن و هفت عدد عناب را با سه لیوان آب مخلوط کرده و آن را جوشانده، صاف کرده و میل کنید.

در یک لیوان جوشانده گل ختمی، سه قاشق غذاخوری آب‌زرشک مخلوط کرده و میل شود.

دکتر حمزه سام دلیری؛ محقق و مدرس طب سنتی

انتهای پیام/

Rsaadati/Psaadati/S2,24,1302/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۳۳۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟

به گزارش صدای ایران از عصر ایران،فرحزاد جباری در خصوص آلرژی در فصل بهار اظهار کرد: آلرژی به این علت ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی افراد با زمینه‌های ژنتیکی که دارند، مستعد پاسخ نابه‌جا نسبت به محرک‌های محیطی است.

وی با بیان اینکه علائم آلرژی می‌تواند مربوط به عوامل محرک محیط بیرون مانند گرده درختان، چمن‌ها و علف‌ها، عوامل محرک داخل منزل مانند حیوانات خانگی و پرندگان و یا در پاسخ به مواد غذایی و دارو‌ها باشد، عنوان کرد: هر ماده غذایی ممکن است حساسیت‌زا باشد. برخی غذا‌ها مانند لبنیات، شیر، تخم مرغ یا گندم حساسیت بیشتر و همچنین ارزش غذایی بیشتری دارند، بنابراین حذف آنها ممکن نیست. این اهمیت دارد که مواد غذایی حساسیت‌زا را شناسایی و به بیمار کمک کنیم.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: محرک‌های خارج از منزل که مربوط به گرده درختان و چمن‌ها است، به فصل ارتباط دارد. علائم بیماران مستعد از اواخر اسفند شروع می‌شود، در تابستان به اوج می‌رسد و در پاییز با بارندگی و سرد شدن هوا رو به بهبودی می‌رود. این علائم در هر کشوری بسته به پوشش گیاهی و شرایط آب‌وهوایی متفاوت است.

بهترین فرصت برای فعالسازی اشتراک مناقصات مزایدات با اعتبار هدیه

دکتر جباری بیان کرد: علائم آلرژی می‌تواند در قسمت‌هایی که محرک وارد بدن می‌شود و سیستم ایمنی را تحریک می‌کند، ایجاد شود. علائم می‌تواند در قسمت تنفسی فوقانی بیشتر در بینی به صورت عطسه، آبریزش، خارش و گرفتگی بینی همراه با خارش چشم، اشک ریزش، خارش گوش و یا درد و خارش گلو باشد. علائم همچنین می‌تواند در قسمت‌های تنفسی تحتانی مانند ریه به صورت سرفه، تنگی نفس و آسم خود را نشان دهد.

این مواد غذایی آلرژی بهاری را کاهش می‌دهدبخوانید

این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی ادامه داد: ممکن است علائم درگیری در پوست به صورت کهیر یا اگزما یا به صورت علائم گوارشی مانند دل‌درد، اسهال و درد‌های شکمی بروز کند. در موارد شدید شوک آنافیلاکسی ایجاد می‌شود و این زمانی است که عامل محرک می‌تواند چند ارگان را با هم درگیر کند و باعث افت شدید فشار خون، تپش قلب، درد‌های شکمی، کهیر منتشر و تنگی نفس شود که حیات فرد را تهدید می‌کند.

وی با اشاره به اینکه نوع درمان آلرژی به عاملی که ایجاد می‌شود و روند بیماری بستگی دارد، تصریح کرد: آلرژی زمینه ژنتیکی دارد، بنابراین فعلا حذف عامل یعنی ژن در روند درمانی ممکن نیست و شاید در آینده نزدیک هم ممکن نباشد.

روش دیگر این است که عامل محرک را حذف کنیم. در خصوص غذا‌ها و دارو‌ها حذف بهترین گزینه است، یعنی آن ماده غذایی مصرف نشود مگر اینکه ماده مهمی در زندگی فرد بوده و اهمیت غذایی بالایی داشته باشد. در این مورد پزشک می‌تواند به فرد کمک کند و حساسیت وی را از بین ببرد، اما در مورد موادی که کمتر ارزشمند هستند، توصیه به قطع مصرف می‌شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در خصوص عوامل تنفسی به علت اینکه پراکندگی وجود دارد، خیلی موفق به قطع عامل نیستیم، بنابراین باید مکان جغرافیایی تغییر داده شود یا به عبارتی افراد مهاجرت کنند. معمولا در مناطق مرطوب محرک‌های محیطی و گرده فضای سبز کمتر تاثیر می‌گذارد. عوامل داخل منزل مانند حیوانات را نیز باید حذف کرد.

جباری خاطرنشان کرد: روش دوم این است که درمان را شروع کنیم. اگر آلرژی‌ها کنترل نشوند می‌توانند عوارضی ایجاد کنند که فرد را بیشتر آزار می‌دهد. در این موارد باید مصرف دارو‌ها شروع شود. دارو‌های خط اول دو نوع هستند. یک نوع برای افرادی است که علائم آنها چند روز تا دو هفته ادامه دارد، بنابراین آنتی‌هیستامین می‌تواند کمک‌کننده باشد. اگر علائم افراد شدید و طولانی بوده و بیش از یک یا دو ماه ادامه داشته باشد، باید از اسپری‌های بینی برای آلرژی بینی و اسپری‌های ریه برای آسم استفاده شود.

این مواد غذایی آلرژی بهاری را کاهش می‌دهدبخوانید

این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت: مرحله سوم درمان بیمارانی است که درمان‌های معمول برای آنها جوابگو نیست، در این موارد آلرژیست می‌تواند کمک کرده و ایمونوتراپی را شروع کند. ایمونوتراپی روشی است که در آن عامل محرک را به کرات با دوز‌های مشخص که حساسیت جدی ایجاد نکند، تحت تاثیر قرار می‌دهند تا سیستم ایمنی تحریک شود و در مقابل این عوامل مقاومت داشته باشد.

وی افزود: بیش از ۸۰ درصد افراد بعد از اتمام دوره بهبود پیدا می‌کنند. دوره درمان حداقل سه سال طول می‌کشد و هزینه‌های زیادی دارد. بهتر است افرادی که آلرژی دارند از همان ابتدا درمان‌های معقول را شروع کنند تا نیاز به ایمونوتراپی نداشته باشند.


دیگر خبرها

  • حذف گوشت از بیشتر غذاهای میزبان در المپیک پاریس!
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • حس خوب حمایت
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان مفید
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است