Web Analytics Made Easy - Statcounter

توسعه‌ علم و فناوری نانو در حوزه‌های مختلف علمی و به دنبال آن گسترش کاربردهای آن در حوزه‌های صنعتی مربوط، علاوه بر بهبود خواص مواد و محصولات فعلی، موجب ایجاد خواص جدید در آنها شده است.

ایجاد پوشش‌هایی با قابلیت‌های مختلف بر روی ابزارها و ماشین‌آلات صنعتی سبب بهبود عملکرد، کارایی و عمر قطعات می‌شود؛ از این رو تولید و مهندسی پوشش‌ها با هدف ایجاد پوشش‌های جدید یا بهبود خواص آنها از جمله حوزه‌های پژوهشی دانشگاهی مرتبط با فناوری نانو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌ طور کلی اکثر پوشش‌ها به‌ منظور محافظت از زیرلایه در برابر نوعی از تخریب به کار گرفته می‌شوند. جنس پوشش‌ها بسته به نوع انتظاراتی که از پوشش می‌رود، متفاوت است. پوشش‌های سخت DLC یا شبه الماس و پوشش‌های حاوی تیتانیوم از قبیل پوشش‌های TiN، TiAlN و TiBN از جمله پوشش‌های سخت به شمار می‌روند.

فرایند مورد استفاده در اعمال این‌گونه پوشش‌ها، فرایند رسوب فیزیکی بخار است. این فرایند پوشش دهی پارامترهای مختلفی دارد که با تغییر آنها مورفولوژی، ساختار و کارایی پوشش نهایی به‌کلی عوض می‌شود.

این پوشش‌ها که با ضخامت‌های نانومتری بر روی سطح اعمال می‌شوند، در صورتی قابل‌اتکا خواهند بود که پارامترهای مورد استفاده در فرایند پوشش دهی آنها، مهندسی شده و بهینه باشد. بنابراین بهینه کردن شرایط اعمال پوشش می‌تواند یک گام مهم در راه تجاری‌سازی این قبیل پوشش‌ها باشد.

رسوب فیزیکی بخار از جمله روش‌های اعمال نانوپوشش‌ها است که در خلال آن، ‌یک یا چند ماده به کمک یک منبع حرارتی تبخیر شده و پس از ترکیب با یک یا چند گاز بر روی سطح زیرلایه می‌نشیند. بسته به نوع منبع حرارتی، نام فرایند تغییر می‌کند و بالطبع پارامترهای فرایند نیز متفاوت خواهد بود.

در پایان‌نامه‌های تعریف شده در حوزه‌ نانوپوشش‌ها، بسته به کاربرد موردنظر، دست‌یابی به خواص مکانیکی و سایشی خاص، هدف نهایی از انجام پایان‌نامه است.

موضوعات پایان‌نامه‌های حوزه‌ نانوپوشش‌ها در 5 عنوان مختلف تعریف شده که به این شرح است:

ایجاد و ارزیابی پوشش نانوساختار خودروانکار DLC-Si3N4: استفاده از روکش‌های خودروانکار بر روی قالب به جهت جلوگیری از خوردگی قالب و اتصال مواد پلیمری بر آن است.

ایجاد پوشش نانوساختار TiBN: ایجاد پوشش‌هایی با قابلیت‌های مختلف در مقیاس نانومتری بر روی ابزارها و ماشین آلات صنعتی سبب بهبود عملکرد، کارآیی و عمر قطعات می‌شود.

بررسی تاثیر فشار محفظه بر خواص پوشش TiN در فرآیند پوشش‌دهی به‌روش قوس کاتدی: هدف از این طرح یافتن فشار مناسب برای دستیابی به خواص مطلوب پوشش است.

بررسی و مقایسه تاثیر ولتاژ بایاس پالسی و مستقیم (DC) بر خواص مکانیکی و تریبولوژیکی پوشش TiAlN: در این پژوهش بررسی اثر نوع ولتاژ اعمالی (پالسی یا DC) به بایاس بر خواص مکانیکی و سایشی پوشش مدنظر است. ارزیابی کمی و کیفی و مقایسه خواص مکانیکی و سایشی پوشش ایجاد شده با دو منبع تغذیه متفاوت می‌تواند اثر منبع تغذیه را نمایان کند.

پارامترهای موثر بر ایجاد پوششDLC: پوشش‌های کربن شبه الماس (DLC) از جمله پوشش‌های نوین با خواص منحصر به فرد از جمله ضریب اصطکاک پایین و سختی بالا و مقاومت در برابر حملات شیمیایی است.

منبع: ایسنا

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۳۶۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر

توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای حمایت معاونت از دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فناورانه منعقد شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای حمایت معاونت از دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فناورانه منعقد شد. با رویکرد حمایت از دست یافتن به مرجعیت علمی فناورانه و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

محوری‌ترین موضوع این توافق نامه، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

از مهم‌ترین اهداف توافق‌نامه همکاری معاونت علمی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌توان به حمایت از تحقق مرجعیت علمی ـ پژوهشی مسئله‌محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین‌المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

گاف "بی‌بی‌سی" درباره پروژه هواپیمای جت 72نفره ایرانی

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

در قالب این توافق‌نامه، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش  و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل 25 نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد و از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف 70 میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی، ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه‌های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند. علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف 20 میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح‌های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از پروژه‌های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر پروژه تا سقف 10 میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف 100 میلیارد ریال، حمایت از پروژه‌های پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکتهای بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکتها موضوع ماده 11 قانون جهش تولید تا سقف 2000 میلیارد ریال، حمایت از راه‌اندازی و تجهیز آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف 50 میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده‌سازی ماده 5 قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی‌های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها توسط معاونت علمی صورت می‌گیرد.

همچنین حمایت از پروژه‌های تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف 200 میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری بوت کمپ‌های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف 10 میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این توافق‌نامه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • تعهد اپراتورها بر ایجاد پوشش فیبرنوری پس از صدور مجوز حفاری
  • یک مرکز معاینه فنی سنگین در پایانه شرق ایجاد می شود
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرایند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در سال گذشته/ تلاش برای احیای واحدی‌های راکد
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • تصویب اجرای ۱۰ طرح سرمایه گذاری، بهره برداری و بهینه سازی زیر ساخت های مدیریت تعاون روستائی
  • ممنوعیت فروش لباس‌های نامتعارف در واحد‌های تجاری
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه